50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2009 Καλησπερα παιδια μια ερωτησουλα ..Για φωτογραφηση βαθεος ουρανου γιατι προτιμουνται τα καταδιοπτρικα σε σχεση με τα κατοπτρικα ? Αν εχει να κανει με το μεγεθος και το βαρος του σωληνα το καταλαβαινω αν οχι μπορειτε να με διαφωτισετε? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Τι εγινε ρε παιδια κανενας? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Εγω θεωρω δημοφιλεστερα τα διαθλαστικα στην φωτογραφηση.Παρεχουν πολυ καλυτερο κοντραστ λογω απουσιας δευτερευοντος.Επισης κατα κανονα ειναι μικροτερα, και συγχωρουν λαθακια σε μια καλουτσικη βαση(τα καταδιοπτρικα δεν αφηνουν πολλα περιθωρια).Το βαρος τους παιζει και αυτο σημαντικο ρολο.Η ιδια βαση που οδηγει με ανεση ενα διοπτρικο, μπορει να ζοριστει στα ορια της, οδηγοντας ενα καταδιοπτρικο.Τελος παντων...εχει να κανει και με το στοχο που φωτογραφιζει καποιος.Ενα ευρυ αντικειμενο, επιβαλει το διοπτρικο, ενω ενα πολυ αμυδρο και φαινομενικα μικρο, επιβαλει (σε σκοτεινο ουρανο, αλλιως δεν εχει νοημα) καταδιοπτρικο σε σοβαρη βαση. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Οποτε εχει νακανει και με το αντικειμενο το οποιο εχει επιλεξει κανεις να φωτογραφησει ...Μαλλον εχω πολυ ψαξιμο και διαβασμα ακομα, σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου και τον χρονο σου Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2009 Οταν θέτεις δίλημα κατοπτρικό η καταδιοπτρικό η κύρια διαφορά τους όσον αφορά φωτογράφιση είναι το μέγεθος. Το μέν πρώτο είναι πολύ μεγαλύτερο σε μήκος από το δεύτερο αλλά συνήθως πιό γρήγορο (f4-f6)ενω το δεύτερο πολύ μεγαλου εστιακού λόγου (f10 και πάνω) αλλά πολύ κοντύντερο και ελαφρότερο και πιο ευκολοοδήγητο με μιά EQ6.Βέβαια στο καταδιοπτρικό χρειάζεσαι σίγουρα κάποιον μειωτή εστιακού μήκους, αλλά και στο κατοπτρικό θα χρειαστείς κάποιον coma corrector, οπότε μία η άλλη...Η διαφορά είναι στην τιμή. Ενα 12ιντσο κατοπτρικό κάνει 1000 σήμερα, ενω ένα αντίστοιχο καταδιοπτρικό ίσως ξεπερνάει τα 2500.Φυσικά και τα δύο αυτά θηρία χρειάζονται αρκετή κούραση για να οδηγήσεις, οπότε θα έλθω να συμφωνήσω με τον φίλο Κώστα ότι τα διαθλαστικά είναι τα ιδανικώτερα για φωτογράφηση.Προσωπικά έχω και από τα δύο(κατοπτρικό- διαθλαστικά) αλλά το κατοπτρικό(ΟΟ 12") σπάνια το χρησιμοποιώ λόγω ανέμου. Χρειάζεται απόλυτη άπνοια.Ελπίζω να βοήθησα. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 Οταν θέτεις δίλημα κατοπτρικό η καταδιοπτρικό η κύρια διαφορά τους όσον αφορά φωτογράφιση είναι το μέγεθος. Το μέν πρώτο είναι πολύ μεγαλύτερο σε μήκος από το δεύτερο αλλά συνήθως πιό γρήγορο (f4-f6)ενω το δεύτερο πολύ μεγαλου εστιακού λόγου (f10 και πάνω) αλλά πολύ κοντύντερο και ελαφρότερο και πιο ευκολοοδήγητο με μιά EQ6.Βέβαια στο καταδιοπτρικό χρειάζεσαι σίγουρα κάποιον μειωτή εστιακού μήκους, αλλά και στο κατοπτρικό θα χρειαστείς κάποιον coma corrector, οπότε μία η άλλη...Η διαφορά είναι στην τιμή. Ενα 12ιντσο κατοπτρικό κάνει 1000 σήμερα, ενω ένα αντίστοιχο καταδιοπτρικό ίσως ξεπερνάει τα 2500.Φυσικά και τα δύο αυτά θηρία χρειάζονται αρκετή κούραση για να οδηγήσεις, οπότε θα έλθω να συμφωνήσω με τον φίλο Κώστα ότι τα διαθλαστικά είναι τα ιδανικώτερα για φωτογράφηση.Προσωπικά έχω και από τα δύο(κατοπτρικό- διαθλαστικά) αλλά το κατοπτρικό(ΟΟ 12") σπάνια το χρησιμοποιώ λόγω ανέμου. Χρειάζεται απόλυτη άπνοια.Ελπίζω να βοήθησα. Προς το παρων πειραματιζομαι με ενα μικρο κατοπτρικο που εχω πανω σε ds2000 βαση Meade (το κατοπτρικο ειναι 4,5") και θελω να κανω pigy bag φωτογραφηση με μια α700 και εναν 70-400g που εχω αλλα ο εδω αντιπροσωπος με απετρεψε λογω βαρους οπως λεει. Βεβαια με λιγο ψαξιμο ειδα πως το βαρος του φακου και μηχανης ειναι 2200 γρ και η βαση σηκωνει 4 κιλα (το τηλ ειναι 1,5 κιλα) . Οπως καταλαβαινετε ειμαι στο οριο αλλα θα το προσπαθησω ... Θα εχω αντιστροφή πεδιου? Η βαση ειναι αλταζιμουθιακη . Τωρα οσον αφορα το θεμα βασης εχω διαβασει 5 πραγματα αλλα δεν εχω καταλαβει αν με την eq6 - eq5 μπορω με οδηγητικο να κανω μακριες εκθεσεις ή η βασεις αυτες δεν ειναι "αρκετες" για ενα οσο μπορει καλυτερο αποτελεσμα. Μαλλον ο πολυ μεγαλος σωληνας ενος κατοπτρικου θα ειναι προβλημα γιατι ο ανεμος με εχει "τιμησει" αρκετες φορες και μου χαλασε τα σχεδια οποτε καταλαβαινω το τι θα γινεται με ενα μεγαλυτερο σωληνα που σιγουρα θα εχει και μεγαλυτερη αντισταση στων αερα λογω επιφανειας . Το διαθλαστικο πρεπει να το ψαξω περισσοτερο αλλα εχω δει φωτογραφιες με το μικρο ed80 και εχω εντυπωσιαστει. Οπως και να εχει το θεμα με συναρπαζει και "ασχολουμε" οσο μπορω εδω και ενα χρονο τωρα με μικρα και πολυ δειλα βηματα λογο χρονου - κοστους . Να σε ευχαριστησω λοιπον φιλε μου για τα "φωτα" σου και εσενα και να ξερεις πως κανεται απιθανη δουλεια εδω μεσα γλιτωνοντας πολυ κοσμο και πολλες ασκοπες αγορες . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 Προς το παρων πειραματιζομαι με ενα μικρο κατοπτρικο που εχω πανω σε ds2000 βαση Meade (το κατοπτρικο ειναι 4,5") και θελω να κανω pigy bag φωτογραφηση με μια α700 και εναν 70-400g που εχω αλλα ο εδω αντιπροσωπος με απετρεψε λογω βαρους οπως λεει. Βεβαια με λιγο ψαξιμο ειδα πως το βαρος του φακου και μηχανης ειναι 2200 γρ και η βαση σηκωνει 4 κιλα (το τηλ ειναι 1,5 κιλα) . Οπως καταλαβαινετε ειμαι στο οριο αλλα θα το προσπαθησω ... Θα εχω αντιστροφή πεδιου? Η βαση ειναι αλταζιμουθιακη Το εν λόγω τηλεσκόπιο δεν κάνει για φωτογράφιση. Είναι πολύ μικρό για κατοπτρικό και όπως καταλαβαίνεις λόγω κεντρικής παρεμπόδισης δευτερεύοντος φακού δεν θα μαζεύεις τα φωτόνια που απαιτούνται.Κατοπτρικά για φωτογράφηση από 8" και πάνω.Για piggy back δεν γνωρίζω αν η εν λόγω βάση οδηγεί και αν οδηγεί τι ακρίβεια έχει αλλά ούτε και τι βάρος σηκώνει γνωρίζω.Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν βάσεις EQ5-EQ6 για διάφορους λόγους εκ των οποίων οι βασικότεροι είναι ότι 1) Είναι φτηνές2)Είναι αξιόπιστες όσον αφορά προδιαγραφέςΜε μία τέτοια βάση μπορείς να οδηγήσεις από το ed80 που ανέφερες και που το έχουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με φωτογράφηση, μέχρι και 12"κατοπτρικό μαζί με όλον τον εξοπλισμό.Βέβαια υπάρχουν πολύ ποιοτικότερες βάσεις αλλά μιλάμε για μεγάλο άλμα στις τιμές. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα