Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Ποιά Κυάλια θεωρούνται τα καλύτερα Αποκλειστηκά και μόνο για Αστρονομική παρατήρηση Τα 7-50τα 10-50ΆλλαΑν πχ τα 7-50 είναι τα καλύτερα πια είναι αυτά που θα έδιναν την καλυτερη εικόνα παρατήρησης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Παιδια κοιταξτε ποσο δινει η opt τα ultima 8x56 και παθετε πλακα!!!http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=354-365-7419Παζαρενκα, αν εχεις λεφτα ετοιμα, παρε τωρα, θεωρουνται κορυφαια... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Παιδιά μη χαίρεστε, δυστυχώς. Celestron και meade δεν γίνονται εξαγωγές. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Φτου! Tο ξεχασα!!!Αλλα τα εχουν σε εκπωση για να φυγουν, οποτε οποιος γουσταρει, ας τους στειλει κανα mail. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Ευχαριστώ πολύ,παρακαλώ δώστε και οι υπόλοιποι την γνώμη σας Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Ποιά Κυάλια θεωρούνται τα καλύτερα Αποκλειστηκά και μόνο για Αστρονομική παρατήρηση Όποια είναι πλήρως πολυ-επιστρωμένα ώστε να παρέχουν το φωτεινότερο με contrast είδωλο για το διαμέτρημα τους. (βλ Vixen Ultima) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Τα vixen ultima δεν παίζονται! 7x50, 8x56 και τα κορυφαία 9x63 Καλύτερα βέβαια τα δύο πρώτα λόγω βάρους... Αστρονομική Ένωση Σπάρτης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Tα celestron ultima ειναι τα vixen ultima.... Tελως παντων... Τα δικα μου Canon 10x30 IS, σβηνουν πραγματικα το οποιοδηποτε κυαλι για χρηση στο χερι... Δεν πα να ναι και 10x70... Oποτε η πραγματικα κορυφαια σειρα αστρονομικων κυαλιων ειναι η IS της Canon... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Oποτε η πραγματικα κορυφαια σειρα αστρονομικων κυαλιων ειναι η IS της Canon... Κι αν μείνεις από μπαταρίες......την έβαψες! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Κι αν μείνεις από μπαταρίες......την έβαψες!Πρωτον δεν μενω, γιατι μεσα εχω καλες energizer 2500mah, δευτερον και να μεινω μου μενουν κυαλια που δειχνουν σημειακα αστερακια στο 101% του πεδιου....Τριτον, δεν ειναι 3 φορες λιγοτερο φωτεινα απο 50αρι σε καμια περιπτωση... Ουτε καν το μισο φωτεινα... Παλια ειχα γραψει για σημειακα αστερακια στο 95% του πεδιου...Εκανα λαθος!Τα αστερακια μενουν σημεια ακομα και οταν μπαινουν ή βγαινουν απο το πεδιο!! Οποιος χρησιμοποιει κυαλια για χρηση στο χερι, ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και μαλιστα σχετικα φθηνη, περιπου 250+ ευρω...Αλλα βεβαια αποτελουν την hi-end εκδοχη κυαλιων για χρηση στο χερι... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Θα πάω να δω τι έχει το πλανητάριοΠιθανόν να πάρω κάτι σε vixen ultima 7-50=8-56Σας Ευχαριστώ Όλλους σας. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Μπραβο Χρηστο...Τοσο πλουσιος εισαι?Δεν το ειχα καταλαβει, πραγματικα...Αυτα ειναι τα καλυτερα κυαλια που θα βρεις στο πλανηταριο:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1095 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Από χρυσάφι είναι; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimidour Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα διέθετα τόσα χρήματα για το συγκεκριμμένο προϊόν ακόμα και αν τα είχα για πέταμα.... Θα έδινα κάτι παραπάνω και θα άλλαζα το τηλεσκόπιό μου.... Και εγένετω φως.... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=108-110-647-658-1216-72 Kante tin metatropi se eyro... Ποιο λετε να ειναι το αποτελεσμα, σε μια συγκριση με αυτα, για χρηση στο χερι??? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=771 Ε, τι λετε? Ποια η γνωμη σας? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Vixen Ultima 7X50 ZCF 225 €Vixen Ultima 8X56 ZCF 224 €Vixen Ultima 9X63 ZCF 270 € κ στην Πασχαλινή προσφορά 255 ευρώΑπό Aktis. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2008 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2008 Για τα ULTIMA 8X56 H 7X50 Είπα να πάρωΑυτα που κοστίζουν 1800 και κάτι αγόρασέτα εσύΕίπαμε να αγοράσουμε κάτι καλό αλλα όχι και έτσι!!! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2008 Απο τις καλυτερες επιλογες φιλε μου τα συγκεκριμενα κιαλια που ανεφερες.Σιγουρα απο τις πιο αξιοπρεπεις προτασεις αγορας που υπαρχουν.Παρολο που εχω καιρο τωρα τα 9χ63 οποτε παρατηρω μενω πραγματικα εντυπωσιασμενος.Γιαυτον τον λογο μολις παραγγειλα και τα 7χ50! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2008 Για δύο χρόνια παρατηρούσα με τα Bresser 9Χ63. Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο που έχει και η Meade, μόνο το όνομα αλλάζει.Το exit pupil είναι 7, η αντίθεσή τους και η πολύ καλή ευκρίνεια τους, με έκαναν να απολαμβάνω οτιδήποτε κοιτούσα. Στηριγμένα κυρίως σε τρίποδο, αλλά και για σύντομη χρήση στο χέρι, με την βοήθεια του βιβλίου Night Watch, και άλλων αργότερα, έχω περάσει απίθανες βραδιές παρατήρησης. Πολλές φορές έβλεπα το φως του πρωινού για να καταλάβω ότι έπρεπε να τα μαζέψω.Απλά άψογα. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KARAVATZIO Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Παιδια εγω εχω τα Vixen 16-40x 80 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1455Nikon 10-22x 50 action 3.8μοιρες στα 10χBresser 10x50και τα 3 πολυ καλα κυαλια.Φυσικα για αστρονομικη χρηση ολα τα κυαλια χρειαζονται τριποδα ειτε το θελουμε ειτε οχι.ΕυκΑλλα τα vixen 16-40x 80 δεν παιζονται παιδια.Ευκρινεια στο απολυτο,αρκετα μεγαλο πεδιο, και αρκετα μεγαλη εγγυηση κατασκευης VIXEN.Ακομη και στα 40χ η οξυτητα ειναι πολυ καλη εβλεπα στον Δια ανετα τις ζωνες του. Οσο για κρονο ο δακτυλιος φαινεται ανετα και με τα nikon στα 22χ.ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΖΟΟΜ ΚΥΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ EUR (για καλλιτερη κατασκευη στο κινουμενο μερος ZOOM).Tο Bresser 10x50 δεν ειναι ασχημο κυαλι αλλα για δευτερο παντα .Eιχα και φτηνιαρικα κυαλια zoom (με μετριους ποιοτικα φακους) με μεγαλες μεγενθυνσεις οπου το ΖΟΟΜ μετα απο 10-15 παρατηρησεις εκανε τρελα πραγματα στρεβλωση πεδιου ισως απο μετακινηση του φακου ζοομ , θολουρα ,σκοτεινιασμα. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
elias74gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Να και κάποιος με κυάλια vixen που σκέφτομαι να αγοράσω.μπορείς να μου πεις γαιτί δεν πήρες τα 12χ80 που έχουν και καλύτερο exit pupil ή τα ενδιάμεσα 20χ80 που είναι και αδιάβροχα. από που τα ψώνισες ; Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KARAVATZIO Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ηλια τα vixen τα πηρα το καλοκαιρι απο AKTIS ενω τα περιμενα 2 μηνες (EINAI TA MONA ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ Η VIXEN απο τη σειρα GIANT τωρα βγαζει τα ARK)ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτα για την ευκρινεια τους για την σιγουρια και στηβαροτητα στον μηχανησμο του ζοομ (δεν παιζει καθολου), εκει που πασχουν τα περισσοτερα ζοομ.Το exit pupil ειναι ικανοποιητικο για το βραδυ 5mm για 16χ και φθανει γυρω στα 2mm για 40χ Περιπου ολα στα ιδια ειπεδα ειναι σε σχεση παντα με τα χρηματα τους.Το 12χ80 εχει καλλιτερο exit pupil 6.7mm αλλα μικροτερη μεγενθηνση Αναλογα με την μεγενθηνση οπως βλεπεις εχουμε και το αντιστοιχο exit pupilΟσον αφορα για την ημερα exit pupil αυτο ειναι τελειο.Οσο για αδιαβροχα δεν με απασχολει ιδιαιτερα .Το κακο ειναι οτι δεν εχω καλη στηριξη ισως φτιαξω μια μονος μου .Oταν με αρκετη φωτορυπανση απο το κεντρο θεσ/νικης εφερα κοντα 40χ τον ΔΙΑ και διεκρινα καθαρα τις ζωνες του τοτε καταλαβα τι εστι vixen. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
elias74gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 αν αγόραζες τώρα, θα έπαιρνες τα ίδια ή τα υπόλοιπα της σειράς ARK με μεγένθυση 12- 16- 20- 30? δηλαδή να προτιμήσω μεγάλη μεγένθυση και μικρό exit pupil ή το αντίστροφο?όσο για τρίποδα έχει η vixen ένα στα 200 ευρώhttp://planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1373.σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
exs Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Εγώ έχω πάρει αυτά http://www.steiner-binoculars.com/binoculars/marine/295.htmlένα σκαλί βέβαια κάτω απο τα zeiss... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KARAVATZIO Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Ηλια οπως βλεπεις εχω κωλυμα μα τα ζοομ κυαλια.Αν ξαναεπερνα αλλα οχι ζοομ θα επερνα 1)τα ULTIMA 9X63 ZCF της vixen για μικρα (γενικως απαιχτα, παραδεκτα απο ολους ) 2)τα 30χ80 ARK της VIXEN 3) και σπουδαιοτερον μια βαση Vixen Tripod MS-183 http://www.aktistar.gr/phototripods/vixen_ms_tripods.htm αυτη την εχω δει απο κοντα στην ακτις πολυ στιβαρη χωρις κανενα πλαστικο στις αρθρωσεις της αξιζει για τα λεφτα της.Τα 16-40χ 80 giant vixen τα εχει το Πλανηταριο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1455Παντως ρωτησε και τον Γιαννη (ΑΚΤΙΣ) για τα 16-40χ 80 giant vixen αν μπορει να στα φερει.Και του exs ειναι παρα πολυ καλα και προσεγμενα κυαλια απο οτι διαβασα αλλα λιγο ακριβουτσικα για 50mm. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα