Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τελικά σήμερα μου ήρθε το χαρτί και μου επιξύλαξε μια έκπληξη....

Δ' ΕΣΣΟ 124 ΠΒΕ Τρίπολη 11 Νοέμβρη!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

• Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ωωωωω συνάδελφος μοδίστρα!!!

Αιεν Υψικρατείν κλπ...

αν είσαι φυσικός/μαθηματικός/από ΣΕΜΦΕ, κοίτα αν μπορείς να σε πάρουν μετεωρολόγο :D

Άμα έχεις απορίες στείλε πμ να σου πω 5 πράγματα!! :D

=D> =D> =D> =D>

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

Μη μασάς

Οι ουρανοί είναι δικοί μας.

Σειρά 5/70. :D

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

g_00036721.jpg

:lol: :lol:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Θέμη, ο Βασίλης σε λέει βύσμα!! Κοίτα!!! Για την ακρίβεια, πολύμπριζο!!!!

(έγινα συνήγορος του...... νεοσυλλέκτου, χεχε).

Παλιοβυσμολαμόγιο ή όχι, στο χέρι σου είναι να περάσεις καλά φίλε.

Άντε, υπομονή και ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΗ. Θα περάσει σφεντόνα το 12μηνο. Κέντρο, παραμεθώρα, Αθήνα.... δε θα το πολυκαταλάβεις.

Καλή θητεία.

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Μήτσο, είναι ψιλοτρελοκομείο. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια. Το 11ο γενικά είναι ψιλοκατράμι.

Κάθεσαι συνολικά 40 μερες εκεί. Στις 18 μέρες, ορκίζεσαι, παίρνεις Παρασκευοσαββατοκύριακο, και επιστρέφεις για το υπόλοιπο. Στη σκοπιά θα γίνεις γρανίτα από το κρύο, αυτό δε στο κρύβω. Εγώ ήμουνα εκεί 9 Μαΐου 2006 με 9 Μαΐου 2007. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ 800 ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ, έρχονται σε εντελώς ανύποπτους χρόνους και μπορεί να σου τη σκάσουν από όπου μπορείς να φανταστείς, για να σε βγάλουν την επομένη το πρωί αναφερόμενο. Η καλύτερη σκοπιά που μπορούν να σε βάλουν, είναι τα πυρομαχικά, γιατί εκεί έχεις τρομερά ευρύ πεδίο, και δεν πρόκειται να σου τη φέρουν, αν δεν έχεις πιάσει κουβέντα με τον άλλο στρατιώτη που θα είσαι μαζί. Είναι διπλοσκοπιές (σκοπιά 2 ατόμων). Τις τελευταίες 10 μέρες ο πρώτος λόχος είχε συνενωθεί με τον 5ο, όταν μας είχανε φέρει ειδικοδυναμίτη υπολοχαγό και μας τάραξε κυριολεκτικά. Ελπίζω να πας στον πρώτο λόχο, όπου πιθανόν να έχει ακόμα τους ίδιους ανωτέρους. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 3ο λόχο (εύχομαι να εισαι τυχερος σε αυτό). Αν είσαι στον πρώτο, θα έχεις ανθυπολοχαγό - πρέπει να έχει γίνει υπολοχαγός τώρα - τον Γουρδουβέλη (είχα μάθει ότι γύρισε από τη Μυτιλήνη που τον είχανε στείλει) έχει πολλή φάση ο τύπος. Και αν τον ακούς, όλα πάνε καλά. Ξεκινάει την πλάκα και την τελειώνει αυτός. Αυστηρός, αλλά καλός. Αν υπάρχει αυτός στον 1ο λόχο, πιθανότατα θα έχεις και το Βακάρο, που πρέπει να είναι λοχαγός τώρα. Σε αυτόν, ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Είναι πονηρός σα διάολος, και χώνει ασύστολα. Θα το διαπιστώσεις και στη φάτσα του. Να προσέχεις επίσης το Συνταγματάρχη τον Παπαδέα. Ίσως, ψαρωτικά, να σας πούνε ''όποιος περάσει μπροστά από το διοικητήριο, θα φάει 20φ''. Εννοείται ότι δεν περνάς, δια παν ενδεχόμενο. Εκεί που θα σου ευχηθώ πραγματικά καλό κουράγιο, είναι η αγγαρεία στα μαγειρία, αλλά και ο καθαρισμός στην πύλη του στρατοπέδου, από το εκκλησάκι που έχει μέσα μέχρι και την πύλη. Φρόντισε να δεθείς γρήγορα με τους άλλους στρατιώτες, και ότι και αν σου λένε, η κλασσική μέθοδος είναι να κάνεις το βλάκα - κατάλαβες πώς το λέω -.

Διοικητής σου θα είναι ο Χαβατζόπουλος, ο οποίος έχει υπάρξει και διοικητής στην ΕΛΔΥΚ παλιότερα (και από ότι είχαμε μάθει τότε, τους είχε χορέψει κανονικά τους ΕΛΔΥΚάριους.

Συμβουλές: 1) Πάρε πάνω κρεβάτι, γιατί το κάτω θα στο ξεστρώνουν

2) Όσο γίνεται μακριά από το κάπνισμα. Ο Χαβατζόπουλος σαλτάρει αν δει τσιγάρο (Σε αυτό του δίνω δικιο, γιατί και εγώ είμαι φανατικός αντικαπνιστής).

3) Προσοχή μη σου σουφρώνουν το κ..όχαρτο!!!!

Όσον αφορά τους ρόλους ''φύλακα'', θα κάνεις και Σκατοφύλακας για τις τουαλέτες και ΚΨΜφύλακας. Αυτά τα δύο τελευταία, είναι ειδικότητες που τις εχει μόνο το 11ο.

Γενικά, να είσαι προσεχτικός εκεί, όσο περισσόερο μπορείς, αυτή είναι η συμβουλή μου, γιατί το ταγμα είναι μαύρο.

Γιάννης

Φιλε τωρα το διαβασα...ελπιζω ολα να πανε καλα και να σταθω λιγο τυχερος αν και δεν ειμαι γενικα πολυ τυχερος στην ζωη μου...απο τι θα κριθει σε ποιον λοχο θα παω???Αν ειναι απο το επιθετο το δικο μου αρχιζει απο Τ.....

Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες σου... 8)

Γενικα θα μπορουσες να μου πεις τι αλλα πραγματα θα πρεπει να παρω μαζι μου εκτος απο σωβρακοφανελες??? :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά νομίζω το θέμα το καλύψαμε και με το παραπάνω! Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αλλαχθούν με π.μ. όσον αφορά συγκεκριμένες πληροφορίες.

Θέμη καλή θητεία να έχεις! Να εκμεταλλευτείς τους σκοτεινούς ουρανούς που μπορεί να συναντήσεις!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Θα σου χρειαστούν πολιτικά ρούχα. Κανένα τζινάκι, κανένα πουλοβεράκι (όσο γίνεται χοντρό πουλόβερ, γιατί κόβει καρφιά εκεί. Εγώ πάγωνα το Μάιο)..... ξέρεις..... Για τις φορές που θα βγεις εξοδούχος εννοείται ότι είναι αυτά. Εννοείται ξυριστικά και τα τοιαύτα, έτσι? ΔΕΝ τα ξεχνάς αυτά.......

Αυτά πάνω κάτω, τι άλλο να σου πω..... Δε νομίζω να χρειαστείς τίποτα περισσότερο.

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε
Θα σου χρειαστούν πολιτικά ρούχα. Κανένα τζινάκι, κανένα πουλοβεράκι (όσο γίνεται χοντρό πουλόβερ, γιατί κόβει καρφιά εκεί. Εγώ πάγωνα το Μάιο)..... ξέρεις..... Για τις φορές που θα βγεις εξοδούχος εννοείται ότι είναι αυτά. Εννοείται ξυριστικά και τα τοιαύτα, έτσι? ΔΕΝ τα ξεχνάς αυτά.......

Αυτά πάνω κάτω, τι άλλο να σου πω..... Δε νομίζω να χρειαστείς τίποτα περισσότερο.

Εγινε αγορινα,σ ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια...και οταν απολυθω(γιατι οταν θα εχω αδεια δεν θα μενει και πολυς χρονος οπως ξερεις...)κερναω καφεδακι.. :wink:

Τα ξαναλεμε λοιπον.... 8)

• 5 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης