Jump to content

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ;

Διάφορα δημοσιεύματα γράφουν ότι οι μεγάλοι σεισμοί όπως της Χιλής κλπ μετατόπισαν τον άξονα της γής (κατά κάποια εκατοστά ) και εξαιτίας αυτού μείωσαν τη διάρκεια της μέρας ( κατα κάποια μsecond). Πώς όμως υποστηρίζεται κάτι τέτοιο αφού οι δυνάμεις και οι ροπές που ασκήθηκαν κατα το σεισμό είναι εσωτερικές της γής και επομένως δεν μπορούν να μεταβάλουν τη στροφορμή της γής .

(Άν ο άξονας της γής μετατοπιστεί τότε θα μεταβληθεί η στροφορμή αφού αυτή είναι διανυσματικό μέγεθος ).Είναι σωστή η σκέψη μου ; Κώστας Πλακ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα Κωστα,

 

δες και εδω : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=126534#126534

αν και δεν ξερω αν θα εχει ατην απαντηση που ζητας...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ Βασίλη .Φωτίστηκα ως προς τη μείωση της διάρκειας της μέρας αλλά παραμένει η ένστασή μου για τη μετατόπιση του άξονα της γής .
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν και έχω να ασχοληθώ με την Φυσική περί τα 23 χρόνια, νομίζω πως η μετατόπιση μάζας σε σχέση με την απόσταση από τον άξονα περιστροφής μπορεί να μεταβάλει την ταχύτητα περιστροφής (όπως στους σφονδύλους) ενώ το ίδιο κατά την έννοια της προβολής της μετατόπισης στον άξονα Βορρά- Νότου μπορεί να επιδράσει στην μετάπτωση του άξονα (όπως στις σβούρες). Η γή, όπως και όλοι οι πλανήτες, είναι αντίστροφη από ένα σφόνδυλο. Λόγω της βαρύτητας, τα υλικά με την μεγαλύτερη πυκνότητα, όπως ο σίδηρος και το νικέλιο, έχουν βυθιστεί στον πυρήνα, ενώ τα ελαφρύτερα, όπως το πυρίτιο, ο άνθρακας αλλά και το άζωτο και το οξυγόνο, βρίσκονται στην περιφέρεια. Αν για κάποιον λόγο μια μάζα σιδήρου μετατοπιζόταν στην επιφάνεια προς τον ισημερινό, ή προς τον ένα από τους δύο πόλους, η κίνησή της θα άλλαζε ως προς το χωρικό και χωροχρονικό πεδίο.

Δεν είναι λοιπόν θέμα εσωτερικής ή εξωτερικής δύναμης, αλλά κατανομής της μάζας ως προς τον άξονα περιστροφής. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Υπάρχουν αρκετοί καθηγητές και φοιτητές φυσικής εδώ, ας πουν την γνώμη τους κι εκείνοι.

Τον καιρό που ήμουν γυμνασιόπαις, εν μέσω ψυχρού πολέμου και ισορροπίας του τρόμου, ένα δημοφιλές ανέκδοτο (μετά το συντομότατο "Αλβανός Τουρίστας" το οποίο δεν έθιγε τους εθνικά Αλβανούς αλλά το ανελεύθερο καθεστώς που τους απαγόρευε να εξέρχονται των συνόρων) ήταν πως δεν πρέπει να ταράξουμε τον ύπνο των Κινέζων και, ξυπνώντας θελήσουν να γίνουν η τρίτη ή και η πρώτη υπερδύναμη. Δεν πείραζε που δεν είχαν (τότε) εξελιγμένη τεχνολογία. Αρκεί το Μαοϊκό καθεστώς να έδινε την εντολή να πηδήξουν όλοι μαζί (1.000.000.000 τότε) επί τόπου, ώστε να προκύψει καταστροφικός για τις πολιτισμένες χώρες σεισμός ή ακόμη και να εκτραπεί η γη της πορείας της!

Έκτοτε οι Αλβανοί γείτονες επισκέφθηκαν μαζικά την χώρα μας και οι Κινέζοι ανακάλυψαν τον Κομμουνιστικό Καπιταλισμό, καταστρέφοντας οικονομικά τον Δυτικό Πολιτισμό μέσω της μαζικής πώλησης φθηνών τηλεσκοπίων και προσοφθαλμίων, τα οποία ο εθισμένος στον αδιάκοπο καταναλωτισμό δυτικός άνθρωπος αγοράζει εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης, ανήμπορος να αντισταθεί στις ενορμήσεις του. Όταν χρεοκοπήσουμε θα μας αγοράσουν και μας, οπότε δεν συμφέρει να εφαρμόσουν το Υπερόπλο "Επιτόπια Άλματα" και να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας.

Κατά αυτήν την έννοια την γλυτώσαμε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό που άλλαξε δεν είναι ο άξονας βορρά νότου αλλά ο άξονας συμμετρίας της μάζας της γης. Αυτός ο άξονας στους πόλους βρίσκεται περίπου δέκα μέτρα μακριά απ τον άξονα βορρά νότου.

 

Ουσιαστικά έχουμε αλλαγή της κατανομής τη μάζας της γης.

 

Το φαινόμενο της μεταβολής της περιστροφής της γης γίνεται καλύτερα κατανοητό αν το συγκρίνουμε με την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής ενός παγοδρόμου σαν αποτέλεσμα της αλλαγής της θέσης των χεριών του. Φυσικά όπως ξέρετε η στροφορμή στην περίπτωση αυτή παραμένει η ίδια, γιατί ενώ αυξάνεται η ταχύτητα περιστροφής μειώνεται η απόσταση απ τον άξονα περιστροφής κι έτσι το γινόμενο μάζα*ταχύτητα*απόσταση παραμένει σταθερό.

 

Να είστε όλοι καλά.

Βασίλης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δείτε τι αναφέρει η nasa για το θέμα. Μετακινήθηκε ο άξονας της Γης 3 ίντες, περίπου 8 εκατοστά.

 

 

http://science.nasa.gov/headlines/y2010/11mar_figureaxis.htm?list1363763

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης