Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, καλησπέρα.

Είμαι νέος στην τηλεσκοπιοιδιοκτησία, έχοντας ένα Celestron Nexstar 6' SE, το οποίο βρίσκεται στο... νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Χορταίνοντας την πείνα μου καταβροχθίζοντας το φόρουμ, αισθάνθηκα την ανάγκη για κάλυψη των αναγκών μου σε ευρύ πεδίο. Στις υψηλές μεγεθύνσεις με τον Hyperion Zoom και το κιτ της Celestron βολεύομαι για την ώρα αλλά πως θα βάλω ολόκληρες τις Πλειάδες στο οπτικό πεδίο; Τα ερωτήματα είναι τα εξής

1. Ποιό 2' diagonal έχετε στην συλλογή σας και προτείνετε;

2. Ποιό είναι το μέγιστο πραγματικό πεδίο του τηλεσκοπίου μου και με ποιό προσοφθάλμιο των 100-200 Ευρώ μπορώ να το πετύχω (μιλάμε για προσοφθάλμια που έχετε χρησιμοποιήσει προσωπικά)

3. Δεδομένου πως δεν έχω νοιώσει την ανάγκη εύρεσης αντικειμένων (λόγω GOTO) αλλά θέλω το πεδίο μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους μήπως δεν έχει νόημα να προβώ σε τέτοια αγορά και να στραφώ σε κυάλια; Το μόνο καλό κυάλι που έχω με ξετρελλαίνει οπτικά αλλά είναι μονοκυάλι (ένα ρώσικο 8Χ30 που πήρα κάποτε 100 δραχμές και εάν ήταν διπλό και 50ρι δεν θα έκανα αυτές τις ερωτήσεις τώρα).

Χωρίς παρεξήγηση, αν πρόκειται να απαντήσει κάποιος να τα πουλήσω όλα για να πάρω ένα Dobson και ένα Nagler ή Ethos ας μην κάνει τον κόπο, μιλώ για χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού και συγκεκριμένη χρήση (διασκεδαστικό σκανάρισμα του ουρανού του στύλ "ένα παιδί μετράει τ'άστρα)

Ευχαριστώ

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Πολυ σωστες οι ερωτησεις σου να πω εγω,,,

Λοιπον για 2 ιντσων διαγωνιο, δεν χρειαζεται να αγορασεις το πιο ακριβο της αγορας. Ενα φθηνο και καλο κανει την δουλεια του μια χαρα. Εγω για αγορα απο το εξωτερικο θα προτεινω αυτο:

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-147-152-7751

Μετα το μεγαλυτερο αληθινο πεδιο του τηλε σου μπορεις να το παρεις με ενα προσοφθαλμιο σαν αυτο:

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=30-718-1029-1564-13753

Το συγκεκριμενο το εχω και μπορω να σου το προτεινω με κλειστα ματια. Ειναι ενα καταπληκτικο προσοφθαλμιο σε λαθος τιμη. Θα μπορουσε να κοστιζει τρεις φορες περισσοτερο και παλι θα αξιζε...

Αγορα απο Ελλαδα δεν προτεινω μια που θα παρεις τα ιδια πραγματα στην διπλασια τιμη και εξαλλου πρεπει ολοι να μαθουν να ψωνιζουν απο εξωτερικο...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης