Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Πόσα συχνά παρατηρείτε; (καιρού επιτρέποντος) |
Κάθε μέρα |
|
6% |
[ 20 ] |
Μερικές φορές την εβδομάδα |
|
31% |
[ 93 ] |
Μερικές φορές το μήνα |
|
38% |
[ 115 ] |
Σπανιότερα |
|
23% |
[ 70 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 298 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Laskos Εξωγήινος Ένταξη: 27 Ιούν 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 912 Τόπος: Κιλκις Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | γιατί για να πάω κάπου ψιλά και σκοτεινά θα πρέπει και να έχω παρέα και εφόσον στην περιοχή μου δεν βρίσκω άλλον στο χόμπι και έτσι αρκούμε μπαλκονατα
|
Εγω γουσταρω μια χαρα μονος μου....
Ετσι να μην με ενοχλει κανεις... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimi Αστρόφιλος
Ένταξη: 29 Φεβ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 68 Τόπος: ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑ Ηλικία: 55 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Laskos έγραψε: | Παράθεση: | γιατί για να πάω κάπου ψιλά και σκοτεινά θα πρέπει και να έχω παρέα και εφόσον στην περιοχή μου δεν βρίσκω άλλον στο χόμπι και έτσι αρκούμε μπαλκονατα
|
Εγω γουσταρω μια χαρα μονος μου....
Ετσι να μην με ενοχλει κανεις... |
Έχεις ακούσει που λένε Μόνος ούτε στον παράδεισο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsolovikos Αστρόφιλος
Ένταξη: 01 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 30 Τόπος: Σκιαθος Ηλικία: 26 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τωρα το χειμωνα που εχω σχολειο και ο καιρος δεν ειναι και πολυ καλος δεν παρατηρω συχνα .Το καλοκαιρι ομως παρατηρω καθε μερα _________________ ........................................................... ........................................................... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konstadinus Νέος Ένταξη: 27 Μάρ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 8 Τόπος: Βοιωτία Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 01/04/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικά μένω σε κωμόπολη - χωριο - και έτσι όποτε δεν βλέπω σύννεφα βγαίνω έξω σε ένα λόφο με τα κυάλια...Δυστυχως δεν έχω τηλεσκόπιο..Αλλά μια χαρα είναι και έτσι..Λοιπόν τι καλοκαίρι συνήθως καθε μέρα έχει καλό καιρό..τώρα..Ενω ξεινάει η μέρα χωρίς ούτε ένα συννεφο τώρα έξω εχει ενα σωρό!!! ΣΠΑΣΙΜΟ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Laskos Εξωγήινος Ένταξη: 27 Ιούν 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 912 Τόπος: Κιλκις Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/04/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | Δυστυχως δεν έχω τηλεσκόπιο |
Ψησε τους γονεις σου να σου παρουν ενα οχταρι skywatcher dob με 360 ευρω... Αξιζει ενα οχταρι τον κοπο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konstadinus Νέος Ένταξη: 27 Μάρ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 8 Τόπος: Βοιωτία Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 03/04/2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΕΧΩ αρχίσει ήδη το ψησιμο
Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο με παιρνουν στα σοβαρά και αν με ακούνε...Καλά φταιω και εγώ λιγουλάκι, γιατι ζητάω διάφορα κατα καιρούς  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΣΙΤΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Αστρόφιλος Ένταξη: 03 Απρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 41 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 32 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/04/2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω πολυ σπανια ο λογος οτι το κανονι μου το εχω στο χωριο μου γιατι εδω στο κεντρο της αθηνας ειναι γεματο φωτορυπανση και στο χωριο πηγαινω καθε πασχα και καλοκαιρι αλλα τωρα που θα παρω το διπλωμα θα πηγαινω τα σαββατοκυριακα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Aggelos Kechagias Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Νοέ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1982 Τόπος: Κερατέα-Αττικής Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/04/2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 22:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω παντως αν εχει καλο καιρο με την πρωτη ευκαιρια δηλαδη ειμαι απο τις 8-9 στο ποδι μεχρι οσο παει και αυτο καθε μερα εχω και χρονο και μερος.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mavrofridis Νέος Ένταξη: 27 Οκτ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 9 Τόπος: Νίκαια - Πειραίας Ηλικία: 65 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/05/2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΑ Η ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ 3-5 ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ (16" DOB.) TO ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
planetman Εξωγήινος
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/05/2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mavrofridis έγραψε: | ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΑ Η ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ 3-5 ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
Κάνεις παρατήρηση με 16άρι μέσα από τον Πειραιά;  _________________ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Γιάννης Ευφραιμίδης Εξωγήινος
Ένταξη: 13 Ιούλ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 755 Τόπος: Εξωτικό Πατήσι Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 17/05/2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
planetman έγραψε: |
Κάνεις παρατήρηση με 16άρι μέσα από τον Πειραιά;  |
Μάλλον δεν έχεις ακούσει για τον Κύριο Μαυροφρύδη! _________________ Αστρονομική Ένωση Σπάρτης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konpan Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Οκτ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 317 Τόπος: Σάμος Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 19/05/2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mavrofridis έγραψε: | ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
Πως παρατηρείς τους μεταβλητούς?
Ενοώ πως συγκρίνεις τις μεταβολές στη φωτεινότητα? Εμπειρικά με το μάτι συγκρίνοντάς τους με κάποιους σταθερούς γειτονικούς αστέρες ή χρησιμοποιείς φωτογραφική μηχανή? Σε ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να ξεκινήσω παρατήρηση σε μεταβλητούς κυρίως κηφείδες βραχείας χρονικής περιόδου και θάθελα τη γνώμη σου. (στείλε πμ αν θέλεις)
Πάντως αφού τα καταφέρνεις να παρατηρείς από Πειραιά με 16άρι μπράβο σου! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7773 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 20/05/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 8:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δες εδώ:
http://www.astrosynedrio2007.gr/praktika/chapters/Koronis.pdf
Για μια παρουσίαση παρατήρησης μεταβλητών του Γιώργου Κορώνη από το 5ο πανελλήνιο συνέδριο. _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Λία Αστρόφιλη Ένταξη: 01 Ιούλ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 22 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ηλικία: 32 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 20/05/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά μένω στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης (κοντά στο βουνό Χορτιάτη) και συγκεκριμένα σε βουνοπλαγιά. Τρομερός ουρανός με μηδέν φωτορύπανση και ειδικά το Καλοκαίρι είναι μοναδικό! Τα αστέρια και το φεγγάρι στο πιάτο!!!! Οπότε σχεδόν κάθε βράδυ..έξω!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimisi Αστρόφιλη
Ένταξη: 07 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 96 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 46 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 20/05/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΤΥΧΕΡΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!  _________________ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|