Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Ένταξη: 09 Ιούλ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 384 Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:31 Θέμα δημοσίευσης: Προσοχή αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο |
|
|
Προς γνώση σας, αγόρασα την ZWO ASI533 Pro από FIRST LIGHT OPTICS στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και την ταχυδρόμησαν με DHL Express στις 5 Ιανουαρίου 2021. Η αποστολή περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τελωνείο σαν να την έφερα από Κίνα. Έχω ξεκινήσει διαδικασίες εκτελωνισμού και ήδη η λυπητερή είναι 60€ να του το εκτελωνίσουν από την DHL. Θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα ποσά, ΦΠΑ, έξοδα εκτελωνισμού κλπ αλλά βλέπω να την πληρώνω άλλο τόσο....
Έχει επεξεργασθεί από τον/την DIMITRIS K. στις 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:56, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7773 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:44 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προσοχή αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο |
|
|
DIMITRIS K. έγραψε: | Προς γνώση σας, αγόρασα την ZWO ASI533 Pro από FIRST LIGHT OPTICS στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και την ταχυδρόμησαν με DHL Express στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Η αποστολή περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τελωνείο σαν να την έφερα από Κίνα. Έχω ξεκινήσει διαδικασίες εκτελωνισμού και ήδη η λυπητερή είναι 60€ να του το εκτελωνίσουν από την DHL. Θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα ποσά, ΦΠΑ, έξοδα εκτελωνισμού κλπ αλλά βλέπω να την πληρώνω άλλο τόσο....  |
5 Ιανουαρίου θα εννοείς...
Δυστυχώς ατύχησες, 31/12 έληξε η μεταβατική περίοδος του Brexit όπου συνέχιζαν να μην υπάρχουν τελωνεία....
_________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Adomingo Αστρομανιακός
Ένταξη: 17 Ιούλ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 157 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 29 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:50 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προσοχή αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο |
|
|
astrovox έγραψε: | DIMITRIS K. έγραψε: | Προς γνώση σας, αγόρασα την ZWO ASI533 Pro από FIRST LIGHT OPTICS στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και την ταχυδρόμησαν με DHL Express στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Η αποστολή περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τελωνείο σαν να την έφερα από Κίνα. Έχω ξεκινήσει διαδικασίες εκτελωνισμού και ήδη η λυπητερή είναι 60€ να του το εκτελωνίσουν από την DHL. Θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα ποσά, ΦΠΑ, έξοδα εκτελωνισμού κλπ αλλά βλέπω να την πληρώνω άλλο τόσο....  |
5 Ιανουαρίου θα εννοείς...
Δυστυχώς ατύχησες, 31/12 έληξε η μεταβατική περίοδος του Brexit όπου συνέχιζαν να μην υπάρχουν τελωνεία.... |
Ναι σωστά... 5 Ιανουαρίου. Υποτίθεται δεν υπέγραψαν συμφωνία να μην πληρώνεις δασμούς ή δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:54 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προσοχή αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο |
|
|
Adomingo έγραψε: | DIMITRIS K. έγραψε: | Προς γνώση σας, αγόρασα την ZWO ASI533 Pro από FIRST LIGHT OPTICS στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και την ταχυδρόμησαν με DHL Express στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Η αποστολή περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τελωνείο σαν να την έφερα από Κίνα. Έχω ξεκινήσει διαδικασίες εκτελωνισμού και ήδη η λυπητερή είναι 60€ να του το εκτελωνίσουν από την DHL. Θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα ποσά, ΦΠΑ, έξοδα εκτελωνισμού κλπ αλλά βλέπω να την πληρώνω άλλο τόσο....  |
Καλημέρα Δημήτρη.
Διάβασα πρόσφατα σε ένα group στο facebook (με άσχετο θέμα με την αστρονομία) ότι αν η παραγγελία είχε γίνει νωρίτερα κι έχεις αποδεικτικό, ισχύει ότι ίσχυε.
Παραθέτω το print screen. Έχω σβήσει τα ονόματα μιας και δεν εχω πάρει κάποια άδεια για την αναδημοσίευση τους. Πάντως για λίγο περισσότερο context αυτός που γράφει, δουλεύει στο τελωνείο απ' όσο έχω καταλάβει.
Σου προτείνω να το κυνηγήσεις ώστε να μην πληρώσεις κάτι γιατί απ' ότι φαίνεται δεν οφείλεις να πληρώσεις κάτι. |
Τους ρώτησα και μου είπαν ότι ισχύει η ημερομηνία που το έστειλαν, όχι πότε το παράγγειλα...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Adomingo Αστρομανιακός
Ένταξη: 17 Ιούλ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 157 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 29 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:06 Θέμα δημοσίευσης: Re: Προσοχή αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο |
|
|
Κατάλαβα.
Εγώ θα το έψαχνα λίγο παραπάνω γιατί ειδικά επειδή είναι ιδιαίτερη περίπτωση μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις λεπτομέρειες.
Πάντως αν η καθυστέρηση οφείλεται στο FLO, δηλαδή φαίνονταν στην παραγγελία ότι θα το στείλουν νωρίτερα και δεν το έκαναν, σου προτείνω να μιλήσεις μαζί τους ώστε να σου πληρώσουν τα έξτρα έξοδα γιατί είναι δική τους ευθύνη.
DIMITRIS K. έγραψε: | Adomingo έγραψε: | DIMITRIS K. έγραψε: | Προς γνώση σας, αγόρασα την ZWO ASI533 Pro από FIRST LIGHT OPTICS στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και την ταχυδρόμησαν με DHL Express στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Η αποστολή περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τελωνείο σαν να την έφερα από Κίνα. Έχω ξεκινήσει διαδικασίες εκτελωνισμού και ήδη η λυπητερή είναι 60€ να του το εκτελωνίσουν από την DHL. Θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα ποσά, ΦΠΑ, έξοδα εκτελωνισμού κλπ αλλά βλέπω να την πληρώνω άλλο τόσο....  |
Καλημέρα Δημήτρη.
Διάβασα πρόσφατα σε ένα group στο facebook (με άσχετο θέμα με την αστρονομία) ότι αν η παραγγελία είχε γίνει νωρίτερα κι έχεις αποδεικτικό, ισχύει ότι ίσχυε.
Παραθέτω το print screen. Έχω σβήσει τα ονόματα μιας και δεν εχω πάρει κάποια άδεια για την αναδημοσίευση τους. Πάντως για λίγο περισσότερο context αυτός που γράφει, δουλεύει στο τελωνείο απ' όσο έχω καταλάβει.
Σου προτείνω να το κυνηγήσεις ώστε να μην πληρώσεις κάτι γιατί απ' ότι φαίνεται δεν οφείλεις να πληρώσεις κάτι. |
Τους ρώτησα και μου είπαν ότι ισχύει η ημερομηνία που το έστειλαν, όχι πότε το παράγγειλα... |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7773 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | Goods moving at the turn of the year
If Union goods arrive from the UK in the territory of the EU before 1 January 2021, 00:00 CET (1 January 2021, 01:00 Finnish time), they will keep their Union status.
If Union goods arrive in the customs territory of the EU after this time, and their transfer from the UK has started on 31 December 2020 by 00:00 CET (01:00 Finnish time), they will be treated as Union goods. Customs must be presented with proof of the starting time of the transfer of goods (for example, a transport contract). Read in more detail about differences between modes of transport here: |
Βρήκα αυτό από τα φινλανδικά τελωνεία σχετικά με το τι γίνεται και λέει ότι μετράει το πότε άρχισε η μεταφορά των αγαθών.
https://tulli.fi/en/businesses/brexit
_________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, δυστυχώς FLO τέλος για Ευρώπη....
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Μανούσος Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Ιαν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2048 Τόπος: Ηράκλειο-Κρήτης Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lirmshrek Νέος Ένταξη: 04 Αύγ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 11 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις σχεδιάζουν το άνοιγμα ευρωπαϊκών παραρτημάτων. Και η FLO να το έκανε, δεν νομίζω να μιλάμε πια για τις ίδιες τιμές...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
evansg Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 502 Τόπος: Αθήνα / Γύθειο Λακωνίας Ηλικία: 38 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το όμορφο της ολης ιστορίας είναι πως αν αγοράσεις κάτι πανω απο 25 EUR (και απο καλοκαίρι αν αγοράσεις οτιδήποτε ανεξαρτητου αξίας) θα πληρώσεις:
100 EUR + Φορο + ΦΠΑ (όλο το συνοθύλευμα των φόρων και το νταβατζιλίκι της DHL/UPS/Fedex κλπ)..
Εν κατακλείδι με λιγότερο από 150 EUR δεν έχει..
_________________ http://celestialpixels.com  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περιμένω τη λυπητερή. Μέχρι στιγμής θεωρητικά είμαι στα 60€ το νταβατζικίλι της DHL + 220€ plus το ΦΠΑ κοντά ένα 300αρι. Και δεν ξέρω τι θα πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού, δασμους κλπ...
Μιλάμε για Βρετανία. Ποιος θα το πίστευε
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Greekdestiny Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Ιαν 2012 Σύνολο δημοσιεύσεων: 840 Τόπος: Ιωάννινα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DIMITRIS K. έγραψε: | Περιμένω τη λυπητερή. Μέχρι στιγμής θεωρητικά είμαι στα 60€ το νταβατζικίλι της DHL + 220€ plus το ΦΠΑ κοντά ένα 300αρι. Και δεν ξέρω τι θα πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού, δασμους κλπ...
Μιλάμε για Βρετανία. Ποιος θα το πίστευε |
Καλησπέρα φίλε Δημήτρη. Δεν μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή και να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων για να αγοράσεις από αλλού την κάμερα; Ή αφού πέρασε τελωνείο υποχρεούσε να το πληρώσεις και ας αρνηθείς παραλαβής; Ρωτάω για να έχω επίγνωση της κατάστασης.
Φιλικά,
Γιώργος.
_________________ Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:
https://www.instagram.com/specca_observatory
Η Σελίδα μου στο Facebook.
https://www.facebook.com/dailyastronomy1/
Specca Observatory,Ioannina
Λέκκας Γεώργιος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS K. Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/01/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Greekdestiny έγραψε: | DIMITRIS K. έγραψε: | Περιμένω τη λυπητερή. Μέχρι στιγμής θεωρητικά είμαι στα 60€ το νταβατζικίλι της DHL + 220€ plus το ΦΠΑ κοντά ένα 300αρι. Και δεν ξέρω τι θα πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού, δασμους κλπ...
Μιλάμε για Βρετανία. Ποιος θα το πίστευε |
Καλησπέρα φίλε Δημήτρη. Δεν μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή και να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων για να αγοράσεις από αλλού την κάμερα; Ή αφού πέρασε τελωνείο υποχρεούσε να το πληρώσεις και ας αρνηθείς παραλαβής; Ρωτάω για να έχω επίγνωση της κατάστασης.
Φιλικά,
Γιώργος. |
Μπορείς ναι. Εγώ τι προχώρησα γιατί έχω δώσει κοντά ένα χιλιάρικο για τη συγκεκριμένη και φοβήθηκα μην έχω τιποτα κρατήσεις, καθυστερήσεις κλπ. Το θέμα είναι δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει συνολικά. Αλλά με αυτά που διαβάζω μάλλον θα την πληρώσω ακριβά. Το ρισκάρω και θα σας ενημερώσω για τις χρεώσεις για να έχετε εικόνα κι εσεις. Άσε που ένα μήνα περιμένω και έχει αρχίσει να εξαντλείται η υπομονή μου. Θέλω να φωτογραφήσω!!!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|