george0 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2009 καλησπερα παιδια,θελω την γνωμη σας για το SkyWatcher 114/1000 EQ1 Compact (SK1141EQ1 )...το θελω για παρατηρήσει τον αστερισμών και τον πλανητων,θα μπορω να κανό καλη δουλεια με αυτο το τηλεσκοπίο???μου άρεσε γιατί μπορώ να το μεταφέρω σχετικά άνετα και να το βολεύω και στο αμάξι μου για να καταλάβετε εχω το mx-5 της mazda..σκεφτόμουνα το dod 8 αλλα αυτο δεν μπορω να το μεταφερω και ουτε χωραη στο ντουντου μου,να τονίσω ότι δεν ειναι διαθέσιμο και ουτε ξερουν ποτε και αμα το ξαναβγάλουν... σας ευχαριστω εκ τον πρότερον
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Φιλε μου, καλως ήρθες στην παρέα. Πίστεψέ με, όλοι λίγο ή πολύ ειχαμε τα ιδια προβλήματα στις αρχες, και τις ίδιες ερωτησεις (και αυταπατες). Για αυτο και συνισταται να ψάχνει κανεις παλιότερα θέματα, γιατι οι περισσότερες ερωτήσεις ειναι ήδη απαντημενες, πολλές φορες. Για αυτο που ρωτας: 1) EQ-1 , απαραδεκτη. Φύλλο φτερο στον ανεμο, και αυτη και ο τρίποδάς της. 114: πολύ μικρό. Δεν θα δεις και πολλά πράγματα (αν σου επιτρέψει η βάση βεβαια) και θα το εξαντλήσεις γρήγορα. Μπορει να ειμαι απολυτος, αλλα ΙΜΗΟ "μακριά". Τωρα για παραπερα, εχεις ηδη αναφερει το προβλημα μεταφορας. Πρεπει να δωσεις ομως λίγο παραπανω στοιχεία, οπως απο που θα παρατηρεις, αν θα μπορεις να κανεις εξορμήσεις σε σκοτεινους ουρανους και καθε ποτε, ποιο ειναι το budget σου, τι θα παρατηρεις (αυτο που λές ειναι πολύ γενικό) ή μαλλον, τι νομίζεις οτι θα δεις (οπως ειπα, ολοι εχουμε τις αυταπατες μας στις αρχες). Αν πιστεύεις ότι υπαρχει περιπτωση να κανεις αστροφωτογραφηση στο μελλον (δυσκολο, επιπονο και ακριβο χομπι, και οχι υποχρεωτικα ότι πρεπει να πας εκει, και σίγουρα όχι απο την αρχη) και αλλα διαφορα που μπορουν να δωσουν ενα πλαισιο όπου θα παρεις και καλες απαντησεις. κανονας 1: σκοτεινος ουρανος, δεν αντικατασταται με τιποτακανονας 2: οι ιντσες αντικαταστούνται με περισσότερες ιντσες κανονας 3 (χρυσός): το καλύτερο οργανο ειναι αυτο που χρησιμοποιείς ποιο πολύ.κανονας 4: σε αυτο το ατιμο το χομπυ δεν σταματας να πληρωνεις, για αυτο βαζεις καποιους εφικτους στοχους και προσπαθεις να μηνεις σε αυτους (καλα, ναι, σιγα που γινεται ) Οσο αφορα τα DOB υπαρχουν και άλλες μαρκες και άλλα μαγαζια. Συνήθως τετοια εποχή υπαρχει έλειψη, αλλα πιστεύω μεσα στην EU μπορεις να βρεις - και χωρις πολλές διαφορες στις τιμες/μεταφορικα (πχ Ακτις ή telescope-service ή και άλλοι). Και τα κλασσικά, αν δεν τα ξερεις ήδη: μαθε τον ουρανο, κιαλια, διάβασε το nightwatch και το astrovox και οτι βρεις (στο Ιντερνετ υπαρχει πολύ πραγμα). Και πήγαινε σε αστροπαρτυ να τα δεις απο κοντα !!!!
george0 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2009 κάλος σας βρήκα φιλε μου roryt.. θελω ενα τηλεσκοπίο που να μπορω να παρατηρώ τους πλανιτες του ηλιακού μας συστυματος και τους αστερισμούς.. θα μπορω να κανο εξορμησεις σε καθαρους ουρανους οχι βεβεα καθε μερα αλλα τουλάχιστον 3 με 4 φορες το μηνα.. με την αστροφωτογραφηση δεν νομιζο να ασχοληθώ,με ενδιαφερη η παρατηρήσι.. το βιβλίο nightwatch το εχω και το μελετάω! μαθαίνω τον ουρανο σιγά σιγά το sait το ψαχνό καθε μέρα,θελω να κατασταλάξω απο θεμα τηλεσκοπιου,να χωραη στο αμάξι μου να μπορω να το μεταφέρω.. μπορω να διαθεσω ος και 300euro για την αγορά του
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 δες αυτο το οποιο το χρησιμοποιουν οι περισοοτεροι σε αυτο το forumhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 δες και αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=862 επισης ριξε και μια ματια σε αυτα http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=30http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=16 τα δυο τελευταια ειναι πολυ βασικα τηλεσκοπια φυσικα αλλα πιστευω θα χωρανε στο τουτου σου δες και στο www.aktistar.gr μπορει να εχει τιποτα που να σε βολευει οσο για το 114/1000 compact με αυτο ξεκινησα και εμεινα ικανοποιημενος για πλανητικη παρατηρηση και για το φεγγαρι παρολο που δεν εχει σταθερο τριποδο με αυτα τα τηλεσκοπια θα κανεις πλανητικη παρατηρηση αλλα λογω του μεγεθους τους δεν θα μπορεις να δεις πολλα αντικειμενα του βαθυ ουρανου εκτος απο τα πολυ μεγαλα πχ. νεφελωμα ωριωνα, μ31 με εξεραιση βεβαια το dob 8'' που μπορεις να δεις πολλα. θα σου προτεινα και μια βολτα εκει που τα πουλανε ωστε να τα δεις και απο κοντα να δεις πως ειναι σε μεγεθος. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις αυτοκίνητο... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Σορρυ φιλε, αλλα το 8αρι τηλεσκοπιο ειναι το μινιμουμ θα ελεγα για σοβαρη παρατηρηση. Θα ελεγα να ξανακοιταξεις το 8αρι dob. Πιστευω οτι μπορεις να το βολεψεις στο καθισμα του συνοδηγου του mazda σου.Με τηλεσκοπιο 4αρων ιντσων που λες, ουτε οι πλανητες φαινονται καλα, ουτε ο βαθυς ουρανος.Στο πλανηταριο μπορει να τους τελειωσαν τα dob, αλλα εχει η Ακτις.http://www.aktistar.com/ Αν ντε και καλα επιμενεις για πολυ μικρο και φορητο τηλεσκοπιο αυτο ειχα εγω:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=9925 ιντσες και goto και αστροστατη με 513ευρω.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δεν αναφερες ούτε ανωτερο οριο χρηματων, ουτε περιοχή. Θα παρατηρεις απο το σπιτι, ή μόνο απο τον σκοτεινο ουρανό; Και που ειναι αυτα; Οταν λες πλανητες και αστερισμούς, το πρωτο το καταλαβαινω, το δευτερο οχι. Αλλα για να μιλαμε στα ισια, με μικρες διαμετρους οι πλανητες (εκτος απο φεγγαρι) δεν λενε και παρα πολλά. Και καλα, ειδες φεγγαρι, Δια (καλοκαιρι βασικα), Κρονο (Χειμωνα-Ανοιξη), αν σου κατσει κανενα Αρη (δυσκολο), θα σπασεις λιγο τα μουτρα σου και δεν θα δεις και πολλα απο Αφροδιτη, αν εισαι μερακλης, και εχεις τον χρονο, θα ευχαριστηθεις Ηλιο (παντα με ηλιακό φίλτρο!!!!!). Και μετα; Ισως δεις ελαχιστα απο Ανδρομεδα, μια υποψία απο Οριωνα, κανα διπλό, και .....τελειωσαμε; Δεν μενεις στα κιαλια αν ειναι ετσι; Εγω ακομη τα ευχαριστιεμαι. ΘΕΣ ΙΝΤΣΕΣ για παρατηρηση !!! Μιας και λοιπον τα μπαζουκας δεν σoυ κανουν, τοτε ακολουθα την παλια, καλή συνταγη του πρωταρη, που ισως σε βολέψει καλύτερα με το αμαξι σου, γιατι "σπαει" σε επιμερους κομματια, και εχει καλές προοπτικες και για αργοτερα : νευτωνιο 6" (f/8 ή και ποιο κοντο f/5) σε ισημερινή (EQ3-2/Vixen GP το λιγοτερο!!!). Αν εχεις καποια ευχερεια στα λεφτα, ισως μπορεις να δεις και καποια καταδιοπτρικα, παντα με τις 6" το ελαχιστο Πηγαινε σε αστροπαρτυ (πχ Παρνωνας), δεν υπαρχει καλυτερος τροπος, τα βλέπεις απο κοντα, τα δοκιμαζεις, κανεις ερωτησεις, αποφασιζεις μονος σου !!!! Αλλο να σου λεμε απο εδω, αλλο να δεις μονος σου πως φενεται ο Κρονος απο 4,6,8,10,12...ιντσες
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2009 Δεν αναφερες ούτε ανωτερο οριο χρηματωνΟυπς, τωρα ειδα το οριο των 300 ευρω με αυτα τα λεφτα οι δυνατοτητες σου ειναι δραματικα περιορισμενες .Σε αυτην την περιπτωση η καλύτερη συμβουλή ειναι το ντοπς των 8", τουλαχιστον ειναι σοβαρο οργανο
george0 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2009 γεια σας παιδιά και συγνώμη που άργησα να απαντήσω...σήμερα το πρωί κατέβηκα στα κεντρικά γραφιά του πλανηταριου,για να μην σας κουράζω με λίγα λόγια αγόρασα κιάλια 10x50.ναι το παραδεχομαι βιαστικά πολύ που ειθελα να πάρω τηλεσκοπιο...θα μαθό πρώτα τον ουρανο παρατηρωντας με τα κιαλια μου και μετα θα παρω και το τηλεσκοπιο..φιλε μου kookoo_gr σε ευχαριστώ για τον οδυγο σου και την αναλυση σου.laskos δεν χωραη στο mazda μου το dob, θα κανό ζημια και στο mazda και στο τηλεσκοπιο..και τελος φιλε μου roryt σε ευχαριστώ που με έβαλες πρώτος στην θέση μου η αναφορά σου η μαλον καλύτερα ο χειμαρρος σου με καλυψε πλειρος.θα κανό παρατηρηση απο την θεσ/νικη και απο τον σκοτεινό ουρανο της Χαλκιδικής που ειναι ολα τα λεφτά!... παιδια σας ευχαριστω θερμα!!.οταν θα ειμαι ετοιμος για τηλεσκοπιο θα χρειαστω και παλυ της (πολύτιμες) συμβουλες σας!!.
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2009 Τα κυαλια ειναι πολυ καλη επιλογη για να ξεκινησεις.Ετσι ξεκινησα και εγω. Με κυαλια και το nightwatch.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα