Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Αν και υπάρχει μια αναφορά στο θέμα 'νέα προϊόντα της Meade', νομίζω

πως αξίζει το εν λόγω τηλεσκόπιο μιας μικρής συζήτησης...

Μπορείτε να διαβάσετε μια περιγραφή του τηλεσκοπίου στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

http://www.telescopeshop.gr/telescopes/meade/rcx400/

Επίσης, ο Jason Ware έχει 3 αστροφωτογραφίες από ένα rcx400 προτού

βγει στην παραγωγή:

http://www.astronet.co.kr/cgi-bin/zboard.php?id=links&no=129

Προσωπικά, καθυστερώ την αγορά ενός LX200 εδώ και δύο χρόνια, περιμένοντας

το rcx400 να βγει... η ώρα ήρθε και με βλέπω να κάνω τα μεγάαααλα έξοδα...

Μηνάς Ν. Μηλιαράς

• Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Κατανοητό. Όμως η Τεχνοφοβία και η Αστρονομία δεν συμβαδίζουν... δυστυχώς ή ευτυχώς, περνάμε συνεχώς σε εξοπλισμό που βασίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά. Αλλιώς θα μέναμε στο τηλεσκόπιο του Νεύτωνα.

Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τα ηλεκτρονικά του τηλεσκοπίου. Η Meade έχει αποδείξει με το LX200 οτι το κατέχει το ζήτημα...

Πάντως παρατηρώ μια έντονη ανυπομονησία στην διεθνή αστρονομική κοινότητα (μιλούσα χθες με έναν φίλο στο Ηνωμένο Βασίλειο) για το RCX400 και ταυτόχρονα μια αποχή-αδιαφορία στο δικό μας forum εδώ... αναρωτιέμαι που να οφείλεται;

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε

Μηνά,

κατ' αρχήν το τηλεσκόπιο του Νεύτωνα ζεί και βασιλεύει.

Όσον αφορά στον λόγο για τον οποίο δεν γίνεται ντόρος στην Ελλάδα για το RCX400, έχει σχέση με την τιμή του. Είναι σαν να συζητάνε δύο άστεγοι για την καινούργια Ferrari, η οποία μάλιστα θα κοστολογηθεί από την τοπική αντιπροσωπεία όσο και το αυτοκίνητο του Schumacher.

Πάντως μου προκαλεί εντύπωση οτι περίμενες δύο χρόνια για να βγεί το νέο μοντέλο. Είχες κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση για την εμφάνισή του?

Δημοσιεύτηκε

Ευχομαι οι πρωτοι αγοραστες να μην ειναι πειραματοζωα του απαραιτητου debugging.

Οσο για τα ηλεκτρονικα και τον Νευτωνα..ατυχης παρομοιωση..υπαρχουν τηλεσκοπια 10ετιων πολυ καλυτερα απο πολλα σημερινα ηλεκτρονικα γκατζετακια.......

Προσωπικα τηλεσκοπιο που παρουσιαζεται σχεδον σαν να ειναι PC δεν θα το αγοραζα.

Η ανακοινωση του RCX με αφηνει παγερα αδιαφορο.

Ενα κατοπτρικο σε καλη ισημερινη στηρiξη η αν ηθελα αστροφωτογραφιση ενα αποχρωματικο ειναι πολυ προτιμοτερο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Τα ηλεκτρονικά του RCX400 δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά του LX200.

Συνεπώς, no debugging.

υπαρχουν τηλεσκοπια 10ετιων πολυ καλυτερα απο πολλα σημερινα ηλεκτρονικα γκατζετακια.......

αυτό δεν αναιρεί τον δικό μου λόγο περί του τηλεσκοπίου του Νεύτωνα. Για αυτό και η παρωμείωση μου δεν είναι ατυχής... θα ήτω τέτοια αν κατασκευάζονταν ΣΗΜΕΡΑ τηλεσκόπια σε αστεροσκοπεία που ΔΕΝ συνοδεύονταν από το απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό...

Το RCX400 είναι ένα πλήρες τηλεσκόπιο και όσο μπορεί να ενοχλεί κάποιους από εμάς που έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε τα μάτια μας μέσα στις μαύρες νύχτες, δεν μπορεί να μην είναι ενδιαφέρουσα η δυνατότητα (που έχει και το LX200GPS) αυτόματης εύρεσης θέσης του τηλεσκοπίου, για παράδειγμα. Για την αστροφωτογράφηση που αναφέρεις και λες οτι προτιμάς ένα αποχρωματικό, θα σε ρωτήσω: τι κόστος έχει ένα τέτοιο τηλεσκόπιο, με βάση και μοτέρ κίνησης + ένας CCD για να διορθώνει την κίνηση του τηλεσκοπίου; Το όλο ζήτημα είναι να γίνεται η ζωή μας (και το χόμπυ μας) πιο εύκολο. Εχω δουλέψει με ένα LX200GPS και είναι κυριολεκτικά παιχνίδι. Αυτό, στα χέρια ενός βλάκα με λεφτά είναι ωραίο γιατί μέσα σε μια νύχτα μπορείς να "γυρίσεις" όλο τον ουρανό με τα χέρια στις τσέπες. Φαντάσου τι μπορεί ένα τέτοιο τηλεσκόπιο να δώσει σε κάποιους σαν εμάς που ασχολούμαστε "σοβαρά" με την ερασιτεχνική αστρονομία. Μπορείς να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει (π.χ. εύρεση supernova), χωρίς - επιτέλους - να βλαστημάς για τις μικρολεπτομέρειες που είναι τόσο, μα τόσο σημαντικές.

Άποψή μου, βέβαια.

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε
κατ' αρχήν το τηλεσκόπιο του Νεύτωνα ζεί και βασιλεύει.

Είπα εγώ κάτι αντίθετο; Εγώ είπα οτι θα ΜΕΝΑΜΕ σ'αυτό το τηλεσκόπιο και το Hubble θα το φτιάχναμε με τέτοια σχεδίαση και όχι RC.

Όσον αφορά στον λόγο για τον οποίο δεν γίνεται ντόρος στην Ελλάδα για το RCX400, έχει σχέση με την τιμή του.

Το δέχομαι οτι έχει απαγορευτική τιμή οπότε τι να το συζητάμε. Γενικά πάντως, αν σκεφτεί κανείς όμως που κυμαίνονται οι τιμές για άλλα RC...

Για παράδειγμα, το Carbon 16 inch f/8.4 Ritchey-Chretien της RC OpticalSystems έχει 30.000$ ενώ το 16" της Meade έχει 16,000$ ...

Πάντως μου προκαλεί εντύπωση οτι περίμενες δύο χρόνια για να βγεί το νέο μοντέλο. Είχες κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση για την εμφάνισή του?

Ναι, έχω φίλο μαθηματικό που δουλεύει στην Meade και πριν από δύο χρόνια μου είπε πως σχεδιάζουν ένα νέο μοντέλο, με σχεδίαση τύπου RC - τα χρήματα είναι ούτως ή άλλως πολλά και για το LX200GPS, οπότε είπα να περιμένω...

;)

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε
Να προσθέσω εδώ οτι η σχεδίαση RC (Ritchey-Chretien) προσφέρει 100% comma-free σε όλο το θέμα, από άκρη σε άκρη. Ποιος δεν αναζητά κάτι τέτοιο όταν πρόκειται για αστροφωτογράφηση;
Δημοσιεύτηκε
δυστυχώς ή ευτυχώς, περνάμε συνεχώς σε εξοπλισμό που βασίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά

Περναμε;προσωπικα δεν εχω κανενα τετοιο σκοπο...ατοπο το α' προσωπο πλυθυντικου.

δεν μπορεί να μην είναι ενδιαφέρουσα η δυνατότητα (που έχει και το LX200GPS) αυτόματης εύρεσης θέσης του τηλεσκοπίου, για παράδειγμα

Σωστα το χρησιμοποιεις και για πυξιδα αμα χασεις τον δρομο εκει που πας στο βουνο για παρατηρηση (αν καταφερεις να το σηκωσεις 16" γομαρι)!!!!! :P

Αυτό, στα χέρια ενός βλάκα με λεφτά είναι ωραίο γιατί μέσα σε μια νύχτα μπορείς να "γυρίσεις" όλο τον ουρανό με τα χέρια στις τσέπες.

Εξω οι βλακες απο την αστρονομια!!!!! :D

Εξω τα χερια απο τις τσεπες!!!! :D

Για αυτό και η παρωμείωση μου δεν είναι ατυχής... θα ήτω τέτοια αν κατασκευάζονταν ΣΗΜΕΡΑ τηλεσκόπια σε αστεροσκοπεία που ΔΕΝ συνοδεύονταν από το απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό...

Σιγουρα μονο που δεν εργαζομαι σε αστεροσκοπειο..ουτε βλεπω να προσλαμβανομαι συντομα....

Το όλο ζήτημα είναι να γίνεται η ζωή μας (και το χόμπυ μας) πιο εύκολο. Εχω δουλέψει με ένα LX200GPS και είναι κυριολεκτικά παιχνίδι.

Με ενα dobsonian γινεται πολυ πιο ευκολη...και η χρηση του ειναι κυριολεκτικα παιχνιδι (επιμορφωτικο μαλιστα) παρατηρεις δεν κανεις ζαπινγκ.Και η ζωη μας γινεται πιο ευκολη.Δεν τιναζουμε τον τραπεζικο μας λογαριασμο στον αερα!

Τα ηλεκτρονικά του RCX400 δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά του LX200.

Συνεπώς, no debugging

Μηδενα προ του τελους μακαριζε!!

Να προσθέσω εδώ οτι η σχεδίαση RC (Ritchey-Chretien) προσφέρει 100% comma-free σε όλο το θέμα, από άκρη σε άκρη. Ποιος δεν αναζητά κάτι τέτοιο όταν πρόκειται για αστροφωτογράφηση;

και ενα αποχρωματικο με καταλληλο field flattener επισης (κεντρικη παρεμποδιση μηδεν) και ενα νευτωνιο με coma corrector (κεντρικη παρεμποδιση πολυ μικροτερη απο το RCX).

Για παράδειγμα, το Carbon 16 inch f/8.4 Ritchey-Chretien της RC OpticalSystems έχει 30.000$ ενώ το 16" της Meade έχει 16,000$ ...

Σωστα,οπως αλλοι αγοραζουν Jaguar και αλλοι Fiat.Και με τα δυο πας στην δουλεια σου.

Δημοσιεύτηκε

Ελπίζω να καταλαβαίνεις, giorgosgr, οτι το να απομονώνεις προτάσεις μου και να της ειρωνεύεσαι, δεν βελτιώνει ούτε εσένα σαν άνθρωπο ή σαν αστρονόμο, ούτε βοηθά στο να γίνει μια συζήτηση που θα απέβαινε χρήσιμη τόσο σε μας όσο και σε όσους επισκέπτονται το forum.

Τα επιχειρήματά μας ευσταθούν μόνο όταν αποβάλλουμε την ειρωνία, γιατί μονάχα τότε ωριμάζει ο λόγος μας.

Καλή σου μέρα και Καλό μήνα.

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Η αλήθεια είναι οτι τον τελευταίο καιρό διακρίνω μια τάση στη συζήτηση οσον αφορά τις αγορες απο φίλους , για τα πιο σύχρονα - τελειότερα και κατ΄ επέκταση και πιο ακριβά τηλεσκόπια .Το βρίσκω λίγο υπερβολικό να μας ενδιαφέρουν τα RCX η τα οπτικα zambuto ( δεν ξέρω αν το γράφω σωστά ) για το χόμπυ μας όταν κατα πλειοψηφεία δεν είναι και η υπόλοιπη ζωή μας ανάλογη. Δεν έχουμε Ferrari δεν μένουμε στην Εκάλη δεν πάμε στο Μαιάμι διακοπές και βασικά μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα τηλεσκόπιο που κοστίζει 450 € σαν παράδειγμα, και να περάσουμε καλά και να απολαύσουμε παρατηρήσεις.

Χωρις διάθεση για διαιτησία η κάτι τέτοιο δεν νομίζω φίλε Μηνά ότι ο Γιώργος θέλει να σε ειρωνευτεί προσωπικά , ίσως να φαίνεται επιθετικός αλλά έτσι είναι ο τρόπος του.Για την χρησιμότητα τώρα της συζήτησης , απλώς ανταλλάσουμε απόψεις και προσωπικές εμπειρείες .Αλλωστε η αγορά τηλεσκοπίου των 14000 € μάλλον είναι απαγορευτική για το 99,99% των φίλων.

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Αντώνη καλημέρα :)

Το RCX400 στις 10" κοστίζει περί τα 5000$ δηλαδή 3800 ευρώ.

Συμφωνώ οτι είναι υπερβολικό να δώσει κανείς γύρω στα 4 χιλιάρικα για ένα τηλεσκόπιο. Εξαρτάται βέβαια πόσο μεγάλο πάθος έχει για το χόμπυ αυτό - το ποσό δεν είναι απίστευτα μεγάλο, ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε γύρω μας και δούμε πόσα αυτοκίνητα κοστίζουν πάνω από 30.000 ευρώ. Θέλω να πω οτι όλοι λίγο-πολύ ξοδεύουμε περισσότερα από ότι θα έπρεπε (εκτός από τα καλά, συνετά παιδιά που μαζεύουν στον κουμπαρά τους και πολύ θα ήθελα να τους έμοιαζα) οπότε είναι ζήτημα καθαρά τρέλας αν θα φάει κανείς τα λεφτά του σε τηλεσκόπιο ή σε ταξίδια.

Δέχομαι απόλυτα οτι δεν απευθύνεται ένα τέτοιο τηλεσκόπιο σε κάποιον που ξεκινά το χόμπυ του στην Αστρονομία. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, πρέπει κάποιος να περάσει πολλές νύχτες ταλαιπωρίας στον ουρανό για να εκτιμήσει πραγματικά ένα τηλεσκόπιο με τέτοιες δυνατότητες.

Εχω στην κατοχή μου 2 τηλεσκόπια, ένα Meade Newtonian 4,5" και ένα Dobsonian (αγνώστου μάρκας με έκαψες) στις 10". Νοιώθω οτι η επόμενη κίνηση είναι ένα τηλεσκόπιο με τις δυνατότητες ενός LX200 ή RCX400 και όχι ενός λ.χ. Dobsonian με πολύ περισσότερες ίντσες. Ναι μεν, σε τελική ανάλυση, μετράει το μέγεθος, αλλά θεωρώ οτι αξίζει να μειώσω το μέγεθος και να κερδίσω σε δυνατότητες που θα μετατρέψουν τον χρόνο μιας νυχτερινής παρατήρησης σε ουσιαστική μελέτη, λ.χ. φασματοσκόπηση. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την τρέλα της ερασιτεχνικής αστρονομίας και ειλικρινά, δεν βρίσκω πλέον ενδιαφέρον ιδιαίτερο να ψάχνω με το dob μου τον Δία. Νοιώθω οτι δεν έχει να με οδηγήσει κάπου αυτό. Αντίθετα η συλλογή αστροφωτογραφιών του Δία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μου έδινε λ.χ. την δυνατότητα να φτιάξω ένα video της περιστροφής του, ή να μελετούσα την μετατόπιση της μεγάλης κηλίδας.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός - περιμένω την άποψή σου

:)

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε

Μηνά,

πιστεύω οτι ο τοπικός αντιπρόσωπος δεν πρόκειται να δημιουργήσει απόθεμα από RCX και θα το διαθέτει μόνο κατόπιν παραγγελίας λόγω πολύ περιορισμένου ενδιαφέροντος για ένα τέτοιο τηλεσκόπιο στην χώρα μας.

Η τιμή του θα είναι αρκετά υψηλότερη από το νούμερο που έγραψες, καθώς όπως γνωρίζεις οι Αμερικάνικες τιμές δεν έχουν καμμία σχέση με τις Ελληνικές...

Δημοσιεύτηκε

To θεμα φιλε Μηνά είναι αν πραγματικά αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά!?!

Πχ εγώ πριν κάποιο διάστημα αγόρασα ενα 10" της Skywatcher πραγματικό διαμάντι. Σύντομα θα αγοράσω και μια Skyscan στήριξη της ίδιας εταιρίας και θα έχω ένα σύνολο πολύ φθηνότερο από το RCX400 το οποίο προσωπικά "το γουστάρω", αλλά θα κάνω την δουλειά μου το ίδιο καλά ή καλύτερα λόγο πιο γρήγορων οπτικών κλπ.

Δική μου συμβουλή θα ήταν αν το ψάξεις λίγο

Υ.Γ: Και να το πάρεις θα έχεις κάνει καλή αγόρα μην έχεις τυψεις :wink:

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε
Μηνά,

πιστεύω οτι ο τοπικός αντιπρόσωπος δεν πρόκειται να δημιουργήσει απόθεμα από RCX και θα το διαθέτει μόνο κατόπιν παραγγελίας λόγω πολύ περιορισμένου ενδιαφέροντος για ένα τέτοιο τηλεσκόπιο στην χώρα μας.

Η τιμή του θα είναι αρκετά υψηλότερη από το νούμερο που έγραψες, καθώς όπως γνωρίζεις οι Αμερικάνικες τιμές δεν έχουν καμμία σχέση με τις Ελληνικές...

Νομίζω η τιμή θα είναι γύρω στα 5,500 - 6,000eu.

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με την τιμή... μπορούμε να το δούμε λίγο αναλογικά και να σχηματίσουμε μια άποψη. Το 10" f/10 LX200GPS UHTC έχει τιμή καταλόγου στις ΗΠΑ 3234 $ και η τιμή στην Γερμανία (μετά την εισαγωγή, ΦΠΑ, δασμούς κτλ) έχει 3695 ευρώ. Έχω σκοπό να το πάρω από Γερμανία το τηλεσκόπιο, άλλωστε έτσι αγόρασα και τα άλλα 2.

Αρα, όπως έγραψε και ο Flashy, η τιμή πρέπει να κυμαίνεται στην Ευρώπη στα 5500-6000 ευρώ και φυσικά όχι στην άμεση συναλλαγματική μετατροπή που έκανα πρόχειρα νωρίτερα.

Δική μου συμβουλή θα ήταν αν το ψάξεις λίγο

Μέρος αυτής μου της προσπάθειας είναι και το εν λόγω thread. ;)

Ο μόνος τύπος τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να με αποσπάσει από το RCX θα ήταν ένα refractor αλλά και εκεί οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές. Πάνω από 3000 ευρώ για ένα καλό refractor, στις 4 μόνο ίντσες...

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε

Μια ερώτηση:

Θεωρείτε δηλαδή αποτυχημένη αγορά όλα τα LX200 που έχουν πουληθεί παγκοσμίως; Θα έπρεπε όλοι αυτοί να είχαν αγοράσει dobpigs? (γουρούνια dobsonians); Επειδή έτυχε να δουλέψω, έστω και για 2 νύχτες μόνο, με ένα

τέτοιο "μωράκι", σχημάτισα την εντύπωση οτι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο. Το RCX400 είναι απλά ένα βήμα πιο πέρα, με πέντε δυνατότητες παραπάνω, όπως λ.χ. το σύστημα απομάκρυνσης υγρασίας από τα κρύσταλλα.

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε
Θεωρείτε δηλαδή αποτυχημένη αγορά όλα τα LX200 που έχουν πουληθεί παγκοσμίως; Θα έπρεπε όλοι αυτοί να είχαν αγοράσει dobpigs? (γουρούνια dobsonians);

Ετσι ακριβως!

με πέντε δυνατότητες παραπάνω, όπως λ.χ. το σύστημα απομάκρυνσης υγρασίας από τα κρύσταλλα.

Προτιμοτερο να βαλεις μονος λιγες αντιστασεις σε σειρα!

Happy debugging!Ολο και καποιος θα στησει ενα site αντιστοιχο με του Weasner για τα ΕΤΧ.

ΥΓ

Ελπίζω να καταλαβαίνεις, giorgosgr, οτι το να απομονώνεις προτάσεις μου και να της ειρωνεύεσαι, δεν βελτιώνει ούτε εσένα σαν άνθρωπο ή σαν αστρονόμο, ούτε βοηθά στο να γίνει μια συζήτηση που θα απέβαινε χρήσιμη τόσο σε μας όσο και σε όσους επισκέπτονται το forum

Επιστρεφεται ως απαραδεκτον!

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο,

Απ'ότι έχω καταλάβει γνωρίζεις εξερετική ουρανογραφία ώστε να μπορείς να εντοπίσεις και να φωτογραφίσεις αντικείμενα mag<8 χωρίς τη βοήθεια go to

Δημοσιεύτηκε

Η υποκειμενικότητα σχετικά με το τι θεωρείται απαράδεκτο και τι όχι, δεν φαίνεται να σ'απασχολεί. Μπορείς να επιστρέφεις πίσω ότι δεν σ'αρέσει και ειλικρινά είναι η καλύτερη λύση που έχεις. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να λογομαχώ μαζί σου, ψάχνω 5 ανθρώπους να συζητήσω και όχι έναν για να τσακωθώ. Προφανώς έχεις χαρισματικές ικανότητες στον νυχτερινό ουρανό και για έναν τόσο ταλαντούχο (ερασιτέχνη; επαγγελματία; ) αστρονόμο σαν εσένα, ένα τηλεσκόπιο σαν το LX200 είναι απλά σπατάλη χρήματος. Θα ήταν προτιμότερο όμως για όλους εμάς (όσους από εμάς) που θεωρούμε οτι δεν ξέρουμε τόσα, να μοιραζόσουνα την αρνητική σου άποψη για το LX200 ή το RCX400 με τουλάχιστον ένα επιχείρημα, για να βοηθήσεις εμένα ή κάποιον άλλο από μια πιθανή λανθασμένη αγορά. Και δεν θεωρώ επιχείρημα την Τεχνοφοβία, πολύ απλά γιατί αυτή αποτελεί ατομικό μειονέκτημα αντίληψης της προόδου. Εκτός και αν δεν συμμετέχεις στο forum για να βοηθάς και να σε βοηθούν, αλλά για να βρίσκεις έδαφος να ειρωνεύεσαι.

Θα σε ρωτήσω κάτι απλό. Εχεις δουλέψει με το LX200; Αν ναι, τι είναι αυτό που θεωρείς λάθος στο εν λόγω τηλεσκόπιο, από άποψη οπτικής σχεδίασης ή ηλεκτρονικών; Τι είναι αυτό που σε απογοήτευσε;

Μηνάς

Δημοσιεύτηκε
Σχετικά με την τιμή... μπορούμε να το δούμε λίγο αναλογικά και να σχηματίσουμε μια άποψη. Το 10" f/10 LX200GPS UHTC έχει τιμή καταλόγου στις ΗΠΑ 3234 $ ....

Μηνάς

Φιλε Μηνα,

Εχω μπροστα μου το τελευταιο τευχος του S&T (Ιουνιος/2005). Στη σελιδα 49 βλεπω την αγγελια της Meade οπου το 10" LX200GPS με UHTC (σωληνα μονο) ειναι μονο 1399$ η περιπου 1000 ευρω. Πιστευω η ιδια σωληνα στη χωρα μας να παει για τουλαχιστον 2500 ευρω.

Μονο χθες εμαθα απο ενα φιλο για καποιον κυριο που αγορασε το 12" LX200GPS με UHTC απο την Ελλαδα για 7000 ευρω! Η ιδια αγγελια στο S&T για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο περιγραφει 3799$ + 295$ η περιπου 3100 ευρω. Δηλαδη λιγοτερα και απο τα μισα.

Οπως βλεπεις, οι τιμες στη χωρα μας ειναι ΠΟΛΥ απαγορευτικες και ιδιαιτερα σε σχεση με την Αμερικη. Αν καποιος επιθυμει ενα RX400 η οτι αλλο τηλεσκοπιο, η μονη λυση ειναι να το παρει απο τον θειο Σαμ απ'ευθειας.

Προσωπικα τι μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση εινα η τιμη για το 14" SCT της Meade (σωληνα μονο) η οποια ειναι 2999$ και συμπεριλαμβανει και UHTC! Αν ειχα περισσοτερη εμπιστυσηνη στην συγκεκριμενη εταιρεια, η αντικατασταση του C14 που κατεχω με σπασμενο προτευον θα γινοταν με το αναλογο SCT της Meade.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη, έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την ελλάδα και τις τιμές. Αυτός είναι και ο λόγος που και τα δύο μου τηλεσκόπια τα αγόρασα από γερμανία. Μεγάλη διαφορά τιμής που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή που περιέγραψες με τα 7000!!! ευρώ, ξεπερνά ακόμη και τα όρια της κλοπής!

Αν ειχα περισσοτερη εμπιστυσηνη στην συγκεκριμενη εταιρεια, η αντικατασταση του C14 που κατεχω

Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο από το 4,5" newtonian της Meade που έχω, βέβαια δεν είναι κανένα πολύ σοβαρό τηλεσκόπιο, αλλά για τα χρήματά του αποδείχτηκε καλό. Καταλαβαίνω πως "συμπαθείς" την Celestron περισσότερο από ότι την Meade. Για ποιό λόγο; Θα με ενδιέφερε η άποψη σου.

Μηνάς

ΥΓ υπολογίζεται η διαφορά βάρους μεταξύ του LX200 και του RCX400 περίπου στα 15 με 20 κιλά! Το αναφέρω με πάσα επιφύλαξη, αφού το πληροφορήθηκα από ένα ξενόγλωσσο forum αστρονομίας. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο σωλήνας του RCX400 είναι κατά πολύ ελαφρύτερος αφού είναι κατασκευασμένος από kevlar.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης