kaisarakos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι άσχετος πάνω στην αστροφωτογραφιση και Έχοντας στην κατοχή μου ένα τηλεσκόπιο sky-watcher 130/900 με ισημερινή AQ2 + motor μπορώ να κάνω αστροφωτογραφηση και με ποιον τρόπο καλύτερα και ευκολότερα.; Α! επίσης έχω και τον ανάκτορα Micro Stage 6030 καθώς και ένα Φίλτρο αποκοπής ακτινοβολιών UV/IR Baader με οπτικό στίλβωμα - 31.8mm (1 1/4"). Και τι φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να έχω ; έχω τώρα μια Photosmart R927 της HP 8.2 megapixels μπορώ να κάνω κάτι με αυτή ;;; http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1037 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=766
kaisarakos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Είδα και την λύση αυτή του Orion Starshoot autoguider www.telescope.com/control/astrophotography/astrophotography-cameras/orion-starshoot-autoguider Λέτε να είναι υπερβολικό για εμένα !!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Που πας να μπλέξεις παιδί μου; Η μάνα σου το ξέρει; Αν μετανοήσεις όταν θα είναι ήδη αργά επικοινώνησε, έχω το τηλέφωνο των ΑΑ (Ανώνυμοι Αστροφωτογράφοι). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kaisarakos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 ΔΥΣΚΟΛΟ Ε! ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!!Να παρω καμια usb camera οπως την philips tocam pro II ;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Ας πούμε πως είναι μια επένδυση χαμηλού ρίσκου. Δεν θα χρειαστεί τουλάχιστον να πάρεις νέα βάση, 4 νέους σωλήνες, 6 βαλίτσες με νέα παραφερνάλια, να χτίσεις παρατηρητήριο, να φύγει η κοπέλα σου με άλλον άντρα (που θα της προσφέρει την προσοχή που αξίζει, καθώς και δαχτυλίδια με μπριγιάν αντί με οδηγητικά) χωρίς να το πάρεις μάλιστα χαμπάρι καθώς θα κυνηγάς κάποιο αόρατο μόρφωμα στον ουρανό και εν τέλει να καταλήξεις φυλακή για απλήρωτες δόσεις του δανείου. Αν τώρα όλα αυτά τα βλέπεις σαν μια ευχάριστη περιπέτεια, προχώρα και μην ακούς τι λέω, τουλάχιστον πήγαινε λάου λάου κατά την ρήση του λαού. Η ιδέα σου για πλανητική μου φαίνεται καλή, αλλά ας μιλήσει και κανένας παθών. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Τώρα ξεκινάεω κι εγώ, έβγαλα αρκετές φωτογραφίες το Φεγγάρι, έτσι για το χαβαλέ. Η μέθοδος που χρησιμοποίησα είναι η afocal, που ουσιαστικά βάζεις τη φωτογραφική στο ματάκι και φωτογραφίζεις. Για να μην βγαίνουν όλες κουνημένες μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα που έχεις (έχουμε τον ίδιο). Ουσιαστικά η αστροφωτογράφηση είναι διαφορετικό hobby, γιατί μπορεί να γίνει και χωρίς τηλεσκόπιο. Αν σ' αρέσει, για να μπορείς να αποτυπώνεις αυτά που βλέπεις (περίπου, είναι διαφορετικό αποτέλεσμα, όχι καλύτερο ή χειρότερο, διαφορετικό) και για να τα στέλνεις σε φίλους, να ξέρεις ότι μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να βρεθείς να έχεις δώσει πολλά λεφτά. Οπότε, για αρχή, δες τι μπορείς να κάνεις μόνο με αυτά που έχεις, διαβάζοντας και τραβόντας διάφορες φωτογραφίες όπου και όποτε μπορείς. Θα μάθεις κάποια βασικά στην πορεία, όπως ρυθμίσεις ISO και τί είναι η μακριά έκθεση (σε χρόνο), τα hotpixel κλπ. Βασικά, ευχαριστήσου την διαδικασία και βάλε κανόνα να μην σε νοιάζει αν ο εξοπλισμός σου δεν είναι ο καλύτερος. Υ.Γ. Βάλε σαν προτεραιότητα να δεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς, φεγγάρι, πλανήτες, νεφελώματα, διπλούς αστέρες κλπ. για να δεις τι είναι αυτό που προτιμάς και σε δεύτερη μοίρα ασχολήσου με τις φωτογραφίες, για να μην χάνεις πολύ ώρα προσπαθώντας να βγάλεις φωτογραφία τον Άρη και μετά δύει ο Ορίονας και δεν έχεις χρόνο να δεις το νεφέλωμα. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
petrosl Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι άσχετος πάνω στην αστροφωτογραφιση και Έχοντας στην κατοχή μου ένα τηλεσκόπιο sky-watcher 130/900 με ισημερινή AQ2 + motor μπορώ να κάνω αστροφωτογραφηση και με ποιον τρόπο καλύτερα και ευκολότερα.; Α! επίσης έχω και τον ανάκτορα Micro Stage 6030 καθώς και ένα Φίλτρο αποκοπής ακτινοβολιών UV/IR Baader με οπτικό στίλβωμα - 31.8mm (1 1/4"). Και τι φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να έχω ; έχω τώρα μια Photosmart R927 της HP 8.2 megapixels μπορώ να κάνω κάτι με αυτή ;;; http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1037 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=766 Φίλε μου καλησπέρα. Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω.Με τον εξοπλισμό που έχεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Το τηλεσκόπιο δεν μπορεί να εστιάσει με DSLR και η στήριξη δεν είναι σταθερή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι afocal φωτογράφηση με τον αντάπτορα και την μηχανή που έχεις στο φεγγάρι, τον ήλιο (πάντα με ηλιακό φίλτρο) και τους πλανήτες. Το autoguider δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με αυτή την στήριξη και καλό θα ήταν να μην το αγοράσεις.
zeg Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2010 για να ρωτησω και εγω κατι τους φωτογραφους μας..ηρθε στην κατοχη μου μια nikon d90 χωρις φακοτι φακο μου προτεινετε για ποτραιτα του νυχτερινου ουρανου?οπως και ο εστιαστης του ντοπ 8 δεν το βρεπω να σηκωνει την μηχανη.οπωτε ποιες οικονομικες λυσεις με συμβουλευετε?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Nikkor 50mm f/1.8 οικονομικός και οξύτατος. Θα βγάζεις και ωραίες καθημερινές φωτο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα