sakis232323 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 Καλησπέρα. Ξέρει μήπως κάποιος περιοχές παρατήρησης στην Πεντέλη?? Αξίζει τον κόπο ή δεν θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τα προάστια των Αθηνών (Χαλάνδρι - Βριλλήσια). Ευχαριστώ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2010 Φαντάζομαι, όταν έστησαν το Αστεροσκοπείο εκεί, διάλεξαν το -τότε- βέλτιστο σημείο. Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε βεβαίως... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sakis232323 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Ακριβώς επειδή εχούν περάσει τόσα χρόνια και έχει αλλάξει πολύ η περιόχη ρωτάω. Θα άξιζε να χρησημοποιήσω το τηλεσκόπιο εκεί κοντά (σπίτι μέλους της οικογένειας) ή δεν θα έχω διαφορά απο το δικό μου σπίτι?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Πέρα από τις συντεταγμένες μιας περιοχής (ως Νότιοδυτικός δεν μπορώ να σχολιάσω) σημασία έχει και το ύψος. Αν η θέση παρατήρησης στην Πεντέλη είναι υψηλότερα από το σπίτι σου, έχεις πλεονέκτημα. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό θα το δείξει η πράξη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2010 Σάκη όχι, δεν θα δεις καμιά τρελή διαφορά! Στην πραγματικότητα δεν θα δεις καμία διαφορά! Είσαι και πάλι δίπλα στην πόλη με την μεγαλύτερη και χειρότερη φωτορύπανση της χώρας! Το αστεροσκοπείο χτίστηκε σε άλλες εποχές με άλλους ουρανούς... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2010 Αν πήγαινες πίσω από την Πεντέλη, πιστεύω θα άξιζε τον κόπο, θα είχες καλό σκοτάδι ειδικά στα Βόρειο-Ανατολικά. Εγώ πρόσφατα πήγα σε έναν φίλο κοντά στο Σούνιο και μου έκανε μεγάλη έκπληξη το πόσο διαφορά είχε, παρόλο που δεν είναι μακριά. Εκεί έχει τη διαφορά ότι η Αθήνα ήταν στα Βόρεια. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα