Jump to content

Gregory

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Gregory

  1. Εχετε δικο παιδια. Καλυτερα στην πραξη! Ευχαριστω πολυ. Gregory.
  2. Εχεις δικιο Κωστα σε ολα τα παραπανω που ανεφερες . Ισως να προσπαθω να αποκτησω πολλες πληροφοριες σε πολλα ζητηματα ενω στην πραξη θα μαθω καλυυτερα.. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου. Φιλικα Gregory.
  3. Μπορεις δηλαδη να συνδυασεις τον barlow hyperion zoom με καποιο αλλο προσφαλμιο περα των προσοφθαλμιω ν hyperion;
  4. QUANTUM φιλε καλησπερα και παλι! ποια ειναι η διαφορα του barlow xcel 2x και του barlow hyperion zoομ; Ευχαριστω Grgory
  5. Καταλαβα φιλε.Ναι ειδα τετοιους φακους και ειναι πολυ ακριβοι.Ειδα και καποιυς αλλους απο αλλες εταιρειες πιο φτηνους βεβαια. Σε ευχαριστω πολυ και παλι για τον χρονο σου!
  6. Quantum να σε απασχολησω; Το τηλεσκοπιο πρεπει παντα να το ευθυγραμμιζω πριν την χρηση του ή οχι ;Τα dob εχουν red dot finder; Μου προτεινες πιο πανω καποιους φακους και και για σκοπευτικο στα 30 με 40μμ με μεγαλο πεδιο,ειναι σημαντικο και στους αλλους προσοφθαλιους το πεδιο να ειναι μεγαλοΑποτι ειδα οσο πιο μεγαλο το πεδιο τοσο πιο ακριβοι και οι φακοι. Ευχαριστω Gregory!
  7. Σε ευχαριστω πολυ φιλε quantum για την βοηθεια σου και τον χρονο σου!Αν ξαναεχω καποια απορια θα εμφανιστω παλι!!χαχαχαχ! Και παλι ευχαριστω και καθαρους ουρανους να χεις φιλε! Με εκτιμηση Gregory!
  8. Να πορευτω δηλαδη με τους φακους που ερχονται με το τηλεσκοπιο 25 μμ και 10 μμ και στην συνεχεια να αγορασω αλλους στο μελλον; Ευχαριστω και παλι φιλε Quantum!
  9. Quantum και κατι ακομα. Αν αγορασω dob 6αρι οι παραπανω φακοι που προτεινες θα ειναι συμβατοι η θα ειναι καλυτεροι αν ενσωματωθουν σε 8αρι dob; Ευχαριστω πολυ Gregory!
  10. Quantum φιλε μου τι να πω! Πιστευω με καλυψες πληρως και δεν νομιζω να εχω απορια εκτος του αν ειναι καλυτερο να αγορασω καποια αλλη στιριξη για τον οπτικο σωληνα.Δεν γνωριζω αν μπορω να αγορασω μονο τον οπτικο σωληνα του dob και μετα να τον ενσωματωσω σε αλλη στηριξη. Οσο για τους φακους και τα παρελκομενα απο οτι καταλαβα πρεπει να χεις γερο budget! Ισως να αγοραζα ενα μικρο dob και να το αναβαθμισω με φακους που να ερθει πιο φτηνα απο οτι ενα μεγαλυτερο dob. Αν αγορασω τετοιου ειδος φακων ,θα μπορεσω να τους χρησιμοποιησω σε μεγαλυτερο τηλεσκοπιο στο μελλον η οχι; Οσο για το πλανηταριο το γνωριζω αφου απο κει κανω την ερευνα για τα παντα. Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου!! Gregory.
  11. Quantum σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Εξαρχής έτεινα σε αυτά τα 2 τηλεσκόπια dob 6 η 8 αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα μεταφέρονται και στήνονται. Επίσης ήθελα να ρωτήσω, θα ήταν καλύτερο να προβώ σε αγορά ξεχωριστών πρόσθετων προσοφθάλμιων φακών(ανά κομμάτι ), ή να αγοράσω έναν τύπου baader mark zoom που περιλαμβάνει πολλούς φακούς σε έναν; Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζομαι barlow ή oχι;Γνωρίζω ότι μεγεθύνει αλλά δεν ξέρω αν στη δεύτερη περίπτωση αγοράς φακού, τύπου baader, χρειάζεται μιας και έχει zoom ο φακός. θα το εκτιμούσα αν προτείνεις έξτρα παρελκόμενα ή όχι τύπου κιτ τηλεσκοπίου ή φίλτρα Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!! Gregory.
  12. Καλησπέρα και παλι στην ομαδα!! Zidianakis εχω δει κάποια βιντεο και σχολια για το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεσκοπίου γιατί ενδιαφέρομαι αλλα κολλάω στο γεγονός και στο φοβο οτι το λογισμικό του κινητου μου ισως δεν είναι συμβατό .Απο οτι εχω δει πρέπει να κατεβάσεις ειδικη εφαρμογή. Βρηκες λυση τελικα; Ευχαριστώ Gregory
  13. Καλησπέρα στην ομαδα και καλώς σας βρήκα και γω με την σειρα μου! Ειμαι καινούργιος και γω στον χώρο και ερευνώ την αγορά για το πρωτο μου τηλεσκόπιο! Διαβασα τις παραπάνω προτάσεις σας και σχόλια και νομίζω εχω κατατοπιστει σε ενα μεγάλο βαθμό σε τι αγορα θα προβω. Εχω σκεφτεί dobsonian 6''η 8'' και dobonian 130mm truss heritage(αποσπώμενο) Επισης ειδα και celestron starsense 130dz (αν δεν κανω λαθος) . Το τελευταίο λειτουργει με λογισμικό της celestron στο κινητο για περιήγηση στον ουρανό. Δεν ξερω ποσο αξιόπιστο ειναι και αν στο μελλον δεχεται κάποια αναβαθμιση στο λογισμικό η για περεταίρω εξερεύνηση, ή οχι. Γενικα θα ηθελα λιγο την γνωμη σας χωρις να σας κουράζω! Το τηλεσκόπιο το θελω για πλανητική, σεληνιακή εξερεύνηση και αν είναι δυνατον και νεφελώματα. Δεν ξερω αν ειμαι πολυ απαιτητικός απο αυτα τα συγκεκριμένα ειδη! Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Gregory.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης