New_iliaxtida Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Καλησπέρα σε όλους, δεν έχω καμία εμπειρία στην παρατήρηση του ουρανού και θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα ζευγάρι κυάλια.Μου φαίνονται πιο εύκολα στην χρήση από το τηλεσκόπιο, ειδικά για τώρα που είμαι στην αρχή.Έχω βρει και είμαι ανάμεσα στα εξής:NIKON 10x50 Sporter EX και Sky Watcher 10x50DCF WP.Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή? Τα Sky Watcher είναι καλής ποιότητας? Η Nikon είναι μια εταιρεία που όλοι ξέρουμε, αλλά μήπως στην περίπτωση αυτή δεν έχει σημασία?Υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχης τιμής και ποιότητας που θα μπορούσα να δω? Ευχαριστώ και περιμένω νέα σας!
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!όντως, το ότι είναι ΝΙΚΟΝ δεν έχει κ πολύ σχέση...η Skywatcher είναι πλέω ν μια καταξιωμένη εταιρία στον χώρο των τηλεσκοπίων...καλά είναι και τα 2!! Απλά να ξέρεις πως για τα κυάλια επειδή βλέπουν μεγάλο κομμάτι του ουρανού για να ευχαριστηθείς θες σκοτεινό ουρανό.... καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!! Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Makis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Ένα καλό ζευγάρι κυάλια είναι το 10Χ50. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Σε αυτά τα χρήματα (και με λιγότερα), νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι αυτά http://www.aktistar.gr/BINOVIX/ts_10x60.htm Με 93 Ευρώ απο εδώ http://www.aktistar.gr πολύ καλά για αστρονομική αλλά και επίγεια χρήση. Πάντως απέφυγε τα roof σε αυτή την κατηγορία τιμής. Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
tsaousis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 Καλως ηρθες και απο εμενα Εγω θα σου προτεινα να αγορασεις κανα βιβλιο για να μαθεις ουρανογραφια και να κανεις υπομονη να αγορασεις καποιο dobsonian.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα