Jump to content

boss16

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της boss16 Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated

Recent Badges

14

Φήμη

  1. boss16

    See star s50

    Θα συμφωνήσω μαζί σου, εν'μέρει όμως. Αγόρασα το Seestar S50 σχεδόν όταν το πρώτο έφερε το πλανητάριο Θεσσαλονίκης, 450€ και με της αναβαθμίσεις που έχει κάνει για τα λεφτά του κάτι παραπάνω από τίμιο είναι. Αφήνω κάποιες φωτό όπως της πήρα χωρίς επεξεργασία ( μόνο ότι δίνει το μηχάνημα να επεξεργαστείς) μέσα στην πόλη ( κέντρο Πάτρα με φωτορύπανση φουλ). Και ρωτώ, υπάρχει περίπτωση να πάρω τέτοιες φωτογραφίες με οποιονδήποτε εξοπλισμό σε αυτά τα χρήματα? Φιλικά Βασίλης
  2. boss16

    See star s50

    Χαιρετίζω την ομάδα. Έφτιαξα μια ομάδα στο Facebook για το αγαπημένο μας seestar S50. Να μοιραζόμαστε φωτογραφίες και ιδέες. Σας περιμένω όλους. Βασίλης Κον. https://www.facebook.com/share/19UVveSfL1/?mibextid=qi2Omg
  3. Χρόνια πολλά καλή χρονιά καθαρούς ουρανούς.
  4. Αφήνω και εγώ της δύο και μοναδικές φωτογραφίες που κατάφερα να πάρω.
  5. boss16

    TYC 5765-1241-1 Τι είναι?

    Άρα σωστά τον χαρακτήρισε γαλαξία. Και όλο το βράδυ να το έβαζα να τραβάει δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει εικόνα του. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.
  6. boss16

    TYC 5765-1241-1 Τι είναι?

    Τελικά μάλλον είναι αστέρι. Με την πληροφορία που μου έδωσες για τον κατάλογο TYCHO, έβγαλα κάποια άκρη. https://server3.sky-map.org/starview?object_type=1&object_id=1437203 Σε ευχαριστώ.
  7. Εχθές το βράδυ χαζεύοντας τον ουρανό με το seestar, η εφαρμογή του μου έδωσε έναν στόχο τον TYC 5765-1241-1 με ένδειξη γαλαξία. Πάτησα το goto και 6 λεπτά αργότερα πήρα την παρακάτω φωτογραφία. Από εκείνη την ώρα η ένδειξη χάθηκε από τον χάρτη. Έψαξα στην εφαρμογή του τηλεσκοπίου δεν βρήκα τίποτα. Έψαξα στο Google πάλι δεν βρήκα τίποτα. Μπήκα στο ιστολόγιο της ΝΑΣΑ και εκεί δεν βρήκα τίποτα. Τι ουράνιο σώμα μπορεί να είναι ο TYC 5765-1241-1.
  8. boss16

    See star s50

    Αγαπητέ Μιχάλη, ονομάζομαι Βασίλης και μένω στην Πάτρα μέσα στο κέντρο. Το seestar το αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη το πρόλαβα στα 750€ από πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Όντας ερασιτέχνης στο σπορ ήθελα κάτι γρήγορο και εύκολο και το seestar είναι ακριβώς αυτό που θέλω μικρό στην μεταφορά, εύκολο στο στήσιμο. Το έχω πάρει μαζί μου σε πλατεία, καφεδάκι και παρατήρηση. Τώρα αν θες επαγγελματικές φωτογραφίες ναι δεν είναι το ιδανικό. Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες να της δουν τα μέλη και να κρίνουν. Υ/Σ...η φωτογραφίες είναι ακατέργαστες όπως της πήρα από το seestar.
  9. Αλέξανδρε καλησπέρα. Ονομάζομαι Βασίλης και είμαι και εγώ από Πάτρα και μάλιστα μένω στο και εγώ στο κέντρο. Έχω ένα dobsonian 10 ιντσώ και ένα seestar. Παρατηρώ από το μπαλκόνι μου και όντως είναι πολύ δύσκολο λόγο φωτορύπανσης και ο ουρανός περιορισμένος. Καμία φορά μεταφέρω τον εξοπλισμό στα Ζαρουχλεικα στο πατρικό μου και είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Λόγο δουλειάς η ώρες είναι περιορισμένες. Το Σάββατο μόλις μετα βιας είδα τον Μ13 το Σμήνος του Ηρακλή με το dob. Είμαι και εγώ σε φάση εκπαίδευσης (να το πω έτσι). Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι μην διστάσεις να μου στείλεις pm.
  10. Σε συζήτηση που είχα και αλλού μου είπαν και αυτό η μπορεί να είναι ένα ανεπαίσθητο κούνημα της στιγμής. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία...εύχομαι καλή χρονιά.
  11. Χρόνια πολλά στην ομάδα. Εδώ και λίγες ημέρες είμαι κάτοχος του νέου smart telescope της ZWO το Seestar 50. Εχθές το βράδυ παρότι είχε σύννεφα είπα να το δοκιμάσω. Ξεκίνησα με την σελήνη πήρα κάποιες φωτογραφίες και ένα βίντεο και μετά το έστριψα στον betelgeuse. Εκεί λοιπόν πήρα δυο φωτογραφίες, η μία με έκθεση στον στόχο δύο λεπτών και η άλλη επτά λεπτά. Και η δύο είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Φαίνεται το αστρο να έχει κάποια δραστηριότητα. Στην ομάδα seestar στο Facebook που είμαι γραμμένος η απόψεις διίστανται. Άλλοι μου λένε ότι είναι παραμόρφωση από κούνημα, άλλοι λένε ότι μπορει κάτι να συμβαίνει. Αναρωτιέμαι αν ήταν παραμόρφωση από κούνημα, μόνο ο στόχος θα επηρεαζόταν ? Ακολουθούν οι δύο φωτογραφίες και ένα αρχείο pdf. Βασιλης (Πάτρα). 2306.00287.pdf
  12. Χρόνια πολλά υγεία σε όλους.
  13. Πρωί πρωί σήμερα στο twitter είδα την παρακάτω είδηση. Ο κόσμος της ερασιτεχνική αστρονομίας έγινε ποιο φτωχός. Έφυγε ο Terence Dickinson σε ηλικία 79 ετών.
  14. Καλή χρονιά στο ευγενές κοινό του φόρουμ. Επειδή έχω γραφτεί σε διάφορες ομάδες στο Facebook ώστε να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο αγαπημένο μας χόμπι, κάπου εκεί λοιπόν εμφανίστηκε μπροστά μου αυτό το ( Smart Telescope ). https://dwarflab.com/ Έχω δει κάποια Smart Telescope όπως τα eVscope η τα Vaonis αλλά είναι πανάκριβα. Τούτο εδώ μου τράβηξε την προσοχή λόγω τιμής. Στο φόρουμ Cloudy Nights που έχουν απόψεις για τα πάντα, σχετικά είδα καλά σχόλια. Και ερωτώ τους ποιο έμπειρους, αξίζει να δώσεις 450 ευρώ, έστω για μια δοκιμή. Σας ευχαριστώ. ΒΑΣΙΛΗΣ Καλή χρονιά υγεία και καθαρούς ουρανούς.
  15. Σας ευχαριστώ κύριε Βαγγέλη. Και εγώ νομίζω ότι έκανα τέλεια επιλογή.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης