Jump to content

Kyuss

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    68
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από Kyuss

  1. 1 hour ago, corfu said:

    Καλησπέρα συγχαρητήρια για την φωτογραφία σας. Και εγώ πρωτάρης. Το ερώτημα μου είναι αν η τροποποίηση της canon 6d που έχω θα μου επιτρέψει να βγάζω κι εγώ τέτοιες ποιοτικές φωτό; Η να προμηθευτώ κάποια άλλη (zwo asi κλπ; 

    Για να είμαι ειλικρινής ποιοτική φωτο δεν είναι :) αλλά αν μπορω να δώσω μία συμβουλή, σαν πρωτάρης, θα έλεγα να μάθετε τα προγράμματα για Imaging/guiding/processing, τις δυνατότητες του εξοπλισμού που έχετε και μετά να αγοράσετε μία ψυχόμενη αστροκάμερα (προσπερνώντας τα 300 ευρώ της τροποποίησης). Η canon 6d είναι ανώτερη από την 450d που έχω και είμαι σίγουρος πως μπορείτε να κάνετε πολύ ωραία αστροφωτογραφία. Τελικά ο qforce είχε δίκιο...να το μετακινήσουμε στο φόρουμ το παρών :)  

  2. Αρχικά, ευχαριστώ και τους δυο σας (qforce + spitonoikokurhs) για την βοήθεια και τα tips. 

    @qforce: χρησιμοποιώ το apt και πράγματι η θερμοκρασία "παίζει"...άρα μάλλον να εγκαταλείψω τα dark? Το ISO προτείνεται στα 800 και εκεί το έχω.

    @spitonoikokurhs: πράγματι κλίπαρα το backround αλλά μου φάνηκε πιο εύκολο μιας και τώρα μαθαίνω το processing με GIMP, μελλοντικά θέλω να πιστεύω θα το ξεπεράσω :)

    Ερωτήσεις:

    1. Μπορώ να stackarω photos με διαφορετικά exposure settings (π.χ. 5mins και 2 mins) ή καλύτερα να μην το κάνω?

    2. Bias frames (κλειστό καπάκι και μία 100αρα exposures στο 1/8000) θα δοκιμάσω . Aπό τα υπόλοιπα calibration frames ποια να εφαρμόσω?

    3. Dithering δεν το έχω πολυκατανοήσει αλλά το apt και το Phd2 μου δίνουν την επιλογή νομίζω.

     

     

     

  3. 8 hours ago, qforce said:

    Καλή αρχή! Προσπάθησε να μαζεύεις περισσότερο χρόνο για να έχεις λιγότερο θόρυβο αλλά και να φαίνεται καλύτερα ο στόχος σου. Επειδή από ότι καταλαβαίνω είσαι με DSLR θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις  πιο σύντομες εκθέσεις, ειδικά το καλοκαίρι ,της τάξης των 60-120" για να μην "ψήνεται" ο αισθητήρας. Μπορεί στα σκέτα frames να μην βλέπεις πολλά αλλά το τελικό stack θα είναι πολύ ποιοτικότερο με λιγότερο θόρυβο.

    Σε ευχαριστώ για την συμβουλή, πράγματι έχω DSLR και καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά για να είμαι ειλικρινής νόμιζα πως με τα dark θα αφαιρούσα αρκετό θόρυβο κάτι που δεν πέτυχε 100%. 

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης