AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 1) Σε Ποιες περιπτώσεις μπορούμε μπορούμε να υπολογίσουμε τη μάζα ενός άστρου ?2)Γιατί χρειάζονται περίπου πέντε δισσεκατομμύρια χρόνια για να μετατραπεί ένας λευκός νάνος σε μαύρο νάνο την στιγμή μου δεν διαθέτει εσωτερικές πηγές ενέργειας?i.e Ένας λευκός νάνος έχει επιφανεική θερμοκρασία 100.000 c
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Kαταρχάς καλως όρισες και κατά δεύτερον μπορείς να ψάξεις στο φόρουμ για το ερωτήμα σου... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9884&highlight=%EB%E5%F5%EA%EF%E9+%ED%E1%ED%EF%E9 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6937&highlight=%EB%E5%F5%EA%EF%DF+%ED%E1%ED%EF%E9%2A 11. Σε περιπτώσεις που κάποια θέματα έχουν ήδη συζητηθεί, η χρήση της «αναζήτησης» περιορίζει τις άσκοπες επαναλήψεις Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Καλή δουλειά Το 2 όμως παραμένει αναπάντητο
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 2)Γιατί χρειάζονται περίπου πέντε δισσεκατομμύρια χρόνια για να μετατραπεί ένας λευκός νάνος σε μαύρο νάνο την στιγμή μου δεν διαθέτει εσωτερικές πηγές ενέργειας?i.e Ένας λευκός νάνος έχει επιφανεική θερμοκρασία 100.000 c Οι μαύροι νάνοι (Βlack Dwarfs) είναι θεωρητικά αντικείμενα, που προβλέπονται από το μοντέλο εξέλιξης των άστρων. Δημιουργούνται όταν ένας λευκός νάνος ακτινοβολήσει όλη του την ενέργεια και ψυχθεί κοντά στο απόλυτο μηδέν. Η κατάληξη ενός λευκού νάνου σε μαύρο χρειάζεται, σύμφωνα με τη θεωρία, χρόνο περισσότερο από την ηλικία του σύμπαντος (περίπου είκοσι δισεκατομμύρια χρόνια). Επίσης, λόγω του ότι δεν ακτινοβολεί ενέργεια και θερμότητα, ουσιαστικά η παρατήρηση ενός μαύρου νάνου είναι αδύνατη. Αν πραγματικά υπήρχαν αυτά τα σώματα, θα μπορούσαν να ανιχνευτούν μέσω της βαρυτικής τους επίδρασης σε άλλα σώματα. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη των μαύρων νάνων θα παραμείνει, για πολύ καιρό ακόμα, απλά μια θεωρητική πρόβλεψη. Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημα σου Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Γιατί όμως ένας λευκός νάνος να μην μετατρέπεται σε μάυρο νάνο σε π.χ 1000 χρόνια ή και σε μήνες ακόμα ,αλλά χρειάζεται δειδ χρόνια.Σε αντίθεση με τα άλλα άστρα που παράγουν ενέργεια με εσωτερικές πηγές ενέργειας,οι λευκοί νάνοι δεν έχουν πηγές ενέργειας ,απλά μια τεράστια ποσότητα Ενέργειας εγκλοβισμένη στο εσωτερικό τους. Γιατί αυτή η ενέργεια χρειάζεται δισσεκατομύρια χρόνια για να χαθεί ? Αυτό είναι το θέμα που τίθεται .
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Mάλιστα... Γιατί χρειάζονται περίπου πέντε δισσεκατομμύρια χρόνια για να μετατραπεί ένας λευκός νάνος σε μαύρο νάνο την στιγμή μου δεν διαθέτει εσωτερικές πηγές ενέργειας Ένας λευκός νάνος δεσμεύει άνθρακα κι οξυγόνο στο εσωτερικό του, όπου και βρίσκονται σε σχεδόν κρυσταλλική κατάσταση. Δεν υπάρχει πλέον παραγωγή ενέργειας και δεν συντίθενται νέα στοιχεία, το άστρο συγκρατείται από την κβαντική άπωση των ελεύθερων ηλεκτρονίων του. Πολύ αργά, συνεχίζει να κρυώνει και να συστέλλεται, γίνεται αμυδρότερο, κάτω από το όριο ανίχνευσης. Σταδιακά μεταβάλλεται σε ερυθρό, καφέ και τελικά μαύρο νάνο.Γιατί χρειάζεται τόσο χρονικό διάστημα?Μάλλον επειδή ο λευκός νάνος δεν έχει εσωτερικές πηγές ενέργειες για να επιταχύνουν την μεταβολή του με απότελεσμα να θέλει τόσο πόλυ χρόνο για να γίνει μελανός νάνος.Όμως όπως προείπα ο μελανός νάνος είναι θεωρητική πρόβλεψη Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Η κάλπη παραμένει ανοιχτή.Αυτοί που γνωρίζετε την απάντηση παρακαλώ μην απαντήσετε!!Αφήστε τους να κουραστούν λίγο. Οσον αφορά την δυσκολία της ερώτησης θυμάμαι ο καθηγητής αστροφυσικής Λασκαρίδης (μας είχε πει) ,πως την έκανε στους φοιτητές του και κανένεας δεν ήξερε να απαντήσει. Τώρα αν βγει ο ίδιος και απαντήσει και χαλάσει το show ,δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Λοιπόν καταρχήν καλως όρισες, 1) Μπορούμε, γενικά να υπολογίσουμε την μάζα ενός μεμονωμένου άστρου μέσω της σχέσης μάζας- Φωτεινότητας και του θεωρήματος Russell-Vogt, όπου όμως πειραματικά ισχύει για αστέρες της κύριας ακολουθίας όπου οι αστέρες παραμένουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζώης τους.Επίσης μπορούμε να υπολογίσουμε την μάζα ενός άστρου όταν έχει ακόμη και συνοδό αστέρα.Ανάλογα στην κατηγορία στην οποία ανήκει το διπλό σύστημα (εκλειπτικό, φασματοσκοπικό, φασματικό )χρησιμοποιούμε κατάλληλες μεθόδους ώστε να υπολόγίσουμε τις μάζες τους.Την μάζα ενός άστρου όμως δεν μπορούμε να την υπολογίσουμε όταν εντάσσεται στους μεταβλητούς ή όταν γίνεται ερυθρός γίγαντας και καταλήγει είτε σε λευκό νάνο είτε σε αστέρα νετρονίων είτε σε μελανή οπή λόγω διαφόρων μεταβολών (ακτίνας, φωτεινότητας κ.α) προκαλώντας την ανακατανομή της μάζας του.2) Οι λευκοί νάνοι είναι το προιόν της αναχαίτησης της βαρυτικής καταρρεύσης ενός κοινού αστέρα από την πιέση των εκφυλισμένων ηλεκτρονίων του πυρήνα.Η κατάρρευση αυτή αρχίζει όταν εξαντληθεί η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του αστέρα, δηλ. όταν εξαντληθεί όλη η προς κάυση ύλη του πυρήνα του.Επομένως, το εσωτερικό των λευκών νάνων αποτελείται κατά βάση από ήλιο είτε από μείγμα άνθρακα και οξυγόνου και μάλιστα επικρατει εκφυλισμός.αη μέση τιμή της μάζας των γνωστών σήμερα λευκών νάνων είναι περίπου 0,7Μο και η μέση πυκνότητα τους είναι 10 εις την 6 gr/cm εις την 3.Μάλιστα στους λευκούς νάνους ισχύει ότι ο όγκος που καταλαμβάνουν είναι αντιστρόφως ανάλογος της μάζας του.Άρα όσο πιο μεγάλη μάζα έχει ένας λευκός νάνος τόσο μικρότερος είναι σε ακτίνα τους.Παρόλο τις τεράστιες βαρυτικές πιέσεις που υπάρχουν στους λευκούς νάνους, μπορεί να διατηρηθεί σε υδροστατική ισορροπία ( εξηγήθηκε από την απαγορευτική αρχή του Pauli και της αρχή της αβεβαιότητας).Έτσι για να χαθεί η υπόλοιπη ενέργεια που απέμεινε στον λευκό νάνο χρειάζονται δισεκατομμύρια χρόνια. Φαντάσου ότι θέλεις να αδειάζεις μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, δημιουργώντας μια τρύπα όμως ίση με την διάμετρο μιας βελόνας. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Για να το πούμε και πιο κατανοητά για τον αναγνώστη που βαριέται να διαβάσει η απάντηση είναι: επειδή ο λευκός νάνος έχει μικρή επιφάνεια.
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε και δεν χρειάζονται επαναδιατυπώσεις...Η απάντηση ήταν κατατοπιστική και νομίζω πως δεν χρειάζεται να το ξαναδιατυπώνεις..Δεν είμαστε χαζοί! Φιλικά Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε και δεν χρειάζονται επαναδιατυπώσεις...Η απάντηση ήταν κατατοπιστική και νομίζω πως δεν χρειάζεται να το ξαναδιατυπώνεις..Δεν είμαστε χαζοί! Φιλικά Σε πονάει η διευκρύνηση επειδή έδωσες θολές και λάθος απαντήσεις.
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Λάθος μπορώ να πώ ότι η διευκρίνηση ήταν κατοπιστικότατη...Και πίστεψε με δεν το παίζω καμια εξυπνη για να με πονέσει.Σε αυτό το φόρουμ δεν απαντώ για να δείξω ότι είμαι εξυπνότερη από κανέναν και ούτε να προσπάθησω να το παίξω επιστήμονας γιατί απλά δεν είμαι ειδική,εδώ μαθαίνω και πίστεψε με έχω μάθει πολλά.Η απάντηση μου βασιζόταν σε βιβλία που έχω διαβάσει και άρθρα και από το Ίντερνετ...όποτε μην μου απαντάς με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν με ξέρεις από χθές Δεν σκοπεύω να διαπλεκτίστω με το άτομο σου γιατί υποσχέθηκα στον εαυτό μου αλλά και στο φόρουμ να μην ξαναμπώ σε αυτό το γελοίο τρυπάκι... Για αυτό νομιζε ότι θέλεις..Το θέμα τελείωσε πολύ πιο πρίν αλλά μάλλον δεν το αντιλήφθηκες! Ζητώ συγνώμη από το ύπολοιπο φόρουμ αν ήμουν επιθετική..δεν θα ξανασυμβεί.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε και δεν χρειάζονται επαναδιατυπώσεις...Η απάντηση ήταν κατατοπιστική και νομίζω πως δεν χρειάζεται να το ξαναδιατυπώνεις..Δεν είμαστε χαζοί! Φιλικά Σε πονάει η διευκρύνηση επειδή έδωσες θολές και λάθος απαντήσεις. Φίλε μπήκες εδώ για να μας κάνεις τεστ στην Αστροφυσική???Κοίταξε κανένας δεν είναι ειδικός σε όλα και καλύτερα άφησε την έπαρση κατά μέρους, γιατί εδώ δεν παιρνά. Αναρωτιέμαι αφού λες πως είσαι από την κίνα πώς γίνεται να παρακολούθησες μάθημα του κ.Λασκαρίδη?? Μιας και διδάσκει στο πανεπιστήμιο αθηνών.Φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει το φόρουμ. Εκτός ότι έδωσες ψεύτικα στοιχεία, προσπαθείς να περάσεις και για έξυπνος.Έμεις εδώ ανταλάσσουμε απόψεις και προσπαθούμε να μοιράστουμε την αγάπη που έχουμε για την αστρονομία. Δεν θα διαπλεκτιστώ γιατί κατάλαβα με τι άτομο έχω να κάνω που έχει ως ενδιαφέρον το κρεββάτι. Καλύτερα διάβασε τους όρους του φόρουμ και ύστερα ξαναπόσταρε http://www.astrovox.gr/terms.html Λοιπόν, παρακαλώ τον κ.Ανδρέα να κλειδώσει το θέμα γιατί αρχίζει και ξεφεύγει. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
AlienLChina Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Νομίζω ότι η απάντηση δόθηκε και δεν χρειάζονται επαναδιατυπώσεις...Η απάντηση ήταν κατατοπιστική και νομίζω πως δεν χρειάζεται να το ξαναδιατυπώνεις..Δεν είμαστε χαζοί! Φιλικά Σε πονάει η διευκρύνηση επειδή έδωσες θολές και λάθος απαντήσεις. Φίλε μπήκες εδώ για να μας κάνεις τεστ στην Αστροφυσική???Κοίταξε κανένας δεν είναι ειδικός σε όλα και καλύτερα άφησε την έπαρση κατά μέρους, γιατί εδώ δεν παιρνά. Αναρωτιέμαι αφού λες πως είσαι από την κίνα πώς γίνεται να παρακολούθησες μάθημα του κ.Λασκαρίδη?? Μιας και διδάσκει στο πανεπιστήμιο αθηνών.Φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει το φόρουμ. Εκτός ότι έδωσες ψεύτικα στοιχεία, προσπαθείς να περάσεις και για έξυπνος.Έμεις εδώ ανταλάσσουμε απόψεις και προσπαθούμε να μοιράστουμε την αγάπη που έχουμε για την αστρονομία. Δεν θα διαπλεκτιστώ γιατί κατάλαβα με τι άτομο έχω να κάνω που έχει ως ενδιαφέρον το κρεββάτι. Καλύτερα διάβασε τους όρους του φόρουμ και ύστερα ξαναπόσταρε http://www.astrovox.gr/terms.html Λοιπόν, παρακαλώ τον κ.Ανδρέα να κλειδώσει το θέμα γιατί αρχίζει και ξεφεύγει. Όταν εγώ λέω πως θέλω να ξοδεύω χρόνο στην κρεββατοκάμαρά μου ,αυτό γιατί πρέπει να σημαίνει πως είμαι ανήθικο άτομο.Δέν μίλησα για σεξ εγώ.
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Κανείς δεν ανέφερε ότι είσαι ανήθικο άτομο.Διάβασε καλύτερα αυτό που έγραψα.. Ααα μιας και λες πώς δεν γνωρίζεις καλά ελληνικά, τότε πώς γράφεις άψογα???Μας κοροιδεύεις ή μας ειρωνεύεσαι??? Όπως είπα δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου γιατί κατάλαβα τι άτομο είσαι. Παρακάλω όποιονδήποτε admin του φόρουμ, να λάβει τα μέτρα της. Δεν ξαναποστάρω εδώ, για να κρατηθεί και ένα επίπεδο στη συζήτηση και στο φόρουμ. Θα σε παρακαλούσα μόνο να μην είσαι τόσο επιθετικός και ειρωνικός και να διάβασεις τους όρους του φόρουμ.Εδώ είμαστε για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας στην αστρονομία και την αγάπη μας γι'αυτήν και να ανταλλάξουμε απόψεις μέσω ενός υγιή διαλόγου, όχι να κάνουμε τεστ γνώσεων.Μάλλον όπως ξανατόνισα δεν έχει καταλάβεις τον ρόλο του astrovox.Εννοείται όποιος έχει απορίες μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά όχι σε σημείο να ξεπεραστούν τα όρια.Σου τονίζω ότι σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν όρια και καλό θα ήταν να μην τα ξεπερνάμε.Αυτά. Φιλικά Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Έχω λιώσει στο γέλιο. Ωραίο θέμα. Ενδιαφέρουσα απάντηση. Παρακαλώ μη κλειδώσετε το θέμα. Μάθαμε τώρα.
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δεν βλέπω κάτι το αστείο εκτός αν εσύ το βλέπεις δικαίωμα σου... Εδώ είναι αστρονομικό φόρουμ που μαθαίνουμε και λέμε τις απόψεις μας για σοβαρά θέματα..Αν έσενα δεν σε καλύπτει υπάρχουν και άλλα φόρουμ που θα σε ικανοποιήσουν...Αυτά είναι κατινιές... Παρακαλώ τον κ.Αντρέα να κλειδώσει το θέμα.Μάθαμε τώρα... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Έχω λιώσει στο γέλιο. Ωραίο θέμα. Ενδιαφέρουσα απάντηση. Παρακαλώ μη κλειδώσετε το θέμα. Μάθαμε τώρα. Εγώ να δεις με αυτά που διαβάζω.... Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Ποπ κορν με βούτυρο ή αλάτι Ουρανία?
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2009 Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα