Jump to content

geostr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από geostr

  1. Σας ευχαριστώ ολους παρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!
  2. Καλησπέρα σας, Πριν λίγους μήνες έκανα την πρώτη μου αγορά για αστροπαρατήρηση με κύαλια της Celestron. Θα ήθελα όμως να προχωρήσω σε αγορά τηλεσκοπίου για την παρατήρηση νεφελωμάτων και γαλαξιών. Μαγεύομαι καθημερινά με τις φωτογραφίες που βλέπω και ενώ γνωρίζω οτι είναι αποτελέσμα πολύωρης έκθεσης, υπάρχει κάποιο τηλεσκόπιο, ή μια κατηγορία τηλεσκοπίων, που θα μπορούσε να φτάσει κάπως κοντά σε αυτά τα αποτελέσματα, απο την άποψη της αστροπαρατήρησης; Φαντάζομα πως ενας σημαντικός παράγοντας θα ήταν η διάμετρος του τηλεσκοπίου, αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας απόψεις και προτάσεις!
  3. Η αλήθεια είναι οτι με ενδιαφέρει ως επί το πλείστον η αστροφωτογραφήση βαθέως ουρανού, κυρίως νεφελωμάτω και γαλαξιών, επειδή όμως με το κομμάτι των ccd καμέρων δεν ειμαι εξοικειωμένος, ομολογώ πως με ''τρομάζει'' λιγο. Γιαυτό και θα προτιμούσα να πάω σε μια καλή dslr κάμερα γνωρίζοντας βέβαια τα μειονεκτήματα αυτής έναντι μιας ccd. Η κάμερα που έχετε εσείς μπορεί να επιφέρει αξιόλογα αποτελέσματα σε αυτό το κομμάτι; Διότι σκεφτόμουν να κινηθώ προς τα εκεί σε Canon δηλαδή και σε ένα budget 400 με 600 ευρώ. Σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
  5. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να κάνω την πρώτη μου αγορά στο κομμάτι της αστροφωτογραφίας και σκεφτόμουν να ξεκινήσω με μια dslr. Θα μπορούσατε να με καθοδηγήσετε σε μια σχετικά οικονομική λύση με τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις; Έχω διαβάσει οτι οι Canon γενικά προτιμούνται σε αυτό το κομμάτι αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις ως προς και την επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. rokinon 135mm f2, αν υπάρχει εδω στην ελλάδα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης