Jump to content

Touboflo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Touboflo

  1. Touboflo

    150p Heritage

    Θα περιμένω μια καθαρή από σύννεφα νύχτα και θα προπαθήσω να δω κάτι από αυτά. Ευχαριστώ για τον μίνι κατάλογο
  2. Touboflo

    150p Heritage

    Μετά από ολιγόλεπτες παρατηρήσεις στην Αθήνα, έχω να πως το φεγγάρι, ο Δίας και ο Κρόνος φαίνονται πολύ καλά. Έχω τα πρώτα προσοφθάλμια προς το παρόν 25mm(48x) και 10mm(120x). Στο Δια βλέπω τους δορυφόρους και τις γραμμές με τα διαφορετικά χρώματα της ατμόσφαιράς του. Επίσης, ο δακτύλιος(ένας ενιαίος δίσκος φαίνεται) στον Κρόνο είναι πολύ ξεκάθαρος. Το φεγγάρι προφανώς φαίνεται πολύ καλά! Δεν έχω εντοπίσει κάτι άλλο αξιόλογο που μπορεί να δω μέσα στην Αθήνα για τώρα πέραν του να χαζέψεις κανένα βουνό.. Αν κάποιος μπορεί να μου πει τι μπορω να δω αλλά το χάνω, θα ήμουν υπόχρεος.
  3. Touboflo

    ΕΠΩΛΗΘΗ

    Ήρθε και συναρμολογήθηκε.. Όλα τέλεια ακριβώς όπως τα είχαμε πει.. Ευχαριστώ Κώστα!
  4. Touboflo

    150p Heritage

    Ανυπομονώ να δω εστω λιγο ουρανο με το ματι με τοσα συννεφα... χαχαχα Θα σε κρατησω ενημερο για το τι μπορω να δω και να αποφασισεις, αν και δεν εχεις και πολλες επιλογες.. Οπως και γω, ή παιρνεις και βλέπεις όσα μπορεις και το κουβαλας σε κανενα αλλο μερος, ή μετακομιζεις!
  5. Touboflo

    150p Heritage

    Να σαι καλα!!!!! Το ευχομαι για ολους αν και μας εχει παει συννεφο στο συννεφο και κοντρα συννεφο!
  6. Touboflo

    150p Heritage

    Μετα απ οσα μου εχετε πει δεν μπορουσα να μην σας ενημερωσω. Πλεον περιμενω να ερθει το SkyWatcher dob 6 classic. Με όση δυσκολία έχει λόγω μεγεθους αλλα και με όσα προτερήματα έχει. Ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα και να μεινω στο "αθλημα".... Σας ευχαριστώ!!
  7. Touboflo

    150p Heritage

    Many many many many many thanks! :)
  8. Touboflo

    150p Heritage

    Καλησπέρα και πάλι. Αρχικά ευχαριστώ και πάλι. Απαντάω - δεν απαντάω, τα διαβάζω όλα. Συμφωνα με αυτά που είπατε και έψαξα, μπήκε στο παιχνίδι και αυτό. Bresser Pollux 150/1400 EQ3 Έχουμε άποψη γι αυτό? Το μέγεθός του μου φαίνεται αρκετά βολικό.
  9. Touboflo

    150p Heritage

    Αρχικά ευχαριστώ ξανά... Με προβληματίζει μόνο το μέγεθος για τη μεταφορά. Ο εστιακος λόγος απ όσο έχω καταλάβει σου μικραίνει ή μεγαλώνει το πεδίο που βλέπεις. Θα δυσκολευτώ περισσότερο να βρω κάτι αλλά θα το βρω που θα πάει.. Μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό που λέω.. Απλά λέω τι έχω καταλάβει! Για την απάντηση του Lunar King, πολλές φορές σκέφτομαι αυτό ακριβώς.. Να πάρω ένα compact και αν πάρω μελλοντικά μεγαλύτερο, πάντα αυτό θα είναι χρήσιμο!
  10. Touboflo

    150p Heritage

    Καλά εννοείται και είτε συμφωνώ είτε όχι με κάτι που λες, είναι 100% υπρόσδεκτα όλα. Εξηγώ απλά γιατί δεν το πάω "σωστά". Είναι κάποιοι που διαφωνούν κάθετα με αυτό που λέω και λένε πως αν δεν πάρεις βιβλία, χάρτες και κυάλια για αρχή, δεν κάνεις τίποτα... Να 'χαμε να λέγαμε... Σκέφτομαι επίσης αν είναι να δώσω πχ. ένα ποσό των 300 ευρώ και με 400 παίρνω αρκετά καλύτερο, δεν αξίζει να πάω στα 300. Επίσης η δυσκολία μου είναι στο να έχω κι άλλα άτομα στο αυτοκίνητο. Δεν με νοιάζει καθόλου το βάρος. Οπότε οι επιλογές μου είναι ή μικρό για να το μεταφέρω με κόσμο στο αυτοκίνητο, ή όχι. Στο "όχι" δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα ειναι 20 ή 30 κιλά.
  11. Touboflo

    150p Heritage

    Έχω δει από τηλεσκόπια γενικά. Έχω μια ιδέα του τι να περιμένω. Γενικά δεν ενδιαφέρομαι να διαβάσω χωρίς να βλέπω. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά.. Εγώ θελω να δω όσα μπορώ αρχικά και μετά να αρχίσω να διαβάζω και να μπω στη λεπτομέρεια κλπ. Μπορεί να φαίνεται σε πολλούς λάθος ή ανάποδο, ίσως κάποιοι συμφωνούν, αλλά εγώ έτσι λειτουργώ γενικά και γι αυτό και παω όσο επιθετικά πάω να κάνω την αγορά. Τις διαστάσεις και το βάρος τα βλέπω στα χαρακτηριστικά τους.. Όταν το ένα ζυγίζει 26 κιλά και το αλλο 27(8" vs 10") με το ίδιο μήκος και άλλη διάμετρο φαντάζομαι το μέγεθος θα είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Νομίζω ότι αυτό που λες με το event όμως θα με βοηθήσει να συγκρίνω και να καταλήξω.. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο δύσκολο να καταλήξω.. Χαχα Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
  12. Touboflo

    150p Heritage

    Όχι έχω δει τις αγγελίες μια μια μέχρι κάποια ημερομηνία.. Μην νομίζεις ότι ξέρω και πολλά από εδώ.. Είμαι καινούριος παντού! Ζελατίνα έχω ακόμα πάνω μου..
  13. Touboflo

    150p Heritage

    Σας ευχαριστώ όλους για τις συβουλές. Έχω βάλει αγγελία ζήτησης εδώ ήδη για 6-10 ίντσες και αν δεν βρεθεί κάτι θα πάω για το 6αρι λόγω της τιμής. Ελπίζω να είμαι τυχερός...
  14. Ενδιαφέρμαι για μεταχειρισμένο τηλεσκόπιο από 6 έως 10 ίντσες (ανάλογα την τιμή όλα). Αναζητώ τηλεσκόπιο χωρίς ζημιές ή να χρειάζεται κάποιο ανταλλακτικό για να δουλέψει. Ευχαριστώ
  15. Touboflo

    150p Heritage

    Νομίζω είμαστε κοντά στο σκεπτικό αφού γι αυτό λέω και πιο πάνω ότι μπορώ να κάνω λίγο υπομονή να πάω στο 8αρι.. Αφού τα δίνω, ας πιάσουν τόπο.. Το 10αρι είναι σχεδόν ιδιες διαστάσεις και βάρος όπως λες αλλά 850 ειναι πολλά.. Και αν και είμαι φουλ με τον ουρανό και αστέρια και αστροφυσική κυρίως (αστρονομία τώρα είναι η πρώτη μου απόπειρα) δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι αφοσιωμένος με αυτό, όσο και αν πιστεύω ότι θα είμαι. Οπότε σκέφτομαι τώρα άλλο να δώσω ένα 500αρικο και άλλο 1000 (με φακούς κλπ). Το GSO Dobsonian Telescope 200C ίσως είναι καλή περίπτωση (περιμένω ίσως κάποια απάντηση), αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρα να πάω στο 127AZ και να δώσω κι άλλα λίγα (100-150) για φακούς, barlow και βλέπουμε (σύνολο 400-450).. Φαντάζομαι θα εντυπωσιαστώ αρκετά με αυτό και αν χρειαστεί, σε 1-2 χρόνια, το πουλάω και πάω για πιο μεγάλο. Δεν ξέρω, νομίζω καλύτερα να είχα να αγοράσω σπίτι.. Πιο εύκολα θα έβγαζα άκρη.
  16. Touboflo

    150p Heritage

    Ψάχνω με κάθε απάντηση και κάτι καινούριο. Δυστυχώς το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ένα τηλεσκόπιο να κάνει για όλους.. Όπως διαβασα κάπου εδώ μέσα είναι σαν να σε ρωτάει κάποιος τι αμάξι να πάρω... Προφανώς δεν υπάχρει απάντηση "Πάρε αυτό". Είναι πολλοί οι παράγοντες... Με την ευκαιρία ένα Nissan Micra 2008 έχω οπότε δεν έχω και πολυ άπλα.... Σκέφτομαι πως αν είναι να ξεφύγω από την ευκολία του Heritage και το "μικρό" μέγεθος του 127ΑΖ, θα μπορούσα να κάνω υπομονή να πάω για 8" μιας και το μέγεθος είναι σχεδον το ίδιο δύσκολο με το 6". Το SKYLINER 200 CLASSIC έχει 594 ευρώ και είδα επίσης και το GSO Dobsonian Telescope 200C το οποίο λένε ότι είναι καλύτερο. Δεν έχω ιδέα αν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό βγαίνει στα 550 απο Γερμανία με τα μεταφορικά. Έχει κάποιος άποψη για το παραπάνω? Ευχαριστώ και πάλι.. Μπορεί να βαρεθείτε να ακούτε ευχαριστώ αλλά πραγματικά το εκτιμώ πολύ!!
  17. Touboflo

    150p Heritage

    Αρχικά σας ευχαριστώ όλους, με βοηθάτε πολύ. Νομιζω οτι δεν μου φαινεται πια το Heritage να ειναι η πρώτη μου επιλογή. Αν νομίζατε ότι ξεμπερδέψατε όμως, κάνετε λάθος... χαχαχ Έχω να ρωτήσω και για άλλο ένα τηλεσκόπιο, το STARSENSE EXPLORER LT 127AZ. -Σε σύγκριση με το Heritage πώς το βλέπετε? -Σε σχέση με το DOB 6'? Φαντάζομαι είναι κατώτερο, αλλά είναι σχεδόν το μισό βάρος και πολύ μικρότερος όγκος. -Σε αυτήν την περίπτωση του 127ΑΖ, αξίζει η διαφορά ώστε να ταλαιπωρηθώ με το dob 6' ή να πάω στο 127? Ευχαριστώ ξανά για την αμεσότητα!!!!!!
  18. Touboflo

    150p Heritage

    Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους καθώς έχουν την ίδια διάμετρο. Σίγουρα διαφορετικό βάθος, αλλά στη μέγιστη ωφέλιμη που θεωρητικά είναι 300x και στα 2, πόσο χειρότερο να είναι το Heritage? Αυτό δεν μπορώ να ξέρω και να εκτιμήσω ως αρχάριος. Τώρα για τη μεταφορα, συνήθως 2 άτομα είμαστε, αλλά συχνά πυκνά και ειδικά αν πηγαίνω κάπου για παρατήρηση, είμαστε 4. Οπότε στην τελική, αξίζει η ποιοτική διαφορά τους, ώστε να δυσκολευτώ στην μεταφορά του και να μην το παίρνω μαζί μου κάθε σκ που φεύγω? Ή είναι αρκετα μικρή για να το σκέφτομαι οπότε να πάρω ότι με βολεύει? Το οικονομικό δεν το κοιτάω, καθώς μιλάμε για 25 ευρώ διαφορα. Για το barlow το είδα σε ένα site με αξιολογήσεις τηλεσκοπίων λεγόμενο telescopestobuy Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη αν ζαλίζω με τόσες ερωτήσεις αλλά ανυπομονώ και δεν θέλω να αγοράσω κάτι και να το μετανιώσω.
  19. Καλησπέρα στην ομάδα! Είμαι πολύ νέος στο χώρο (είχα μικρός ένα διοπτρικό το οποίο αγνοείται) και θα ήθελα να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο. Οικονομικά μπορώ να φτάσω τα 400 ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι κάτι πολύ καλό. Τώρα ο σκοπός μου... Προφανώς εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος(ζώνες και μάτι Δία, δακτύλιοι Κρόνου κλπ.) και σε πιο μακρινούς στόχους όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, αφού δεν έχω και την απαραίτητη γνώση να παραθέσω λίστα. Διαβάζονας διάφορα σε διάφορα site και εδώ μέσα, έχω καταλάβει ότι τα 150mm του Heritage είναι κατά κάποιο τρόπο το ελάχιστο για παρατήρηση στο πιο βαθύ ουρανό. Η ευκολία μεταφοράς είναι πάρα πολύ θεμιτή καθώς μένω Αθήνα ( ) και τα Σαββατοκύριακα φεύγω, οπότε τα heritage 130p και 150p μου φαίνονται ιδανικά και αφού μπορω για τώρα να διαθέσω τα χρήματα, προτιμώ το 150p. Ιδανικά θα πήγαινα για το DOBSONIAN 6″ SKYLINER 150 CLASSIC αλλά δεν μεταφέρεται και πολύ. Διάβασα τέλος πως δεν συνίσταται το barlow στο 150p λόγω βάρους επειδή έχει 2 στηρίγματα μόνο στο σωλήνα. Μου φαίνεται υπερβολή και θα ήθελα και τη γνώμη σας πάνω σε αυτό ειδικά αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία. Είμαι ανοιχτός να μου προτείνετε ένα απ τα 2 ή κάποιο άλλο που γνωρίζετε αρκεί να μεταφέρεται "εύκολα" με αυτοκίνητο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  20. Κρίμα είχα χαρεί.. Χαχα Να σαι καλά φίλε μου
  21. Καλησπέρα, είναι ακόμα διαθέσιμο το τηλεσκόπιο?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης