kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Όχι, δεν έχω να σας δείξω τίποτε (ακόμη), ιδέες σας ζητώ.Μετά από την χθεσινή παρατήρηση αντιλήφθηκα πως έχω μαζέψει δεκάδες πραγματάκια, τα οποία μέσα στο σκοτάδι τα ακουμπώ εδώ και εκεί και δυσκολεύομαι να τα οργανώσω. Αν συνεχίσω έτσι το setup μου θα θυμίζει το δωμάτιο της κόρης μου...Το eyepiece tray του Nexstar, παρ' όλο το μικρό μέγεθός του με καλύπτει ως προς τα προσοφθάλμια, καθώς όταν δεν τα χρησιμοποιώ τα βάζω στην θήκη τους. Αλλά πάνω σε αυτή τη θήκη συγκεντρώνονται επίσης κόκκινοι φακοί, καπάκια (2 για κάθε προσοφθάλμιο+ 2 για τον Powermate+ 1 από το διαγώνιο= 5 αδέσποτα καπάκια), κουτάκια φίλτρων, χάρτες κλπ.Θα ήθελα λοιπόν κάποια προσθήκη στο tray (ας πούμε να κρέμεται από κάτω ή να προσαρτάται στα πόδια του τρίποδα) με λίγο βάθος ώστε να μην κυλίονται και να πέφτουν κάτω. Χρειάζεται και κάποιο εμβαδόν, προκειμένου να ακουμπώ και αντικείμενα όπως χάρτες. Ένα Netbook, το κινητό, το iPAQ και ο καπνός μου διεκδικούν και αυτά μια θέση εκεί. Δεν χρειάζεται να έχει οπές 2'' kai 1.25'' εφ' όσον διατηρηθεί το αυθεντικό tray.Θα ήταν βολικό να τοποθετείται πρόχειρα και το χειριστήριο επίσης.Έχω δοκιμάσει υφασμάτινες θήκες (σαν σακουλάκια δηλαδή) που τα μαζεύουν όλα, αλλά πρέπει να βάζω το χέρι μέσα και να τα ψαχουλεύω, διαδικασία που χαλά κάπως την απόλαυση της παρατήρησης. Σκέφτηκα ένα πλαστικό κουβαδάκι για τα μανταλάκια ή μια λεκάνη νοικοκυριού, αλλά είπα πριν πέσω τόσο χαμηλά να πάρω την γνώμη σας.Έτοιμες λύσεις υπάρχουν, αλλά προορίζονται για τρίποδες της Meade και δεν ξέρω αν μπορούν να υιοθετηθούν. Θα μπορούσα επίσης να φτιάξω μόνος μου από ξύλο ή μέταλλο, αλλά δεν έχω τα εργαλεία ή την τεχνογνωσία και το αποτέλεσμα προβλέπεται άκομψο και ίσως και ασταθές.Ιδέες; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 δεν ξερω εαν σου κανει η ιδεα που πργματοποιησα για το παρομοιο προβλημα που ειχα και εγω αλλα κανω μια προταση. στην θηκη για τα προσοφθαλμια που εχει η heq5 pro στα ποδια απο το τριποδο πηρα ενα πλαστικο πιατακι απο γλαστρα για το τρυπισα στο κεντρο σε διαμετρο ιση με το σιδερο που περναει την θηκη αυτη. ετσι απεκτησα ενα πιατακι για να βαζω ολη την ''σαβουρα'' που χρησιμοποιω. αν θες φωτο θα σου ανεβασω το απογευμα. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Adams Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Εγώ πήρα ένα τεύχος της deagostini που έδινε μισό βαλιτσάκι για φύλαξη προσοφθάλμιων και το βίδωσα στην eq-1.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Kookoo: Αν δεν σου είναι ενοχλητικό θα ήθελα να φω μια φωτογραφία. Ευχαριστώ.Adams: Ότι πρέπει είναι. Είναι από αλουμίνιο; Έχει και βάθος! Πως το βίδωσες; Ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Πηρα ενα πιατακι με διαμετρο ιση με τη διαμετρο του κυκλου απο την θηκη για τα προσοφθαλμια. εκανα μια τρυπα στο κεντρο,το καρουμπαλο που εχει βοηθαει στο να εισαι στο κεντρο. οσο για την τετραγωνη στηριξη που εχεις προτεινω να παρεις ενα τετραγωνο πιατακι για γλαστρες και για να ειναι σταθερο στην βαση που εχεις κολλησε το με αυτοκολητα βελκρο (τα γνωστα σκρατς) καλα βελκρο θα βρεις στο πρακτικερ και επισης πολυ καλα ειναι τα dual lock της 2Μ (αν ψαξεις πιθανον να τα βρεις στην αθηνας ή σπυρου πατση) το πιατο απο την γλαστρα (ειναι και στο ιδιο χρωμα με την βαση) η θηκη για τα προσοφθαλμια Τοποθετημενο στηνβαση Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Adams Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Είναι από κοντραπλακέ και έχει βάθος περίπου 3cm. Το βίδωσα επάνω στη μικρή πλάκα για προσοφθάλμια που είχε η στήριξη. Έχει μήκος πλάτος 30x25cm. Και μια φώτο από κάτω που φαίνεται πώς προσαρμόστηκε.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Ευχαριστώ.Εν τω μεταξύ, κυκλοφορώντας σήμερα με την γυναίκα μου για ψώνια, αγόρασα από τα καταστήματα "Παρουσίαση" μια όμορφη πλαστική λεκάνη, μοντέλο Boticceli και την τοποθέτησα σαν προσωρινή λύση. Μου αρέσει τόσο πολύ και φαίνεται λειτουργική, ώστε, αν βρω καλύτερο τρόπο να την κρεμάσω από τον τρίποδα, ίσως να μείνει και μόνιμα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα