Jump to content

Goulas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Goulas Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ζητείται αχρωματικό διοπτρικό τηλεσκόπιο κοντού σωλήνα, παρόμοιο με τo Skywatcher SK80/400 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2114. Η βάση δεν είναι απαραίτητη.
  2. Χριστός Ανέστη . Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία.
  3. Μπράβο. Άψογη προσπάθεια. Συγχαρητήρια σ’ εσένα και σε όλους τους συντελεστές.
  4. Χρήσιμος καταλογος. Ευχαριστούμε.
  5. Είμαι κάτοχος GOΤΟ και νομίζω ότι η χρήση του από φωτορρυπασμένους ουρανούς (ειδικά της Αθήνας) είναι μονόδρομος. Τα αστέρια που μπορώ να διακρίνω από το μπαλκόνι μου είναι το πολύ mag 4-5, άρα τα αστροάλματα αποκλείονται , όπως και η παρατήρηση Deep Sky . Έτσι νομίζω ότι αν οι περισσότερες παρατηρήσεις γίνονται από περιοχή με φωτορρύπανση, το GOTO είναι απαραίτητο. Άλλη μεγάλη ευκολία είναι το autotracking , χρησιμοποιείς τον χρόνο σου παρατηρώντας το αντικείμενο χωρίς να το «κυνηγάς» συνεχώς. Η ανάγκη για ρεύμα δεν είναι πρόβλημα αφού μπορείς να το ξεπεράσεις εύκολα με ένα σετ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή ένα σταθμό ενέργειας. Επειδή όμως η χειροκίνητη εύρεση αντικειμένων με αστροάλματα έχει ενδιαφέρον (έτσι ξεκίνησα με κιάλια και χάρτες), αγόρασα ένα ερευνητή 9x50 και περιμένω να βρεθώ σε σκοτεινό ουρανό για να τον δοκιμάσω.
  6. Η πρώτη επαφή με τον νυχτερινό ουρανό ήταν σε προσκοπική κατασκήνωση που «μαθαίναμε» τους βασικούς αστερισμούς και οι πρώτες εικόνες με κιάλια. Αργότερα βιβλία και ντοκιμαντέρ (Cosmos του Carl Sagan) και επισκέψεις στο Πλανητάριο. Αλλά το μικρόβιο το κόλλησα την Νύχτα των Μουσείων έξω από το Ίδρυμα Ευγενίδου που για πρώτη φορά είδα μέσα από τηλεσκόπιο. Η εικόνα του Κρόνου ακόμα είναι στο μυαλό μου. Η συνέχεια γνωστή, κιάλια, αγορά τηλεσκοπίου, Astovox
  7. Στο Leroy Merlin εχει μονωτικό υλικο παχους 15mm με 5 Ευρώ το m2. Βάζεις δύο - τρία επίπεδα και είσαι έτοιμος. Άσε που κόβεται και πιο εύκολα.
  8. Goulas

    Αντίθεση του Άρη 2012

    Χθες ο Άρης μου έδωσε τις καλύτερες εικόνες του. Ο λευκός πόλος φαίνονταν εύκολα με σαφή όρια. Δύο σκούρες περιοχές, μία βόρεια και μία νότια ξεχώριζαν άνετα. Πρώτη φορά είδα τόσες λεπτομέρειες. Τους γειτονικούς γαλαξίες Μ95, Μ96 & Μ105 δεν κατάφερα να τους ξεχωρίσω. Αργότερα απλώς διέκρινα τα Μ3 & Μ53 χωρίς να μπορώ να δω καμία λεπτομέρεια. Με 5’ ΜΑΚ και φωτορύπανση αναμενόμενο είναι.
  9. Καλημέρα σε όλους. Ωραία νύχτα η χθεσινή για παρατήρηση. Ο Κρόνος εντυπωσιακός στο 250x, με καθαρή εικόνα. Ξεχώριζε άνετα το “Χώρισμα Kασσινι” στα δαχτυλίδια, όπως και η σκούρα περιοχή (Μεγάλη Αργιλώδες Γραμμή ονομάζεται?) πάνω από τον ισημερινό του πλανήτη. Είναι η πρώτη φορά που μπόρεσα να την διακρίνω. Από τους δορυφόρους του, Ο Τιτάνας ευδιάκριτος, η Ρέα δύσκολα, οι υπόλοιποι άφαντοι. Όλα αυτά με ΜΑΚ 127 μέσα από την Αθήνα.
  10. @ Despet Δεν έχω δει ποτέ μέσα από ηλιακό φίλτρο άρα δεν ξέρω τι να περιμένω. Δεν πιστεύω ότι θα δω αντίστοιχες εικόνες με τις φωτογραφίες που έχεις “ανεβάσει ” στο site σου , αλλά ελπίζω να δω κάτι περισσότερο από έναν σκέτο λευκό δίσκο. @ kkokkolis Ο W.O. είναι δικός μου. Είναι όμως ο φακός με την μεγαλύτερη εστιακή που διαθέτω, έτσι θα δανειστώ τον Hyperion 24 από φίλο για να διαπιστώσω αν αξίζει η αντικατάσταση.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης