Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Adam αν και δεν είμαι ο πλέον έμπειρος στο θέμα για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω (έχουν και καλές τιμές)

http://www.astroshop.eu/skywatcher-maksutov-telescope-mc-90-1250-skymax-ota/p,5020?sid=cdcd6ca077ea8f78a3b99fa58c0be64b

http://www.astroshop.eu/skywatcher-maksutov-telescope-mc-102-1300-skymax-ota/p,5021?sid=cdcd6ca077ea8f78a3b99fa58c0be64b

http://www.astroshop.eu/skywatcher-maksutov-telescope-mc-102-1300-skymax-bd-ota/p,14979?sid=cdcd6ca077ea8f78a3b99fa58c0be64b

http://www.astroshop.eu/skywatcher-maksutov-telescope-mc-127-1500-skymax-bd-ota/p,14981?sid=cdcd6ca077ea8f78a3b99fa58c0be64b

εγώ σκέφτομαι να αγοράσω το τελευταίο αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει καλά στην βάση του δικού μου τηλεσκοπίου...

έχω το Celestron C8-NGT

( http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=714 )

όποιος ξέρει για να μην ανοίγω καινούργιο topic ευπρόσδεκτη η βοήθεια :cheesy:

Ἀγεωμέτρητος μηδεῖς εἰσίτω
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Μαρίνο ενδιαφέρουσες οι τιμές αλλά δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι μέσο διαδιχτύου και δεν ξέρω πώς μπορώ να κάνω την παραγγελία και την πληρωμή και αν είναι αξιόπιστη η αγορά από το internet. ](*,) :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Adam ρώτα και τα υπόλοιπα παιδιά στο AstroVox, το συγκεκριμένο site είναι καλό.

Εγώ είχα παραγγείλει από εκεί τηλεσκόπιο αλλά τελικά ακύρωσα την παραγγελία γιατί βρήκα μεταχειρισμένο από εδώ.

Δεν πληρώνεις δασμούς (λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης) και τα μεταφορικά δεν υπερβαίνουν τα 60 Euro.

Ἀγεωμέτρητος μηδεῖς εἰσίτω
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για την βοήθεια θα μελετήσω το θέμα και θα πω σε κάποιο φύλο που αγοράζει πολύ από internet να μου κάνει λίγα μαθήματα! :mrgreen: :lol:
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, πρόσφατα αγόρασα το συγκεκριμένο μίνι Dob και ήμουνα αρκετά ικανοποιημένος λόγω των

γνωστών ευκολιών του και της καλής του τιμής.

Το πρόβλημά μου ήταν ο ανοιχτος σωλήνας που κατέστρεφε το κοντράστ της εικόνας. Μένω Αθήνα και ο φωτισμός από τους γείτονες ακόμα και στις 5 το πρωί είναι ανυπόφορος.

Είδα την πατέντα που έκανε ο Τάσος με το κοτλέ ύφασμα και την ιδεα που πέταξε ο PapGeo για υλικό σαν το υπόστρωμα κ είπα να το δοκιμάσω.

Δουλεύει αρκετά καλά! :D το υλικό είναι σταθερό και δεν πέφτει μέσα στο τηλεσκόπιο, είναι παχύ και απομακρύνει πολλή από την ανεπιθύμητη πλάγια ακτινοβολία.

Για βελτίωση ίσως μπορείτε να βάψετε το εσωτερικό μαύρο ή να κολλήσετε κάποιο μαύρο χαρτί γκοφρέ, γιατί μαυρο υπόστρωμα όσο κι αν έψαξα δε βρήκα. :cry:

Εδώ είναι και οι φωτογραφίες να τσεκάρετε κ σεις..

Τα σχόλια σας με βοήθησαν πολύ! Ευχαριστώ παιδιά! :lol:

th_100_0688.jpg

th_100_0689.jpg

th_100_0690.jpg

Γ.Μαργαρίτης:"Tα ίδια λέμε και μεις με τους έντεχνους μόνο που δεν τα λέμε μέσω Λαμίας.."

Celestron Nexstar 8se

SkyWatcher Heritage 130mm

Opticorn Porro 10x50

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, πρόσφατα αγόρασα το συγκεκριμένο μίνι Dob και ήμουνα αρκετά ικανοποιημένος λόγω των

γνωστών ευκολιών του και της καλής του τιμής.

Το πρόβλημά μου ήταν ο ανοιχτος σωλήνας που κατέστρεφε το κοντράστ της εικόνας. Μένω Αθήνα και ο φωτισμός από τους γείτονες ακόμα και στις 5 το πρωί είναι ανυπόφορος.

Είδα την πατέντα που έκανε ο Τάσος με το κοτλέ ύφασμα και την ιδεα που πέταξε ο PapGeo για υλικό σαν το υπόστρωμα κ είπα να το δοκιμάσω.

Δουλεύει αρκετά καλά! :D το υλικό είναι σταθερό και δεν πέφτει μέσα στο τηλεσκόπιο, είναι παχύ και απομακρύνει πολλή από την ανεπιθύμητη πλάγια ακτινοβολία.

Για βελτίωση ίσως μπορείτε να βάψετε το εσωτερικό μαύρο ή να κολλήσετε κάποιο μαύρο χαρτί γκοφρέ, γιατί μαυρο υπόστρωμα όσο κι αν έψαξα δε βρήκα. :cry:

Εδώ είναι και οι φωτογραφίες να τσεκάρετε κ σεις..

Τα σχόλια σας με βοήθησαν πολύ! Ευχαριστώ παιδιά! :lol:

Μπράβο! Για δώσε λεπτομέρειες: Το φοράς κάθε φορά ή το έχεις μόνιμα πάνω; Πως το ασφαλίζεις (νομίζω πως βλέπω έναν συνδετήρα- κλιπ πάνω) ; Από που πιάνεις τον σωλήνα όταν αναζητείς αντικείμενα στον ουρανό; Τι δυσκολίες συνάντησες; Υπάρχουν διαφορετικά πάχη; Παραμορφώνεται από την πίεση ή τον αέρα και παρεμποδίζει καθόλου; Έχει την τάση να διατηρεί το σχήμα του ή όχι; Το υλικό είναι απορροφητικό και εάν ναι τι συμβαίνει με την υγρασία; Όταν κουράζεσαι παίρνεις κανέναν υπνάκο πάνω του; :mrgreen: Πόσο κόστισε; Βάφεται; Είναι γιαλιστερό; Υπάρχουν και ματ; Όταν το έχεις εφαρμόσει το Flextube λειτουργεί ή πρέπει να το αφαιρέσεις για να υποπτύξεις την προέκταση; Τι γίνεται με το καπάκι; Υπάρχει και σε πορτοκαλί; (ειδικά αυτό το τελευταίο μην ξεχάσεις να το απαντήσεις, είναι το υψίστης σημασίας θέμα! :cheesy:

Βλέπω πως έκανες κάτι έξυπνο: το προέκτεινες πέρα από το τέρμα του σωλήνα, σαν παρέκταμα δρόσου! Σωστό, έτσι εξαλείφονται οι πιθανότητες να ακουμπήσεις το δευτερεύον κάτοπτρο. Δεν το είχα σκεφθεί αυτό.

Μήπως να κάνουμε ένα θέμα για το πόσοι έχουν τα miniDobs των 76 & 130 mm; Θα τους φάμε τους άλλους τους 8ρηδες σιγά σιγά, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Χαχα! Δεν το'χα σκεφτεί να την πέφτω για υπνάκο πάνω του. Εγινε πολυχρηστικό το τηλεσκόπιο με

την πατέντα! :P

Μου πήρε ένα μισαωράκι για να το φτιάξω, είναι πολύ εύκολο. Υποστρώματα υπάρχουν σε είδη κάμπινγκ

και στο Μοναστηράκι (από 8 μέχρι 12 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου άνετα). Υπάρχουν και λίγο πιο παχιά με διπλή όψη.

Μπαίνει και βγαίνει πολύ εύκολα οπότε δεν το φοράω μόνιμα. Το ασφαλίζω με δυο κλιπάκια (το μεγαλύτερο μέγεθος που βρήκα στο βιβλιοπωλείο) πάνω και κάτω αλλά κ χωρίς αυτά δεν υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί το υλικό αυτό διατηρεί το σχήμα του (ούτε με τον αέρα επηρεάζεται εκτός κι αν μιλάμε για συνθήκες θυέλλης :) ) Το σωλήνα μπορείς να τον χειρίζεσαι άνετα, δεν αλλάζει κάτι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να ξεσκεπαστεί.

Είναι ματ. Λογικά βάφεται αλλά δν είμαι σίγουρος. :? Βγαίνει σε πορτοκαλί, ροζ, φυστικί και πουά με φραουλί βούλες.. :lol: :lol: :lol:

Πρώτα βγάζω το καπάκι, ανοίγω την προέκταση και μετά το "φοράω".

Η υγρασία δε φαίνεται να το επηράζει ιδιαίτερα, το υλικό είναι για κάμπινγκ οπότε οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει. Το καλό είναι ότι επειδή διατηρεί το σχήμα του μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν παρέκταμα δρόσου.

Για ερασιτεχνική πατέντα νομίζω ότι είναι μια χαρά (σίγουρα θα υπάρχει κ κάτι καλύτερο).

Στα μείον ότι δεν είναι μαύρο το εσωτερικό και ότι δεν είμαι πλουσιος για να αγοράσω ένα 28'' να φτιάξω κ ένα θόλο κ να κάνω ζωάρα.. :lol: :lol: :lol:

Γ.Μαργαρίτης:"Tα ίδια λέμε και μεις με τους έντεχνους μόνο που δεν τα λέμε μέσω Λαμίας.."

Celestron Nexstar 8se

Opticorn Porro 10x50

Δημοσιεύτηκε
ΟΚ, θα ψάξω μήπως βρω μαύρο. Το κοτλέ του Τάσου σύντομα θα είναι τόσο παρωχημένο όσο τα παντελόνια που μου φορούσε η μάνα μου στα 70's (sorry Τασο, πλάκα κάνω, καλού κακού ψάξε όμως τίποτε ποιο ''in'') :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Η υλοποίηση του Nebulas με ενέπνευσε, αλλά την συνδύασα με τις εμπειρίες του Τάσου και τις συμβουλές του Στέφανου και ιδού το αποτέλεσμα:

3.jpg.2e049850b0119f0760adffd3857eee67.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Το υλικό είναι Kydex, αγορασμένο από κατάστημα στρατιωτικών στο λιμάνι του Πειραιά. Έχει ενσωματωμένα κουμπιά τα οποία έκοψα και το κρατώ σταθερό με συνδετήρες σαν του Nebulas αλλά στο μικρότερο μέγεθος.

Το υλικό είναι μαύρο και αδιαπέραστο από το φως, αλλά στο φως του ήλιου γυαλίζει κάπως. Θα δοκιμαστεί το βράδυ.

1.jpg.74e6fd52d59f33be8cdab59c3affa5d6.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Η προσαρμογή έγινε εμπειρικά, κόβοντας με ένα μαχαίρι Στάνλεϋ απ' ευθείας πάνω στον Ενδοσκόπο. Προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλα κενά τοποθετείται αφαιρώντας τον εστιαστή και τον ερευνητή. Μπορείς να τοποθετείς και να αφαιρείς το καπάκι άνετα.

Πιθανές βελτιώσεις: Βράχυνση της προέκτασης, ημικυκλική διαμόρφωση της προέκτασης στο ήμισυ της περιφέρειας έναντι του εστιαστή, περικοπή ώστε να είναι ελαφρύτερο, τοποθέτηση velcro αντί συνδετήρων, επικόλληση ματ υλικού ως τσόχα, διακόσμηση της εξωτερικής επιφάνειας.

2.jpg.9790f32fce14dc841eb4a9b2d952e564.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή δουλειά!!!

Νομίζω ότι είναι ότι πιο καλό μπορεί να γίνει με το

συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Μπράβο Κώστα!

Περιμένουμε κ εντυπώσεις από τη βραδινή παρατήρηση.

Celestron Nexstar 8se

Opticorn Porro 10x50

Δημοσιεύτηκε

Κώστα μας έσβησες όλους!!! :mrgreen: Τώρα το είδα και ζήλεψα!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry:

Δικαιωματικά σου ανήκει το 1ο βραβείο στην ιδιοκατασκευή φωτοχιτωνίου για το αγαπημένο μας mini dob!

Αυτό βέβαια σου εξασφάλισε και κάτι ακόμη....μια συνάντηση μεταξύ μας για άλλη μια όμοια κατασκευή για μένα! Κερνάω τα υλικά, εννοείται, τον καφέ και τα εργατικά σου με το αζημίωτο! :mrgreen:

Περιμένω πμ με λεπτομέρειες :cheesy:

ΤΟ ΘΕΛΩ ΧΘΕΣ! [-( :P

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, δοκιμάστηκε απόψε. Σελήνη, Κρόνος, Άρης, Κυψέλη, αυτές ήταν οι δυνατότητες. Είναι ένα πραγματικό τηλεσκόπιο πλέον. Αντανακλάσεις δεν αντιλήφθηκα, εκτός ίσως όταν στόχευα ακριβώς δίπλα στην σελήνη. Μπόρεσα να δω πολλές λεπτομέρειες στην Σελήνη, λαμβάνοντας μια εικόνα που μου θύμιζε το Nexstar, με ορθοσκοπικούς 9 και 6, τον Zoom και διάφορους Υπερίωνες, με και χωρίς Powermate, έως 270x. Στον Κρόνο είδα την σκιά των δακτυλίων και 4 δορυφόρους (βοήθησε και το Collimation βέβαια). Η εικόνα γοητευτική. Η Κυψέλη σκοτωμένη από το φεγγαρόφωτο, αλλά μπόρεσα να δω πόσο καλό ήταν το collimation.

Νομίζω πως το φωτοχιτώνιο πέρασε το τεστ με άριστα.

Αρνητικά: Μετακινώ το τηλεσκόπιο κάπως πιο δύσκολα, καθώς δεν μπορώ να πιάσω τις δυο μπάρες, αλλά με την ώρα βελτιώθηκα (μετακινώντας από το πλαίσιο του πρωτεύοντος και κάνοντας μικρές διορθώσεις με λαβή στο προσοφθάλμιο). Δυσκολεύομαι επίσης να αφαιρέσω και επανατοποθετήσω τον RDF, αλλά και αυτό διορθώνεται αν κόψω το Kydex λίγο περισσότερο πάνω από την κορνίζα του δευτερεύοντος, ώστε να μην περνάει φως. Η ευθυγράμμιση του RDF δεν χαλάει πάντως με την επανατοποθέτηση.

Αυτά, τίποτε άλλο αρνητικό. Το συνιστώ ξεκάθαρα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

kkokkolis συμφωνα με τις φωτο που βλεπω απο το μπαλκονι σου , εισαι μηπως κοντα στο MISTRAL ? ? Αν εισαι ειμαστε και γειτονες..

Κατι αλλο, απο το sky surfer εμεινες ευχαριστημενος ? Ρωταω γιατι τον εχω στην κατοχη μου εδω και 3 μερες πραγμα που προσωπικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος, ασχετος που ολοι λενε τα χειροτερα για αυτον, ακομα δεν μπορω να τους κατανοησω..

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Είμαι σχετικά κοντά στο Mistral, Σηραγγείου.

Δεν έχω τον SkySurfer, έχω 2 StarFinder από αυτά που δίνουν η Celestron και η Skywatcher, καθώς και 1 Rigel QuickFinder.

Καλά που μου το θύμισες, το SkySurfer V αξίζει να μπει στην συλλογή της αστροτέχνης.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Η ερωτηση μου ηταν γιατι ο sky surfer (συγκερκιμενα εχω τον ΙΙΙ )εχει παρα πολυ μικρο red dot πραγμα που τον κάνει πολυ αξιόλογο και χρηστικο στην δουλεια που σου προσφερει, οταν τον ειχα παραγγειλει περιμενα αλλον ενα συνιθησμενο red dot ερευνητη, αλλα τελικα τα αποτελεσματα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικα.

Οντος γιατι ο δικος σου στην φωτο ειναι λιγο μικρος, δεν τον προσεξα καλα.

82758172.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης