dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Επιμένεις για τον θρησκευτικό σκοταδισμό και την εκκλησία...Η εκκλησία είναι απλά φορέας. Δεν αντιπροσωπεύει την ουσία της πίστης ή της πνευματικής υπόστασης του ανθρώπου. Όπως και σε κάθε θρησκεία και σε κάθε δόγμα. Οι αγνωστικιστές δέχονται το ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται εκεί έξω και δέχονται απλά το ενδεχόμενο να υπάρχει όντως κάτι. Τι πιο ανοιχτόμυαλο από αυτό? Αν μη τι άλλο, είναι η πιο "επιστημονική" προσέγγιση της πίστης που μπορεί να υπάρξει... Και κάλυψη ως προς τι? Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε ούτε να πείσουμε ο ένας τον άλλον... Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση. Απλά οφείλουμε να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον. Δηλαδή οτιδήποτε δεν μπορεί να αποδειχθεί ακόμα σημαίνει ότι δεν υπάρχει?Με αυτή την έννοια το μεγαλύτερο κομμάτι της έρευνας και των θεωρειών των θεωρητικών φυσικών θα έπρεπε να απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα και να μην το ψάχνουμε παραπέρα... Simple Photography
zantespear Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Το θέμα του βιβλίου είναι πολύ επιθετικο και αν και προσωπικά δεν αναφέρομαι στο βιβλίο αυτο το τόπικ είναι ο κορμός όλου του βιβλίου.Φίλε μου Δημήτρη είναι πολύ ωραία αυτά που λες αλλά:-Δεν χρειάζεται να σου αναφέρω πως όπως και ο Dawkins έτσι και εγώ ασπάζομαι το εξής: αν οι θρησκείες ήταν ποιο <όμαλες> δεν θα υπήρχε καν λόγος σύγκρουσης. Αλλά ακόμα στο 2009 βλέπεις να είναι έτσι? Παρά τρίχα γλιτώσαμε τη σύγκρουση Χριστιανισμού-Ισλαμισμού...-Αγνωστικισμός για ποιο λόγο? Κατ εμέ είναι μια λογικη φιλοσοφική κίνηση η οποία θεμελιώθηκε εδώ και κάποιους αιώνες από επιστήμονες που δεν είχαν τα μέσα να ερευνήσουν τα πεδία που ήθελαν. Τώρα πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη του αγνωστικισμού γιατι τα εργαλεία των επιστημών αναπτύσονται με τέτοιο ρυθμό που ακόμα και τα θεμελιώδη ερωτήματα του ανθρώπου κάποια στιγμή θα απαντηθούν επιστημονικά. Για αυτό και ο Dawkins αν προσέξεις δίνει συγχαρητήρια στον αγνωστικισμό του Xaξλευγια μια επίθεση που δέχθηκε από ένα θρησκευόμενο επιστήμονα αλλά μετά καταρίπτει τη λογική του αγνωστικισμού στο θρησκευτικό ζήτημα Οποιαδήποτε θεωρία οποασδήποτε επιστήμης δεν μπορεί να αποδειχθει ακόμα, αλλά στηρίζεται σε επιστημονική βάση και όχι σε αρλούμπες μπορεί να περιμένει την ανθρωπότητα να αποκτήσει καλύτερα εργαλεία για να το επιβεβαιώση ή αν το καταρίψει. Θέλει και υπομονη. Σπύρος
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Οποιαδήποτε θεωρία οποασδήποτε επιστήμης δεν μπορεί να αποδειχθει ακόμα, αλλά στηρίζεται σε επιστημονική βάση και όχι σε αρλούμπες μπορεί να περιμένει την ανθρωπότητα να αποκτήσει καλύτερα εργαλεία για να το επιβεβαιώση ή αν το καταρίψει. Θέλει και υπομονη. Aκριβώς το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το Θεό... Επαναλαμβάνω, μην το βλέπεις στενά στα πλαίσια εκκλησία και δόγματος. Οι θρησκείες και τα δόγματα είναι ένα άλλο θέμα... πολύ μεγαλύτερο με κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές, εθνικιστικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις. Η ουσία όμως είναι απαλλαγμένη απ' όλα αυτά... Δες το σαν αναζήτηση του γιατί υπάρχουμε, αν υπάρχουμε ανεξάρτητα από τη φυσική μας οντότητα και τι μπορεί να υπάρχει πέρα από εμάς...Μπορείς με βεβαιότητα να πείς ότι δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά? Simple Photography
zantespear Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Οποιαδήποτε θεωρία οποασδήποτε επιστήμης δεν μπορεί να αποδειχθει ακόμα, αλλά στηρίζεται σε επιστημονική βάση και όχι σε αρλούμπες μπορεί να περιμένει την ανθρωπότητα να αποκτήσει καλύτερα εργαλεία για να το επιβεβαιώση ή αν το καταρίψει. Θέλει και υπομονη. Aκριβώς το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το Θεό... Επαναλαμβάνω, μην το βλέπεις στενά στα πλαίσια εκκλησία και δόγματος. Οι θρησκείες και τα δόγματα είναι ένα άλλο θέμα... πολύ μεγαλύτερο με κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές, εθνικιστικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις. Η ουσία όμως είναι απαλλαγμένη απ' όλα αυτά... Δες το σαν αναζήτηση του γιατί υπάρχουμε, αν υπάρχουμε ανεξάρτητα από τη φυσική μας οντότητα και τι μπορεί να υπάρχει πέρα από εμάς...Μπορείς με βεβαιότητα να πείς ότι δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά?Η ουσία του αθεισμού είναι να <<αδράξεις τη μέρα>> Δηλαδη στο στενό κοσμικό κλικ που διαρκεί η ζωή να καταλάβεις, να δεις, αντιληφθείς μέσω της λογικής και των αισθήσεων σου τι σε περιβαλει. Εργαλείο για τέτοια ερωτήματα είναι η επιστήμη. Με καθαρότητα και χωρίς ουράνιες αποκαλύψεις καθοδήγηση και πατρονάρισμα.Θέματα περί ψυχής και μεταθάνατον ειναι ερωτήματα που καταδιέλυσαν οι απανταχού θρησκείες δημιουργώντας φοβίες και αγκυλώσεις στους πιστούς. Μακράν ο ποιο σωστος τρόπος ψυχολογικού ελέγχου των μαζών.Τελικά έχει σημασία μόνο τι είσαι αλλά τι θα κάνεις στη περιορισμένη ζωή σου? Σπύρος
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Kαι συνεχίζεις για τις εκκλησίες και τα δόγματα.... Τελικά έχει σημασία μόνο τι είσαι αλλά τι θα κάνεις στη περιορισμένη ζωή σου? Βάλε ένα "και" και έχεις την απάντησή σου. Simple Photography
dimpap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Έχω διαβάσει το βιβλίο και ήταν κάτω των προσδοκιών μου.Μου φάνηκε σαν αρπαχτή, σαν να πιέστηκε να το γράψει σαν να απευθύνεται σε παιδάκια πρώτης δημοτικού.Δεν ξέρω, ίσως είχε άλλο target group κατά νου.Περίμενα κάτι το διαφορετικό, ίσως ένα καινούργιο παράθυρο αντίληψης αλλά μου φάνηκε ότι ο συγγραφέας ανακύκλωνει ότι ένας υγιής νους πρέπει να έχει κατανοήσει στα πρώτα βήματα κατανοήσης της ύπαρξής του.Περιμένουμε το επόμενο.... Για τα υπόλοιπα, όποιος έχει ανάγκη από θεό, να πάει να τον βρει και να μας αφήσει ήσυχους να κρίνουμε το βιβλίο. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
MadeInStars Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Αν εγώ είμαι άθεος δεν μπορώ να φέρω απόδειξη για τη μη ύπαρξη του θεού. δεν μπορώ να αποδείξω κάτι που δεν υπάρχει. όσοι πιστεούν στην ύπαρξη του θεού ας αποδείξουν την ύπαρξη του... Και όσο για το βιβλίο... πως να το κάνουμε πόνεσε αγνωστικιστες και ντειστές γιατί αποκαλύπτει πως απλά προτιμούν να μην πάρουν θέση και να μην εμπλακούν καλυπτόμενοι πίσω από μια φιλοσοφική επικάλυψη. Εσύ γιατί δεν πρέπει να μας πείσεις με επιχειρήματα δλδ? Και εσένα η πεποίθηση σου οτι δεν υπαρχει θεος πίστη ειναι επισης... Οφείλεις και εσυ να υπερασπίζεσε την αποψη σου. Θέματα περί ψυχής και μεταθάνατον ειναι ερωτήματα που καταδιέλυσαν οι απανταχού θρησκείες δημιουργώντας φοβίες και αγκυλώσεις στους πιστούς. Μακράν ο ποιο σωστος τρόπος ψυχολογικού ελέγχου των μαζών. Μια χαρα επιστημονικά μπορείς να θεσεις το ερωτημα της μεταθανατιας ζωης διαβασε το ποστ μου. Η ουσία του αθεισμού είναι να <<αδράξεις τη μέρα>> Δηλαδη στο στενό κοσμικό κλικ που διαρκεί η ζωή να καταλάβεις, να δεις, αντιληφθείς μέσω της λογικής και των αισθήσεων σου τι σε περιβαλει. Εαν ήταν έτσι δεν θα ειχαμε καν την θεωρία της σχετικοτητας... Οταν ελυνε της εξισωσεις ο albert διαπιστωνε ποσο αρρωστημενο ειναι να πας πισω στον χρονο αλλα συνεχισε να λυνει... Ίσως βέβαια να είναι καλύτερο να είσαι ανάλατος ντειστής που αρέσεις σε όλους (είσαι και της μόδας) παρά να συγκρούεσαι σε φιλοσοφικό και επιστημονικό επίπεδο με τον αιώνιο θρησκευτικό σκοταδισμό Δεν εχεις καταλαβει οτι δεν συζηταμε για θρησκειες εδω... Το ιδιο λαθος που κανει o dawkins κανεις
zantespear Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Έχεις κάνεις λάθος στα quote τα μαζεύω όλα μαζί και απαντάω. made in stars:Εσύ γιατί δεν πρέπει να μας πείσεις με επιχειρήματα δλδ? Και εσένα η πεποίθηση σου οτι δεν υπαρχει θεος πίστη ειναι επισης... Οφείλεις και εσυ να υπερασπίζεσε την αποψη σου.Απλά γιατί η φράση <δεν υπάρχει θεός> είναι τελική. Δεν υπάρχει, δεν έφτιαξε το κόσμο, είναι μια έννοια στη φαντασία των ανθρώπων όπως ο Αγ Βασίλης και τα ξωτικά. Τον Αγ Βασίλη και τα ξωτικά επίσης δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν. Κανείς όμως δεν μου ζητάει να το αποδείξω Αν εσύ πιστεύεις στο θεό εμένα δεν με ενοχλεί, αλλά αν θέλεις να μου αποδείξεις ότι κάνω λάθος φέρε απτές επιστημονικές αποδείξεις ότι είμαι λάθος. Και πρόσεξε μην το κάνεις διαστρεβλώνοντας την επιστήμη... made in stars:Μια χαρα επιστημονικά μπορείς να θεσεις το ερωτημα της μεταθανατιας ζωης διαβασε το ποστ μου. Μεταθανάτια ζωή? Μακάρι να μπορέσουμε να αποδείξουμε τεκμηριωμένα πως υπάρχει. Αλλά μέχρι τότε ας μη το ξεφτιλίζουμε δένοντας την υπαρκτή ζωή μας στο κυνήγι προβλέψεων και υποσχέσεων. Αα και ίσως να πρέπει να κοιτάξουμε το πρόσωπο μας στο καθρέπτη και να πούμε πως από τη στιγμή που τα άστρα και οι γαλαξίες έχουν ένα τέλος έτσι ίσως να υπάρχει και ένα ολοκληρωτικό τέλος και για το είναι της ύπαρξης του ανθρώπου. made in stars:Εαν ήταν έτσι δεν θα ειχαμε καν την θεωρία της σχετικοτητας... Οταν ελυνε της εξισωσεις ο albert διαπιστωνε ποσο αρρωστημενο ειναι να πας πισω στον χρονο αλλα συνεχισε να λυνει... δεν καταλαβαίνω τι λες αλλά απλά ο Ainstain ήταν επιστήμονας γι' αυτό και συνέχισε να λύνει τα πάντα ακόμα και την απόδειξη της ατομικής βόμβας. made in stars:Δεν εχεις καταλαβει οτι δεν συζηταμε για θρησκειες εδω... Το ιδιο λαθος που κανει o dawkins κανεις Δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι θρησκευτική μειονότητα αν είσαι ειλικρινής ντειστής. Σαν παρακλάδι του Θεισμού κρίνεσαι απλά αδιάφορα. Οι σκληροί θειστές πιστεύουν στην δευτέρα παρουσία, στη σαρία, στο νόμο του Μωάμεθ και επηρεάζουν τη ζωή μου χωρίς να έχω κάνει κάτι ή να το θέλω. Για αυτό και ο Dawkins δεν χαρίζει κάστανα ούτε σε ντειστές, ούτε σε αγνωστικιστές ούτε τέλος σε θειστές και τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό γιατί οι σκληροί θειστές πραγματικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας ιστορικά. Η μειονότητα ντειστών/αγνωστικιστών απλά με φιλοσοφικά τάκλιν στρουθοκαμηλίζει χωρίς να παίρνει θέση όταν χρειάζεται... Αυτό λέει ο Dawkins κατά τη δική μου άποψη και έτσι εξηγώ την επιθετικότητα του στο βιβλίο. Σπύρος
MadeInStars Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 1. Επιχειρηματολογείς σε ότι πιστεύεις και δεν επιχειρηματολογείς σε ότι οπως λες δεν υπαρχει(παλι δηλαδη πιστευεις) τότε θα πρεπει να αναρωτηθεις μηπως η ιδια η θεση του dawkins ειναι λαθος (που την ασπαζεσε) . Για τον ίδιο λόγο που πιστευεις οτι κατι δεν υπαρχει οφείλεις να τεκμηριωσεις την αποψη σου γιατι παλι καποια πραγματα σε οδηγησαν εκει ας πουμε αλλα και παλι δεν εχει σχεση η συζητηση με την θρησκεια και δεν λες να το καταλαβεις. Βαζεις την ταμπελα του θεισμου η του δεισμου η της εκκλησιας σε 5 ποστς σου συνεχομενα. Ο θεος μπορει να ειναι απο ενα σωματιδιο μεχρι μια δυναμη μεχρι πολλα αλλα που να μην καθοριζουν την ημερα σου, καθορισαν ομως την υπαρξη σου. 2. Για την μεταθανατια ζωη διαβασε το ποστ μου πιο πριν. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ειπα και ξαναειπα. Μια πιθανοτητα εισαι να υπαρχεις τωρα και να εχεις γενηθει, με απλη μαθηματικη λογικη μπορεί να ξαναυπάρξεις. ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. 3. O Αινσταιν εαν οπως είπες βασιζόταν σε όσα αισθανόταν και στην λογικη του (οπως εσυ κανεις) τότε δεν θα φτανε στα συμπερασματα που εφτασε αφου αυτα το ακρως αντιθετο της λογικης ηταν. Απολυτα απλο. 4. Οσο για την ταμπελα του δειστη εαν περιγραφει τα οσα πιστευω δεν το ξερω ακομα ομως σιγουρα δεν θα σε κρινω εσενα σαν αθεος αλλα θα σε κρινω για οσα θα πεις και κρινεις. Τωρα αν εσυ θες να λες για μειονοτητες και πλειοψηφιες που να σε κανουν να νιωθεις καλυτερα με τον εαυτο σου καντο. Κατεμενα μια χαρα θεση ειναι και ο δεισμος (οπως και ο αθεισμος/θεισμος) και η πιστη σε κατι ανωτερο και δεν υπαρχει λογος να το ταμπελοποιεις. Οι σκληροί θειστές πιστεύουν στην δευτέρα παρουσία, στη σαρία, στο νόμο του Μωάμεθ και επηρεάζουν τη ζωή μου χωρίς να έχω κάνει κάτι ή να το θέλω. Συμφωνω σε αυτο ομως για μενα ολοι αυτοι ειναι απλα μπερδεμενοι. Μπερδεμενοι με το τι διαβαζουν τι τους πλασαρουν κτλπ κτλπ. Καθε θρησκεια στοχο της ειχε την εξαπλωση της και ο σκοπος αγιαζει τα μεσα που λενε. Στην τουρκια αμα πινεις καφε και πεις οτι δεν υπαρχει θεος και σε ακουσουν σου φερνουν την αστυνομια και σε δενουν. Αυτο προφανως ειναι παρανοια για οσους σκεφτοντε γιατι ειναι λαθος να κρινεται καποιος βαση ταμπελας.
Evans Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 2. Για την μεταθανατια ζωη διαβασε το ποστ μου πιο πριν. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ειπα και ξαναειπα. Μια πιθανοτητα εισαι να υπαρχεις τωρα και να εχεις γενηθει, με απλη μαθηματικη λογικη μπορεί να ξαναυπάρξεις. ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. πιστευω γνωριζω αξιοπρεπως στοιχειωδη μαθηματικη λογικη και πραγματικα δε μπορω να καταλαβω με ποια στο καλο "λογικη" και δη "μαθηματικη" εξαγεις τετοια απιθανα συμπερασματα τα οποια προσδοκας να ειναι και σεβαστα. Το οτι ειμαστε εδω που ειμαστε ειναι απο μονο του εξαιρετικα σπανιο και συ θελεις να εχουμε και υψηλη συχνοτητα επανεμφανισης??? 3. O Αινσταιν εαν οπως είπες βασιζόταν σε όσα αισθανόταν και στην λογικη του (οπως εσυ κανεις) τότε δεν θα φτανε στα συμπερασματα που εφτασε αφου αυτα το ακρως αντιθετο της λογικης ηταν. Απολυτα απλο.. Μαλλον επιτηδες το κανεις, γιατι αν το λες σοβαρα η σχετικοτητα δεν ειναι το "φορτε" σου. Αλλο η διαισθηση, το ενστικτο, ακομα και η φαντασια του επιστημονα και αλλο η προσεγγιση ενος προβληματος με -αν ειναι δυνατον- ελλειψη λογικης!!!Σα να λες οτι πεφτει κατα πανω μου μια νταλικα και εσυ δε με σπρωχνεις να γλιτωσω, για να μη με πονεσεις! οι σκληροί θειστές πραγματικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας ιστορικά. Η μειονότητα ντειστών/αγνωστικιστών απλά με φιλοσοφικά τάκλιν στρουθοκαμηλίζει χωρίς να παίρνει θέση όταν χρειάζεται... Αν και συμφωνω σε οσα αναφερεις στα ποστ σου εδω θα διαφωνησω ως προς το γεγονος οτι πλεον το προβλημα αποτελουν,δυστυχως, απο κοινου και οι μετριοπαθεις που παραχωρουν (στο ονομα της ελευθεριας, της δημοκρατιας, της διαφορετικοτητας κλπ) απλετο χωρο-ισως και εν αγνοια τους- για τη διαιωνιση του θεισμου (και βεβαιως τα θλιβερα παρακλαδια του, απο μαγειες, βασκανιες καταρες, μεχρι μιση και φοβιες πχ ομοφοβια). Παρα το γεγονος οτι πολλοι απο αυτους ειναι μορφωμενοι ανθρωποι (εξου και τα περι ανεκτικοτητας, σεβασμου κλπ που προανεφερα) που τηρουν το πολυ πολυ μια "εκκοσμικευμενη" πιστη μακρυα απο χωρους λατρειας. φιλικα Βαγγελης
zantespear Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 1. Απλά δεν θα μπω στη λόγικη να αποδείξω το ανύπαρκτο. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλω να υποβάλω στο μαρτύριο έναν καλόψυχο που πιστεύει να μου αποδείξει το αντίθετο. Λες επίσης:Βαζεις την ταμπελα του θεισμου η του δεισμου η της εκκλησιας σε 5 ποστς σου συνεχομενα. Ο θεος μπορει να ειναι απο ενα σωματιδιο μεχρι μια δυναμη μεχρι πολλα αλλα που να μην καθοριζουν την ημερα σου, καθορισαν ομως την υπαρξη σου. το τόπικ το άνοιξες για να δώσεις την (σεβαστή) άποψη σου πάνω στο βιβλίο του Dawkins. Σε αυτό το βιβλίο ο συγκεκριμένος συγγραφέας καταθέτει την άποψη του για το θεό όπως αναπαράγεται από συγκεκριμένες αντιλήψεις. Αν το πάμε στο σημείο που λές εσύ (κόκκινο) τότε το βιβλίο που διάβασες και η όλη κουβέντα λυπάμαι αλλά είναι άχρηστη. Και σε ρωτώ χωρίς πολλά πολλάπιστεύεις μόνο σε μια γενεσιουργό αιτία του σύμπαντος ή σε μια ανώτερη διάνοια που τα δημιούργησε όλα? 2. Απλά νομίζω πως το θέμα μεταθανάτιας ζωής είναι υπερβολικά τονισμενο στην ανθρώπινη ψυχολογία από το γεγονός πως είμαστε το μόνο ζώο που ξέρει για το θάνατο του. Ας ζήσουμε τη ζωή μας καλά και δημιουργικά και όλα τα άλλα ας έρθουν . Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου απο αυτή τη φοβία της μετέπειτα ανυπαρξίας 3. Ο Αινσταιν απλά δούλεψε πολύ καλά τα μαθηματικά και τη φαντασία του σε πεδία πέρα της ανθρώπινης λογικής σκέψης. Ήταν επιστήμονας τελεία και παύλα 4.Συγγνώμη δεν ήθελα να σε ταμπελοποιησω ή αν σε προσβάλω. Εγώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζομαι σαν περίεργος σε όσους το λέω**** EvansΑν και συμφωνω σε οσα αναφερεις στα ποστ σου εδω θα διαφωνησω ως προς το γεγονος οτι πλεον το προβλημα αποτελουν,δυστυχως, απο κοινου και οι μετριοπαθεις που παραχωρουν (στο ονομα της ελευθεριας, της δημοκρατιας, της διαφορετικοτητας κλπ) απλετο χωρο-ισως και εν αγνοια τους- για τη διαιωνιση του θεισμου (και βεβαιως τα θλιβερα παρακλαδια του, απο μαγειες, βασκανιες καταρες, μεχρι μιση και φοβιες πχ ομοφοβια). Παρα το γεγονος οτι πολλοι απο αυτους ειναι μορφωμενοι ανθρωποι (εξου και τα περι ανεκτικοτητας, σεβασμου κλπ που προανεφερα) που τηρουν το πολυ πολυ μια "εκκοσμικευμενη" πιστη μακρυα απο χωρους λατρειας. Έρχεται η ώρα που πολλές διεκδικήσεις των σκοταδιστων (όχι των μετριοπαθών του χώρου που έτσι και αλλιώς δεν αποτελούν πρόβλημα) θα λάβουν ένα τέλος. Αν μάθουμε τα μερικά από τα παρακάτω:-ύπαρξη ζωής στο γαλαξία, γεώδεις πλανήτες-γενεσιουργό αιτιο-παρελθόν - μέλλον του σύμπαντος-Αποτελέσματα των πειραμάτων στο μεγάλο επιταχυντη αδρονίωνπολλά θα αλλάξουν αυτόματα στη ψυχοσύνθεση του ατόμου Καμιά θρησκεία δεν μπορεί να μεταβληθεί ωστέ να <χωνέψει> τόση πραγματική γνώση. 50-100 χρόνια που πρέπει να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα δεν είναι τίποτα μπρόστά στη πορεία του ανθρώπου. ****Μια φορά ήμουν σε ιδιωτική κλινική εγχειρίζοταν ένας θείος μου. Τριπλό by-pass και οι πιθανότητες 70% <να μας αφήσει> καθότι πολύ δύσκολη ιατρική υπόθεση. Τελικά όλα καλά βγαίνει ο γιατρός χαρές κλάματα όλα μια χαρά. Όταν ηρεμήσαμε γυρνάει ένας συγγενής μου και μου λέει πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι. Ρε θείο του λέω δεν πάς να χώσεις κανά 500Ε στο γιατρό που έβαλε τα δυνατά του και είμαστε μες στις χαρές σήμερα??Όλο το δωμάτιο με κοίταζε λες και κατέβηκα από τον Άρη Σπύρος
Laskos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Μια φορά ήμουν σε ιδιωτική κλινική εγχειρίζοταν ένας θείος μου. Τριπλό by-pass και οι πιθανότητες 70% <να μας αφήσει> καθότι πολύ δύσκολη ιατρική υπόθεση. Τελικά όλα καλά βγαίνει ο γιατρός χαρές κλάματα όλα μια χαρά. Όταν ηρεμήσαμε γυρνάει ένας συγγενής μου και μου λέει πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι. Ρε θείο του λέω δεν πάς να χώσεις κανά 500Ε στο γιατρό που έβαλε τα δυνατά του και είμαστε μες στις χαρές σήμερα?? Όλο το δωμάτιο με κοίταζε λες και κατέβηκα από τον Άρη Εδω εριξα πολυ γελιο με την ιστορια!
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Αφού αρχίσαμε τις ιστορίες θα πω και εγώ την δική μου. Ένας τύπος πριν 4 χρόνια στα 35 έπαθε διπλό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο είναι σε αυτές τις ηλικίες 99,9% θανατηφόρο. Μετά 1.5 μέρα πήγε στο νοσοκομείο σηκωτός έκατσε 10 μέρες εντατική και χωρίς επέμβαση μπαλονάκια και όλα τα συναφή έφυγε από το νοσοκομείο την 13 μέρα, οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν από τη έπαθε το έμφραγμα. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα είναι καλά. Και δεν είναι κανένας άλλος από εμένα. Ευχαριστώ τους γιατρούς που με πρόσεξαν, αλλά ευχαριστώ και αυτό το κάτι άλλο που με κράτησε και με κρατάει ακόμα στη ζωή, τον Θεό. Φιλικα Χρηστοs.
dimikolgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Μπράβο βρε συ Χρήστο και εύχομαι να είσαι καλά μέχρι τα βαθειά σου γεράματα. Δημήτριος Κολοβός
George Makris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Απλά γιατί η φράση <δεν υπάρχει θεός> είναι τελική. Δεν υπάρχει, δεν έφτιαξε το κόσμο, είναι μια έννοια στη φαντασία των ανθρώπων όπως ο Αγ Βασίλης και τα ξωτικά. Tα αναπόδεικτα προσωπικά σου δόγματα γιατί μας αφορούν;Κράτα τις βεβαιότητές σου για πάρτη σου. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
dimpap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Ευχάριστη η πορεία και να τα εκατοστήσεις, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ πόσες χιλιάδες ζωές σώζονται καθημερινά με μπαλονάκι?Τι σημαίνει αυτό? ότι υπάρχει θεός και μάλιστα είναι και γιατρός?Για το υπόλοιπο 99.9% που είπες, υπάρχει θεός ή τους ξέχασε αυτούς?Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Juptr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Κάποτε στο γυμνάσιο , στα θρησκευτικά είχαμε μια συζήτηση περί των αντιθέσεων/ διαφορών, επιστήμης - θρησκείας.Η τελευταία φράση που μας είχε πει η καθηγήτριά μας τότε ήταν ''Είναι πολύ νωρίς ακόμα για την επιστήμη να ασχοληθεί με την θρησκεία . Όταν κάποτε όμως ανέβει στο τελευταίο σκαλοπάτι , θα την βρεί μπροστά της. ''Από τα λίγα που έχω διαβάσει από την Αγία γραφή αυτό που έχω καταλάβει είναι αυτό που έγραψε και ο φίλος Dimkasta''Όποιος θεωρεί ότι κείμενα όπως η Γέννεση μπορούνε να διαβαστούνε κυριολεκτικά και όχι συμβολικά, είναι τουλάχιστον αφελής. '' Γιώργος.
Evans Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Αφού αρχίσαμε τις ιστορίες θα πω και εγώ την δική μου. Ένας τύπος πριν 4 χρόνια στα 35 έπαθε διπλό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο είναι σε αυτές τις ηλικίες 99,9% θανατηφόρο. Μετά 1.5 μέρα πήγε στο νοσοκομείο σηκωτός έκατσε 10 μέρες εντατική και χωρίς επέμβαση μπαλονάκια και όλα τα συναφή έφυγε από το νοσοκομείο την 13 μέρα, οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν από τη έπαθε το έμφραγμα. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα είναι καλά. Και δεν είναι κανένας άλλος από εμένα. Ευχαριστώ τους γιατρούς που με πρόσεξαν, αλλά ευχαριστώ και αυτό το κάτι άλλο που με κράτησε και με κρατάει ακόμα στη ζωή, τον Θεό. Συγχαρητηρια για την εκπληκτικη αναρρωση και ευχομαι να ζησεις πολλα και καλα χρονια. Οστοσο η ιστορια σου δεν ειναι μοναδικη (1% να ειναι η πιθανοτητα επιβιωσης απο ενα καρκινωμα, οι επιζησαντες σε απολυτη τιμη, σε παγκοσμια κλιμακα ειναι πολλοι!!) απροοπτα ευχαριστα η δυσαρεστα συμβαινουν παντου και παντα, αλλα ειναι σημαντικα αλλα οχι, αλλα ειναι μεγαλα, αλλα ειναι μικρα. Εχω ομως πολλα ερωτηματα μερικα απο τα οποια θα μοιραστω Τι ειδους υπερκοσμικος ρατσισμος θα δικαιολογουσε την προστασια του ποιμνιου και θα καταδικαζε στο πυρ το εξωτερο γυναικοπεδα και λοιπους αλλοθρησκους (ή ακομα και της ιδιας θρησκειας)?? Τι ειδους κοσμικο αλισβερισι ειναι αυτο που ομοιο του δεν ειναι ουτε η πιο προστυχη και βρωμικη συναλλαγη, που εκμεταλευται τις πιο ενδομυχες σκεψεις φοβιες ανησυχιες για να τιμωρησει με θανατο και πονο ή να τιμησει με υγεια και προνομια σε αυτη τη ζωη την "αλλη"? Τι εγωκεντρισμος και αφελεια θα μπορουσε να δικαιολογησει την πιστη οτι καποιος μας¨"επιτηρει" οταν ειμαστε τοσο ασφυκτικα μικροσκοπικοι και ζουμε μιαν απειροελαχιστης διαρκειας ζωη σε ενα ατελειωτο συμπαν ηλικιας 14 δισ ετων? Ακομα και να υπηρχε τετοιος ερασιτεχνης θεος θα εξακολουθουσα να ειμαι αθεος και αςφαω πορτα απο το κλαμπ του παραδεισου. Οταν κοιταμε τα αστερια το βραδυ με το τηλεσκοπιο μας νοιωθουμε ακομα πιο μικροι. Νιωθουμε ομως πιο γεματοι, νιωθουμε πιο πληρεις οταν επικοινωνουμε μεταξυ μας, οταν αντιλαμβανομαστε τον κοσμο γυρω μας, χωρις σκιες φαντασματα μαγισσες θεους και διαολους. Η πιστη δυστυχως δεν ειναι εκφραση αυτης της ταπεινοφροσυνης. Ειναι ενα ανθεκτικο βιομηχανικο προιον δουλοπρεπειας και ενος ιδιοτυπου εγωισμου.Ειναι αυτη που εκτος απο μικρους μας εκανε επιπλεον μικροπρεπεις και "θεικα" ιδιοτελεις. Ιστοριες σαν αυτες του παραπανω μελους ειναι τυπικες.. Η αμφισβητηση και η ακορεστη φιλομαθεια ηταν και ειναι ο αξονας αναπτυξης μας και οχι η χαμερπης και δουλικη εκπληρωση αορατων καθηκοντων. Η τελευταια μας πηγε μονο πισω. Υ.Γ πραματικα απορω με τους πιστους γιατι φοβονται το θανατο οταν αργα η γρηγορα θα σμιξουν για μια αιωνιοτητα με συγγενεις και φιλους στο παραδεισο. φιλικα Βαγγελης
Evans Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Και κατι τελευταιο. Το γεγονος οτι ξερω οτι ο αι βασιλης δεν υπαρχει, δεν με εμποδιζει να περασω τα "χριστουγεννα" τοσο καλα και τοσο ευτυχισμενος οπως τοτε που πιστευα στον αγιο βασιλη. φιλικα Βαγγελης
nansy Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Αφού αρχίσαμε τις ιστορίες θα πω και εγώ την δική μου. Ένας τύπος πριν 4 χρόνια στα 35 έπαθε διπλό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο είναι σε αυτές τις ηλικίες 99,9% θανατηφόρο. Μετά 1.5 μέρα πήγε στο νοσοκομείο σηκωτός έκατσε 10 μέρες εντατική και χωρίς επέμβαση μπαλονάκια και όλα τα συναφή έφυγε από το νοσοκομείο την 13 μέρα, οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν από τη έπαθε το έμφραγμα. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα είναι καλά. Και δεν είναι κανένας άλλος από εμένα. Ευχαριστώ τους γιατρούς που με πρόσεξαν, αλλά ευχαριστώ και αυτό το κάτι άλλο που με κράτησε και με κρατάει ακόμα στη ζωή, τον Θεό. Εύχομαι να τα χιλιάσεις και όχι να τα εκατοστήσεις... Απλά δεν ήταν η ώρα να πεθάνεις,αλλά πιο πολύ το κατάτασσω στην τύχη.Ήσουν τυχερός πολύ τυχερός...Άνθρωποι πεθαίνουν όταν σκοντάφτουν σε ένα σκαλί...Τι να πω περαιτέρω δεν μπορώ να το προσδιορίσω.... Η υπάρξη θεού έχει πιο πολύ να κάνει με την οπτική και υποκειμενική άποψη του καθενός..Αλλά καλύτερα τα περί θεού να τα αφήσουμε στην άκρη γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη!! Καλή συνέχεια!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ΜΟΥΣΟΚΛΗΣ ΧΕΙΡΩΝΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Κάποτε στο γυμνάσιο , στα θρησκευτικά είχαμε μια συζήτηση περί των αντιθέσεων/ διαφορών, επιστήμης - θρησκείας.Η τελευταία φράση που μας είχε πει η καθηγήτριά μας τότε ήταν ''Είναι πολύ νωρίς ακόμα για την επιστήμη να ασχοληθεί με την θρησκεία . Όταν κάποτε όμως ανέβει στο τελευταίο σκαλοπάτι , θα την βρεί μπροστά της. ''Από τα λίγα που έχω διαβάσει από την Αγία γραφή αυτό που έχω καταλάβει είναι αυτό που έγραψε και ο φίλος Dimkasta''Όποιος θεωρεί ότι κείμενα όπως η Γέννεση μπορούνε να διαβαστούνε κυριολεκτικά και όχι συμβολικά, είναι τουλάχιστον αφελής. '' Προσωπική μου άποψη, δεν είναι καθόλου νωρίς για την ενασχόληση της επιστήμης να ασχοληθεί με την θρησκεία, δεδομένου ότι την βρίσκει εμπρός της καθημερινά ως εμπόδιο… Δεύτερον, αφελής για μένα είναι όποιος προσκολλάται σε οποιαδήποτε γένεση με οποιονδήποτε τρόπο ανάγνωσης, ενώ δεν έχει διαβάσει ποτέ του τα περί κοσμογονίας του Ισίοδου παραβάλλοντας τα όποια γραφόμενα του με τα σημερινά δεδομένα επιστημονικών γνώσεων για να κάνει απλές διαπιστώσεις… Είναι κρίμα κάθε αναφορά που γίνετε προς τους προγόνους να αντιμετωπίζεται ως «προγονολατρεία» «προγονοπληξία» και άλλα διάφορα, αποκόπτοντας απλώς και μόνο μια αντικειμενική προσέγγιση ενός θέματος… ...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Εγώ απλός ανάφερα την εν λόγο ιστορία, περί Θεού δεν θα μπω στην διαδικασία να συνεχίσω το θέμα. Φιλικα Χρηστοs.
Estarian Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Κάποτε στο γυμνάσιο , στα θρησκευτικά είχαμε μια συζήτηση περί των αντιθέσεων/ διαφορών, επιστήμης - θρησκείας.Η τελευταία φράση που μας είχε πει η καθηγήτριά μας τότε ήταν ''Είναι πολύ νωρίς ακόμα για την επιστήμη να ασχοληθεί με την θρησκεία . Όταν κάποτε όμως ανέβει στο τελευταίο σκαλοπάτι , θα την βρεί μπροστά της. ''Από τα λίγα που έχω διαβάσει από την Αγία γραφή αυτό που έχω καταλάβει είναι αυτό που έγραψε και ο φίλος Dimkasta''Όποιος θεωρεί ότι κείμενα όπως η Γέννεση μπορούνε να διαβαστούνε κυριολεκτικά και όχι συμβολικά, είναι τουλάχιστον αφελής. '' Κάτι τέτοιο μου είχε πει και ένας θεολόγος στο λύκειο και του απάντησα ότι κάνει λάθος. Βέβαια το εννοούσε και η καθηγήτριά σου και ο δικός μου με την ένοια του "άνω ορίου στο οποίο αναγκαστικά θα σταματήσουμε". -Πράγμα που καταρρίπτεται σχεδόν καθημερινά πλέον-Βασικά την έχει βρει μπροστά τις -και όχι με καλό τρόπο-πλείστες φορές στη διάρκεια της Ιστορία και ειδικότερα όποτε η επιστήμη ανακάλυπτε πράγματα αντίθετα στις γραφές.Θυμηθείτε το Γαλιλαίο, θυμηθείτε το Δαρβίνο, και ένα μεγάλο πλήθος επιστημόνων είτε απλών ανθρώπων (ο Μαγγελάνος έπαθε μεγάλη πλάκα που έφτασε "στην άκρη της γής" και δεν έπεσε από κάτω)που σκόνταψαν σε λυσσαλέες αντιδράσεις, σε πυρές και βασανιστήρια.Αυτό να εκληφθεί μόνο ως ιστορική παρατήρηση και εκτός του πνεύματος της συζήτησης στην οποία δε θέλω να συμμετέχω καθότι τέτοιες κουβέντες σε fora μακριά και αλλάργα από μένα.. Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Juptr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Μουσοκλή και Estarian το εμπόδιο που έβρισκε μπροστά της η επιστήμη ήταν η εκκλησία και όχι η έννοια του Θεού /δημιουργού.Μουσοκλή ανέφερα την Αγία γραφή γιατί περί αυτού γίνεται ο λόγος.Όσο για την Ελληνική μυθολογία (η αγαπημένη μου ανάγνωση) και εδώ είναι γραμμένα όλα συμβολικά με πολλές ομοιότητες με την Αγία γραφή. Ο Ησίοδος στη Θεογονία διαχωρίζει την γέννηση του σύμπαντος , από τον (τους) δημιουργό των Ελλήνων και άλλων ανθρώπων . Γιώργος.
ΜΟΥΣΟΚΛΗΣ ΧΕΙΡΩΝΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Περί «Θεού» συζήτηση σαφώς και είναι άτοπο να γίνει. Περί αντιλήψεως όμως είναι αυτονόητο ότι η επιστήμη χρειάζεται ελεύθερη σκέψη με υγιές όρια και σταθμούς ορθής λογικής. Χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες κάθε είδους και προέλευσης.Σεβαστή η ανάγκη της θρησκευτικότητας όπως και αν αυτή εκδηλώνετε, αλλά με την σειρά τους οι θρησκευτές θα πρέπει να σέβονται και αναλόγως την ελεύθερη επιστημονική σκέψη χωρίς να την φρενάρουν με τα λοξά βλέμματα της λογοκρισίας. ...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις