Jump to content

Αalexis cosmo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Αalexis cosmo

  1. Καλησπέρα συνχομπιστες. Έπεσε στα χέρια μου ένα τηλεσκόπιο celestron ultima 100 το οποίο το είχαν για πέταμα γιατί έχει σπάσει η Βασούλα που κρατάει τον δευτερεύον φακό στην θέση του. Στην ουσία έχει βγει έξω και δεν χωράει να ξαναμπεί μέσα γιατί μάλλον ζοριστηκε. Αν βρω κάποιο βίντεο πώς λύνεται θα το φτιάξω εύκολα γιατί δεν θέλω να το ζορισω να το ξαναβάλω έτσι μέσα. Υπάρχει κάτι στο νετ γιατί ψάχνω αλλά δεν βρήκα κάτι ακόμα. Η πως καθαρίζονται τα κάτοπτρα αν βρω από αυτό αν βρω πιστεύω θα τα καταφέρω. Ευχαριστώ πολύ...
  2. Αalexis cosmo

    10 ερωταποκρίσεις για το Starlink

    Εγώ ψάχνω αλλά τπτ...
  3. Αalexis cosmo

    10 ερωταποκρίσεις για το Starlink

    Γνωρίζει κανείς αν θα φαίνονται και σήμερα στην Θεσσαλονίκη??
  4. Ακριβώς. Εκείνη την τροχιά ακολουθούσε. Εχθές έβλεπα το φεγγάρι και έπαθα πλάκα. Απλά η βάση μου δεν γυρνάει ομαλά αλλά σαν σκαλοπάτακια και νομίζω θέλει γρασαρισμα. Θα τον γρασαρω σήμερα γιατί ήταν μαγικά εχθές
  5. Ευχαριστώ john. Είναι αρχή και μου φαίνονται περίεργα ακόμη
  6. Σε ευχαριστώ πολύ. Μου φάνηκε περίεργο να φαίνονται οι δορυφόροι με γυμνό μάτι γι'αυτό ρώτησα. Θα κατεβάσω την εφαρμογή γιατί σήμερα φαίνεται έχει καλό νυχτερινό ουρανό.
  7. Παιδιά τώρα καθουν έξω και έβλεπα τα αστέρια στον ουρανό με το τηλεσκόπιο. Και με γυμνό μάτι και με οδηγό το stelarium είδα να περνάει από τον αστερισμό του λέοντος από το κεφάλι ένα φωτεινό πράγμα σαν αστέρι. Ήταν σε απόσταση σαν αστέρι (έτσι φαινόταν δλδ) αλλά άσπρο φως και παίρνουμε γρήγορα μέχρι που απομακρύνθηκε και το έχασα. Δεν ήταν αεροπλάνο γιατί αυτά πάνε πιο αργά και έχουν και κόκκινο φως που αναβοσβηνει. Αυτό είχε σταθερό φως. Με το τηλεσκόπιο δεν μπορούσα να δω γιατί δεν προλάβαινα να εστιάσω. Πήγαινε γρήγορα. Όταν εστριψα το κινητό είδα στο stelarium έδειχνε δορυφόρο starlink 1260 αν θυμάμαι καλά το νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φαίνονται με γυμνό μάτι οι δορυφόροι και να είναι φωτεινοί? Και κάτι ακόμα. Όταν ξεκινάω να βλέπω τον ουρανό βλέπω λίγα στεριά και όσο πιο πολύ κοιτάω τόσα περισσότερα βλέπω. Και το stelarium είναι πολύ καλό για μας τους αρχάριους που δεν είχαμε ιδέα μέχρι χθες από αστέρια.
  8. Παιδιά τώρα καθουν έξω και έβλεπα τα αστέρια στον ουρανό με το τηλεσκόπιο. Και με γυμνό μάτι και με οδηγό το stelarium είδα να περνάει από τον αστερισμό του λέοντος από το κεφάλι ένα φωτεινό πράγμα σαν αστέρι. Ήταν σε απόσταση σαν αστέρι (έτσι φαινόταν δλδ) αλλά άσπρο φως και παίρνουμε γρήγορα μέχρι που απομακρύνθηκε και το έχασα. Δεν ήταν αεροπλάνο γιατί αυτά πάνε πιο αργά και έχουν και κόκκινο φως που αναβοσβηνει. Αυτό είχε σταθερό φως. Όταν εστριψα το κινητό είδα στο stelarium έδειχνε δορυφόρο starlink 1260 αν θυμάμαι καλά το νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φαίνονται με γυμνό μάτι οι δορυφόροι και να είναι φωτεινοί? Και κάτι ακόμα. Όταν ξεκινάω να βλέπω τον ουρανό βλέπω λίγα στεριά και όσο πιο πολύ κοιτάω τόσα περισσότερα βλέπω. Και το stelarium είναι πολύ καλό για μας τους αρχάριους που δεν είχαμε ιδέα μέχρι χθες από αστέρια.
  9. Και κάπου εδώ να ευχαριστήσω πολύ το μέλος john.. που με την βοήθεια του τηλεφωνικά και με πολλές φωτογραφίες για κάνα 2ωρο καταφέραμε να ρυθμίσουμε τα κάτοπτρα και τώρα είναι σούπερ. Την μέρα τα έβλεπα όλα καλά αλλά είπα να δω και γω κάτι το βράδυ και εδώ πέφτουν αστραπές και βροντές και βρέχει συνέχεια. Αναμενω αύριο την συνέχεια. Απλά τα προσοφθάλμια μου θέλουν αντικατασταση και θα γίνει μέσα στην βδομάδα. Στο πλανητάριο αν πάω από κει θα μου δώσουν αυτά που πρέπει η θα μου πουλήσουν αυτά που θέλουν? Είναι έμπιστο μαγαζί? Σας ευχαριστω πολύ όλους για την βοήθεια.
  10. Έχω αυτά τα 2 το ένα είναι ανορθωτης και το άλλο astriscope γράφει. Και τα 2 μέσα έχουν φακούς δεν είναι κανένα τέλειως άδειο.
  11. Ναι το έλυσα και τα καθάρισα. Έχω ένα Galileo fs 120. Σε άλλο ποστ το έχω ανεβάσει αναλυτικά. Είδα τα βίντεο αλλά δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να κοιτάς για να ρυθμίσεις. Μέτρησα με χάρακα όλες τις πλευρές του ιστού του δευτερεύον για να είναι ίδιες αλλά μετά το χάνω. Από το τηλεσκόπιο μόλις κοιτώ βλέπω τον δευτερεύον κανονικά μέσα στον προτέυων και τις 3 μεριές σύσφιξης του προτέυων ολόκληρες. Την μαύρη κου
  12. 7Ναι το έλυσα και τα καθάρισα. Έχω ένα Galileo fs 120. Σε άλλο ποστ το έχω ανεβάσει αναλυτικά. Είδα τα βίντεο αλλά δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να κοιτάς για να ρυθμίσεις. Μέτρησα με χάρακα όλες τις πλευρές του ιστού του δευτερεύον για να είναι ίδιες αλλά μετά το χάνω. Από το τηλεσκόπιο μόλις κοιτώ βλέπω τον δευτερεύον κανονικά μέσα στον προτέυων και τις 3 μεριές σύσφιξης του προτέυων ολόκληρες. Την μαύρη κουκιδα στο κέντρο του προτέυων την έφερα στο κέντρο του δευτερεύον. Όλα αυτά με το μάτι και ρύθμισμα του προτέυων από τα βιδακια πίσω. Απλά νομίζω ότι μέχρι εδώ έχω φτάσει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
  13. Ευχαριστώ. Πολύ Θα δοκιμάσω και αυτό και αν δεν τα καταφέρω θα πάρω τηλ στο πλανητάριο. Ευχαριστώ και πάλι
  14. Παιδιά επειδή έχω πελαγωσει υπάρχει κάποιος από Θεσσαλονίκη που να μπορώ να πάω η να έρθει να ρυθμίσουμε τα κάτοπτρα να το ρίξει μια ματιά το τηλεσκόπιο να μου πει αν αξίζει και να μου πει αν χρειάζεται να αγοράσω προσοφθάλμια και φακούς? Θα τον πληρώσω κανονικά. Η κάποιο μαγαζί για τέτοια θεματα. Βρίσκομαι στην περιοχή της Νεας Μηχανιώνας. Μπας και δω και γω τπτ στον ουρανό γιατί μέχρι τώρα το κοιτάω και ονειρεύομαι χιχιχιχι
  15. Ευχαριστώ πολύ.τους όρους δεν καταλαβαίνω καλά αλλά θα προσπαθήσω. Μόλις το ευθυγραμισω πάω για προσοφθάλμια και φακούς μου φαίνεται.
  16. Παιδιά ψάχνω στο φόρουμ αλλά δεν μπορώ να βρω ευθυγραμιση νευτωνιου . Ένα ποστ βρήκα αλλά δεν εξηγεί και πολλά Τα βιντεάκια στο youtube να τα εμπιστευτώ? Αυτό με το φιλμοκουτο πως το κάνω? Κάποιο βίντεο θα βοηθούσε αν υπάρχει.
  17. 3d printer δεν έχω δυστυχώς. Φιλμοκουτο ενόεις το μαύρο κουτάκι που είχε κάποτε τα φιλμ της φωτογραφικής μέσα..?? Έχει πλέον τέτοια?? Θα ξεφυλισω το σάιτ να δω αν τα καταφέρω και επανέρχομαι δριμύτερος...
  18. Την ευθυγράμμιση με λέιζερ δεν την έκανα γιατί δεν έχω. Μόνο το πρωτεύων με το μάτι να κοιτάει όλο το δευτερεύον στο κέντρο του.το ζουμ του τηλεσκοπίου είναι στην μέση περίπου και χρησιμοποιώ τον ανόρθωτη χ1.5 και το προσοφθάλμιο με ζουμ στο F16mm. Αν το βάλω στο F 6.8mm δεν βλέπω τπτ σε όλο το μήκος του ζουμ και του τηλεσκοπίου και του φακού. Δείτε τις φωτό τι χρησιμοποιώ. Έχω και το barlow x3 αλλά δεν έχει ανόρθωτη και είναι μόνο για ουρανό. Έχω και ένα φακό astroscopic 25mm που όταν τον κουμπωνω πάνω στον ανόρθωτη χ1.5 βλέπω πιο καθαρά αλλά σε μικρή κουκίδα μέσα από το τηλεσκόπιο. Δεν γεμίζει το μάτι είναι το 1/10 του φακού που βλέπω. Τι μπορεί να φταίει? Οι φακοί η η ευθυγράμμιση?? Ευχαριστώ. Για την βοήθεια παιδιά.
  19. Τέλεια ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζεται αν τα προσοφθάλμια είναι ίδια διατομή σε όλα τα τηλεσκόπια?? Η να πάω με το δείγμα να πάρω καινούρια γιατί τα βλέπω όλα θολά και δυσκολεύομαι.
  20. Έχουμε κάτι στα ελληνικά γιατί σε μερικά σημεία δεν βγάζω άκρη.ευχαριστω πολύ παντός.
  21. Υπάρχει κάποιο βίντεο που να εξηγει πως λειτουργούν τα προσοφθάλμια και την εξήγηση τους στα χιλιοστά και στα χ2-χ3? Και τα ζευγοι για κοντά και μακριά και πολύ μακρυά?? Η για επίγεια και ουράνια παρατήρηση?? Ευχαριστώ πολύ αλλά μπερδεύομαι πολύ στο πια θα βάλω πάνω και σε τι απόσταση θα δω. Κάθε βοήθεια δεκτή.
  22. Ευχαριστώ πολύ. Όχι Απλά μου αρέσει έχω ξετρελαθει αν και τα αστέρια τώρα το βράδυ τα βλέπω εντελώς θολά όσο και να παίξω με τα ζουμ. Όταν βάζω τον ανόρθωτη ειδώλου για να δω την Θεσσαλονίκη πάλι τα βλέπω θολά τα φώτα. Και τον αστερισμό του διδύμου που στόχευσα τα πάνω αστέρια πάλι όλα θολά. Το θέμα είναι τι προσοφθάλμια να πάρω και τι φακούς? Θα ταιριάζει στην διάμετρο για να κουμπώνει στο τηλεσκόπιο? Το μόνο θεματακι που έχω όταν κάνω μικρορυθμιση δεν έρχεται ομαλά αλλά κάνει σαν σκαλοπάτακια και χάνω τον στόχο και παλεύω να τον βρω. Μάλλον φταίει η βάση η θέλει γρασαρισμα για να ομαληνω την κίνηση. Ήταν και 10 χρόνια ακίνητο. Ρύθμισα και την κόκκινη κουκίδα και βρίσκω εύκολα τον στόχο αλλά με πεδευει η μικρορυθμιση όταν γυρνάει αριστερά δεξιά και πάνω κάτω. Πρώτη φορά βλέπω από τηλεσκόπιο και έχω πάθει πλάκα.
  23. Τα φώτα που στοχεύω μακρυά φαίνονται θολά. Και όταν ζουμαρω θολώνει ακόμη πιο πολύ. Τα σταθερά σημεία όπως ανεμογεννήτριες φαίνονται καλύτερα από τα φώτα. Τα φώτα τα βλέπω θολά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης