Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2010 kkokkolis, τί είπατε τώρα; Αδαείς παρατηρητές; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρώτα θα κάνει τον ντελάλη στους δρόμους της Σκιάθου και θα καλέσει άπαντες με την ντουντούκα, τονίζοντας φυσικά πως προτιμούνται οι έχοντες γνώσεις οπτικής, αστρονομίας, φυσικής, μαθηματικών και ...μαγειρικής (θα εξηγήσω παρακάτω το λόγο για το τελευταίο). Κατόπιν θα δει προσωπικά έναν έναν τους υποψήφιους και θα τους δώσει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο 500 ερωτήσεων. Μέχρι να συντάξει το ερωτηματολόγιο, θα έχουν περάσει κανά δυο χρονάκια. Οι 3 καλύτεροι θα εκπαιδευθούν επί τριμήνου σε θέματα προσοφθαλμίων, οπτικής και αστρονομίας, θα περάσουν από εξαντλητικά τεστ γνώσεων και ύστερα θα είναι έτοιμοι για το Μαραθώνιο των Προσοφθαλμίων. θα αναβάλλει το συγκριτικό τεστ 5 με 6 φορές, γιατί όλο και κάποιος φίλος ή ξάδελφος θα παντρεύεται και μετά από κανένα χρόνο θα βρει με κόπο μια ημερομηνία που θα βολεύει.θα πάρουν όλοι άδεια 2 μέρες (τουλάχιστον) από τη δουλειά τους. Ο Μαραθώνιος θα αρχίσει από πρωίας, με 150 τεστ στο φως, σε λευκές κόλες, σε μακρινά αντικείμενα, σε κοντινά αντικείμενα, στη θάλασσα, στον ουρανό, στις λουόμενες κ.λ.π θα ακολουθήσει ενδελεχής νυχτερινός έλεγχος (χωρίς λουόμενες αυτή τη φορά). Μέχρι να φέξει θα διυλίσουν όλα τα περαστικά κουνούπια...Την άλλη μέρα το πρωί και το βράδυ, θα γίνει επανέλεγχος των εκτιμήσεων (χωρίς λουόμενες επίσης, αρκετό μπανιστήρι έκαναν την πρώτη μέρα). Στο διάστημα των 2 αυτών ημερών κάποιος επίσης πρέπει να μαγειρεύει για να τρώνε κι επειδή ο κ. Σοφολόγης είναι καλοφαγάς θα προτιμηθεί κάποιος που να έχει θητεύσει δίπλα στον Μποτρίνι και γιατί όχι να είναι ο ίδιος ο Μποτρίνι...Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζει τα μυστικά του καλού ποπ κορν... Όπως και νά χει, ακόμα και χωρίς παρατηρητές θα προλάβετε τουλάχιστον για 2 χρόνια να χαρείτε τον προσοφθάλμιο σας... Έχει και φέτος κάτι γάμους στο πρόγραμμα...Ύστερα θα τον παραλάβετε, όπως τον προσοφθάλμιο της φωτογραφίας που έχει επισυνάψει ο Τάκης!Καλό συγκριτικό κρας τεστ κύριε Σοφολόγη μας!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Πράγματι Κατερίνα, αυτή θα είναι λίγο-πολύ η πειραματική διαδικασία! Όμως οι λουόμενες θα συμμετάσχουν σε κάθε φάση της, δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να συμμετάσχουν μόνο την πρώτη μέρα! Βέβαια, για να τις δελεάσω θα χρειαστώ ένα πιο χαριτωμένο τηλεσκόπιο από τα δικά μου τα βαρετά κι ασπρόμαυρα, π.χ. ένα ροζουλί LX200 με λουλουδάκια on the side! Αν γνωρίζεις κάποιον/α που μπορεί να βοηθήσει θα στο χρωστάω! Αν όχι δεν πειράζει, θα βοηθήσεις τη δοκιμή αναλαμβάνοντας το τέστ του καφέ, στην εξέλιξη του οποίου να σημειώσω φίλοι, η Κατερίνα έχει μεγάλη συνεισφορά αλλά και εμπειρία! Εκείνο ντε, που αδιάζουμε τον καφέ πάνω στο τραπεζάκι με τα προσοφθάλμια και λέμε "Με συγχωρείτε... ήταν τυχαίο..." Όμως Κατερίνα, για να σοβαρευτούμε λίγο, αισθάνομαι ότι με αδικείς πολύ μ΄αυτά που δημοσιεύεις και πρέπει να διορθώσω μια-δύο ανακρίβειες που με θίγουν βαθύτατα, τις εξής τρείς: 1. Η φωτογραφία με τα θρύψαλα δεν έχει σχέση με κανένα τεστ προσοφθαλμίων. Είναι από το τέστ με τα αποχρωματικά. 2. Το καλαμπόκι μου αρέσει μόνο ρόκα, κι όχι σε μορφή τριμένου φελιζόλ. Να ενημερωθεί αμέσως αυτός ο κ. Μποτίνι που μας κάνει και τον έξυπνο.3. Στο χώρο όπου γίνονται οι νυχτερινές δοκιμές δεν τρώει κανένας διότι οι ερυγές χαλάνε το seeing, άσχετη!4. Το ενδημικό κουνούπι της Σκιάθου δεν χωρά σε κανένα οπτικό πεδίο, είναι σαν Super Puma - τί λέω - σαν τo μεγάλο βομβαρδιστικό στο Avatar είναι! Ορίστε μας!!! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2010 Τελικά φίλε vlahmapoutras αγόρασες κάτι απ'όλα αυτά? Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Τελικα επειτα απο πολυ σκεψη και ψαξιμο κατεληξα στην αγορα των παρακατω 1)Baader Ortho 5mm 2)Vixen LVW 22mm 3)Telrad Finder 4)Hotech SCA Laser Collimator 4)Pocket Sky atlas 6)Planisphere Το μονο αγκαθι ειναι οτι ακομα δεν μπορω να αποφασισω μεταξυ Nagler T6 13mm και Vixen LVW 13mm(δεν φοραω γυαλια,δεν εχω δει παρατηρησει με προσοφθαλμια πλην των μαμισιων,ενδιαφερομαι μονο για παρατηρηση).Ξεκοκκαλισα το ιντερνετ και οι αποψεις στο συγκεκριμενο συγκριτικο ειναι λιγες μεν,συγκεχυμενες δε.Ωραια διλημματα θα πει κανεις,αλλα ειμαι στο 50-50 και δεν μπορω να αποφασισω. Καμια βοηθεια/συμβουλη??? There is no knowledge that is not power...
nio22 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 φιλε για μενα παρε vixen εχω δοκιμασει τον 13mm του θεμη (οπως αυτον που θελεις) στο τηλεσκοπιο μου 8'' f4.4 εμεινα αναυδος περιμενα να δω κομη αλλα δεν υπηρχε πουθενα. πολυ καλο προσοφθαλμιο. meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Το μονο αγκαθι ειναι οτι ακομα δεν μπορω να αποφασισω μεταξυ Nagler T6 13mm και Vixen LVW 13mmΚαμια βοηθεια/συμβουλη??? Φίλε μου είτε αποφασίσεις nagler ειτε vixen το μόνο σίγουρο είναι ότι και με τα 2 θα μείνεις πλήρως ικανοποιημένος.Θεωρώ ότι και τα 2 συγκαταλέγονται στα κορυφαία προσοφθάλμια της αγοράς κατά την ταπεινή μου άποψη. http://www.astropixel.gr
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Αφού τα θεωρούν ισάξια οι γνώστες προτείνω να πάρεις τον Vixen για τους εξής λόγους:1. Με τον 22 & τον 13 ξεκινάς μια ωραία σειρά2. Είναι κοντά σε βάρος και, αν δεν λανθάνω (!!!) και ομοεστιακοί μεταξύ τους. Βάλε βγάλε δηλαδή χωρίς ανάγκη για πολλές ρυθμίσεις3. Για να μην εξαπλωθεί άλλο στην Ελλάδα η επιδημία της ασθένειας με τα πράσινα εξανθήματα ΥΓ: Και εγώ πήρα τον Pocket Sky Atlas που τον βρίσκω βολικό, αλλά προτίμησα τον Rigel από τον Telrad. Πέρα από το οτι ήμουν αναγκασμένος να το κάνω για τον λόγο πως ο Telrad πάνω σε ένα C6 μοιάζει με τον Pavarotti καβάλα σε ένα πόνυ, ο Rigel έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ύψος, παλμική λειτουργία, βάρος, πρόσβαση των ρυθμίσεων, δύο βάσεις, εύκολη αφαίρεση, εύκολη αποθήκευση κλπ. Βέβαια του λείπει ο κύκλος 4 μοιρών, γεγονός που δεν πτοεί σε ένα SCT, αλλά για σένα μπορεί να είναι πρόβλημα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Για να μην εξαπλωθεί άλλο στην Ελλάδα η επιδημία της ασθένειας με τα πράσινα εξανθήματα Γιατί Κωνσταντίνε τόση απέχθεια στην πράσινη επιδημία; Είναι σε ορισμένες περιπτώσεις..πολύ ωραία τα εξανθήματά της...Τόσο που δεν θες να γίνεις καλά... ειδικά με τον Nagler 16mm T5... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Φίλε vlahmapoutras εγώ θα σου προτείνω με σειρά προτεραιότητας 10mm pentax XW, 11mm nagler, 13mm nagler, 13mm vixen LVW.Το προσοφθάλμιο μεσαίας μεγέθυνσης (100Χ-125Χ) είναι για μένα αυτό που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο από κάθε άλλο.Γι αυτό αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που απαιτούνται για να πάρεις pentax ή nagler μην το σκεφτείς.Απ τον 13mm Vixen του Θέμη έχω δει κ εγώ κ έχω γουρλώσει τα μάτια μου.Αλλά πιστεύω πως το παραπάνω πεδίο που έχουν οι άλλοι δύο αξίζει να το αποκτήσεις.Αν απ την άλλη δεν θες να δαπανήσεις τόσο μεγάλο ποσό τότε χτύπα τον Vixen χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κ όσο για την πράσινη επιδημία θα συμφωνήσω με τον Τάσο.Είναι πολύ ωραία τα εξανθήματα της. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Για να μην εξαπλωθεί άλλο στην Ελλάδα η επιδημία της ασθένειας με τα πράσινα εξανθήματα Γιατί Κωνσταντίνε τόση απέχθεια στην πράσινη επιδημία; Είναι σε ορισμένες περιπτώσεις..πολύ ωραία τα εξανθήματά της...Τόσο που δεν θες να γίνεις καλά... ειδικά με τον Nagler 16mm T5... Δεν έχω καμμία αμφιβολία. Είμαι εξοικειωμένος άλλωστε με το φαινόμενο, λόγω επαγγέλματος. Έχω ακούσει την ιστορία αυτή πολλές φορές: ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα, ''ταξιδεύεις'' σε άλλους κόσμους, όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται ανούσια και δεν επιθυμείς να θεραπευτείς. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα προκαλεί και η ηρωίνη. Σοβαρά τώρα, ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να σατυρίσει εσένα και εμένα Τάσο; Όλοι τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή σατυρίζουν. Έ, η TV είναι ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου των προσοφθαλμίων: σου υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια, τους ψηφίζεις δαγκωτό, τσακώνεσαι για χάρη τους και στο τέλος σε αφήνουν χωρίς λεφτά, καλή ώρα... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Με το συμπάθειο Κωνσταντίνε μου, συμφωνώ μαζί σου, σε αφήνουν χωρίς λεφτά αλλά και με πολύ καλές έως Α-ΡΙ-ΣΤ-ΕΣ εικόνες του Σύμπαντος που τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση...σου μένουν χαραγμένες στην αστρονομική σου "μνήμη". Ε αυτό είναι κάτι που δε το κάνουν οι πολιτικοί!!! Επίσης νιώθω ότι υπάρχουν αρκετοί ομοιοπαθείς που μπορούν να το πιστοποιήσουν αυτό... Δε λέω πως όλα τα προσοφθάλμιά τους δίνουν όλα αυτά που υπόσχονται, υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που μπορούν να πουν πολλά, άλλοι θετικά και άλλοι αρνητικά. Σε μένα μέχρι στιγμής, έχουν δώσει όλα αυτά που φανταζόμουνα στις επαφές που είχα μαζί τους. Εφάμιλλη ικανοποίηση όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ένιωσα και με τους LVW. Θέλω έναν 2ιντσο χαμηλής μεγέθυνσης και μετά τον Panoptic 24mm..σκέφτομαι σοβαρά τον NLVW 30mm!Να μια περίπτωση που δε θα πάω στην TV λόγω τεραστίου κόστους στα αντίστοιχα κομμάτια...από την άλλη ο Ιάπωνας NLVW είναι μάλλον μια καλή περίπτωση άριστου λόγου τιμής προς απόδοση (ο συνδυασμός της ευτυχίας δηλαδή! ) και δύσκολα αντιστέκομαι στην ιδέα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Απλώς εννοώ πως η σάτυρα (ή σάτιρα; ) στο πρόσωπό σου αποτελεί επιβεβαίωση πως είσαι στην κορυφή, όχι αμφισβήτηση.Και εγώ έναν Powermate έχω και δεν μπορώ να του βρω ελαττώματα (πέρα από κάτι πράσινα σπυριά στην μούρη του).Εμένα πάντως και οι πολιτικοί μας με κάνουν να βλέπω αστεράκια, αλλά και παραισθήσεις ακόμη. Προχθές είδα την Αφροδίτη της Μήλου να μου κάνει άσεμνη χειρονομία! Ορκίζομαι, δεν κάπνισα τίποτε!Αλλά αυτό είναι off topic. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Θέλω έναν 2ιντσο χαμηλής μεγέθυνσης και μετά τον Panoptic 24mm..σκέφτομαι σοβαρά τον NLVW 30mm!Νίκο για τους ίδιους λόγους έχω βάλει κ εγώ στον μάτι τον 30mm αλλά δεν τον έχω πάρει ακόμη περιμένοντας εντυπώσεις.Ασε που πολλά μαγαζιά δεν τον έχουν καθόλου.Τα δικά μας ούτε καν γνωρίζουν γι αυτόν όταν είχα ρωτήσει.Εχεις μάθει εσύ τίποτα? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Πάντως η σημειολογία της εξωτερικής σχεδίασης του Vixen NLVW 30mm παραπέμπει απ' ευθείας στην σειρά των NLV, παρά των LVW που ακολουθούν το γνωστό σχήμα LVW- Superwides- Stratus- Hyperion. Ακόμη και το όνομα είναι συνδιασμός των ονομάτων των δύο σειρών της Vixen. Δεν γνωρίζω τι υποδηλώνει αυτό και ποιά είναι η εσωτερική σχεδίαση.Πέραν του οτι αδυνατεί να εστιάσει σε κάποια διοπτρικά, δεν βρήκα καμμία άλλη πληροφορία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Παναγιώτη (filiatra) έχεις δίκιο. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον συγκεκριμένο φακό NLVW 30mm 2"... Καταρχήν, όπως θα έχεις μάλλον ήδη δει, τον πουλάει στην ασυναγώνιστη τιμή των 22.600 Yen (191 ΕΥΡΩ σημερινή ισοτιμία με μεταφορικά μέσα!) ο Barry στην Ιαπωνία.http://www.kkohki.com/English/kkohkiparts.html#Vixen LVW Οι μόνες πληροφορίες που έχω δει και εγώ όπως και εσείς, είναι λιγοστές και κάποιες σκόρπιες αναφορές. Ένας τύπος ονόματι Wavytone γράφει ότι τον έχει και λέει κάτι θετικό εδώ, στο τέλος της σελίδας σε αυστραλιανό φόρουμ. Αυτός φυσικά έχει f7 τηλεσκόπιο οπότε το βρίσκει flat το πεδίο μέχρι τα άκρα.Δεν ξέρω στα δικά μας dob τι θα παίξει με τον φακό στο θέμα αυτό. Ο τύπος επίσης αναφέρει και ισχυρίζεται ότι ο NLVW αποτελεί εξέλιξη των LVW και θα βγει όλη η περίφημη σειρά σε NLVW ονομασίες.http://www.iceinspace.com.au/forum/showthread.php?t=28579 Αν είναι το ίδιο flat και σε γρήγορα dob...θα είναι ΤΟ κομμάτι για τη συγκεκριμένη εστιακή, δεδομένης και της εξευτελιστικής τιμής του!!! Καλέ μας Στέφανε (Σοφολόγη εννοείται! ) μήπως τον έχεις εσύ;;; Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα post σου που κάτι έλεγες για αυτόν... Ούτε στο Cloudynights έχει κάποιο review ούτε τίποτα...Προσοφθάλμιο Φαντομάς!!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Το μονο αγκαθι ειναι οτι ακομα δεν μπορω να αποφασισω μεταξυ Nagler T6 13mm και Vixen LVW 13mm Καμια βοηθεια/συμβουλη??? Αν μπορείς να πάρεις τον Τ6 μην το σκέφτεσαι καθόλου. Είναι μια άριστη και σίγουρη αγορά που θα την καταευχαριστηθείς. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Έχω ακούσει την ιστορία αυτή πολλές φορές: ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα, ''ταξιδεύεις'' σε άλλους κόσμους, όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται ανούσια και δεν επιθυμείς να θεραπευτείς. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα προκαλεί και η ηρωίνη. Μα γι αυτό ακριβώς γιατρέ μου η ηρωίνη είναι απαγορευμένη κι η TV έχει "απαγορευτικές" τιμές!!! Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
MARINOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 ...Δεν γνωρίζω τι υποδηλώνει αυτό και ποιά είναι η εσωτερική σχεδίαση.Πέραν του οτι αδυνατεί να εστιάσει σε κάποια διοπτρικά, δεν βρήκα καμμία άλλη πληροφορία.http://www.svenwienstein.de/HTML/hyperion_-_english_version.html Χρήστος Μαρινός
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 ...Δεν γνωρίζω τι υποδηλώνει αυτό και ποιά είναι η εσωτερική σχεδίαση.Πέραν του οτι αδυνατεί να εστιάσει σε κάποια διοπτρικά, δεν βρήκα καμμία άλλη πληροφορία.http://www.svenwienstein.de/HTML/hyperion_-_english_version.html Την γνωρίζω αυτή την δοκιμή και την έλαβα σοβαρά υπ'όψιν στο να αγοράσω τα προσοφθάλμια που αγόρασα, αλλά περιλαμβάνει τα LVW, όχι τον Φαντομά NLVW.Καλά κάνεις και την βάζεις γιατί είναι η πληρέστερη δοκιμή των κλώνων που γνωρίζω να υπάρχει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Τελικα αποφασισα να κινηθω για την αποκτηση του Nagler γιατι αν συνεχιστει κι αλλο το τοπικ θα εχουμε ιντερνετικο καυγα μεταξυ Nagleroλατρων και Naglerομαχων!!!82 μοιρες εναντι 65(ή 70 του Pentax),το οτι δεν φοραω γυαλια,η ποιοτητα τους συν τα μελη του φορουμ με οδηγησαν σε αυτο.Ευχαριστω ολους τους συνεξαρτημενους (ουτους η αλλως η ψυχεδελικη αισθηση που δινει το συμπαν οταν το παρατηρεις δεν πιστευω να συγκρινεται με καποιο ναρκωτικο).Ειρηνη υμιν,καθαρους ουρανους και ακομα καθαροτερα μυαλα... There is no knowledge that is not power...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Τελικα αποφασισα να κινηθω για την αποκτηση του Nagler γιατι αν συνεχιστει κι αλλο το τοπικ θα εχουμε ιντερνετικο καυγα μεταξυ Nagleroλατρων και Naglerομαχων!!!82 μοιρες εναντι 65(ή 70 του Pentax),το οτι δεν φοραω γυαλια,η ποιοτητα τους συν τα μελη του φορουμ με οδηγησαν σε αυτο.Ευχαριστω ολους τους συνεξαρτημενους (ουτους η αλλως η ψυχεδελικη αισθηση που δινει το συμπαν οταν το παρατηρεις δεν πιστευω να συγκρινεται με καποιο ναρκωτικο).Ειρηνη υμιν,καθαρους ουρανους και ακομα καθαροτερα μυαλα... Καλορίζικος. Ειρήνη αμήν.Πάντως ξέφυγες από τις αρχικές προδιαγραφές: "Κατ' αρχην καλη χρονια με υγεια,αγαπη και καθαρους ουρανους σε ολα τα μελη του φορουμ. Αφου συμπληρωσα ηδη μισο χρονο μετα την αγορα του GSO Dob 10' ηρθε η ωρα για αγορα καποιων προσοφθαλμιων.Καποιες ιδεες εχω ηδη στο μυαλο μου,αλλα αφου εμπιστευτηκα τις προτασεις των μελων για αγορα τηλεσκοπιου και με βγαλαν ασπροπροσωπο,λεω να ξαναδοκιμασω την ιδια φορμουλα.Ξερω οτι τις περισσοτερες φορες οτι πληρωνεις παιρνεις,αλλα με δεδομενο οτι 1)Τα λεγομενα "ποιοτικα" προσοφθαλμια (Televue,Pentax etc.) ειναι οικονομικα απλησιαστα. 2)Δεν με νοιαζει να θυσιαστει λιγη ευκρινεια-ποιοτητα-κοντραστ στην παρατηρηση,αρκει να ειναι σχετικα αποδεκτη και οχι απαραδεκτη. 3)Το budget που θελω να διαθεσω ειναι γυρω στα +/- 350 ευρω. 4)Το τι ειναι καλο/κακο ειναι σχετικο και διαφερει ανα ατομο. προσανατολιζομαι στην αγορα 3 κομματιων α)Ενα για πλανητικη παρατηρηση (απο 4-6mm). β)Ενα 13-15mm για γενικη παρατηρηση. γ)Ενα 20-25mm για deep sky. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας." Το Nagler μόνο του κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από τον προυπολογισμό για όλα μαζί. Έτσι την παθαίνουμε σε αυτό το χόμπυ.Χαλάλι, μια ζωή την έχουμε... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 στα ποσα πας μεσα για εμποριο???
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 στα ποσα πας μεσα για εμποριο??? Ρωτάς; Ποιόν ρωτάς;Πόσα; Ποιά πόσα;Πας; Πως πας;Μέσα; Που μέσα;Εμπόριο; Τι εμπόριο;Κάπου πάει το μυαλό μου... Μούμπλε, μούμπλε, μούμπλε... !Νομίζω, αν ο δικηγόρος σου έχει ιδιωτικό jet και έχει εκλεγεί βουλευτής, πας στο σαλέ σου στην Ελβετία και σου ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία. Τώρα αν εννοείς κάτι άλλο, δεν ξέρω.Purple haze all in my brain... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Αφού κατεληξες στον nagler καλύτερα τον 11mm για μεγαλύτερη μεγέθυνση.Το 10'' σου την απαιτεί. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Καλορίζικος vlahmapoutras Άσε τους άλλους να αγοράζουν τους υπερίωνες με το κιλό κι από την πολλή "κόμη" σε λίγο θα βλέπουν παντού...τρίχες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα