Jump to content

Θήκες Pelican, Nanuk, B & W, Hofbauer, Vanguard


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Έχει συναντήσει κανείς στην Ελλάδα τις θήκες NANUK;

Γνωρίζετε αν υπάρχει αντιπρόσωπος στην χώρα μας είτε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα, όπου μπορεί κάποιος να τις περιεργαστεί και ψηλαφήσει;

Ευχαριστώ.

 

http://www.nanukcase.com/content_index.asp?node=199

 

nanuk-plasticase-925-orange.jpg

2009_NANUK_catalogue_EN.pdf

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φαίνεται πως δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστές στην Ελλάδα. Το site με οδηγεί στον Γάλλο αντιπρόσωπο, υπέθεσα όμως πως όλο και κάποιο Ελληνικό κατάστημα θα τις φέρνει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας με ενημερώσει.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρχηγε παρον

 

Ο Γεραμας με τα φωτογραφικα στην Μπενακη εχει τα ιδια με αλλη φιρμα PELLI ειναι λιγο ακριβες

αλλα πολυ σταθερες για ακριβα καλουδια =D> :D

 

φιλικα

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 7 μήνες αργότερα...
Αρχηγε παρον

 

Ο Γεραμας με τα φωτογραφικα στην Μπενακη εχει τα ιδια με αλλη φιρμα PELLI ειναι λιγο ακριβες

αλλα πολυ σταθερες για ακριβα καλουδια =D> :D

 

φιλικα

 

Λέω να πάρω μία Peli τελικά. Από τον Γέραμα ή από εδώ: http://www.fotoklik.gr/

 

Ποιά μου προτείνετε; Θέλω να χωράει όσα έχω στην τωρινή θήκη, 5 μεγάλους φακούς ακόμη, έναν 2" τροχό φίλτρων, 1 διαγώνιο 2", 2 διαγωνίους 1.25" και κάτι ψιλά (κόκκινο φακό, φίλτρα) και όλα μαζί να είναι μέχρι 20kgr για να την σηκώνω εύκολα τα επόμενα 20 χρόνια.

Η 1550 κάνει; Θα μπαίνουν μέσα όρθιοι οι ES 100; http://www.fotoklik.gr/product_info.php?cPath=68_69_74&products_id=480

 

Καλύτερα με αφρό ή με διαχωριστικά;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα και εγώ ψάχνω για βαλίτσες αποθηκευσης/μεταφοράς με ασφάλεια για τη CCD μέχρι και τη βάση στήρηξης.

 

Μου αρέσουν οι B&W τις οποίες τις έχει ο Σκιαδόπουλος

http://www.skiadopoulos-eshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=222

 

Βέβαια λόγο έλειψης χρόνου δεν έχω καταφέρει να πάω να τις δω από κοντά.

Αν κάποιος κάνει καμια βόλτα ας ενημερώσει.

 

Υπάρχει και αυτή περίπτωση της hofbauer

http://www.hofbauer.de/index-en.html

αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά πιο ακριβές.

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

 

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα πάω αύριο Γέραμα και Σκιαδόπουλο να δω Peli και B&W. Οι δεύτερες είναι ελαφρώς φθηνότερες σε ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος. Για να δούμε...

Θα ενημερώσω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και πράγματι πήγα.

Όταν είδα τις Peli από κοντά άρχισα να σκέπτομαι πως δεν είναι τόσο ακριβές όσο φαίνονται. Διαθέτουν χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τα χρήματά τους. Βέβαια δεν είναι τόσο όμορφες όσο οι Nanuk αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Για εργαλειοθήκες πρόκειται.

Ο άνθρωπος στον Γεραμά (ο ιδιοκτήτης υποθέτω) ήταν εκπληκτικός. Με πληροφορούσε υπομονετικότατα και ευγενικότατα και με άφησε να δοκιμάσω, μετρήσω, κουβαλήσω, πασπατέψω, ανοίξω, κλείσω, στιβάξω και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε με όλες τις Peli. Αποφάσισα να αγοράσω από εκεί καθώς με σκλάβωσε. Όμως η 1550 που ήταν το κατάλληλο μέγεθος ίσως δεν χωρούσε όρθιο τον ES100 20 και η 1560 (φοβερή βαλίτσα, με ρόδες) μου φαινόταν μεγάλη και βαριά. Είπα "ας δω και στον Σκιαδόπουλο και ξαναγυρίζω".

Πήγα και εκεί και έφυγα με μία B&W Outdoor Type 61/B/SI. Ευχαριστώ Γιάννη για την πληροφορία και να πας οπωσδήποτε.

Η ίδια φοβερή εξυπηρέτηση. Όσο για τις βαλίτσες;

Δεν έχουν την ίδια γκάμα, αλλά αυτό αφορά τα μεγαλύτερα μεγέθη και τα χρώματα- και στην ιστοσελίδα υπάρχουν και μεγαλύτερα μεγέθη. Η Type 61 είναι στην κλάση της 1550 αλλά προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο σε μήκος και ύψος. Όσο χρειαζόταν για να μπουν όρθιοι οι φακοί. Υπήρχαν η παλαιότερη και η νεότερη σειρά. Η νεότερη είναι ισάξια της Peli, με αυτόματη βαλβίδα εξίσωσης της πίεσης, κάπως καλύτερο φινίρισμα, και σπουδαίο σύστημα ασφάλισης. Οι νευρώσεις είναι εξωτερικές αλλά αυτό προσφέρει περισσότερο χώρο εσωτερικά και φυσικά ασφαλέστερη έδραση.

Κόστιζε περίπου 30 ευρώ λιγότερα από την λίγο μικρότερη 1550 και 60 από την 1560 που θα αναγκαζόμουν να αγοράσω. Αλλά η διαφορά είναι στα αξεσουάρ. Τα διαχωριστικά και το αφρώδες υλικό (προκομμένο) κοστίζουν σχεδόν τα μισά, ενώ το διαχωριστικό (RPD) διαθέτει μεγαλύτερο πλήθος προσθαφαιρούμενων χωρισμάτων διαφόρων μεγεθών. Το λουράκι ώμου συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, ενώ με λίγα σχετικά χρήματα τροποποιείται και σε "σακίδιο" πλάτης.

Επέλεξα το αφρώδες υλικό επειδή οι BGO θα χανόντουσαν μέσα στον λαβύρινθο του RPD, αν μετανοήσω ωστόσο μπορώ να προμηθευτώ τα χωρίσματα που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και είναι κατάλληλα για μια συλλογή από Ethos, Delos, μεγάλους Nagler και ανάλογους φακούς.

Την έβαλα δίπλα στην παλαιά και το σκηνικό μοιάζει με αναμέτρηση Δαυΐδ- Γολιάθ.

Θαύμασα την βαλιτσούλα του Praktiker που τα έβγαλε πέρα 2.5 χρόνια με τόσες αλλαγές χρήσης, χιλιάδες άνοιξε- κλείσε, σήκωσε- άφησε, πέρα- δώθε και εξακολουθεί να είναι μάχιμη. Σκέφτηκα πως δεν ήρθε η ώρα της εφεδρείας γιαυτήν και πρόκειται να υποδεχθεί εργαλεία ευθυγράμμισης, ερευνητές, προσαρμογείς και ίσως και διαγωνίους, όσα θα χωρέσει.

Κατόπιν έκανα μια προσομοίωση με την νέα T61. Κατάρα! Ο εγκέφαλός μου άρχισε να γεμίζει τα μεγάλα κενά με περισσότερους ακόμη φακούς... ](*,)

 

Δείτε τα προϊόντα τους εδώ

typ61s_zu.thumb.jpg.85a3eedbd83251e38d48d466c673fdc9.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικά η βαλίτσα αυτή είναι πολύ μεγάλη, ανάλογη της σειράς Peli 1600 και θεωρώ βέβαιο πως η Type 50, ανάλογη της σειράς 1500 θα καλύψει άνετα όλες τις ανάγκες και θα είναι κατάλληλη για μεταφορά στην καμπίνα ενός αεροπλάνου. Ωστόσο και η Type 61 χωράει οριακά στον χώρο για τα πόδια του εμπρός αλλά και του πίσω καθίσματος του Matrix και φυσικά στον χώρο αποσκευών, ενώ δεν θα δίσταζα να την δέσω σε σχάρα οροφής εν ανάγκη.

Το αφρώδες υλικό κόβεται πολύ εύκολα με τα δάκτυλα και τα αφαιρούμενα κομμάτια μπορούν να ξανατοποθετηθούν στην θέση τους σε περίπτωση αλλαγής χρήσης, ως έχουν ή με ειδική κόλλα σε σπρέυ. Οι φακοί μπαίνουν και βγαίνουν με μεγάλη ευκολία.

Το μεγάλο βάθος υπερκαλύπτει τις ανάγκες των φακών 100 μοιρών και των XW/Delos μικρών εστιακών και βοηθά να δημιουργηθεί υπόγειος χώρος. Σε ειδικές κρύπτες που έφτιαξα στο λεπτό τοποθέτησα τα αξεσουάρ των Hyperions (εφεδρικές κάννες του Aspheric και του Zoom, FTRs) κάτω από τον ανάλογο φακό, ώστε να θυμάμαι που βρίσκονται. Επίσης μπαταρίες για τον GLP, εφεδρικό RDF, Denk 2x Multiplier, κορδόνια για τα γυαλιά, καπάκι SCT, προσαρμογέα SCT to T2 και έναν ολόκληρο Baader Clicklock 1.25", όλα σε μία λογική διάταξη. Στο καπάκι αναδιπλούμενος χάρτης και πλαστικοποιημένος πίνακας με τα χαρακτηριστικά όλων των φακών. Υπάρχει και ειδικό εξάρτημα για χάρτες που μπορεί να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη αυγοθήκη.

Μένει άφθονος χώρος σε βάθος ώστε να μπουν πράγματα που δεν βγαίνουν συχνά, αλλά όπως βλέπετε και σε εμβαδό, ικανός για 5-6 ακόμη μεγάλους φακούς ή Paracorr.

Η βαλίτσα κουβαλιέται ευκολότερα από την παλαιά, παρόλο το μέγεθός της. Αυτό επειδή διαθέτει γερή και μεγάλη λαβή αλλά και λουράκι με ειδική ενίσχυση που ανακουφίζει την πίεση στον ώμο, ενώ εμπνέει και εμπιστοσύνη όταν την κουβαλάς και την χειρίζεσαι. Όταν κλείνουν οι ασφάλειες δεν μένει οποιοδήποτε κενό, σε αντίθεση με την αλουμινίου. Διαθέτει αεροστεγές και υδατοστεγές O-Ring και επιπλέει -κατά τις προδιαγραφές- ακόμη και αν το συνολικό της βάρος φθάσει τα 32kgr. ΑΝ ταξιδέψετε με αεροπλάνο η ειδική βαλβίδα θα φροντίσει να την ανοίξετε με ευκολία όταν φθάσετε στον προορισμό σας.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα, τόσο η ίδια, όσο και οποιαδήποτε στην σειρά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις Peli.

989091450_Eyepieces1211WideDark.thumb.jpg.50f521f080a703fa4fb0a8b4dc846867.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλορίζικη, καλοτάξιδη και καλοκουβάλητη Κώστα! 8)

 

Μου φαίνεται άριστη επιλογή και νομίζω πως τέτοιες ποιότητες και κατασκευή δεν βρίσκεις με τίποτα φυσικά στα αστρονομικά καταστήματα ανά τον πλανήτη. Είναι ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ αυτή η θήκη και φυσικά άλλα και τα χρήματά της. Ούτε καν συγκρίνεται με οτιδήποτε θα πουλήσει οποιοδήποτε συνηθισμένο αστρομαγαζί.

 

Διάβασα και στο site της NANUK για τον περιεχόμενο αφρό, είναι "removable pre-cut, cubed "pluck" foam", έτσι τον αναφέρει και η B&W. Δηλαδή είναι σαν κυβάκια διαφόρων μεγεθών που τα μορφοποιείς όπως θέλεις; Πολύ εντυπωσιακό ακούγεται. Ούτε κοπίδια για αφρούς, ούτε τίποτα!

 

Εκνευρίζομαι ιδιαιτέρως όμως, βλέποντας υπερτιμημένες και ψεύτικες μπούρδες σαν και αυτήν εδώ http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-296-297-16187

για τις οποίες να ζητάνε παρόμοια χρήματα (σύγκριση στην μονάδα, χωρίς ισοτιμία) για μια ψευτιά "soft case" (!!! :shock: :shock: ](*,) ](*,) ) η οποία ΚΑΙ ΚΑΛΑ είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους Ethos και λοιπές π@ @ !%$# και αν το σκεφτείτε...ούτε ΚΑΝ συγκρίνεται!!!

 

Συμπέρασμα από αυτό;

Ψαχτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε...υπάρχουν φίρμες και προϊόντα εκεί έξω που αξίζουν πολύ την προσοχή σας και τα πολύτιμα χρήματά σας (και εκτός Αστρονομίας ΓΙΑ την Αστρονομία), αλλά μέχρι τώρα αγνοούσατε την ύπαρξή τους! Μην πέφτετε θύματα του marketing...

 

Υ.Γ. και ΝΑΙ, μια πλήρης συλλογή Ethos που κοστίζει σχεδόν πάνω από 3000 ευρώ (μπορεί να λέω και λίγα ύστερα από τις τελευταίες αυξήσεις!), νομίζω αξίζει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο "σπίτι" από την ψευτιά που πάει να μου πουλήσει ο θείος Al, μόνο και μόνο επειδή έχει το λογότυπο πάνω. Την αγαπώ την Televue ρε παιδιά, αυτά όμως τα μαρκετίστικα δεν αντέχω... [-(

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διάβασα και στο site της NANUK για τον περιεχόμενο αφρό, είναι "removable pre-cut, cubed "pluck" foam", έτσι τον αναφέρει και η B&W. Δηλαδή είναι σαν κυβάκια διαφόρων μεγεθών που τα μορφοποιείς όπως θέλεις; Πολύ εντυπωσιακό ακούγεται. Ούτε κοπίδια για αφρούς, ούτε τίποτα![-(

 

Ναι. Χώνεις τα δάκτυλά σου μέσα και το κόβεις με ανατροφοδότηση από την αφή. Δεν τα βγάζεις ένα- ένα αλλά σε μεγάλα κομμάτια.

Σχετικά με την τιμή, όπως είπα, μου φαίνονταν και εμένα ακριβές τόσον καιρό. Σκεπτόμουν πως είναι πλαστικές, τι στο καλό. Ένας καλός πλαστικός χαρτοφύλακας όμως, πχ ο Victorinox Trevi, κοστίζει τα διπλάσια χρήματα. Φυσικά πρόκειται για μια πολύπλοκη κατασκευή σε σχέση με τις τύπου Peli, αλλά αυτό το Video ίσως εξηγεί το θέμα του κόστους: http://www.youtube.com/watch?v=dwe8qckC6HA

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέρεις κάτι Κώστα; Βλέποντας το video και το τι τεστ περνάνε, σκέφτηκα πως κάποιοι θα αναρωτηθούν: "Καλά ρε παιδιά, για πόλεμο θα πάνε τα προσοφθάλμια;" Δεν είναι όμως τόσο απλό το θέμα. Είναι τουλάχιστον δυσανάλογο να φυλάμε υπερπανάκριβους φακούς (και υπάρχει πολύς κόσμος με τέτοιους) σε θήκες που δεν κοστίζουν ούτε το ένα δέκατο της αξίας των φακών. Δεν σου κρύβω πως και εγώ που σου το λέω πήρα φθηνό βαλιτσάκι, αυτό εδώ

http://www.astrocom.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&wkid=17281&ls=d&nc=1330288093-17912&rubnum=&artnum=690120&file=14&gesamt_zeilen=0Tsuche--koffer

 

Το θέμα είναι πως όπως και οι περισσότεροι, κάνω την δουλειά μου. Τίποτα παραπάνω όμως. Τα μεταφέρω από το Α στο Β σημείο. Η συλλογή όμως και το πόσο αξίζει είναι εντελώς δυσανάλογη σχετικά με το που την φυλάττω και σκέφτομαι σοβαρά μια σαν την δική σου από την μικρότερη σειρά 50 ή και 40, δεν έχω τόσους φακούς! :mrgreen:

Νομίζω ότι είναι ένα αξεσουάρ όπου οι περισσότεροι ΔΕΝ δίνουμε την πρέπουσα προσοχή. Τώρα πια είναι για πολλούς πολυτέλεια...όμως νομίζω ότι και σε "άλλες εποχές", καλύτερες, τα ίδια γινόντουσαν και παίρναμε ότι φθηνοβαλιτσάκι βρίσκαμε μπροστά μας. Αξίζει πιστεύω να έχεις κάτι πραγματικά δυνατό που θα προστατέψει τα πολύτιμα οπτικά επάξια, για την μια αυτή πιθανή κακή στιγμή και αποφράδα μέρα...αυτή που έρχεται όταν δεν το περιμένεις και ούτε πίστευες ποτέ ότι θα σου συμβεί.

:D

Άσε που σε μια πιθανή επίσκεψη στο Νότιο ημισφαίριο για παρατήρηση, θα μπορέσω να πάρω όλους τους φακούς μου μαζί στο αεροπλάνο χωρίς να ανησυχώ. Τηλεσκόπιο θα δανειστούμε από κανέναν τοπικό σύλλογο εκεί, οργανώνονται τέτοια κόλπα... :cheesy: :cheesy: \:D/ \:D/ [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγώ την ίδια λογική ακολουθούσα. Άλλαξα τακτική μόνο για περισσότερο χώρο. Αλλά περισσότερος χώρος= περισσότερα αντικείμενα= περισσότερο βάρος. Χρειάζεται κάτι που να αντέχει το βάρος, να μην σου μείνει η χειρολαβή στο χέρι δηλαδή. Αν πέσει κάτω το τραπεζάκι από μια αδέξια κίνηση μέσα στην νύκτα να μην ανοίξει η βαλίτσα και τα ψάχνεις μέσα στις τσουκνίδες.

Από την άλλη, το ξαναλέω, θαυμάζω αυτό το κινέζικο βαλιτσάκι του Praktiker ή του Walmart, με το κόντρα πλακέ και το λεπτό φύλλο αλουμινίου για την αντοχή του και την ευχρηστία του. Όμως πρέπει να το σεβαστούμε, να δεχθούμε τα όριά του. Εγώ το είχα παρακάνει.

Πέραν των φακών χρησιμοποιούνται και για τις βάσεις τύπου EQ6.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Σήμερα είδα και τις Vanguard, σε ένα κατάστημα εργαλείων (πολλά Facom) ακριβώς δίπλα στον Βέντη.

Είναι και αυτές εξαιρετικές. Οι Supreme 46F και 53F μπορούν να χωρέσουν οποιανδήποτε συλλογή φακών. Η 46F κοστίζει 180 ευρώ και υπερτερεί από την B & W σε αρκετά πράγματα.

1. Έχει καλύτερο φινίρισμα

2. Διαθέτει πορτοκαλί λεπτομέρειες, ορατές στο σκοτάδι

3. Έχει πιο εύκολα ανοίγματα (αλλά είναι φασαρία να έχεις 6 ανοίγματα να χειρίζεσαι)

4. Έχει ετικέτα για το όνομα χρήστη

Όλα αυτά τα θεωρώ δευτερεύοντα, αλλά το επόμενο είναι σημαντικό:

5. Ο προκομμένος αφρός έχει σχήμα κυψέλης, αποτελείται δηλαδή από εξάγωνα. Έτσι εξοικονομείς χώρο και οι θέσεις που δημιουργείς προσομοιάζουν περισσότερο τον κύκλο παρά το τετράγωνο, ωστε να είναι καταλληλότερες για προσοφθάλμιους φακούς.

Και η 38F είναι καλή για μια συμμαζεμένη συλλογή φακών και αρκετά φθηνότερη, ενώ υπάρχει και η σειρά X-Pedition η οποία μάλλον αρκεί για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση

 

 

http://store.smartastronomy.com/products.html

yhst-1469288697390_2197_3057328.jpg.5f3b02934274b9d6a7aa5058545562c2.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό το γκρι αφρώδες υλικό απο που το πήρατε? Είχα δει αφρώδες ηχομονωτικές κυψέλες (1τμ) στο praktiker αλλά είναι πανάκριβες (15 ευρώ η μία νομίζω). Επίσης δεν κάνουν εάν θές πιο παχύ στρώμα. (π.χ για ένα τηλεσκόπιο).

 

Σίγουρα υπάρχει κάτι πιο φτηνό στην Αθήνα (Σαν αυτό που έχει βάλει ο kkokolis στην pelican case του)

 

Please help

:)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στο Leroy Merlin εχει μονωτικό υλικο παχους 15mm με 5 Ευρώ το m2. Βάζεις δύο - τρία επίπεδα και είσαι έτοιμος. Άσε που κόβεται και πιο εύκολα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα καλημέρα,

 

Καθώς διαθέτω δύο μικρές βαλίτσες της Vanguard για προσοφθάλμια, θα μπορούσα να σου πω πως δεν είναι και τόσο βολικά τα σφουγγάρια σε σχήμα κυψέλης καθώς το μοτίβο που προκύπτει αφαιρώντας τα δεν ταιριάζει σωστά με τις διαστάσεις των προσοφθάλμιων 2" (με αυτά τουλάχιστον της TV που διαθέτω). "Παρασύρθηκα" και εγώ από εσένα και αγόρασα μια B&W (την type 30) και βρήκα πολύ πιο βολικά τα τετράγωνα σφουγγαράκια. Οπωσδήποτε το φινίρισμα στις Vanguard είναι καλύτερο, καθώς και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρεσαι.

 

Φιλικά Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ Δημήτρη, η εμπειρία σου είναι πολύτιμη. Στην θεωρία μου φάνηκαν καλύτερες οι κυψέλες, αλλά αυτό που μετράει είναι η καθημερινή χρήση. Άρα κύβοι λοιπόν.

Ελπίζω να μην μετάνιωσες που σε παρέσυρα.

 

Βαγγέλη: http://www.iso-net.gr/details3.php?lang=1&wh=1&the1id=1&theid=1&open1=1&open2=&thepid=10&page=1

 

Επίσης στην Ρετσίνα http://www.lazarakis-constructions.gr/products.php?cid=392 απ' όπου το πήρα εγώ.

 

Οι βαλίτσες που αναφέρουμε εδώ διαθέτουν τέτοιον αφρό στον βασικό τους εξοπλισμό και όλες, εκτός από τις Vanguard και σαν ανταλλακτικό με κόστος 30-60 ευρώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σχετικά με τους κύβους:

Οι μικροί φακοί (Plossl- Ortho- Nagler T6) χωρούν σε διατομή 3x3

Λίγο μεγαλύτεροι (Hyperions, Vixens κλπ) σε διατομή 4x4

Γίγαντες (Ethos- ES100- ES82 24 & 30) σε διατομή 5x5

Όταν ο φακός είναι ενδιάμεσος είναι καλύτερο να αφήσεις τα κυβάκια στις 4 γωνίες άκοπα. Προκύπτει ένα σταυρόσχημο σχήμα, όπως εκεί που έχω βάλει τον ES100 9mm. Και οι Nagler T4 έπρεπε να μπουν έτσι, αλλά δεν το σκέφτηκα εξαρχής.

 

Επίσης: Το λουρί του ώμου είναι χρησιμότερο απ'όσο φαντάζεστε. Αναρτώντας σε αυτό μια μικρή θήκη βιντεοκάμερας (ή φωτογραφικής ή όποια σας εξυπηρετεί) έχω εύχρηστα ένα Giotto, 2-3 πανάκια καθαρισμού, μερικά καθαριστικά αυτιών, το Baader Wonder Fluid, έναν κόκκινο φακό της Skywatcher, λίγα γάντια μιας χρήσεως χωρίς πούδρα, ένα lens pen και μερικά ανταλλακτικά καπάκια.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα,

 

Φυσικά και δεν μετάνιωσα! Επισυνάπτω μια φωτογραφία της θήκης. Έχω τοποθετήσει τέσσερα προσοφθάλμια Nagler T6, δύο Nagler T4, δύο Powermate και δύο Panoptic 24mm & 35mm. Σίγουρα χωράνε τέσσερα προσοφλάθμια 1.25" ή δύο 1,25" & ένα 2" ακόμη. Το μόνο μικρό πρόβλημα είναι το ύψος. Αντικατέστησα τα ψηλά καπάκια των Τ4 και Panoptic 35mm με χαμηλότερα.

 

Τέλος να πω πως την αγόρασα από τον Σκιαδόπουλο σε τιμή περίπου 14Ευρώ φτηνότερη από την τιμή της Teleskop Service και μου έστειλε μαζί και τον ιμάντα για τον ώμο τον οποίο πουλάει ξεχωριστά η TS στην τιμή των 10Ευρώ δηλ. συνολικό κέρδος από Ελλάδα 24 Ευρώ.

 

Δημήτρης

613698898_BWtype30.thumb.jpg.2b4c2f819d0a7a40332ac440c9a9a3bc.jpg

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραία συλλογή Δημήτρη.

Παρατηρώντας την βαλίτσα αντιλαμβάνομαι πως είναι το προηγούμενο μοντέλο. Οι αλλαγές είναι οι εξής:

1. Έχουν αλλάξει οι ασφάλειες. Είναι πολύ σταθερότερες, αλλά απαιτούν και μεγαλύτερη δύναμη. Απασφαλίζει ανάποδα και δεν υπάρχει αυτοκόλλητο "Push Here"

2. Η βαλβίδα εξισορρόπησης της πίεσης αντικαταστάθηκε από αυτόματη.

 

Έχοντας και των 2 εταιριών ποια θα προτιμούσες;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κώστα θα προτιμούσα αυτή της Vanguard με το εσωτερικό της B&W. H Vanguard είναι σαφώς κατασκευασμένη από καλύτερα υλικά διαθέτει αυτόματη βαλβίδα αλλά είναι ακριβότερη.

 

Διαθέτω τη Supreme 27F με εσωτερικές διαστάσεις 250x190x150mm την αγόρασα πριν από 2 χρόνια και σήμερα κοστίζει 59 Ευρώ, ενώ η Β&W type30 με εσωτερικές διαστάσεις 335 x 210 x 135 κοστίζει 68 Ευρώ.

 

Η επιλογή έχει να κάνει με την αισθητική και φυσικά με το ποσό που θέλει να διαθέσει ο καθένας από εμάς. Βέβαια καθώς διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η αξία του προϊόντος παίζει σημαντικό ρόλο. Σε τελική ανάλυση πιστεύω πως προσφέρουν την ίδια προστασία στο περιεχόμενό τους...

 

http://www.mdigitalphoto.gr/cases/vanguard/supreme.html

 

Φιλικά,

 

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 9 μήνες αργότερα...
Keep your friends close, and your enemies closer...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 8 μήνες αργότερα...

 

Με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά αφού δεν απήντησε κανένας άλλος, θα απαντήσω.

Την Vanguard φυσικά, ή κάποια άλλη από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω.

Την Televue την έχω και είναι όπως τα λέει ο Τάσος. Μεγάλη κοροϊδία να πληρώσεις 150$ για την τσάντα αυτή. Υποθέτουμε (ίσως λανθασμένα) πως η Televue χρεώνει πολλά στους φακούς επειδή είναι οι καλύτεροι και διαθέτουν κάποια μυστηριώδη εξωτικά υλικά. Αυτή η τσάντα δεν έχει τίποτε το εξωτικό και τα 100$ χρεώνονται επειδή γράφει επάνω Televue. Αν την πάρεις γύρω στα 40-50 ευρώ (προφανώς μεταχειρισμένη) τότε τα πράγματα αλλάζουν. Είναι πρακτική για να μεταφέρεις ένα μικρό υποσύνολο των φακών όταν η κύρια τσάντα σου είναι ασήκωτη και θέλεις να ταξιδέψεις ελαφριά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης