Jump to content

Lagοon Nebula


GALEX

17 Ιουλίου 2015

S/W 8’’

Canon 1100D

7X8min, iso800

no filter

Φιλιππαίοι Γρεβενών

9η ΠΕΕΑ

Δυστυχώς λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να πάρω περισσότερα καρέ... Υπάρχει και ένα θέμα με τα άστρα λόγω οδήγησης...


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Γιώργο πριν να στακάρεις τις φωτογραφίες μετέτρεψε τα αρχεία RAW σε TIFF 16 στο λογισμικό της Canon. Όχι αλλού. Και μετά ξανακάνε επεξεργασία.
Σύνδεσμος για σχόλιο
για το trail δεν θα ελεγα οτι ειναι τραγικο, δωσε βαση σε τυχον flexure στην βαση σου αλλά και στην πολικη. Όμως έχει black clipping στην επεξεργασια σου και χανεις πολλη πληροφορία, το υποβαθρο δεν ειναι τελειως μαυρο και φροντισε να αποφευγεις αυτη την παρανοηση στην επεξεργασια των φωτο σου. Επισης έχεις δωσει πολύ άσπρο (white clipping) και τα αστερια έχουν χασει το χρωμα τους και είναι αφυσικα. Καλό ειναι να ξανακανεις την επεξεργασία και να δωσεις προσοχη στο ιστογραμμα ωστε να μην έχεις black και white clipping
Σύνδεσμος για σχόλιο

Για τη μετατροπή σε tiff πριν την επεξεργασία δεν το έχω ξανακούσει. Θα το δοκιμάσω.

Το χρώμα των άστρων έχει χαθεί ίσως από την υπερβολική εφαρμογή στο photoshop του φίλτρου \"noise reduction\".

Τι εννοείς \"παρανόηση\" στην επεξεργασία;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα το ξαναπάω από την αρχή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο ο Κωστας εννοει σαν παρανοηση οτι ο ουρανος πρεπει να ειναι μαυρος.

Οντως το εκαψες το μαυρο μιας και στο νεφελωμα υπαρχει πραμα ακομη το οποιο δεν το εχεις βγάλει. Ξαναδουλεψε τη πιο μαλακά :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο
το να σωζεις την εικονα σε tiff 16 bit σου δινει μεγαλυτερο ευρος στην επεξεργασια και δεν χανεις λεπτομερια μιας και το Tiff ειναι ασυμπιεστη εικονα σε σχεση με το jpg.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Εγώ το στακάρισμα το κάνω στο deep skay stacker. Αν του βάλω τα RAW παίρνω μια στακαρισμένη φωτογραφία με ένα ισχνό ιστόγραμμα. Αν τώρα μετατρέψω τα RAW σε TIFF 16 στο λογισμικό της Canon και όχι αλλού, και μετά τα στακάρω παίρνω μια πλούσια σε πληροφορία στακαρισμένη εικόνα. Και μετά την επεξεργάζομαι ή στο photoshoap ή στο λογισμικό της canon. Δοκίμασε το.

Κι εγώ συμφωνώ με τον φίλο μας τον Κώστα. Δεν έχεις πρόβλημα οδήγησης στην φωτογραφία σου. Λίγο η πολική θα ήθελε περισσότερο δούλεμα. Αυτό που να κάνεις την επόμενη φορά είναι να καδράρεις καλύτερα γιατί τώρα κόβεις θέμα. Θα πρέπει να γυρίσεις την αμήχανη στον εστιαστή κατά 90 μοίρες διαφορετικά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραία προσπάθεια. Και εγώ νομίζω ότι δεν είναι θέμα οδήγησης. Νομίζω όμως, ότι μπορεί να σου έχει ξεφύγει λίγο η εστίαση. Επίσης η μετατροπή, σε tiff δεν είναι απαραίτητη. Απλά στακάρεις τα raw αρχεία, χρησιμοποιώντας και το σωστό σχέδιο debayer. Η τελική εικόνα είναι αχνή, γιατί χρειάζεται στρετσάρισμα το ιστόγραμμα. Μπορεί να γίνει και στο dss, αλλά εναλλακτικά σώζεις την εικόνα σε tiff 16bit και κάνεις levels στο photoshop.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης