Jump to content

miksmax

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της miksmax Επιτεύγματα

  1. Αυτό θα κάνω, ευχαριστώ πολύ!
  2. Είναι εστιασμένα καλά όλα τα αστέρια, απλώς το σχήμα τους στις γωνιές είναι οβάλ, άρα πρέπει να είναι θέμα απόστασης του corrector! Μια παρόμοια εικόνα ειδα και γω και είμαι στην πρώτη κατηγορία «too close». Γί αυτό υποπτεύθηκα ότι χρειάζομαι μεγαλύτερη απόσταση. Όσο για το T ring, τι να πω, ένα της baader είναι από Πλανητάριο. Παίζει να χρειάζομαι δλδ 1-2 χιλιοστά ακόμα και να κάνουν τόση διαφορά; ευχαριστώ!
  3. Γεια και χαρά σε όλους! Ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας για το πρόβλημα που έχω με το back focus. Έχω λοιπόν ένα Evostar 72ED στο οποίο συνδέεται ο διορθωτής πεδίου HOTECH SCA Field Flattener και πάνω στον διορθωτή κάθεται η Nikon 5500D μου με ένα T2 ring. Υποτίθεται ότι ο διορθωτής χρειάζεται back focus 55mm από τον σένσορα της Nikon αλλά όπως φαίνεται δεν είμαι εκεί. Τα αστέρια είναι μια χαρά στο κέντρο της λήψης αλλά σε όλες τις γωνίες είναι αυγουλάκια. Και λέω σε όλες τις γωνίες για να αποκλείσω τυχόν προβλήματα με την κλίση. Αν έχω καταλάβει καλά, μάλλον χρειάζομαι μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κάμερας και του διορθωτή. Δεν μπορώ όμως να υπολογίσω την απόσταση. Υποψιάζομαι ότι έχω δύο επιλογές: 1) T2 spacers για να φτάσω στα 55mm ή 2) κάτι σαν το Baader VariLock, το οποίο όμως είναι 20-29 mm επέκταση και ανησυχώ μήπως το αγοράσω τσάμπα επειδή θα χρειάζομαι μικρότερη απόσταση. Τι μου προτείνετε; Να πάρω ένα σετ spacers με συνδυασμούς 1, 2, 5 και 10 χιλιοστών (σχετικά φτηνή λύση) και να παίξω με διάφορες αποστάσεις; Μήπως το Varilock που θα μου δώσει 20-29 επιπλέον χιλιοστά θα λύσει το πρόβλημα; Ή μήπως είμαι τελείως off και δεν έχω ιδέα τι λέω; (επίσης πιθανό σενάριο...) Ευχαριστώ! Φιλικά, Μενέλαος
  4. miksmax

    Nikon D5300, modded

    Εξαιρετική κάμερα. Έχω το αδελφάκι της, την D5500. Μια ερώτηση μόνο. Πού μπορώ να βρω dummy battery στην Ελλάδα; Δυστυχώς μόνο στο εξωτερικό έχω βρει, και αυτό σε κάποια άγνωστα eshop... Ευχαριστώ!
  5. miksmax

    Celestron StarSense Explorer DX 6

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο (είτε μόνο του είτε με τη στήριξη και το software) λόγω αναβάθμισης. 22/11: ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑ 50 ΕΥΡΩ Διάμετρος 150, εστιακή απόσταση 1500, εστιακός λόγος F10. Άριστη κατάσταση. Αγορασμένο πριν από 6 μήνες. Ίδια οπτικά με το C6, ίδια πλάτη και focuser. Η Celestron το έχει κάνει rebrand και το προωθεί στη σειρά Starsense Explorer με τη στήριξη και την εφαρμογή που κάνει plate solving. Δύο επιλογές αγοράς: Σωλήνας, γωνιακό, τα δύο μανίσια προσοφθάλμια 40 mm και 10 mm και το μανίσιο red dot finder στα 500 ευρώ 450 ευρώ Όλα τα προηγούμενα + την αλταζιμουθιακή στήριξή του με ενσωματωμένη βάση για smartphone και κωδικό της εφαρμογής StarSense Explorer στα 600 ευρώ 550 ευρώ Διευκρίνηση: Μαζί με το τηλεσκόπιο, η Celestron δίνει έναν κωδικό με τον οποίο κατεβάζεις και ξεκλειδώνεις την εφαρμογή. Αυτός ο κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 5 φορές. Επειδή στο πρώτο κινητό που την έβαλα (Nokia X20) η εφαρμογή κολλούσε, τη δοκίμασα στο κινητό του αδελφού μου (Samsung Galaxy a70) στο οποίο δούλευε άψογα. Έτσι, επικοινώνησα με τη Celestron και μου είπαν ότι το θα το ψάξουν γιατί υποτίθεται το X20 είναι στα υποστηριζόμενα μοντέλα (εδώ η λίστα με τα συμβατά κινητά: https://starsenseexplorer.simcur.com/). Στο μεταξύ όμως, επειδή δεν μπορούσα να κρατήσω το κινητό του αδελφού μου και δεν ήξερα σε πόσες μέρες θα μου απαντούσαν, την εγκατέστησα στο παλιό μου iphone 6s στο οποίο λειτουργεί άψογα. Άρα, από τις 5 φορές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός, απομένουν 2. Η Celestron μου είπε ότι θα μου επιστρέψει τον έναν κωδικό οπότε θα έχει 3 ακόμα χρήσεις. Μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.planitario.gr/gr/starsense-explorertm-dx-6.html https://www.celestron.com/products/starsense-explorer-trade-dx-6-smartphone-app-enabled-schmidt-cassegrain-telescope Φυσικά, δεκτός κάθε έλεγχος αρκεί να κάνετε το ταξίδι μέχρι Λευκάδα. 😀 Ευχαριστώ, Μενέλαος

    600.00 EUR

  6. Γεια χαρά σε όλους, Θέλω να συνδέσω την κάμερά μου που είναι micro 4/3 στο τηλεσκόπιό μου (διοπτρικό). Ξέρω 2 τρόπους που μπορεί να γίνει (σύνδεση στον εστιαστή ή στο προσοφθάλμιο) και μάλλον υπάρχουν και άλλοι, αλλά έχω μπερδευτεί με τους αντάπτορες. Μήπως κάποιος έχει τους συγκεκριμένους αντάπτορες και θέλει να τους πουλήσει ή να με κατευθύνει για να αγοράσω τα κατάλληλα εξαρτήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης