vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Η παρακατω ειδηση μονο αδιαφορους δεν πρεπει να μας αφηνει για μελλοντικες αγορες απο Αμερικη http://news.pathfinder.gr/finance/news/587268.html Το μονο που μπορουμε να ευχηθουμε ειναι και εις κατωτερα There is no knowledge that is not power...
Vagg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 παντως ενας γνωστος μου(αρκετα ενημερωμενος σε οικονομικο τομεα) μου ειπε κατι-και θελω να με διορθωσετε αν κανω λαθος-πωσ γενικοτερα αγορες συμφερει πολυ να ψαχνεις και να παραγγελνεις απο αμερικη και για τηλεσκοπια και για πολλα πολλα αλλα....βρισκεις πολυ καλη ποιοτητα και στην μιση τιμη...τωρα..η αληθεια δεν το εχω ψαξει ακομα! Τα παντα ρει...
Laskos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 παντως ενας γνωστος μου(αρκετα ενημερωμενος σε οικονομικο τομεα) μου ειπε κατι-και θελω να με διορθωσετε αν κανω λαθος-πωσ γενικοτερα αγορες συμφερει πολυ να ψαχνεις και να παραγγελνεις απο αμερικη και για τηλεσκοπια και για πολλα πολλα αλλα....βρισκεις πολυ καλη ποιοτητα και στην μιση τιμη...τωρα..η αληθεια δεν το εχω ψαξει ακομα! Φυσικα και ειναι αληθεια.. Δεν εχεις συγκρινει ποτε σου τις τιμες του αστρονομικου εξοπλισμου απο την Αμερικη με τις ελληνικες??Και οχι μονο η Αμερικη. Και η Αγγλια και η Γερμανια φυσικα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Η ισοτιμία του δολαρίου είναι όντως καλή αυτόν τον καιρό!! Πάντως, η δική μου συμβουλή είναι να εξετάζει κανείς το θέμα κατά περίπτωση, κάθε αγορά είναι ξεχωριστή. Για το Χ προϊόν μπορεί να συμφέρει η Αμερική (λόγω τιμής), για το Υ να συμφέρει η Αγγλία και για το Ζ η Ελλάδα διότι η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει τη διαδικασία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
atma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Αδυναμία του $ σημαίνει ισχύ του Ε.Η Ευρώπη δέν επιθυμεί ισχυρό Ε,όπως η Κίνα ισχυρό renmibi ,η Ιαπωνία ισχυρό yen..κτλTo δυνατό yen πχ έχει χτυπήσει τις εξαγωγές της Iαπωνίας ,τα έσοδα κ έχει αυξήσει ανεργεία ,ελλείματα κτλ.Το κέρδος από μία φτηνότερη αγορά σε $ είναι αυτό που σε όλους είναι ορατό.Μήπως όμως υπάρχουν κ απώλεις κρυμένες εκεί..πίσω από τα..φαινόμενα?Χωρίς κάν να λαμβάνουμε υπόψην ότι αυτή η αδυναμία σηματοδοτέι την επερχόμενη παγκόσμια νομισματική κρίση.
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Φιλε atma, Γι αυτο ακριβως το λογο ο τιτλος του θεματος ειναι "Καλα νεα για αγορες απο το εξωτερικο" και οχι "Καλα νεα για τον πλανητη/ηπειρο/χωρα μας". Εννοειται οτι σε καθε δραση υπαρχει και μια αλυσιδα αντιδρασεων,απλα εδω ηθελα να ενημερωσω ολους οσους σκεφτονται για αγορες αστρονομικου εξοπλισμου και μονο.Αυτο που θιγεις μπορεις να το αρχισεις σαν καινουριο θεμα(αφου ειναι αρκετα ενδιαφερον ομολογω) σε μια αλλη κατηγορια,αφου εδω ειναι για "Αγορα εξοπλισμου". Φιλικα κ There is no knowledge that is not power...
Vagg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 παντως ενας γνωστος μου(αρκετα ενημερωμενος σε οικονομικο τομεα) μου ειπε κατι-και θελω να με διορθωσετε αν κανω λαθος-πωσ γενικοτερα αγορες συμφερει πολυ να ψαχνεις και να παραγγελνεις απο αμερικη και για τηλεσκοπια και για πολλα πολλα αλλα....βρισκεις πολυ καλη ποιοτητα και στην μιση τιμη...τωρα..η αληθεια δεν το εχω ψαξει ακομα! Φυσικα και ειναι αληθεια.. Δεν εχεις συγκρινει ποτε σου τις τιμες του αστρονομικου εξοπλισμου απο την Αμερικη με τις ελληνικες??Και οχι μονο η Αμερικη. Και η Αγγλια και η Γερμανια φυσικα. οχι και τοσο πολυ..εχω επισκεφτει διαφορα site κτλ-οχι μονο για αστρονομικο εξοπλισμο αλλα και για διαφορα αλλα πραγματα- ομως γενικοτερα δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ για να μπορω να εχω μια ολοκληρωμενη γνωμη(για τις τιμες..κ.α) Τα παντα ρει...
atma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Nαι φίλε μου Vlahmaputra.H εξασθένιση του $ καθιστά φτηνότερη μία αγορά υλικού από την usa,ασχέτως των υπολείπων παραμέτρων.Οταν όμως η Κίνα αποδεσμεύσει το renmibi από το $,δηλαδή το ανατιμήσει κ λαμβάνοντας υποψην ότι πολλά τηλεσκόπια διαφόρων κρατών εχουν "γίνει" λιγότερο ή περισσοτερο Κινέζικα το $ σε πτώση σύντομα θα σημαίνει Κινέζικη ακρίβεια.Μέχρι τότε...όλα καλά.
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Μην ξεχνάμε ότι τα προϊόντα στα οποία αναφερόμαστε (τηλεσκόπια, φωτογραφικά, ηλεκτρονικά κτλ) είναι προϊόντα εισαγωγής ούτως ή άλλως. Δεν είναι ότι αγοράζοντας από το εσωτερικό ενισχύουμε την ελληνική βιομηχανία ή το εμπορικό μας ισοζύγιο. Φυσικά υπάρχει ο κλάδος της λιανικής και των εισαγωγών τον οποίο όμως εγώ τιμώ μόνο αν συμφέρει την τσέπη μου ή αν η διαφορά είναι μικρή. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Και για να ειμαστε απολυτως δικαιοι, αγοραζοντας απο το εξωτερικο εχουμε φυσικα μεγαλο οικονομικο οφελος, αλλα μεχρι να παρουμε το προιον στα χερια μας, και να το ελεγξουμε θεωρουμε τα χρηματα μας ΠΕΤΑΜΕΝΑ.Αν καποιος δεν αντεχει αυτην την ιδεα, καλυτερα να μην επιχειρησει αγορα απο εξω, ειτε καινουργιου, ειτε μεταχειρισμενου.Ακομα και στην περιπτωση " τιμιας" εισαγωγης χωρις τις γνωστες /αγνωστες πονηριες (αυτος ειναι ο σωστος ορος, μην μας κακοφαινεται), ποιος θα ηθελε να μπλεξει με επιστροφες, αποδοση/αποδοχη ευθυνων, μεταφορικα εξοδα επιστροφης κλπ, αν κατι ερθει (αν ερθει!) με προβλημα...Με λιγα λογια....Καινουργιο και "τιμιο" εκτος ΕΕ=Χαμηλη τιμη,αυξημενοι δασμοι, ρισκο ασταθμητου παραγοντα (κατεστραμμενο ή λαθος προιον), ανυπαρκτη εγγυηση.Καινουργιο με μειωμενη αγοραστικη αξια εκτος ΕΕ=μειωμενοι δασμοι με υψηλο ποσοστο ρισκου λογω ουσιαστικα ανασφαλιστου προιοντος, ρισκο ασταθμητου παραγοντα (κατεστραμμενο/λαθος προιον) ανυπαρκτη εγγυηση..Μεταχειρισμενο "τιμιο" εκτος ΕΕ=Χαμηλη τιμη,σχετικα χαμηλοι δασμοι, αυξημενο ρισκο ασταθμητου παραγοντα (κατεστραμμενο ή ανυπαρκτο προιον) ανυπαρκτη εγγυηση.Μεταχειρισμενο με μειωμενη αγοραστικη αξια εκτος ΕΕ=Πολυ χαμηλη τιμη,πρακτικα μηδεν δασμοι, πολυ αυξημενο ρισκο ασταθμητου παραγοντα (κατεστραμμενο ή ανυπαρκτο προιον) ανυπαρκτη εγγυηση.Αγορα απο ΕΕ γενικως=χαμηλοτερες τιμες (οχι παντα ), χαμηλα μεταφορικα, μηδεν δασμοι, ανυπαρκτη εγγυηση, ρισκο ασταθμητου παραγοντα (κατεστραμμενο ή λαθος προιον).Αγορα απο Ελλαδα=Αυξημενες τιμες, μηδενικο αγχος, εγγυηση, υποστηριξη (εστω και θεωρητικη), μειωμενη δυνατοτητα επιλογων, ελλειψεις προιοντων.Προσωπικα εχω αγορασει πολλες φορες απο την Αμερικη, και τα παραπανω σχολια ειναι η προσωπικη μου αποψη .Παρ οτι δεν εχω πεσει "θυμα" (ακομα), καθε φορα που περιμενω κατι "απο εξω" και βλεπω το ταχυδρομειο να αργει, συνειδητοποιω για ακομη μια φορα, οτι ολα εχουν το τιμημα τους.Φυσικα πληρωνω με προπληρωμενη καρτα (δεν εχω πιστωτικη), και παντα με pay-pal.Αποστολη οπου δυναται, με USPS "first class mail international" Καλη τυχη στους τολμηρους!
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Ακομα και στην περιπτωση " τιμιας" εισαγωγης χωρις τις γνωστες /αγνωστες πονηριες (αυτος ειναι ο σωστος ορος, μην μας κακοφαινεται) Κώστα, θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση. Προσωπικά για μένα το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "πονηριά" είναι η συνεννόηση με τον πωλητή για αναγραφή ψευδούς τιμής κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι νόμιμο. Όμως, το να αγοράζεις κάτι και απλά να επιλέγεις τους τρόπους αποστολής που συνήθως το τελωνείο δεν ασχολείται να φορολογήσει ή κρίνει ότι δεν πρέπει να φορολογηθούν είναι ασφαλώς νόμιμο. Για παράδειγμα, από Αμερική αγοράζω κατά 90% από optcorp.com και επιλέγω αποστολή με USPS First Class Mail international. Η αξία και το είδος των αγαθών αναγράφονται πάντα με ακρίβεια στο πακέτο και στα παραστατικά που το συνοδεύουν. Συνήθως το πακέτο έρχεται και με την κόκκινη σφραγίδα του τελωνείου ότι πέρασε τον έλεγχο και δεν του επέβαλαν κανένα δασμό. Εγώ αυτό το θεωρώ νόμιμο και μάλιστα με την επίσημη έγκριση του κράτους. Η αναγραφή ψευδών τιμών είναι άλλο θέμα και εναπόκειται στον κάθε ένα από εμάς να το κάνει ή όχι ανάλογα του πώς βλέπει το θέμα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
atma Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Astrovox... εκλαμβάνεις(ανουμε) σαν "νόμιμο" αυτό που μας έχουν επιβάλει σαν "νομιμο".Οπότε λογικά εκλαμβάνεις(ουμε) σαν παρανομο αυτό που μας επέβαλαν σαν παράνομο.Θεωρείς οτι ΄"αυτοί.." ...αυτό που μας επιβάλουν είναι ... "νόμιμο"???Απο που να αρχίσει κ που να τελειώσει κανείς..Ο πληθωρισμός πχ..τον εκλαμβάνεις(ουμε) σαν ..."νομιμο". "..πληθωρισμός ειναι ενα σχήμα για την κρυφή κατασχεση του πλουτου..." Α....Greenspan....
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Σαφώς αναφέρθηκα στο τυπικό του ζητήματος. Το πραγματικό νόημα και η πραγματική σημασία των πραγμάτων είναι προσωπική υπόθεση του καθενός! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2009 Ανδρεα εχεις δικαιο....αναφερομαι οντως στην μειωμενη τιμη πωλησης.Για να μην κρυβομαι πισω απο το δακτυλο μου, εγω προσωπικα ζητω μειωμενη τιμη , και δεν κρυβω επισης οτι αισθανομαι λιγο αβολα (και ακρως τριτοκοσμικος) οταν το ζητω.Πιστευω ομως ταυτοχρονα, οτι οποτε βρισκονται 5-10 δεκαρες σε καποιο κρατικο ταμειο, σε χρονο dt συστηνεται καποια επιτροπη, η οποια ανακαλυπτει καποια "αναγκη" και τα χρηματα εξαφανιζονται "καπου".Μπορει να ειμαι ισοπεδοτικος, αλλα αυτο εισπραττω στην καθημερινοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα