Jump to content

louk

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από louk

  1. On 2/8/2023 at 8:12 PM, corfu said:

    Μπράβο! Εξαιρετική φωτό. Πόσο συνεισφέρει το φίλτρο Optolong L-Extreme . Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω αλλά δεν γνωρίζω πόσο αποτελεσματικό είναι. Ευχαριστώ 

    Ευχαριστώ!! Σε εμένα κάνει εξαιρετική δουλειά. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος έκθεσης και προσοχή στο focus, αλλά η αντίθεση και τα χρώματα που απομονώνει αξίζουν!  (προσωπική μου γνώμη πάντα μιας και ακόμα βγάζω με DSLR) 

    Πλειάδες

          8
    7 minutes ago, qforce said:

    Εννοείται ότι θα χρειαστείς και καλώδιο για να συνδέσεις την HEQ5 με το Asiair αν δεν έχεις ήδη. Ότι θες εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

    γεαπ, το διαβαζω μόλς.. Όταν έρθει με το καλό θα αναβαθμιστώ. 

    Πλειάδες

          8

    @qforce 

    Ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Απίστευτα βοηθητικός και άκρως κατατοπιστικός! Εννοείται πως θα δοκιμάσω όλα αυτά που μου έγραψες, και ευελπιστώ ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Θα σε ενημερώσω μέσω μηνυματος για οτιδήποτε άλλο. 

    Πλειάδες

          8

    @qforce
    Ευχαριστώ πολύ! Κυρίως ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Αυτό το θέμα με το tilt το ψαχνω χωρίς να έχω βρει άκρη μέχρι στιγμής..
    Το πρόβλημα που προκύπτει απο το dithering, πως το φτιάχνω? Δεν ξέρω και πολλά για αυτό, πέραν απο όσα έχω ψάξει στο διαδίκτυο. Είναι στο guiding κάτι που πρέπει να φτιαξω αν καταλαβα σωστά. Αλλά γίνεται μέσω ST-4 guiding που χρησιμοποιώ?  Ευχαριστώ και πάλι.

  2. 6 hours ago, qforce said:

    Καλημέρα, πολύ καλή προσπάθεια. Καλό θα ήταν μαζί με την εικόνα να παραθέτεις και κάποια στοιχεία για τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησες ,τις λήψεις που έκανες, το πρόγραμμα επεξεργασίας και τον τόπο όπου έλαβε χώρα η φωτογράφιση. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να γίνει κριτική στην εικόνα σου και να υπάρξουν και σχόλια για να σε βοηθήσουν. Αυτό που βλέπω με μία πρόχειρη ματιά είναι ότι κάποια από τα άστρα σου έχουν ένα μαύρο pixel στην μέση το οποίο μάλλον προέρχεται από το stacking όπου ίσως λόγω των settings που χρησιμοποίησες τα oversaturated pixels θεωρήθηκαν ως hot pixels και το software τα αφαίρεσε και τους έδωσε τιμή μηδέν.

    Καλησπέρα. Το διορθώνω τώρα αυτό με τον εξοπλισμό και τις λήψεις, έχεις δίκαιο. Αυτό με τα "μαυρισμένα" κέντρα των άστρων ισχύει. Λογικά φταίει το Star Detection Threshold απο το DSS;;  

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης