Jump to content

Siam_jr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Siam_jr

  1. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Ωραία η φωτογραφία με την dslr,πάνω κάτω σε τέτοιο επίπεδο θέλω να κινηθώ. Αλλά για αρχή θέλω να μάθω με παρατήρηση,να μπορω ξεχωριζω πότε έχει κάλο seeing και πότε όχι με την καθημερινή βραδινή χρήση(αν το επιτρέπει ο καιρός βέβαια). Το ελάχιστο που ψάχνω είναι 6" και πάνω,και νομίζω θα καταλήξω στο dob 6". Γιατί υπολόγιζα να μην ξεπεράσω τα 400ε,και αυτό κάνει 334ε (+ τ-ring και κάνα εξτρά προσοφθάλμιο καλύτερο,θα πάει γύρο στα 400 δηλαδή),οπότε μου έκατσε σαν πακετάκι πολύ καλά έτσι όπως τα υπολογίζω! Αλλά θα συνεχίσω το ψάξιμο αν βρω ή εμφανιστεί καμιά καλύτερη ευκαιρία. Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις να έχεις!
  2. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Ελπίζω το συντομότερων δυνατόν να έχω στην κατοχή μου ένα από τα δυο αυτά,και ευχαρίστως να ακούσω τις συμβουλές σας για την σωστή καθοδήγηση αγοράς φακών. Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    θα το σκεφτώ,αν και πάντα αγοράζω του κουτιού πράγματα. Για αστροφωτογραφία θέλω πολύ αρχικά βήματα,δηλαδή μόνον φεγγάρι,με το Dob 6" και την dslr θα μπορέσω να τραβήξω καμιά ικανοποιητική? Εννοείται με καλύτερα προσοφθάλμια που θα αγοράσω μαζί με αυτό. Η δεν επαρκεί το setup αυτό? Με αυτο που σου λεει ο Κωστας, SW Dob 8" 200/1200,οπότε σκέψου το. Και για του λογου το αληθες, μια φωτο μου απο τα "παλια" με την D100. /forum/album_pic.php?pic_id=4467 Θα ψάξω αυτόν τον μήνα τότε για αυτό που με προτείνετε αλλιώς θα πάω σε 6". Είδα αρκετά βίντεο youtube με το 8" και έπαθα πλάκα. Επίσης έχετε να μου προτείνετε προσοφθάλμια κατάλληλα για παρατήρηση φεγγαριού?
  4. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Το κόστος ήταν για μένα 260 Ευρώ (μεταχειρισμένο Skymax 127 από τις αγγελίες εδώ μέσα, με σωλήνα για σύνδεση off axis guider κι ένα αντάπτορα Τ2->Canon EF). Αν έχεις φωτογραφική και τρίποδο, κάνεις δουλειά (το Skymax 127 δίνει εστιακή απόσταση 1500mm, f/12). Σε πιό προχωρημένο στάδιο, το Skymax 150 δίνει 1800mm εστιακή απόσταση (εκεί θέλεις full frame για να τραβήξεις όλο τον δίσκο του φεγγαριού/ήλιο). Για να δεις τι παίζει με μεγεθύνσεις, παίξε με την σελίδα: https://astronomy.tools/calculators/field_of_view/ Τόσο σε imaging όσο και σε παρατήρηση, τα Maksutov προσφέρουν πολλή μεγέθυνση και εύλογο βάρος, και δεν χάνουν εύκολα την ευθυγράμμιση. Ειδικά το Skymax 180 αποκαλείται "planetary killer" με την εστιακή απόσταση 2700mm που δίνει. Φυσικά, με τόσο στενό πεδίο, δεν είναι κατάλληλα για νεφελώματα κτλ. Αλλά στην Αθήνα, είναι σχεδόν αδύνατο να τα δεις έτσι και αλλιώς. Ν.Φ. 1500 ε? Σούπερ δηλαδή! Άρα να πάω στο Dob 6" με τα 1200mm που έχει. Να πάρω και ένα t-ring για την Nikon να την κουμπώσω πάνω και να προσπαθήσω να βγάλω το φεγγάρι αν είναι εφικτό.
  5. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    θα το σκεφτώ,αν και πάντα αγοράζω του κουτιού πράγματα. Για αστροφωτογραφία θέλω πολύ αρχικά βήματα,δηλαδή μόνον φεγγάρι,με το Dob 6" και την dslr θα μπορέσω να τραβήξω καμιά ικανοποιητική? Εννοείται με καλύτερα προσοφθάλμια που θα αγοράσω μαζί με αυτό. Η δεν επαρκεί το setup αυτό?
  6. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Ωραία φώτο! Σε τέτοια ποιότητα θέλω πάνω κάτω για αρχή.
  7. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Ε να έχει και μια καλή ποιότητα! Δεν αναζητώ την τέλεια βέβαια,αλλά ικανοποιήσιμη μέσα στο περιθώριο του budget! Αν πήγαινα σε Skywatcher Dobsonian 6" ? Με καλά προσοφθάλμια?
  8. Siam_jr

    Αγορά Entry Τηλεσκοπίου (Super Beginner)

    Πάει στο χιλιάρικο η τιμή με αυτά τα δύο. Πολλά για entry Αυτό που έχει και μοτέρ μήπως θα βοηθήσει? SKYWATCHER 114/1000 EQ1 Compact -MOTOR
  9. Καλησπέρα στην παρέα του Άστροβοξ! Νέος εδώ,και περιπλανώμενος στον κόσμο των άστρων. Ήρθε και η στιγμή μου να κάνω το πρώτο ταπεινό βήμα αγοράς τηλεσκοπίου και θα ήθελα την βοήθεια σας! Έχω βάλει στο μάτι δυο τηλεσκοπία: 1) heritage 130p 2) AstroMaster 130EQ Θα ήθελα σαν πρώτο βήμα να κάνω πλανητική παρατήρηση(Φεγγάρι-Κρόνο-Δία) για να εξοικειωθώ με την χρήση του τηλεσκοπίου,και μετέπειτα να κάνω μια entry αστροφωτογράφιση(Φεγγάρι για αρχή) μιας και διαθέτω και μια DSLR (NikonD3300) την οποία να μπορώ να κουμπώσω πάνω στο τηλεσκόπιο. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο τηλεσκόπιο με παρόμοια χρήματα που να ειναι καλυτερο για entry αστροφωτογράφιση και παρατήρηση από αυτά παραπάνω? Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης