focus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Παιδιά γειά σας ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια θέλω να αγοράσω κι εγω το DOBSONIAN 8 PYREX αλλά θέλω να μάθω όταν κοιτάω μέσα απο ένα τηλεσκόπιο φαίνονται τα πάντα στα φυσικά τους χρώματα η ειναι όλα ασπρόμαυρα? και δέυτερον υπάρχει κάτι καλύτερο για πρώτο τηλεσκόπιο μέχρι 500 ευρώ? προς το παρόν ενδιαφέρομαι για αστροπαρατήρηση αλλά θέλω να έχει πολύ καλό zoom δεν θέλω να βλέπω μόνο το φεγγάρι πχ αλλά και μακρινούς πλανήτες ευχαριστώ..
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Μην περιμένεις πάντως να βλέπεις τα αντικείμενα όπως στις φωτογραφίες. Ό,τι τηλεσκόπιο και να πάρεις. Δεν είναι θέμα κατασκευής του τηλεσκοπίου, αλλά του ανθρώπινου ματιού και εγκεφάλου. Χρώματα θα δεις σε πλανήτες. (για μένα 500 ευρώ= dob 8" + καλός barlow + το βιβλίο Nightwatch). Με το nightwatch θα σου λυθούν ίσως και όλες οι απορίες. http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=370 Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Nompi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συμφωνώ απόλυτα.Δες πάντως και το 10'' dob νομίζω οι είναι γύρω στα 500.Δες επίσης και στις μικρές Αγγελίες μπορεί να βρείς η να ζητήσεις τηλεσκόπιο αν βέβαια θες μεταχειρισμένο.
ammonite Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συμφωνώ +3!Το dob 8" ή 10" είναι πολύ καλή επιλογή για παρατήρηση. Απλά βεβαιώσου ότι θα το δεις από κοντά πριν το πάρεις...Ειδικά το 10" είναι ένα αρκετά ογκώδες και βαρύ τηλεσκόπιο...
focus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ τελικά το αγόρασα μαζί με το βιβλίο που μου προτείνατε ελπίζω να είναι καλή επιλογή για να ξεκινήσω σαν αρχάριος.. (δεν ξέρω την τύφλα μου)
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 δεν ξέρω την τύφλα μου σύντομα θα δεις το φως το ...αληθινό Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Παιδιά γειά σας ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια θέλω να αγοράσω κι εγω το DOBSONIAN 8 PYREX αλλά θέλω να μάθω όταν κοιτάω μέσα απο ένα τηλεσκόπιο φαίνονται τα πάντα στα φυσικά τους χρώματα η ειναι όλα ασπρόμαυρα? και δέυτερον υπάρχει κάτι καλύτερο για πρώτο τηλεσκόπιο μέχρι 500 ευρώ? προς το παρόν ενδιαφέρομαι για αστροπαρατήρηση αλλά θέλω να έχει πολύ καλό zoom δεν θέλω να βλέπω μόνο το φεγγάρι πχ αλλά και μακρινούς πλανήτες ευχαριστώ.. Το τηλέσκοπιο που θες να πάρεις είναι πάρα πολύ καλό και εύχρηστο μιας και είσαι αρχάριος!!Θα σου έλεγα να μην πάρεις πιο ακριβό ή πιο εξιδικευμένο αλλά να εξασκηθείς πρώτα σε κάτι πιο απλό!!Το τηλεσκόπιο που διάλεξες θα σε βοήθησει πάρα πολύ...Αλλά αν επιμένεις για κάτι καλύτερο μπορείς να κοιτάξεις εδω: www.telescopeshop.gr www.aktistar.gr www.astronomy.gr για να δεις πλανητές σου προτείνω να πάρεις και φίλτρα που θα σε βοηθήσουν να δεις καλύτερα κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Δες εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=18&brand=0 και για ζουμ θα σε βοήθησουν τα προσοφθάλμια: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=16&brand=0 προτείνω να δεις και εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=81&brand=0 Και μην σε ανυσηχεί τίποτα!! Καλή αρχή και καλές παρατηρήσεις!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Πιστεύω πώς καλύτερη επιλογή αγαπητέ focus δεν θα μπορούσες να κάνεις. Θεωρώ πως το dobson που επέλεξες είναι μια πολύ καλή αρχή.Εγώ έχω τηλεσκόπιο με ισημερινή στήριξη και πέρα από το πολύ βάρος, αναγκάζομαι να ανεβαίνω δυο ορόφους μέχρι την ταράτσα από το απόγευμα, για να το στήνω. Γι'αυτό σκέφτομαι σοβαρά το επόμενο τηλεσκόπιο μου να είναι τύπου dobson 8'' (αφού έχω ήδη ένα 5'').Σου προσφέρουν καλές παρατηρήσεις βαθέως ουρανού χωρίς να δώσεις πολλά λεφτά και χρειάζεται λιγότερη ώρα για στήσιμο. Τα dobson γενικά είναι πολύ καλά τηλεσκόπια. Μπορείς να κάνεις παρατηρήσεις βαθεώς ουρανού και να παρατήρησεις πέρα από τους πλανήτες, νεφελώματα και γαλαξίες...Το μόνο μειονέκτημα για μένα είναι ότι η κινήσεις του τηλεσκοπιου είναι περιορισμένες.Δηλ. δεν μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση ενός αστέρα σε σχέση με άλλα τηλεσκόπια ισημερινής στήριξης αλλά και άλλων τύπων που έχουν τέτοιες ρυθμίσεις. Όμως τα τηλεσκόπια με ισημερινή στήριξη έχουν κόστος.Πολύ δύσκολο είναι να βρεις τηλεσκόπιο 8'' κάτω από 700Ευρώ. Σκεφτόμουν να πάρω το celestron 8'' αλλά είναι πάνω από 1000Εύρω .Απαγορευτικό. Γι'αυτό μην το σκέφτεσαι καθόλου. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα