Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μόλις μπήκα στο γραφείο.

Από το πρωί τρέχω σαν τον Βέγγο.

Βύρωνας ώρα 6:17 πμ χτυπάει το τηλέφωνο,

είναι ο Δημήτρης (Καπετανάκης) για ανταπόκριση με νέα από το Σούνιο - ο καιρός καθαρός λίγα σύνεφα στον ορίζοντα. Σε 10 λεπτά ήμουν στο αμάξι με κατεύθυνση για Σούνιο. Τηλεφωνική εποικοινωνία με Ν.Τρεμούλη και Η.Χασιώτη, όλοι στο δρόμο με προορισμό τον γνωστό λόφο με θέα τον ναό. Αναγνώνετε το κατά Espanak ευαγγέλιο Saros 141 ...

O Ορίζοντας είναι κλειστός αλλά που θα πάει θα ανοίξει μια τρύπα με τόσες δεήσεις.

Όταν έφτασα γύρω στις 7:20 o ουρανός ήταν σχεδόν καθαρός αλλά στον ορίζοντα είχε πυκνά σύννεφα που είχαν αρχίσει να παίρνουν τα χρώματα της ανατολής.

Ο Ήλιος φάνηκε πίσω από από Μακρόνησο και σιγά σιγά άρχισε να σκάει μπροστά από τον Ναό. Το θέαμα που ακολούθησε τα επόμενα 20 λεπτά δεν περιγράφεται. Ούτε οι φωτογραφίες μπορούν να το αποδώσουν.

Το ζευγάρι Ηλιος - Σελήνη μας χάρισαν άλλη μία συγκλονιστική εμπειρία.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Ηλία Χασιώτη για το τρίποδο του ( στην βιασύνη μου το ξέχασα)

IMG_0691.thumb.JPG.197a043f99f69fb71ded7c1c7828622e.JPG

IMG_0673.thumb.JPG.5d5d3ad4d3a2fb042d3ddb50ae3f5d82.JPG

Δημοσιεύτηκε

Σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α !!!!!

Σε όλους σας για τις καταπληκτικές σας φωτογραφίες =D> =D>

Αλλά ιδιαίτερα στον φίλο μου Δημήτρη Καπετανάκη για τις δικές του \:D/

http://spaceweather.com/submissions/large_image_popup.php?image_name=Dimitris-Kapetanakis-_MG_8257_1263544193.jpg

Βασίλη υπέροχες και οι δικές σου!

Μπράβο σε όλους σας =D>

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη, ευχαριστώ πολύ!! :mrgreen:

Πραγματικά άξιζε το ξενύχτι, η νύστα, ο κόπος, ακόμα και αυτό που περνάω στη δουλειά αυτή τη στιγμή!! Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Πολλά μπράβο σε όλους όσοι προσπάθησαν να κυνηγήσουν την ευκαιρία. Συγχαρητήρια και στον Ηλία για το πρωτοσέλιδο (15:14μμ): www.spaceweather.com

Ηλία, ευχαριστούμε!

Πάντα τέτοια!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο σε όλους παιδιά, πετάει η ομάδα ! (του Astrovox)

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Υπέροχες φωτογραφίες! Ευχαριστούμε για την απόλαυση που μας δώσατε. Η κάθε μια δίνει και μια άλλη διάσταση στο φαινόμενο. =D>
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Μπράβο μάγκες σε όλους ..

Αφού ο καιρός σας έκανε τη χάρη χαλάλι του το τρέξιμο.

Σίγουρα ζηλεύω πολύ πολύ ,αλλά εδώ στη πόλη του Λεωνίδα μαύρη μαυρίλα.

Παμεγιάλλα.......

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια σε όλους ανά την Ελλάδα και την υφήλιο, αλλά ιδιαίτερα στους φίλους μου με τις επιτυχίες τους!

η θέαση τέτοιων φαινομένων με καλή παρέα είναι διαφορετική εμπειρία, ακόμη και με σύννεφα!

Θυμηθήκαμε την ανησυχία, την προσμονή στην Κίνα, τεσπα (μου είπαν ότι) δεν ειμαι καλος στο κείμενο... δείτε το βίντεο για να καταλάβετε...

Δημοσιεύτηκε
Έχω δει σε τρία ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ρεπορτάζ για την έκλειψη. Σε όλα αναφέρθηκε ότι ήταν δακτυλιοειδής και ήταν ορατή σε Αφρική, Ασία κτλ και ούτε ένας δεν είπε ότι φάνηκε ως μερική και στην Ελλάδα. Προφανώς απλά αναπαρήγαγαν τα ρεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Μας έβλεπα στη σειρά όλους εκεί με τα διοπτρικά και γελούσα! Το πολύ γέλιο έπεσε όταν όλοι τρέχαμε όλο το λόφο για την περίφημη ευθυγράμμιση Ήλιου-ναού. Όλοι για το κυνήγι της παράλλαξης, με αντίπαλο, όχι μόνο τα σύννεφα (αλήθεια, ήταν αντίπαλος αυτά; ), αλλά και τον χρόνο. Τόσο γέλιο φίλοι μου είχα καιρό να κάνω!!! Σταματούσα με το τριπόδι και το τηλεσκόπιο στο ώμο και με την μηχανή στο χέρι, για να γελάσω! Δε μπορούσα να τρέξω! Αυτή η τρέλα που έχουμε όλοι, μας δίνει τόση ενέργεια, τόση χαρά.. Ακόμα και αν δεν την βλέπαμε, θα είχαμε την κρυφή ικανοποίηση μέσα μας ότι το παλέψαμε. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Αλλά, τι λέω.... Με τόση θετική ενέργεια αυτό το υπέροχο ξημέρωμα, ήταν δυνατόν να μην μας έκανε τη χάρη ο Ήλιος, αυτός ο λαμπρός θεός, που ακόμα και στην Κίνα μας οδήγησε, να εμφανιστεί ολόκληρος έστω για λίγα δευτερόλεπτα;; Και λέμε δευτερόλεπτα, διότι μόνο για 2 λεπτά κατάφερε να μείνει ελεύθερος από τα νεφελώδη δεσμά!

Κι' όμως, μπορέσαμε όλοι να κρατήσουμε τις στιγμές στην μνήμη μας και στις κάρτες μας βλέποντας χαρούμενοι τον Ήλιο να ξανακρύβεται στη κρυψώνα του, έχοντας παίξει το όμορφο παιχνίδι του...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια για τα υπέροχα ντοκουμέντα σας από την έκλειψη! Δημήτρη, πολύ όμορφες και υποβλητικές φωτογραφίες!

Όπως έγραψε νωρίτερα ο Νίκος Πασχάλης και μέλη μας από τη Σκόπελο, η βροχή απέκλεισε κάθε πιθανότητα να δούμε την έκλειψη από τις Β. Σποράδες. Κρίμα γιατί σκόπευα να ανεβώ στο βουνό (Σκιάθος) και να φωτογραφίσω τον Ήλιο να ανατέλλει πάνω από τη Σκόπελο ή να βγαίνει από τη θάλασσα - ανάλογα με τη θέση μου. Δεν πειράζει...

Η φωτογραφίες σας μου θύμισαν μιά υπέροχη μερική έκλειψη (δακτυλιοειδή στο κεντρικό μονοπάτι)που είχα την τύχη να δώ στις 10 Μαίου 1994 στη Νορμανδία. Τότε έμενα στην παραθαλάσσια πόλη Granville και η Μάγχη απλωνόταν γύρω μας. Είδαμε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα με τον Ήλιο υπό έκλειψη να χάνεται στα χρώματα και τα σύννεφα του ορίζοντα. Κάπως έτσι: http://www.shadowchaser.demon.co.uk/eclipse/1994/ αλλά πάνω από τη θάλασσα...

Το αστείο είναι ότι δεν θυμάμαι αν έβγαλα φωτογραφίες! Θα ψάξω το αρχείο μου. :roll:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Έτσι για την τιμή των όπλων, επιτρέψτε μου να παραθέσω κι εγώ δύο προσπάθειές μου απ' την έκλειψη.

Μπορείτε να με φανταστείτε να προσπαθώ να κρατήσω με το αριστερό χέρι τα κυάλια 15χ70 και να είναι και σταθερά (δεν είχα την πολυτέλεια να κουβαλάω τρίποδο), ενώ με το δεξί να εφαρμόζω το φακό της μηχανής στον έναν προσοφθάλμιο. ](*,)

Ακόμη μου πονάει ο αριστερός αντίχειρας και ο καρπός :mrgreen:

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=9979&user_id=7960

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=9978&user_id=7960

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε
Και λέμε δευτερόλεπτα, διότι μόνο για 2 λεπτά κατάφερε να μείνει ελεύθερος από τα νεφελώδη δεσμά!
Και πολλά λες, εγώ νομίζω το άνοιγμα για λήψη ναού και ήλιου κράτησε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα.
Δημοσιεύτηκε

Νίκο ωραίο το βιντεάκι και άσε τις γκρίνιες περί κειμένου...

(σαφώς πάνω μου είναι η μύγα) :roll:

Η αλήθεια είναι ότι μόνο μια γνωστή καλή μας φίλη θα μπορούσε να κάνει

βίντεο-ρεπορτάζ "Κυνηγοί της παράλλαξης" :lol:

"Η Σελήνη τρώει σιγά σιγά τον Ήλιο και βλέπετε τους φωτογράφους

να τρέχουν στο γκρεμό για το καλύτερο αποτέλεσμα..."

Δημοσιεύτηκε

Μάνο πολύ καλές φωτό, συγχαρητήρια!

Νίκο καταπληκτικό βίντεο, αφήγηση και μουσική. Βλέποντάς το, χτύπαγα το κεφάλι μου ](*,) που τελευταία στιγμή δεν ήρθα μαζί σας. Άσε που είχα δίπλα και την Κυριακή... ποιος την άκουγε!!!

ΥΣ: Μη δίνεις σημασία στις κριτικές, προχώρα, εσύ είσαι νέος ακόμα!

Διευκρίνηση: To 2006 είμασταν Προευθαλείς... Δηλαδή Ευθαλείς, αλλά απλά δεν το ξέραμε ακόμα, ε;

:D

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Δημητρη, Ιακωβε και Ηλια Συγχαρητηρια για την δημοσιευση σας στο Spaceweather!!! =D> =D>

Ηλια Συγχαρητηρια για το Πρωτοσελιδο =D> =D>

Πολυ καλες οι φωτογραφιες ολων σας =D> =D> Αντε παιδια και στις επομενες!!!

Συγχαρητηρια σε ολους τους Ελληνες ερ. Αστρονομους για τις ομορφες στιγμες που μας προβαλουν απο τις φωτογραφιες τους αλλα και για τα βιντεο (οπως του κ. Τρεμουλη --Νικο πολυ καλο το βιντεο) και μπραβο γιατι μπορουμε ολοι κλιγο ή πολυ να μπουμε στον παλμο και στην χαρα μιας Εκλειψης και ενος αστρονομικου γεγονοτος! <πιστευω οτι οι περισσοτεροι θυμηθικαμε "εικονες" και στιγμες απο παλαιοτερες εκλειψεις (Καστελλοριζο, Αιγυπτο, Ρωσια, Κινα κ.α)>

Να σας πω οτι ολοι οι Αστροπαρατηρητες της Αστ.Ετ. Κερκυρας την χαρηκαμε παρα πολυ την Εκλειψη και παρασαμε πολυ ομορφες στιγμες πανω στον Παντοκρατορα αφου η θεα και το χρωματα του τοπιου ηταν Απιστευτα και βεβαια πιο πολυ χαρηκαμε που ειδαμε την Εκλειψη αφου ολα τα sites εδιναν οτι θα ειχαμε συννεφια αλλα επεσαν εξω :mrgreen: αφου στις 5.00πμ που κοιταξα τον ουρανο ειχε μια "γλυκια" ξαστερια! εκεινη την στιγμη δεν καταλαβαινα κουραση ή ελλειψη υπνου παραμονο την χαρα οτι θα δουμε την Εκλειψη :mrgreen: !!!!

Ξεκινησαμε στις 6.00πμ για να ειμαστε πανω στις 7.00πμ, μετο που φτασαμε αρχισαμε να στηνουμε τηλεσκοπια, φωτογραφικες και τριποδα αυτη εδω βγηκε εκεινη την στιγμη περιπου αφου ημουν ο πρωτος που τοποθετισε το τριποδο, εβαλα και τον Fisheye πανω και αρχισα να αποτυπωνω το Μεγαλειο της φυσης(!!!) η ωρα περνουσε και τα διαφορα μικρο προβληματα δεν αρχισαν να παραρουσιαστουν αφου τα T-rings και οι ανταπτορες δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους...μιας και δεν μπορουσαμε να τοποθετισουμε σωστα την Canon πανω στο Takahashi της εταιριας και ενω ο ηλιος ηταν ετοιμος να βγει η Canon πανω στον εστιαστη δεν ελεγε να εστιασει<μας ελλειπε μια προεκταση του εστιαστη> αλλα....ο καλο ο αστρονομος ξερει κι'αλλο μονοπατι...εβαλα γρηγορα-γρηγορα το Ed80 πανω απο το Tahashi βαλαμε και την Canon πανω και...αρχισαμε το "παιχνιδι", τα κλειστρα τα εδωσαν ολα --οτι ειαν και δεν ειχαν-- τα ξεζουμισα!!! <ισως καποια στιγμη φτιαξω ανα gif>

Αυτα τα λιγα προς το παρον...αφου ακομα νοιωθω την κουραση της χθεσινης μερας....μιας και μετα πηγα κατευθειαν για δουλεια <εως 22.00 ](*,) > αλλα ακομα και μεχρι αργα το βραδυ το χαμογελο και η χαρα που ειχα παρει απο την Εκλειψη δεν ειχε φυγει απο το προσωπο μου!!!! \:D/

Αντε παιδια και στα επομενα!!!!! :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!! =D> =D> =D>

Και σε εσάς από το Σούνιο, ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας τον «θησαυρό» των 30 δευτερολέπτων που καταφέρατε να συλλέξετε!

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά το βιντεάκι Νίκο ήταν φοβερό!!!

Οι φωτογραφίες από το 1994 ήταν τέλειες. Νομίζω ότι αξίζει πάρα πολύ να κυνηγήσουμε την επόμενη δακτυλιοειδή έκλειψη που θα φαίνεται με την ανατολή του Ήλιου! Πότε είναι; :D

Χριστίνα
Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας αυτές τις υπέροχες στιγμές και φωτογραφίες. Και η φωτο στο APOD είναι φανταστική.

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap100118.html

"We See Only What We Know"

J. W. von Goethe

Επιστήμη και Τέχνη @ www.DecorHacks.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης