nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 BRESSER MESSIER N-130ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΡΙΞΗΣ, ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ 40Χ-260ΧΕΣΤΙΑΚΟ ΜΗΚΟΣ 1000ΜΜ ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ F=7,7ΟΡΑΤΑ ΑΣΤΡΑ ΕΩΣ ΜΕΓΕΘΟΣ 11,5 3 ΠΡΟΣΟΘΑΛΜΙΟΥΣ PLOSSL 1.25'(PL-10 PL-15 PL-25) ΣΚΟΠΕΥΤΡ 6Χ30,ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣΒΑΡΛΟς ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΚΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ CD-ROM ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ,ΕΠΙΠΕΔΟΣΦΑΙΡΟ 300ΕΥΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ? meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Φιλε nio22. Ευχομαι να το ευχαριστηθεις αν το παρεις. Καπως λιγο μου φαινεται το 11.5 σαν το μεγιστο μεγεθος αστερα που μπορεις να δεις. Εχω την εντυπωση οτι για 5ιντσο ισως πρεπει να ειναι λιγο περισσοτερο. Βεβαια στα 300 ευρω ξεκινανε και τα dob8 οπου αν εχεις ουρανο χωρις φωτορυπανση θα δεις πολυ μεγαλη διαφορα σε σχεση με το 5ιντσο! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 αποφάσισες να πάρεις ισημερινή στήριξη τελικά scooby doobi dooo!!!!!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Να μήν πάρεις διοπτρικό κάτω απο 4" ή κατοπτρικό κάτω από 6". Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Συμφωνώ με τον Γιώργο, πολύ μικρή η διάμετρος του συγκεκριμένου μοντέλου.Κράτησε τα λεφτά σου για να πάρεις κανένα 8" Dob τουλάχιστον. 1000η φορά προσωπικά που το λέω!
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 το dob δεν ειναι τεραστιο? meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Αυτό ήταν το πρώτο μου τηλεσκόπιο πριν 1 χρόνο ακριβώς!! Προτίμησε κάτι μεγαλύτερο,αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου και εφόσον επιμένεις σε ισημερινό. Εγώ το εξάντλησα πολύ γρήγορα και σε 3 μήνες πήρα 8". Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 το dob δεν ειναι τεραστιο? Στα τηλεσκόπια το μεγεθος μετράει! Εξάλλου ένα 8" dob είναι το μεγαλύτερο ...καλυτερα μεταφερόμενο τηλεσκόπιο. Αλλη λύση είναι 6" κατοπτρικό f/8 με ισημερινή. Λιγη υπομονή και τα χρήματα μαζεύονται. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Οπως εχεις πει σε προηγουμενο post σου θα το στησεις στα Κυθηρα που ειναι αρκετα καλα απο θεμα φωτορυπανσης. Ενας ακομα τοτε λογος για να σκεφτεσαι την αγορα Dob εφοσων δεν θα χρειαζεται να το μετακινεις συνεχεια. Αν σε "τρομαξει" το μεγαλο μεγεθος ενος 8ιντσου dob στην αρχη να εισαι σιγουρος οτι οσο περναει ο καιρος τοσο μικροτερο θα σου φαινεται!Μαλιστα οσο πιο πολυ το δουλευεις και το εξαντλεις θα αναρωτιεσαι μηπως εκανες λαθος που δεν πηρες ακομη μεγαλυτερο απο την αρχη! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Αν σε "τρομαξει" το μεγαλο μεγεθος ενος 8ιντσου dob στην αρχη να εισαι σιγουρος οτι οσο περναει ο καιρος τοσο μικροτερο θα σου φαινεται! Αυτό είναι απολύτως αλήθεια! Ο πυρετός της διαμέτρου που λέμε.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Αν σε "τρομαξει" το μεγαλο μεγεθος ενος 8ιντσου dob στην αρχη να εισαι σιγουρος οτι οσο περναει ο καιρος τοσο μικροτερο θα σου φαινεται!Ωωω, ναι Μαλιστα οσο πιο πολυ το δουλευεις και το εξαντλεις θα αναρωτιεσαι μηπως εκανες λαθος που δεν πηρες ακομη μεγαλυτερο απο την αρχη! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μόνιμη εγκατάσταση. Εγώ αν αγόραζα τώρα τηλεσκόπιο ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (και με την στερνή μου γνώση) θα μάζευα λεφτά και θα παρέγγελνα κάποιο 12'' (πχ το GSO), θα έβαζα να σταλεί κατευθείαν στο εξοχικό και θα αγνοούσα τις προϊδοποιήσεις για πυρετό της διαμέτρου. Αν το 8'' είναι εισαγωγικό στην παρατήρηση, (κάποιος εδώ μέσα είχε αναφέρει ότι) το 12'' είναι εισαγωγικό στην σοβαρή παρατήρηση (πάω να βάλω θερμόμετρο, έχω τον πυρετό που λέγαμε ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα