Jump to content

tsaousis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από tsaousis

  1. Αντε να δουμε θα καταφερουμε κατι
  2. Καλως ηρθες και απο εμενα Εγω θα σου προτεινα να αγορασεις κανα βιβλιο για να μαθεις ουρανογραφια και να κανεις υπομονη να αγορασεις καποιο dobsonian.
  3. σκεφτηκες να προσαρμοσεις εναν δευτερο σωληνα πχ με δυο δεματικα πανω σε εναν απο τους τρεις της στηριξης δεν θα χρειαζοταν ετσι να βγαλεις το σωληνα απο τη στηριξη και η αλλαγη των μπαταριων θα ηταν πιο ευκολη. παντως ωραια παντετα
  4. tsaousis

    Πρόβλημα στο Goto

    Παρε τηλεφωνο το καταστημα απο το οποιο το αγορασες κατι θα ξερουν παραπανω να σου πουν.
  5. Εγω εχω ενα κατοπτρικο 10ιντζων και δεν αντιμετωπιζω τοσο μεγαλο προβλημα , μονο οταν το ανεβασα πανω σε ισημερινη στηριξη εκανα κατι παλαβα για να φτασω το προσοφθαλμιο αλλα το προβλημα λυθηκε με μια μικρη πατεντα.
  6. tsaousis

    Ε...Ε...Εφτασε!

    καλοριζικο βρε και καλες παρατηρησεις
  7. Ενα απλο λειζερ τον 20/30 ευρω κανει τη δουλεια του μια χαρα. τα επιπλεον χρημματα για μενα για αυτο το σκοπο δεν προσφερουν τιποτα παραπανω.
  8. μαλιστα αν θες να ασχοληθεις με την αστροφωτογραφιση σου προτεινω να την παρεις μαζι με go to για να μην ασχολεισε και με την ευρεση του αντικειμενου [υπαρχουν τοσα αλλα που πρεπει να κανεις πχ τελεια πολικη ευθυγραμμιση].
  9. Η EQ6 pro ειναι απο τις καλυτερες σε σχεση αποδοσης/χρημματων την εχω και εγω και προς το παρον ειμαι απολυτα ικανοποιημενος .
  10. Για autoguiding θα παρω την qhy 5 και για οδηγητικο αυτο με τα 80 ευρω απο το πλανηταριο. οσον αφορα την ccd θα κανω υπομονη για κατι καλο. ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους φιλους του astrovox, πραγματικα μεσα απο αυτο το φορουμ μου εχουν λυθει αμετρητες αποριες.
  11. Αυτό που θέλω να μάθω ειναι αν όλα τα οδηγητικα τηλεσκόπια εχουν το ιδιο βάρος πανω κατω, τι αστιακο λογο πρεπει να εχει και γενικα πιο κάνει για το δικό μου συστημα {eq6/orion 10ιντζο f|4,8}. Τώρα όσον αφορα για την καμερα τι πεδιο προτεινετε να εχει.Επισης στην περιοχη που μένω {σχοινιας} δεν εχει γυρω σπιτια ουτε και φωτα και μπορω να δω προς ολες τις κατευθυνσεις. τα χρημματα που μπορώ να διαθεσω ειναι το πολυ 800 ευρω και αυτα με πολυ κοπο{ η κρεββατομουρμουρα εχει αρχισει απο τωρα}.ευχαριστω για τις απαντησεις
  12. Προς το παρόν διαθέτω ένα orion optics 10 ιντζο κατοπτρικο f/4.8 πάνω σε eq6 pro. Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι η αστροφωτογράφηση βαθέως ουρανού και λιγοτερο η πλανητικη. Επίσης υπάρχει λαπτοπ και εχουν τοποθετηθει αρκετα προγραμματα για το σκοπο αυτο phd guiding, starry night pro 5, wcs. τι μου προτείνετε να αγορασω πχ για οδηγητικο και καμερα και τι αλλο χρειαζομαί ευχαριστω
  13. Ψαχνω για μοτερ ορθης αναφορας και αποκλισης για EQ6 και για ενα οδηγητικο τηλεσκοπιο. πανω στην βαση εχω προσαρμοσει ενα orion optics 250 f/4,8. Τι μου προτεινετε.sorry δεν εννοω ακριβως αυτο απλα ψαχνω για καποιο μοτερ που να κραταει στο κεντρο (για πολυ ωρα) του προσοφθαλμιου το εκαστοτε αντικειμενο που παρατηρω.ΣΥΓΝΩΜΗ για την ασχετοσυνη μου, το προσπαθω παντος να καλητερευσω.
  14. tsaousis

    Παραλαβη eq6

    η βαση ειχε απο μονη της μια προεκταση οποτε τη ζυγισα με αυτη.
  15. tsaousis

    Παραλαβη eq6

    ευχαριστω πολυ παιδια.
  16. tsaousis

    θελω τη βοηθεια σας

    προσπαθω να συνδεσω την eq6 με υπολογιστη και τιποτα μου εχουν σπασει τα νευρα . μπορει να μου πει καποιος πως ακριβως συνδεω τα καλωδια γιατι εχω μπερδευτει. επισης τα σχετικα αρθα που βρηκα στο forum δεν με βοηθησαν.
  17. tsaousis

    Παραλαβη eq6

    Καλησπέρα σε ολους. Πριν απο λιγο παρελαβα την eq6 και είμαι μες την τρελη χαρα αφου την αγορα αυτη την σχεδιαζα πολυ καιρο πριν. Τωρα λοιπον που ειρθε στα χερια μου θελω για αρχη να ρωτησω τη προγραμματα θα πρεπει να εχω για να την κατευθυνω απο τον υπολογιστη, ή μηπως ειναι περιττο κατι τετοιο, και αν καποιος αλλος εχει προσαρμοσει σε αυτη 10ιντζο κατοπτρικο για να μου πει εντυπωσεις.ΑΑΑ ξεχασα να σας πω οτι το τηλεσκοπιο μαζι με τα δακτυλιδια τα αφησα στο πλανηταριο για να μου προσαρμσουν την μπαρα σε αυτα . Ευτηχως με παρηγορει λιγο ο συννεφιασμενος καιρος που εχει στην Αθηνα.
  18. tsaousis

    Οι πρωτες Κατασκευες μου

    Προσφατα αγόρασα ενα turbo film (μια διαφανη μεμβρανη που προστατευει απο υγρασια και σκονη που δυστηχως στην περιοχη που μενω και τα δυο στοιχεια βρισκονται σε αφθονια) απο το πλανηταριο,φτιαξα λοιπον ενα δακτυλιο και τοποθετησα το φιλμ πανω. Αυτο που δεν γνωρίζω ειναι εαν ατυτη η μεμβρανη μειωνει την αποδοση του τηλεσκοπιου και σε πιο βαθμο.
  19. tsaousis

    Οι πρωτες Κατασκευες μου

    Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
  20. tsaousis

    Οι πρωτες Κατασκευες μου

    Για αρχή είπα να ασχοληθώ με κατι ευκολο και πρακτικό ενα βαλιτσακι για τα προσοφθάλμια εψαξα λοιπον στο forum και βρηκα όλες τις χρησιμες πληροφορίες.Ηθελα ομως να εκμεταλευτώ ολο τον ωφέλειμο ογκο που εχει ένα βαλιτσάκι, οποτε αγορασα ενα μονωτικο υλικο παχους 3,5cm και γεμισα το βαλιτσακι με αυτο. Μετα αρχισα να το κόβω και να τοποθετω το καθε προσοφθαλμιο χωριστα. Επίσης ειπα να φτιαξω ενα dew cap για την υγρασία αγορασα λοιπον μαυρο μαλακο μονωτικο και να το αποτελεσμα (λιγο κιτς μου φαινεται) αλλα αμα κανει δουλεια ας ειναι. Αυτο που θελω να ρωτησω για το τηλεσκοπιο μου που εχει μηκος σωληνα 115cm ποσο πρεπει να εξέχει απο το τηλεσκοπιο αυτη η προέκταση; και κατι ακομα οποιος γνωριζει κατι σχετικα με το πως μπορουμε να φτιαξουμε ηλεκτικες αντιστασεις για αποφυγη υγρασιας και τη πρεπει να προσεχουμε ας μου πει.
  21. tsaousis

    Το κουκλι μου

    Το τηλεσκόπιο είναι 10" f/4,8 και μπορώ να διαθέσω για την αγορα προσοφθαλμίων μεχρι 400 euro. αααα!!! ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. .Επίσης το Σαββάτο πήρα τα μπογαλάκια μου και ανέβηκα στο χιονοδρομικό του σελίου οπου γινότανε μια συγκέντρωση απο αστρονόμους πραγματικα θα μου μεινει αξέχαστη σαν εμπειρια, αφου στην πρώτη μου ουσιαστική παρατήρηση είχα την τυχη να βρίσκομαι διπλα σε πολύ εμπειρους αστρονόμους.
  22. tsaousis

    Το κουκλι μου

    Σας παρουσιάζω τη μεγάλη μου αγάπη αν και υποβαθμίζεται απο τα όχι και τόσο καλά προσοφθάλμια ploessl 20mm & 12,5mm. θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε 2 καλά προσοφθάλμια και ένα φακό barlow.
  23. Φίλε steliosm εχω μολις αγορασα ένα dob 10" το οποίο δεν μου δημιουρχει και ιδιαίτερο πρόβλημα στην μετακίνηση,βεβαια ακόμα είναι αρχη για να μπορω να σου πω με βεβαιοτητα κάτι αλλα πιστεύω οτι δεν θα εχεις πρόβλημα με την φορητοτητα του. Π.χ σήμερα το βράδι εχουμε κανονίσει να το μεταφέρω στην ταραστα ενος φιλου στον 3ο (δεν εχει ασανσερ ).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης