DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Φίλοι μου με μεγάλη χαρά δημοσίευσα την πρώτη μου προσπάθεια στο χώρο της αστροφωτογράφισης στο προσωπικό μου άλμπουμ στο http://www.astrovox.gr/forum/album.php?user_id=5270.θα ήθελα την γνώμη σας . Ευχαριστώ προκαταβολικά
raxxla Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Συγχαρητήρια!Το αποτέλεσμα δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση πρώτη προσπάθεια. Έχω όμως μια απορία: η πρώτη σου προσπάθεια στην αστροφωτογραφία έγινε με Omegon127, QHY8 και οδήγηση με QHY5 και επεξεργασία με astroart;Πότε τα έμαθες όλα αυτά ;; Υ.Γ. Δεν μας είπες και πως να σε λέμε Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Συγχαρητηρια Εαν αυτη ειναι η πρωτη σου προσπαθεια....στο Μελλον τι θα βγαζεις;;;; ΥΣΝα υποθεσω οτι ειναι η πρωτη σου ΚΑΛΗ προσπαθεια Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
nansy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Πολύ καλή προσπάθεια!!!!Μπράβο σου!!! και αν η πρώτη σου αστροφωτογραφία μπράβο σου!!!Μακάρι και εμένα η πρώτη μου να είναι έτσι!! Καλή συνέχεια και μπράβο για την καλή δουλειά!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Πότε τα έμαθες όλα αυτά ;; Ηλία, η απάντησή στο ερώτημά σου είναι το nick του/της.Σε χρόνο... DT ! Πολύ ωραία φωτογραφία και καλή συνέχεια
DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια .Κατ αρχή να συστηθώ και να απαντήσω στα ερωτήματα σας .Το όνομα μου είναι Δημήτρης Τόλιας και η περιοχή που παρατηρώ είναι η πόλη του Ηρακλείου Κρήτης με την απίστευτη φωτορύπανση της.Η επιλογή του εξοπλισμού έγινε προσεκτικά διαβάζοντας το Astrovox και αφού προηγουμένως είχα αγοράσει το Bresser 70/700 από το Lidl.Επόμενη επιλογή ηταν το γνωστό 10΄΄ Νευτώνειο της Skywatcher.Θεωρώντας πως η αστροφωτογράφηση είναι μονόδρομος για όποιον παραμείνει στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας σφίγγοντας τσέπη και καρδιά αγόρασα ένα ένα τα κομμάτια του εξοπλισμού που περιέγραψα. Την QHY8 την αγόρασα φέτος το καλοκαίρι και λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και του κακού καιρού (αέρας και υγρασία) την έβγαλα στην ταράτσα τέσσερεις φορές.Τις πρώτες σημάδευα οτιδήποτε και προσπαθούσα να καταλάβω πως λειτουργεί.Παρακάτω θα ανεβάσω αποσπάσματα από αυτές τις δοκιμές.Η φωτογραφία που δημοσίευσα είναι η πρώτη που έγινε τηρώντας στοιχειώδης κανόνες.Από τα προγράμματα που ανέφερα γνωρίζω όσα μου έμαθε ο Νίκος Τσάκαλος σε δύο <<τηλεφωνικούς μαραθώνιους>> και σίγουρα μου μένουν αρκετά να μάθω ακόμη μιας και δεν ξέρω καν πως και με ποια κριτήρια επεξεργάζονται μια φωτογραφία. Θα ήθελα πέρα από τα καλά σας λόγια να μου υποδείξετε και τα λάθη μου Ευχαριστώ και πάλι και ….σπεύδω προς την ταράτσα.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Πολυ ωραιο ξεκινημα !!! Προσεξε λιγο την οδηγηση σου και το black point . Περιμενουμε κι αλλες Χαιρετισμους Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Πολύ καλός για "πρωτάρης"!!!Αν σου δείξω τι έβγαλα για πρώτη φορά πρίν περίπου ένα χρόνο θα βάλεις τα γέλια. Δεν έίχα βέβαια τον εξοπλισμό σου σαν πρωτάρης, (ούτε και τώρα τον έχω τουλάχιστον όσον αφορά κάμερες και φίλτρα) αλλά θέλω να πώ ότι έκανες φορτσάτο ξεκίνημα και η πορεία σου θα εξελιχθεί λαμπρή!Οσο μπορείς περισσότερο χρόνο σε κάθε φωτογραφία (θα καταλάβεις μετά από μερικούς μήνες πόσο χρειάζεται το κάθε αντικείμενο για να εμφανιστεί σωστά) και συμφωνώ με τον Αλέξανδρο σχετικά με τις παρατηρήσεις του.Μη βιάζεσαι να τα τραβήξεις όλα τώρα! Και του χρόνου εκεί θα είναι και του παραχρόνου...Καλως όρισες και καλή συνέχεια!
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημητρη βουτια κατευθειαν στα βαθεια μπραβο!συνεχισε My Page:http://tinyurl.com/ukastroorhttp://arcadia.us.to/~sv1uk
JORDAN Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Σουπερ, πλακα κανουμε; Συγχαρητήρια!!! Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Ευχαριστώ τους φίλους για την προσοχή τους. Κρίνοντας από τα θετικά σχόλια η προσπάθεια μου είχε αποτέλεσμα και αυτό όπως ξέρετε βοηθάει πολύ τους νέους να συνεχίσουν… Ανέβασα δύο ακόμη φωτογραφίες του Μ17 και του Μ57 που τράβηξα χθες 10/10 με κακές ατμοσφαιρικές συνθήκες (υγρασία).Το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή που μένω είναι η φωτορύπανση. Αν κάποι φίλοι έχουν δοκιμάσει φίλτρα κατά της φωτορύπανσης θα ήθελα πολύ την γνώμη τους.
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Θεωρώντας πως η αστροφωτογράφηση είναι μονόδρομος για όποιον παραμείνει στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας [...] Ποιος τα λέει αυτά αγαπητέ φίλε; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Efstathios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Και έλεγα πότε θα το δεί ο Αντρέας αυτό Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης και ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ξεχωριστό πόστ. Πάντως ο φίλος εδώ εννοεί ότι κάποια στιγμή ίσως βαρεθεί την παρατήρηση βλέποντας τους ίδιους στόχους μέσα από το ίδιο τηλεσκόπιο, ή στόχους οι οποίοι είναι απλά πολύ αμυδροί. Κάποιοι βέβαια δεν το βαριούνται. Και σίγουρα οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε και λίγο οπτική παρατήρηση γιατί είναι άλλη η μαγεία της. starrynights.blog
DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Σε απάντηση στον χρήστη alepohori και Efstathios εκφράζω μόνο την προσωπική μου άποψη. Φωτογραφίζοντας τον ουρανό δεν το κάνω μόνο με στόχο μια επιτυχημένη φωτογραφία αλλά σαν μια βαθύτερη και πληρέστερη παρατήρηση του αντικειμένου. Στην φωτογραφία που επισυνάπτω από το πρόγραμμα λήψης της QHY8 δείχνει πως σε χρόνο μόλις 4.5 λεπτών έχω την εικόνα του Μ57 έγχρωμη ενώ με το προσοφθάλμιο και μέσα από την πόλη μετά βίας θα έβλεπα. Βέβαια η τεχνολογία έχει και μειονεκτήματα :1) κόστος.2) Πρέπει να κουβαλάς μαζί σου μπαταρίες, καλώδια, laptop, οδηγητικά κ.α .
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Φωτογραφίζοντας τον ουρανό δεν το κάνω μόνο με στόχο μια επιτυχημένη φωτογραφία αλλά σαν μια βαθύτερη και πληρέστερη παρατήρηση του αντικειμένου. Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά στο θέμα ότι από την φωτογραφία βλέπεις λεπτομέρειες που δεν πρόκειται ποτέ να δεις από τον προσοφθάλμιο οποιουδήποτε τηλεσκοπίου όσο μεγάλο και αν είναι και επί πλέον βλέπεις χρώμα, πράγμα που στην παρατήρηση δεν...Ολα αυτά όμως είναι χιλιοτραβηγμένα από πολύ καλίτερους φωτογράφους και όργανα (δώσε στο google ένα οποιοδήποτε NGC και κοίτα τι έχει να σου δείξει) τόσο όμορφα μάλιστα που όλες τις φορές που τα κοιτάω, αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και τρώω τσάμπα τις βραδυές μου αφού αποκλείεται να βγάλω ποτέ κάτι καλίτερο από αυτούς,(μοιραία μπαίνω στη διαδικασία της σύγκρισης με όλα τα επακόλουθα-πράγμα που απεχθάνομαι) οπότε δεν χρειάζεται ούτε να ξηλωθείς ούτε τίποτα αφόύ οτιδήποτε ζητήσεις θα το βρείς. Αν θέλεις μάλιστα τα εκτυπώνεις, φτιάχνεις ένα ωραίο αρχείο και σε κάθε παρατήρηση παίρνεις μαζί σου κάποιες από αυτές για να συγκρίνεις επί τόπου αυτά που βλέπεις με τις φωτογραφίες.Θέλω να πώ ότι η συγκίνηση που χαρίζει η ζωντανή παρατήρηση (και μάλιστα χωρις goto και τυφλοσούρτες) δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αλωστε η περιέργεια της εξερεύνησης είναι αυτό που νομίζω ότι μας σπρώχνει στην ερασιτεχνική αστρονομία έτσι δεν είναι? Το θέμα της φωτογράφησης, με την εμπορικότητα που έχει πάρει το θέμα, με τα κάθε τόσο καινούργια υπερευαίσθητα ccd, τα τηλεσκόπια κλπ κλπ, νομίζω (υποκειμενικά πάντα) ότι ξεφεύγει από τον βασικό στόχο μας, τουλάχιστον για όσους ξεκίνησαν σαν απλοί παρατηρητές. Αν μάλιστα υποκύψης στη σύγκριση, όπως αναφέρω παραπάνω, τότε έχεις ένα μεγάλο λούκι μπροστά σου που δεν έχει τελειωμό. Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε τι ενοώ. Φυσικά το ένα δεν αποκλείει το άλλο (για να μην παρεξηγούμαστε) Η φωτογράφηση πέρα από την ευχαρίστηση που μπορεί προσωρινά να προσφέρει σε έναν αρχάριο (όπως είμαι και εγώ) μπορεί να γίνει σοβαρό εργαλείο για τον ερασιτέχνη αστρονόμο και να του χαρίσει πολλές συγκινήσεις, αν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά (φωτομετρικά, συγκριτικά και με μεθοδικότητα). Κάποιες σκέψεις που με βασανίζουν διατύπωσα και δεν θέλω να παρεξηγηθώ από κανέναν αν και νομίζω (συμφωνόντας με τον Στάθη) ότι μάλλον έχω βγεί εκτός θέματος...
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Θέλω να πώ ότι η συγκίνηση που χαρίζει η ζωντανή παρατήρηση (και μάλιστα χωρις goto και τυφλοσούρτες) δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αλωστε η περιέργεια της εξερεύνησης είναι αυτό που νομίζω ότι μας σπρώχνει στην ερασιτεχνική αστρονομία έτσι δεν είναι?........ ακριβως, μολις απαντησες γιατι τρωμε τα βραδια μας κατω απο τα αστρα με μπαταριες, λαπτοπ, goto , autoguiders κλπ κλπ, γιατι ειναι η χαρα του "αυτο το τραβηξα μονος μου".
jlask Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μα δεν είναι μόνο η μαγεία της παρατήρησης. Είναι το γεγονός ότι με την αστροφωτογράφιση ξεφεύγεις απο την απλή παρατήρηση και σου δίνεται η δυνατότητα να πας στην επιστημονική παρατήρηση πολύ πιο εύκολα και χωρίς τεράστια και πολύχρονη εμπειρία. Προσωπικά θέλω να μπω στην διαδικασία και στα έξοδα για να μπορέσω να κάνω πιο επιστημονική την παρατήρηση μου. Η αστροφωτογράφιση εκτός του ότι σου δίνει το χρώμα σου δίνει κ την λεπτομέρεια. Όσο για τις φωτογραφίες σου αδερφέ είναι φανταστικες. Μπράβο σου! "The sky is your laboratory"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα