ifyoudid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Καλησπέρα , Είμαι εντελώς νέος σε αυτή την τρομερή επιστήμη και θα ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω...Σήμερα το απόγευμα καθώς κατεύασα το Stellarium μου έκανε αίσθηση το όλο θέμα και είπα να το ψάξω εις βάθος.. Στην αναζήτηση βρήκα και αυτό εδώ το Forum και είπα να μια καλή ευκαιρία για να αρχίσω ... Αυτό που ψάχνω τώρα είναι ένα καλό βιβλίο για αρχάριους που να εξηγεί και να μαθαίνει ... Έχετε να μου προτείνετε κάτι? ?? Ευχαριστώ.... {|=
Psycho Astronomer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 hi there!!! tha sou proteina to nightwatch (terence dickinson) http://www.telescope.com/control/accessories/books/nightwatch-book-4th-edition kai to Astronomia apo tis ekdoseis eleutheroudaki
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Χωρίς αμφιβολία το NIGHTWAΤCH ή ακόμα καλύτερα το THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE και τα δύο του Dickinson που απο πολλούς θεωρείται ο γκουρου της ερασιτεχνικής αστρονομίας.Και τα δύο εκδόσεις του "Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης" στο www.astronomy.gr Καλοδιάβαστα και καλως όρισεςΦιλικά Δημήτρης
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Ευχαριστώ πολυ... Επειδή είμαι επαρχία και είναι λιγο δύσκολο να μετακινηθώ η να κάνω online αγορά μήπως θα μπορούσα να τα βρώ σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία? ? {|=
Κούλης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Καλωσήρθες! Μπορείς να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά (θα βρεις τα τηλέφωνα στο www.astronomy.gr) και θα σου τα στείλουν ταχυδρομικά με αντικαταβολή.
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 aaa ok! ευχαριστώ και πάλι! {|=
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Προσωπικά θα τα ξεχώριζα ως εξής: το Nightwatch είναι το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο, αν το διαβάσεις όλο θα έχεις μια καλή ιδέα το Turn Left At Orion είναι το καλύτερο βιβλίο να έχεις μαζί για να ξέρεις τί να κοιτάξεις, αν δεν ξέρεις τί υπάρχει που να αξίζει τον κόπο/να είναι ενδιαφέρον, πέρα από τη σελήνη και τους πλανήτες το "Ουρανός Με Τ' άστρα" είναι καλό να διαβάσεις νωρίς στην ενασχόλησή σου και ίσως να έχεις μαζί σου για να σε βοηθήσει όταν είσαι κάπου χωρίς τηλεσκόπιο και θες να δεις τ' αστέρια και τα περιοδικά βέβαια έχουν διάφορα άρθρα και οδηγίες και χάρτες, π.χ. βρήκα στον Παπασωτηρίου το Astronomy του Οκτωβρίου και είχε ένα άρθρο "12 αξιοθέατα στην επιφάνεια της Σελήνης" Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2010 Σου τα είπαν όλα. Μην ψάξεις άλλα στην αρχή γιατί θα μπερδευτείς. Να τονίσω πως το Αστρονομία του Ελευθερουδάκη είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που δεν αφορά μόνο την ερασιτεχνική αστρονομία και πως αν πάρεις το Backyard Astronomer's Guide δεν χρειάζεσαι και το Nightwatch κατά την γνώμη μου.Εγώ πάντως πριν από όλα αυτά διάβασα τις πληροφορίες του Astrovox και του Sky & Telescope, αλλά και άλλων sites, τα οποία βρήκα με αναζήτηση στο Google. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Πριν προβώ σε αγορά των βιβλίων λέω να πάρω για αρχή το σχολικό βιβλίο αστρονομίας και διαστημικής του σχολείου...Πιστεύω πως θα είναι μια καλή αρχή για να μπω στα βασικά της επιστήμης αυτής....st0rmrd στα βιβλία που μου προτεινες τα βρήκα σε δυο διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετικές τιμές το κάθε ένα ....Ποιο θα είναι καλύτερα??? http://www.papasotiriou.gr/results.asp?cat=0&mode=0&ty=0&av=Turn+Left+At+Orion&Go.x=13&Go.y=5&Go=Gohttp://www.papasotiriou.gr/results.asp?cat=0&mode=0&ty=0&av=%CF%F5%F1%E1%ED%FC%F2+%CC%E5+%D4%27+%DC%F3%F4%F1%E1&Go.x=0&Go.y=0&Go=Go {|=
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2010 είναι διαφορετικά βιβλία. Κάθε ένα έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει. Αφού τα έχει στον Παπασωτηρίου (όπως και το Nightwatch στα ελληνικά) προσπάθησε να τα βρεις να τα ξεφυλίσεις να δεις ποιό θες σαν πρώτο. Το σχολικό βιβλίο, αν λες το παλιό (εγώ δεν το πρόλαβα, το είχαν τα αδέρφια μου) νομίζω είναι πιο επιστημονικό, δηλαδή κανονική αστρονομία κι όχι παρατηρησιακή. Αν τό 'χεις πρόχειρο καλό θα είναι. Γενικά ότι μαθαίνεις καλό είναι. Για αρχή, προσπάθησε να την καβατζώσεις με τα site, ώστε να γλυτώσεις και τα λεφτά. Βέβαια, ακόμα κι αν όλες οι πληροφορίες ήταν ίδιες (δεν είναι), πάλι είναι αλλιώς να το διαβάζεις στο κρεβάτι, αντί για το pc και το σημαντικότερο, άλλο να διαβάσεις κάτι που έγραψε κάποιος που μπορεί το γράψιμο να μην είναι το ατού του (ενώ μπορεί να ξέρει τρελλά πράγματα) και άλλο να διαβάσεις κάτι που είναι αναγνωρισμένο σαν καλό και σωστό βοήθημα για τα πρώτα βήματα. Όπως τα φτηνά τηλεσκόπια μπορεί αν είναι αρκετά καλά, μέτρια έως και άχρηστα, το ίδιο συμβαίνει και στη φτηνή πληροφορία Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα