DimPag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 E αν κάποιος εχει στην κατοχή του ή γνωρίζει για την LVI smartguider Θα ήθελα πληροφορίες Ακρίβεια παρακολούθησης-οδήγησης-ευκολόχρηστη-λειτουργική ευχαριστώ
crusader Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 καλησπέρα φίλε μου. Ειλικρινά δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα. Απόλυτα ακριβής, εύκολο στη χρήση. Δεν πρόκειται να σε παιδεψει κάθόλου. APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 ProATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel http://astrophotographia.blogspot.comhttp://photographiaHD.blogspot.com
DimPag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Φίλε crusader σε ευχαριστώ για την απάντηση το μόνο που με φρενάρει ειναι η τιμή
aristotelis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Τι ειναι αυτο ρε παιδια???
DimPag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Aristoteli ειναι camera οδήγησης
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Δεν ξερω βρε παιδια, απο την αρχη η τιμη του με ξενισε. Προσφατα διαβασα και ενα review στο τελευταιο τευχος του AstrophotoInsight και ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε οτι και σου βγαζει ελαφρα την πιστη να βρεις αστερι και δεν ειναι ιδιαιτερα ευελικτο στο να διαλεξεις πως θα κανει οδηγηση. Απο αυτην την αποψη ενα ST-4 ματαχειρισμενο εχει φτασει στα $300 στο αστρομαρτ, και αυτο ειναι σιγουρο και δοκιμασμενο και SBIG Και υστερα λαβετε υποψην και αυτο: εκτος της περιπτωσης που τραβας μονο με DSLR και θελεις απολυτη φορητοτητα και ανεξαρτησια, σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ο υπολογιστης ειναι απαραιτητος. Ενα μικρο netbook ειναι περιπου 300 ευρω, κραταει καπου 5 ωρες και θα κανει και πολλα αλλα πραγματα. Βαζεις και μια φτηνη οδηγητικη καμερα με το PHD και εισαι θεος - συνιστω ανεπιφυλακτα μεταχειρισμενη DSI Pro, αλλα και οι QHY5 εχουν πολυ καλες κριτικες (πουλαει ο Ηλιας μια σε χαμηλη τιμη στις αγγελιες) και φυσικα υπαρχει παντα η λυση της Philips (και τετοια πουλιεται στις αγγελιες) just my 2 cents......
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Σε γενικες γραμμες τα πραγματα ειναι οπως τα λεει ο roryt.Απο μερα σε μερα, οι λεπτομεριες και τα αποτελεσματα της δοκιμης.
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Φίλε Dimpag το συγκεκριμένο οδηγητικό σύστημα(Lvi) το έχω στην κατοχή μου εδώ και 6 μήνες περίπου χωρίς να αντιμετωπίσω ιδιαίτερα προβλήματα με την οδήγηση.Θα έλεγα μάλιστα ότι κάνει την δουλειά του μια χαρά χωρίς να μου βγάζει την πίστη να βρω αστέρι-οδηγό,αντίθετα με τα λεγόμενα απο το review του AstrophotoInsight.Αλλα προορίζεται για φωτογράφηση με DSLR και μόνο(λόγω φορητότητας)!!!!αν ασχοληθείς με CCD(λόγω του ότι θα χρειαστείς όλα τα παρακάτω καλούδια λαπτοπ,μπαταρίες κ.α) τότε καλύτερα να κοιτάξεις και άλλες λύσεις πιο οικονομικές. http://www.astropixel.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Αντρεα, δεν μας κανεις ενα μικρο review οποτε μπορεσεις, οχι τιποτα εξωτικο, κατι απλα να παρουμε μια ιδεα ; Ισως σε συνεργασια με τιν Κωστα ; Ενταξει, περα απο την δυσκολια μου να καταπιω την τιμη, και περα απο το γεγονος οτι προοριζεται, οπως και εσυ ειπες, για καταστασεις που θες αυτονομια, πιστευω θα ενδιεφερε πολυ κοσμο τι ειναι τουτο δω το μαραφετι βρε παιδια. Και μου φενεται περιεργο να ειναι τοσο μαπα. Ενταξει η Οριον (αν εχει βγαλει κατα περιοδους....), την LVI δεν την ξερω, αλλα το εχω δει να λανσαρεται και σαν Baader, και μου φενεται δυσκολο η Baader να συνεδεσε το ονομα της με κατι τοσο αποτυχια (συμφωνα τουλαχιστον με το review που λεω στο AP)
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Αγλικά δεν γνωρίζω αλλά από τα λίγα που καταλαβαίνω & της φωτογραφίες την δούλεψα μια χαρα.Επισυνάπτω ένα απο τα πολλά manual. ΣημείωσηΑσχολούμε μόνο με φωτογράφιση DSLR γιατί δεν σκοπεύω να κουβαλάω μαζί μου υπολογιστή δεύτερη μπαταρία κλπ. Βέβαια ο ανδρέας είχε βάλει στη σελίδα του κάποιες οδηγίες παλαιότερα, δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα.lvi_smartguider_manual_eng.pdf Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Αντρεα, δεν μας κανεις ενα μικρο review οποτε μπορεσεις, οχι τιποτα εξωτικο, κατι απλα να παρουμε μια ιδεα ; Έφτασεν!!!!! Το είχα έτοιμο λόγο της ομάδας...ξέρεις ποιας ε??? Γιάννη και ως Baader λανσάρεται και ως Orion αν δεν κάνω λάθος.Και η κάμερα είναι σχεδόν ίδια με την QHY-5.Οπότε άμα ήτανε μπαχατέλα δεν νομίζω οτι θα το ρίσκαραν οι εταιρίες αυτές.Πάντως παιδιά τα δαχτυλίδια σίγουρα θα τα κουνήσετε λιγάκι δεν υπάρχει περίπτωση.Εντάξει η κάμερα δεν έχει πεδίο τρελό 752X480 είναι μην τρελαθούμε κιόλας σίγουρα θα χρειαστεί λίγο κούνημα. Ασχολούμε μόνο με φωτογράφιση DSLR γιατί δεν σκοπεύω να κουβαλάω μαζί μου υπολογιστή δεύτερη μπαταρία κλπ Για αυτό το σκοπό ακριβώς είναι το Lvi.Σωστά το είπες Μπάμπη. Lvi Smartguider ο έξυπνος οδηγός μιας DSLR 2.pdf http://www.astropixel.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Και το review από τον Κώστα που μας είχε στείλει προ μερικών ημερών αλλά που μόλις ανέβηκε: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11408 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
DimPag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Aνδρέα το έψαχνα πολύ και λόγω τιμής και άγνοιας περί της LVI .Κάτι είχα διαβάσει αλλά λίγα πράγματα πάντως ευχαριστώ πολύ για της οδηγίες χρήσης .Θα ήθελα αν γνωρίζεις για την QHY5 εκτός του υπολιστή ο τρόπος λειτουργίας της είναι ποιο σύνθετος και δύσκολος απο τη LVI.Γιατι απο πλευράς τιμής ειναι υπερδιπλάσια ευχαριστώ
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2010 Γιάννη και ως Baader λανσάρεται και ως Orion αν δεν κάνω λάθος.Και η κάμερα είναι σχεδόν ίδια με την QHY-5.Οπότε άμα ήτανε μπαχατέλα δεν νομίζω οτι θα το ρίσκαραν οι εταιρίες αυτές. Για την Οριον δεν θα επερνα ορκο Αλωστε και τα αντιστοιχα της Meade αποτυχια ητανε. Το ονομα του Lazaroti υποτιθεται οτι ειναι υπερ, αλλα εχω δει και αλλες του αποτυχιες σε ηλεκτρονικα (πχ το συστημα μοτερ/χειρηστηριο για Vixen και κλωνους, που οι κακες γλωσσες λενε οτι "χανει" απο σχεδιασμο, παρα την τσουχτερη του τιμη). Αλλα για την Baader με ειχε παραξενεψει και εμενα - συνηθως ειναι ποιο προσεκτικοι. Παντως εγω εμπιστευομαι την δικια σας αποψη παιδες και ευχαριστουμε για το review Απο οτι φενεται ο τυπος στο AstrophotoInsight ηταν λιγο υπερβολικος. Αν και επιμενω οτι ΙΜΗΟ η τιμη του ειναι καπως υψηλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα