kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 Πράσινες εκπτώσεις. Το αφεντικό τρελλάθηκε! Μέχρι τέλος Μαρτίου, όποιος προλάβει. Πάρε κόσμε: http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=14668 Εντάξει, δεν είναι και μισοτιμής, αλλά στους ζοφερούς καιρούς και ένα ευρώ λιγότερο μπορεί να μετράει.Κάτι μου λέει πως η Explore Scientific θα κάνει καλό σε όλους μας τελικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2010 Μια παρατήρηση για τις "εκπτώσεις" και φέρνω ένα πολύ χτυπητό παράδειγμα: Στο τηλεσκόπιο Meade 12" LightBridge Dobsonian Telescope http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1-599-63-67-7589 λένε ότι πωλείται $899,00 όπου η τιμή καταλόγου είναι $1599,00. Αν δει κανείς το adorama http://www.adorama.com/MDDB12D.html χωρίς κάποια έκπτωση η τιμή είναι ακριβώς η ίδια...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 χμμμμμμ σκεφτομαι να τσιμπισω τον powermate 5x αλλα μια επιβεβαιωση μιας και απο ηλεκτρονικες αγορες απο αμερικη δεν σκαμπαζω πολλα. η τελικη τιμη του μαζι με απλη usps ενια στα 205.64 και σε ευρω περιπου στα 154. απο τελωνειο θα πληρωσω τιποτα; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 φίλε kookoo όχι, δε θα πληρώσεις κάποιο τρελό ποσό παρά μόνο του εκτελωνισμού το οποίο στο χρεώνουν μέσω των ΕΛΤΑ και είναι 3 Ευρώ αν χρησιμοποιήσεις USPS Priority Mail International και 6 Ευρώ αν χρησιμοποιήσεις USPS Global Express International. Εγώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πήρα από το ίδιο κατάστημα OPTCorp τον Panoptic 24mm και με συνολική τιμή $305.55 και USPS Priority Mail International έδωσα μόνο 3 Ευρώ στα ΕΛΤΑ και αυτό ήταν! Ίσως σε μεγαλύτερα ποσά να αλλάζει το πράγμα αλλά δεν έχω πάρει ποτέ, μέχρι στιγμής, κάτι πάνω από $350.. Καλές αγορές! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Μια παρατήρηση για τις "εκπτώσεις" και φέρνω ένα πολύ χτυπητό παράδειγμα: Στο τηλεσκόπιο Meade 12" LightBridge Dobsonian Telescope http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1-599-63-67-7589 λένε ότι πωλείται $899,00 όπου η τιμή καταλόγου είναι $1599,00. Αν δει κανείς το adorama http://www.adorama.com/MDDB12D.html χωρίς κάποια έκπτωση η τιμή είναι ακριβώς η ίδια...Και εγώ που ήθελα να κάνω λίγο ρεκλάμα στον θείο Al, για να μην νομίζει πως δεν τον αγαπάω και οτι τον απεχθάνομαι. Τι να πω. Kookoo, και εγώ τα Χριστούγεννα πλήρωσα μόνο 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ. Και ήρθαν νωρίτερα από τις ΗΠΑ (Optcorp) από ότι από την Γερμανία (Astroshop).Σημασία έχει πάντως το τιμολόγιο που επικολλάται στο δέμα. Γράφει την αξία του περιεχομένου και από ένα όριο και πάνω το δέμα ανοίγεται και εκτελωνίζεται βάσει κάποιων κανόνων. Δεν γνωρίζω το όριο αυτό, νομίζω όμως πως για τα ποσά που μιλάμε δεν υπάρχει πρόβλημα. Φρόντισε λοιπόν το τιμολόγιο αυτό να γράφει κάποιο λογικό ποσό για να μην αγχώνεσαι (με την Optcorp αυτό είναι εύκολο, όπως και με την Agena). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 το adorama.com πάντως, δεν μας έχει στην λίστα των χωρών αποστολής του...είναι λάθος άραγε ή έγινε σκόπιμα ;; ...έστειλα mail να το διευκρινήσω... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 το adorama.com πάντως, δεν μας έχει στην λίστα των χωρών αποστολής του...είναι λάθος άραγε ή έγινε σκόπιμα ;; ...έστειλα mail να το διευκρινήσω... Πρέπει να μην πρόκειται για λάθος. Δεδομένου πως οι εταιρίες έχουν υπογράψει συμφωνίες με αποκλειστικούς αντιππροσώπους για την Ευρώπη και την Ελλάδα, απαγορεύουν στις υπόλοιπες εταιρίες να πουλούν εξοπλισμό μέσω Internet ή από τα υποκαταστήματα. Αλλιώς το ελληνικό Adorama θα πουλούσε και τηλεσκόπια εκτός από φωτογραφικό εξοπλισμό (αλλά αν το έκανε αυτό θα είχαν "ελληνικές" τιμές λόγω των δασμών). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Έχετε δίκιο σχετικά με το adorama, παλιότερα θυμάμαι ένας φίλος είχε πρόβλημα σε αγορά φωτογραφικής μηχανής στο να του τη στείλουν στην Ελλάδα. Τώρα αν πρόκειται για αβλεψία ή όχι δεν ξέρω.
konpan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Κύριοι, σχετικά με το adorama έχω να σας πω ότι τον καιρό που μας έστελνε πραγματάκια, τα έστελνε με ups και όχι με usps, δηλαδή με ταχυμεταφορική η οποία μόλις το δέμα ερχόταν στην Ελλαδα επαιρναν τηλέφωνο και ρωτούσαν αν θα κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό η αν έχει ο πελάτης κάποιον άλλο εκτελωνιστή. Για δέματα που απευθύνονταν σε επαρχία και μάλιστα μακρυά από Αθήνα ήταν ευνόητο ότι ο πελάτης ανέθετε σε αυτούς (ups Ελλάδας) τον εκτελωνισμό.Να σας πω πόσο μου στοίχησε ο panoptic 24mm? (με τιμή αγοράς αν θυμάμαι καλά270 ευρώ και μεταφορικα 40 περίπου δηλαδή 310 σύνολο) Αλλα 100 ευρώ σε εκτελωνιστές κλπ δηλαδή περίπου 400 ευρώ.Καλά κάνει λοιπόν και δεν στέλνει στην Ελλαδα. Γλύτώνουν μερικά κορόιδα σαν και μένα από κερατιάτικα καθόσον τέτοια μικροδέματα "μικρής αξίας" όπως επισημαίνει και ο Κώστας έρχονται στην πόρτα μας αφορολόγητα όταν έχουν σταλεί μέσω των USPS και τον εκτελωνισμό τον φροντίζουν τα ΕΛΤΑ(συνήθως είναι μόνο 3 ευρώ για αξίες μέχρι 100-150 δολ, άν και έχω πάρει αφορολόγητο και δέμα αξίας πολύ μεγαλύτερης δηλωμένης κανονικά, χωρίς μαιμουδιές)Υπάρχουν σχετικά θέματα για όσους ενδιαφέρονται για αγορές απο USA όπου έχουν αναφερθεί όλα αυτά λεπτομερέστατα και πολλά ακόμη
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 το adorama.com πάντως, δεν μας έχει στην λίστα των χωρών αποστολής του...είναι λάθος άραγε ή έγινε σκόπιμα ;; ...έστειλα mail να το διευκρινήσω... Πρέπει να μην πρόκειται για λάθος. Δεδομένου πως οι εταιρίες έχουν υπογράψει συμφωνίες με αποκλειστικούς αντιππροσώπους για την Ευρώπη και την Ελλάδα, απαγορεύουν στις υπόλοιπες εταιρίες να πουλούν εξοπλισμό μέσω Internet ή από τα υποκαταστήματα. Αλλιώς το ελληνικό Adorama θα πουλούσε και τηλεσκόπια εκτός από φωτογραφικό εξοπλισμό (αλλά αν το έκανε αυτό θα είχαν "ελληνικές" τιμές λόγω των δασμών). Κώστα αυτό δεν ισχύει, γιατί και εδώ υπάρχει αντιπρόσωπος της Televue (Πλανητάριο) αλλά δε σου απαγορεύει η Televue Αμερικής να πάρεις τα προϊόντα της και από το εξωτερικό μέσω Internet αν θελήσεις! Αν πας όμως να πάρεις άσχετο είδος που ξέρω από Αμερική, τα γυαλιά ηλίου/μάσκες ski Oakley, δεν τα στέλνουν Ελλάδα ούτε με "σφαίρες"...σε αυτούς ισχύουν οι συμφωνίες που ανέφερες και μάλιστα είναι αυστηρότατες!π.χ. έναν Nagler τον αγοράζεις με την ίδια ευκολία από Αγγλία όπως και από Αμερική. Μάλιστα στο optcorp.com εκθειάζεται και η πολιτική της Televue για τους διεθνείς πελάτες της και ότι τους υποστηρίζει παγκοσμίως με 5ετή εγγύηση των προϊόντων. Άρα μάλλον δεν είναι θέμα αντιπροσωπείας αλλά κάτι άλλο παίζεται κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να μην επιθυμεί το adorama να συνεργαστεί με τα Αμερικάνικα ΕΛΤΑ (USPS) και έτσι, εκ των πραγμάτων ΔΕΝ μας συμφέρει το adorama, ακόμη και να έστελνε στην Ελλάδα, να χρεωνόμαστε τα ηλίθια κερατιάτικα εκτελωνιστικά χρέη των courierάδων!Έχει ειπωθεί άλλωστε πολλές φορές και σε άλλα thread στο παρελθόν...για αγορές από USA επιδιώκουμε αποκλειστικά αποστολή με USPS!!! Αλλιώς...βράσε όρυζα! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 το adorama.com πάντως, δεν μας έχει στην λίστα των χωρών αποστολής του...είναι λάθος άραγε ή έγινε σκόπιμα ;; ...έστειλα mail να το διευκρινήσω... Πρέπει να μην πρόκειται για λάθος. Δεδομένου πως οι εταιρίες έχουν υπογράψει συμφωνίες με αποκλειστικούς αντιππροσώπους για την Ευρώπη και την Ελλάδα, απαγορεύουν στις υπόλοιπες εταιρίες να πουλούν εξοπλισμό μέσω Internet ή από τα υποκαταστήματα. Αλλιώς το ελληνικό Adorama θα πουλούσε και τηλεσκόπια εκτός από φωτογραφικό εξοπλισμό (αλλά αν το έκανε αυτό θα είχαν "ελληνικές" τιμές λόγω των δασμών). Κώστα αυτό δεν ισχύει, γιατί και εδώ υπάρχει αντιπρόσωπος της Televue (Πλανητάριο) αλλά δε σου απαγορεύει η Televue Αμερικής να πάρεις τα προϊόντα της και από το εξωτερικό μέσω Internet αν θελήσεις! Αν πας όμως να πάρεις άσχετο είδος που ξέρω από Αμερική, τα γυαλιά ηλίου/μάσκες ski Oakley, δεν τα στέλνουν Ελλάδα ούτε με "σφαίρες"...σε αυτούς ισχύουν οι συμφωνίες που ανέφερες και μάλιστα είναι αυστηρότατες!π.χ. έναν Nagler τον αγοράζεις με την ίδια ευκολία από Αγγλία όπως και από Αμερική. Μάλιστα στο optcorp.com εκθειάζεται και η πολιτική της Televue για τους διεθνείς πελάτες της και ότι τους υποστηρίζει παγκοσμίως με 5ετή εγγύηση των προϊόντων. Άρα μάλλον δεν είναι θέμα αντιπροσωπείας αλλά κάτι άλλο παίζεται κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να μην επιθυμεί το adorama να συνεργαστεί με τα Αμερικάνικα ΕΛΤΑ (USPS) και έτσι, εκ των πραγμάτων ΔΕΝ μας συμφέρει το adorama, ακόμη και να έστελνε στην Ελλάδα, να χρεωνόμαστε τα ηλίθια κερατιάτικα εκτελωνιστικά χρέη των courierάδων!Έχει ειπωθεί άλλωστε πολλές φορές και σε άλλα thread στο παρελθόν...για αγορές από USA επιδιώκουμε αποκλειστικά αποστολή με USPS!!! Αλλιώς...βράσε όρυζα! Άρα εξαρτάται από την εταιρία, ή υπάρχει διαφορά μεταξύ "αντιπροσώπου" και "αποκλειστικού αντιπροσώπου". Ίσως υπογράφονται διαφορετικές συμφωνίες κάθε φορά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Εξαρτάται από την εταιρεία. Celestron και Meade έχουν πιο σφιχτή πολιτική και δεν επιτρέπουν στους αντιπροσώπους να στέλνουν σε άλλες χώρες για προφανείς λόγους. Η Televue είναι πιο ανοικτή και, κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά κάνει. Το γιατί το adorama δε στέλνει Ελλάδα είναι παράξενο (καθώς στέλνει σχεδόν παντού) και εικάζω ότι θα έχουν συμβεί περιστατικά με αγορές που το οδήγησαν σε αυτό. Για παράδειγμα, θα έχετε ίσως δει το πολύ συχνό "Δε στέλνουμε Ιταλία" που έχουν πολλοί πωλητές στο ebay, μάλλον λόγω περιστατικών με τα ιταλικά ταχυδρομεία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 μια ερωτηση ακομα. πηγα να παραγγειλο τον ποςερματε αλλα αναφερει στην περιγραφη το εξης: Save on all Tele Vue Barlows & Powermates through March 31st! If you are an OPT Rewards member, you'll save even more! εχει κανεις χρησιμοποιησει την δωρεαν εγγραφη σαν μελος του αστροβοξ και ποση εκπτωση ακομα ειχε; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Πήγα να την χρησιμοποιήσω εγώ για έναν Nagler 16mm Τ5...από 303$ τον ρίχνει στα 290.88$..μόνο που υπάρχει δυσλειτουργία στην διαδικασία και τους το είπα και μου είπαν να το κάνουμε τηλεφωνικά καλύτερα. Το θέμα είναι με την δωρεάν αυτή συνδρομή για τα μέλη αστρονομικών συλλόγων. Δεν ολοκληρώνεται η συναλλαγή και επειδή ζητάει κάρτα και πάει να σε χρεώσει μηδενικό ποσό δολλαρίων, ακόμη και να του δώσεις την κάρτα καταλήγει να πει πως "δεν μπορώ να χρεώσω μηδενικά δολλάρια!" Το ανέφερα σε αυτούς ήδη και το ψάχνουν...αλλιώς παίρνεις τη κανονική συνδρομή με 20 δολλάρια και ναι, δίνει περαιτέρω έκπτωση στα televue κομμάτια. Όχι τίποτα σημαντικό φυσικά αλλά κάτι είναι και αυτό. Η τιμή πάντως για τους Nagler T6 είναι 260$ χωρίς την έκπτωση και ακόμη πιο κάτω με την rewards συνδρομή...πολύ καλή τιμή!!! ευκαιρία, παρόλο που το Δολλάριο δεν είναι και τόσο αδύναμο όπως τα Χριστούγεννα που είμασταν στο 1,46... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα