Jump to content

Αξιολόγηση τηλεσκοπίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Είμαι εντελώς αρχάριος και θέλω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο για παρατηρήσεις του ουρανού. Έχω διαβάσει σχετικούς οδηγούς για τα χαρακτηριστικά ενός τηλεσκοπίου και τι πρέπει να προσέξω. Ωστόσο θέλω και τη γνώμη σας πριν προχωρήσω στην αγορά ενός τηλεσκοπίου που έχω βρει που θεωρώ ότι καλύπτει τις ανάγκες μου. Αυτό είναι το τηλεσκόπιο: Bresser Teleskop N 130/1000 Spica EQ3. Έχει 13εκ. διάμετρο και είναι κατοπτρικό. Στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται βάση eq3, φίλτρο για την παρατήρηση του ήλιου καθώς και ανταπτορας για Smartphone. Ισχυρίζεται ότι είναι κατάλληλο για παρατήρηση πλανητών, του ήλιου, νεφελωμάτων και γαλαξιών και ότι είναι καλό για ερασιτέχνες. Η τιμή του είναι στα 285€ (προσφορά από 325€). Θεωρείτε ότι είναι καλή περίπτωση με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας είπα; Η βάση είναι αρκετά σταθερή; Έχεις όντως αυτές τις δυνατότητες, θα με ευχαριστεί η εικόνα των ουράνιων σωμάτων; Με το κινητό μπορώ υποθέτω να κρατώ κάποιες εικόνες από το τηλεσκόπιο απευθείας έτσι; Αν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες μπορώ να σας τις δώσω. Αυτή είναι και μία φωτογραφία του τηλεσκοπίου με τη βάση του από το σάιτ που το βρήκα.

Screenshot_2021-03-12-21-10-50-801_com.opera.browser.thumb.jpg.fb40f68b24fe22a01da1fe4b12c84664.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα

Από ό,τι είδα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο έχει σφαιρικό κάτοπτρο σύμφωνα με το astroshop. Ενώ σύμφωνα με το ίδιο site το SKYWATCHER DOBSONIAN TRUSS 150mm Heritage έχει όχι μονο παραβολικο κατοπτρο αλλα και λίγο μεγαλύτερη διάμετρο με ελάχιστα χρήματα παραπάνω (νομίζω γύρω στα 30 με 40 ευρώ). Όσο για τα παρελκόμενα που έχει αυτό που βρήκες το πιθανότερο είναι να μην είναι και τόσο καλής ποιότητας. Τα αγοράζεις σιγά σιγά με το χρόνο. Προσοφθάλμια δίνουν και τα δύο στο πακέτο τους. Φίλτρο ηλίου και αντάπτορα παίρνεις καλύτερα μετά. Ιδίως το φιλτρο ηλίου αλλα και το εγχείρημα παρατηρησης του θέλει προσοχή. Εξοικειώσου πρώτα με τον εξοπλισμό που θα αποκτήσεις και με τον καιρο παίρνεις και φίλτρο ηλίου.

Φιλικά Βαγγέλης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το ιδανικότερο θα ήταν όμως με 100 ευρώ παραπάνω το SkyWatcher 6" Dob Pyrex. Solid σωληνας δε θα χρειαστει και κάλυμμα και γενικα θεωρείται το τοπ τηλεσκοπιο για αρχαριο. Μπορεις να το ψαξεις και μεταχειρισμενο αν σου ειναι θεμα τα 100 ευρω παραπανω. Καλυτερα όμως να σου πουν και πιο εμπειροι την γνώμη τους!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οπως σου ειπε και πιο πανω ο φίλος μακριά....

Ουτε σωλήνας αλλα ουτε και η βαση του ειναι καλα.

Αν το budget σου είναι περιορισμένο το πιο οικονομικό πραγματικό τηλεσκόπιο που μπορεις να παρεις είναι το dob 6. Αψογο για πλανήτες και καλή διάμετρο για ξεκίνημα σε deep sky ενώ η βαση dob είναι στιβαρότατη.

Εγω προσωπικά θα προτιμούσα το κλασσικό dob αντι του truss

 

Το truss 6

1) θέλει φωτοχιτωνιο

2) ο εστιαστής του είναι ελικοειδής πλαστικός όχι τοσο καλός.

 

Στα υπέρ του το μέγεθος που μαζέυει.

We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.

— Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοήθησαν πολύ! Θα κοιτάξω για αυτό που μου προτείνετε. Και πάλι ευχαριστω πολύ!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης