Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μόλις χθές πήρα το τηλεσκόπιο που "μαγείρευα"....

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1750

μαζί http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1376...

ευχαριστώ το Πλανητάριο Θεσ/νίκης ήταν πολύ εξηπηρετικοί όλοι τους....

και η αλήθεια είναι οτι με βοήθησε αυτο...http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765

αξίζει να το πάρει ο καθένας ....

για να μην παρεξηγηθώ...δεν κανω διαφήμηση απλα προσπαθώ να μοιραστώ μαζί σας κατι που με βοήθησε....

Δημοσιεύτηκε

Φίλε maestro,

καλορίζικο το εργαλείο σου!!! Καλές φωτογραφίες εύχομαι, αν κατευθυνθείς προς τα εκεί...η επιλογή σου μάλλον αυτό υποδηλώνει.

Μην ανησυχείς και τόσο πια, δεν είναι διαφήμιση να εκθειάζεις ένα καλό βιβλίο και το πόσο καλά εξυπηρετήθηκες...ίσα ίσα που το καλό πρέπει να λέγεται και να διαδίδεται...είναι καλοπροαίρετη διαφήμιση για να το θέσω πιο σωστά..:wink:

AVANTI λοιπόν Maestro! :-({|= :-({|= \:D/ \:D/

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω όλους ...εχει να κάνει με την ασχολία μου με την μουσική φίλε filiatra. Αλλα όσο καλα ξέρω μουσικη αν ήξερα και αστρονομία θα μουν ευτυχέστατος....τεσπα...ελπίζουμε.

Ευχαριστώ και θα σας χρειαστώ όλους στο μέλλον...σίγουρα

Δημοσιεύτηκε

Τωρα...το τηλεσκοπιάκι μου (ειπαμε διοπτρικο 100μμ) είχε μαζί του ενα βασικό προσοφθάλμιο 28mm...

θελω και θα χρειαστώ σίγουρα τουλαχιστον 2-3 ακόμα (δεν θέλω να κολυμπήσω στα "βαθιά" αν και ξέρω κολύμπι) και ένα barlow...θα δώσω μέχρι 400ευρω...έχετε κάτι να προτείνετε???

Αν υπάρχει αλλού κάποιο post για προσοφθάλμια για συγκεκριμμένο τηλεσκόπιο δώστεμου το link...κοιταξα κοιταξα αλλα όλοι για dob μιλάνε ...αμαν πια.... #-o

ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Έναν Hyperion Zoom 24-8 και έναν Powermate 2x ή 2.5x (ανάλογα με τι εστιαστή διαθέτεις).

Αν πάρεις φθηνότερο Barlow (Televue 2x, Celestron Ultima 2x) παίρνεις και ένα SWA 24mm (Hyperion δηλαδή).

Συγνώμη μικρογιαλιστεροφθοριζοπρασινογραμματακιοπτικατελειουπεροχομοναδικοεξαιρετικοολαταλλαειναιγιαταμπαζαμανιολάτρες, αλλά με 400 ευρώ παίρνεις μόνο έναν Ethos που του έχουν αφαιρεθεί οι φακοί, οπότε δεν θα του είναι και τόσο χρήσιμος! :-note

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Έναν Hyperion Zoom 24-8 και έναν Powermate 2x ή 2.5x (ανάλογα με τι εστιαστή διαθέτεις).

Αν πάρεις φθηνότερο Barlow (Televue 2x, Celestron Ultima 2x) παίρνεις και ένα SWA 24mm (Hyperion δηλαδή).

Συγνώμη μικρογιαλιστεροφθοριζοπρασινογραμματακιοπτικατελειουπεροχομοναδικοεξαιρετικοολαταλλαειναιγιαταμπαζαμανιολάτρες, αλλά με 400 ευρώ παίρνεις μόνο έναν Ethos που του έχουν αφαιρεθεί οι φακοί, οπότε δεν θα του είναι και τόσο χρήσιμος! :-note

Ωχ !! Τώρα μου την λές ??? Ή ιδέα μου είναι???? :?

Δεν θέλω να δώσω περισσότερα τι να κάνω...??

Δημοσιεύτηκε

Ωχ !! Τώρα μου την λές ??? Ή ιδέα μου είναι???? :?

Δεν θέλω να δώσω περισσότερα τι να κάνω...??

Όχι, δεν στην λέω εσένα. Η συμβουλή μου είναι σοβαρή και είναι αυτό ακριβώς που έκανα και εγώ.

Απλά αστειεύομαι φιλικά με όσους πιθανώς σου πουν να δώσεις όλα σου τα χρήματα για να πάρεις έναν Nagler ή Pentax. Με τον τρόπο που σου λέω θα έχεις όλες τις μεγεθύνσεις που χρειάζεσαι και ένα πολύ καλό και ευέλικτο zoom που θα σου μείνει για πάντα, ότι άλλο και να πάρεις.

Αν δεν θέλεις Hyperion (που είναι μάλλον ο καλύτερος) υπάρχει και ο William Optics 22.5-7.5 αλλά και ένας Vixen. Από σταθερά τώρα, με 400 Ευρώ παίρνεις 4 Υπερίωνες ή 2 Vixen LVW ή 2 WO UWA ή 1.5 Panoptic ή Nagler, ή (από το εξωτερικό) 3-4 UWA της Celestron, Explore Scientific, ή 6 SWA της Agena και πάει λέγοντας. Με τον zoom το μπλέξιμο τελειώνει και αποκτάς χρόνο να σκεφτείς τι χρειάζεσαι, ενώ αποκτάς και εμπειρία σχετικά με το ποια μεγέθυνση σου αρέσει περισσότερο, ώστε να αγοράσεις μετά κάποιο σταθερό. Όσο για το Powermate, μεγεθύνει (έχεις μικρό FL) χωρίς να καταστρέφει την εικόνα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Σωστα στα λενε.....

Κι εγω με ενα ζουμ (τον WO) και ενα barlow δουλευω εδω και καιρο και ειμαι ευχαριστημενος.

Βεβαια δε σου κρυβω οτι θελω να κανω μια συλλογη απο καλα προσοφθαλμια για καποιες μεγενθυνσεις που χρησιμοποιω περισσοτερο.

Αν μπορεσεις και βρεις ποιες μεγενθυσεις σου κανουν για το τηλεσκοπιο σου τοτε μπορεις να πας κατευθειαν σε 4 hyperion. Δεν ειναι καθολου κακη λυση, καποια στιγμη θα θελησεις να αντικαταστησεις τον ζουμ, αν μπορεις να το κανεις απο την αρχη καλυτερα.

Παντως το 28mm που δινουν με το τηλεσκοπιο ειναι πολυ καλο.

Το χρησιμοποιω πολυ και δινει ωραιες εικονες αν θες μεγαλο πεδιο.

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

Είσαι ο δεύτερος μαέστρος εδώ μέσα... Ο άλλος είναι ο filiatra! Εσύ έχεις το όνομα και ο άλλος τη χάρη! Πλάκα κάνω.

Αν το τηλεσκόπιο που αγόρασες είναι αυτό του πρώτου λινκ, τότε μιλάμε για 80mm κι όχι 100.

Όλα αυτά που σου λέει ο kkokkolis είναι πολύ ωραία και πολύ χρήσιμα αλλά αφορούν κατά βάση το παρατηρησιακό κομμάτι.

Απ ό,τι διάβασα, η αρχική σου πρόθεση είναι να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία. Άλλο κεφάλαιο, εντελώς διαφορετικό από την παρατήρηση.

Κι όπως λέει και ο φίλτατος kkokkolis:

"Ακόμη και η κατανόηση του τι θέλουν οι γυναίκες νομίζω πως είναι πιθανότερα επιτεύξιμος στόχος ζωής από την ερμηνεία της αναζήτησης του ιερού δισκοπότηρου της αστροφωτογραφίας".

Για αρχή θα σου πρότεινα να μάθεις το ίδιο σου το τηλεσκόπιο και τι μπορεί να σου προσφέρει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ανακαλύψεις και τις δικές σου ανάγκες σε σχέση με την αστροφωτογραφία(σε συνάρτηση πάντα με το βαλάντιο σου).

Διάβασε όσο περισσότερο μπορείς για το ED80 και παρατήρησε τις πάμπολλες φωτογραφίες που υπάρχουν στο φόρουμ με τι εξοπλισμό και με ποια διαδικασία έχουν τραβηχτεί.

Oι ερωτήσεις σου για τον εξοπλισμό του τηλεσκοπίου, "χάνονται" σε αυτό το ποστ. Άνοιξε καινούριο τόπικ, με ένα τίτλο όπως : " ED 80. Tι αξεσουάρ προτείνετε για αστροφωτογραφία;" Όσο πιο συγκεκριμένος ο τίτλος, τόσο πιο εύκολα θα διαβάσει κάποιος "σχετικός" το θέμα.

Να τα χαίρεσαι και καλές αστροφωτογραφίες. :D

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει και 3ος "μαέστρος"... :mrgreen: Παίζω κλασσική κιθάρα... :P :wink:

μπορεί να υπάρχουν και άλλοι βέβαια και να μη το ξέρουμε... :-#

Φίλε μου εύχομαι καλό "οικονομικό" κουράγιο στην "μάζωξη" του απαιτούμενου εξοπλισμού..

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης