kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Να πως κάνεις επίγεια, ή επάλεια στην περίπτωσή μου, παρατήρηση.Είναι πιο εύκολο να σκύψεις το κεφάλι στις 45 μοίρες και η εικόνα είναι σωστή, ενώ η ποιότητα του κατόπτρου έχει μικρότερη σημασία από ότι την νύκτα, καθώς το φως είναι άφθονο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
jimsakpt3 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο εξάρτημα... σίγουρα θα είναι πολύ χρήσιμο...μπορείς να μου δώσεις κανένα λινκ από το astroshop? για να το παραγγείλω μαζί με τα κιάλια... όσο για τα μεταφορικά 10€ είναι η διαφορά με την πιο φθηνή... οπότε και πάλι κερδισμένος βγαίνω...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 http://www.astroshop.eu/telescope-accessories/prisms-%26-diagonal-mirrors/amici-prisms-45d/15_20_20 Εδώ είναι όλα. Φθηνότερα είναι αυτά:http://www.astroshop.eu/omegon-amici-prism-45d-1-25-/p,14658http://www.astroshop.eu/skywatcher-amici-prism-45d-1-25-/p,5038Τα κοσμήματα της William Optics είναι για APO, αλλά το Baader και το Televue δεν είναι πανάκριβα. Εγώ έχω 1 Orion (; ) και 1 Meade και είναι ίδια. Μοιάζουν με τα των Omegon & Skywatcher. Πρόσεξε μόνο μην πάρεις το Celestron SCT, είναι για καταδιοπτρικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
jimsakpt3 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 σε ευχαριστώ κώστα... αυτά λένε ότι αντιστρέφουν και οριζόντια και κάθετα... εγώ χρειάζομαι μόνο οριζόντια... να υποθέσω ότι αυτα των 90 μοιρών που έχω και ήταν στο πακέτο με το τηλεσκοπιο κάνουν μόνο καθετη?επίσης μήπως υπάρχουν και άλλα που να είναι με 0 μοίρες? νομίζω θα βόλευαν περισσότερο...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 σε ευχαριστώ κώστα... αυτά λένε ότι αντιστρέφουν και οριζόντια και κάθετα... εγώ χρειάζομαι μόνο οριζόντια... να υποθέσω ότι αυτα των 90 μοιρών που έχω και ήταν στο πακέτο με το τηλεσκοπιο κάνουν μόνο καθετη?επίσης μήπως υπάρχουν και άλλα που να είναι με 0 μοίρες? νομίζω θα βόλευαν περισσότερο... Εξήγησε σε παρακαλώ τι ακριβώς έχεις. Αν έχεις διοπτρικό η εικόνα είναι ανεστραμμένη πλήρως, άνω- κάτω & αριστερά- δεξιά. Το διαγώνιο 90 μοιρών διορθώνει μόνο το άνω κάτω και το Amici 45 ή 90 διορθώνει πλήρως, δίνει δηλαδή εικόνα σαν τα κιάλια. Μάλλον μιλάς για την εικόνα που σου δίνει το διαγώνιό σου, αλλά θα το βγάλεις αυτό για να βάλεις το άλλο, οπότε θέλεις πλήρη ανόρθωση! Μην σκέφτεσαι με την εικόνα που θα σου δίνει το διαγώνιο που ήδη έχεις.Αν θες βάλε τον φακό κατ' ευθείαν στον εστιαστή και δες ποιά είναι η πραγματική εικόνα άνευ διαγωνίου. Μπορεί να μην εστιάζει έτσι, αλλά θα καταλάβεις οτι ο ουρανός φαίνεται κάτω και η γη πάνω.Υπάρχουν και ανορθωτές 0 μοιρών, αλλά μόνο για Νευτώνια (εκεί χρειάζεται διόρθωση μόνο πάνω- κάτω). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
jimsakpt3 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Εξήγησε σε παρακαλώ τι ακριβώς έχεις. Αν έχεις διοπτρικό η εικόνα είναι ανεστραμμένη πλήρως, άνω- κάτω & αριστερά- δεξιά. Το διαγώνιο 90 μοιρών διορθώνει μόνο το άνω κάτω και το Amici 45 ή 90 διορθώνει πλήρως, δίνει δηλαδή εικόνα σαν τα κιάλια. Μάλλον μιλάς για την εικόνα που σου δίνει το διαγώνιό σου, αλλά θα το βγάλεις αυτό για να βάλεις το άλλο, οπότε θέλεις πλήρη ανόρθωση! ακριβώς όπως τα λες είναι... έχω διοπτρικό με μια διαγώνιο 90 και η εικόνα που παίρνω θέλει διόρθωση μόνο δεξια - αριστερά.... οπότε αν βγάλω αυτή τη διαγώνιο θα θέλω πλήρη διόρθωση...άρα πρέπει να πάρω Amici, και από τη στιγμή που μου λες ότι για διοπτρικά δεν υπάρχουν 0 μοιρών θα πάρω 45...θα κάνω ένα τηλ και στο πλανητάριο θεσ/κης να μου πουν μια τιμή γι αυτό που μου έδωσες στο λινκ αλλιώς θα πάρω το skywatcher από το astroshop....
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Επειδη ημουν σιγουρος οτι δεν ειναι τα ιδια,εστειλα ενα mail στην Oberςerk οσον αφορα την ομοιοτητα αναμεσα στα Skymaster 15χ70 και τα Oberwerk 15x70.Λοιπόν Ιπτάμενε Ολλανδέ, νομίζω πως μπορεί να βρήκα την άκρη: Υπάρχουν 2 διαφορετικά Oberwerk 15x70!http://www.agenaastro.com/Oberwerk-Binoculars-s/32.htm Oberwerk 15x70mm Binoculars $157.95 Oberwerk Ultra Series 15x70mm Binoculars $354.95 Τα πρώτα είναι αυτά που μοιάζουν με τα Celestron, αν και εμπιστεύομαι την εταιρία όταν λέει πως έχει κάνει βελτιώσεις στο βασικό σχέδιο.Πάντως οι τιμές δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, ακόμη και για τα 25x100. Special Απλά Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 ... έχω διοπτρικό με μια διαγώνιο 90 και η εικόνα που παίρνω θέλει διόρθωση μόνο δεξια - αριστερά.... οπότε αν βγάλω αυτή τη διαγώνιο θα θέλω πλήρη διόρθωση...άρα πρέπει να πάρω Amici, και από τη στιγμή που μου λες ότι για διοπτρικά δεν υπάρχουν 0 μοιρών θα πάρω 45... Άκυρο, άκυρο, νέα δεδομένα: υπάρχει ανορθωτής 0 μοιρών για διοπτρικά από την Omegonhttp://www.astroshop.eu/omegon-erecting-lense-1-5x--1-25---for-refractors/p,8857Είναι αρκετά φθηνός μάλιστα, δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις, αλλά θα έλεγα πως είναι "ύποπτα φθηνός" και δεν μου γεμίζει το μάτι.Έχω και εγώ έναν τέτοιο τελικά, σε μέγεθος ιαπωνικής ίντσας από ένα τηλεσκόπιο παιχνίδι, ο οποίος στένευε το πεδίο απερίγραπτα. Επίσης το γεγονός πως είναι ο μοναδικός δεν είναι ενθαρρυντικό, δεν αποτελεί συνήθη πρακτική για κάποιους λόγους. Αν ήταν χρήσιμο θα έφτιαχναν και οι άλλοι από έναν πιστεύω. Αυτόν μάλλον τον χρησιμοποιείς με το διαγώνιο που ήδη έχεις.Εγώ θα ακολουθούσα την δοκιμασμένη λύση, Amici 45 μοιρών. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Η ερωτηση που τους ειχα κανει ηταν για τα απλα σε συγκριση με τα Skymaster.Γενικα,οι κριτικες που εχουν και τα δυο για την σχεση τιμης/αποδοσης ειναι εξαιρετικοτατη.Απλα τα Oberwerk ειναι μια κλαση παραπανω,οπως και η τιμη τους.Πολυ καλος οδηγος για αγορα κυαλιων ειναι ο παρακατω απο τον μετρ Todd Gross http://www.weatherman.com/binocs.htm There is no knowledge that is not power...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Η ερωτηση που τους ειχα κανει ηταν για τα απλα σε συγκριση με τα Skymaster.Γενικα,οι κριτικες που εχουν και τα δυο για την σχεση τιμης/αποδοσης ειναι εξαιρετικοτατη.Απλα τα Oberwerk ειναι μια κλαση παραπανω,οπως και η τιμη τους.Πολυ καλος οδηγος για αγορα κυαλιων ειναι ο παρακατω απο τον μετρ Todd Gross http://www.weatherman.com/binocs.htm Βλέπεις πως μπερδεύουν τα πράγματα; Στην ανασκόπηση που παραθέτεις λέει πως: "they seem to be Chinese made. They must made at the same factory." (με τα Orion 15x70 Little Giants) "In warmer weather the focus is slightly loose (but smooth), and if you press your head against them too hard, the focus can shift on it's own." Δηλαδή φτιάχνονται σε άλλο εργοστάσιο από τα Celestron αλλά στο ίδιο με τα Orion και έχουν το πρόβλημα για το οποίο η Oberwerk κατηγόρησε τα Celestron. Δεν αποκλείεται βέβαια μετά τις ανασκοπήσεις να διόρθωσαν αυτό το πρόβλημα και γι' αυτό να το τονίζουν. Το θέμα είναι πως πρόκειται για άλλη μια εταιρία με πολλές καλές επιλογές η οποία δεν αντιπροσωπεύεται στην χώρα μας, ενώ και η Orion υποαντιπροσωπεύεται με περιορισμένη γκάμα προϊόντων. Στην Ολλανδία υπάρχουν αυτές οι εταιρίες;Το Starware είναι πολύ καλό και το διάβασα πέρσι το Πάσχα, μαζί με 5-6 άλλα βιβλία πριν αγοράσω οτιδήποτε. Αλλά δεν έχει πολλές λεπτομέρειες και απουσιάζουν ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρίες. Το ότι δεν έχει πολλές πληροφορίες μπορεί να σημαίνει πως περιλαμβάνονται μόνο οι σίγουρες εξ αυτών, καλό για μας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Γενικα η Oberwerk δεν εχει κανενα αντιπροσωπο επισημο στην Ευρωπη(μονο καποια στιγμη θυμαμαι ειχα βρει ενα αγγλικο σαιτ επειτα απο πολυ ψαξιμο,το οποιο ομως ειχε 5-6 μοντελα).Σε δυο μερες μια φιλη παει USA και σκεφτομαι να τα παραγγειλω στα 150$.Εγω δεν ειπα οτι τα Oberwerk δεν φτιαχνονται στην Κινα(?)Διαφωνησα σε αυτο που ειπες οτι ειναι ιδια με τα Celestron και τα TS.Επισης και ιδια να ειναι με τα Orion,ειναι αρκετα φθηνοτερα(150$ vs 200$) There is no knowledge that is not power...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δεν είπα οτι είπες οτι είπα οτι δεν είπες. Απλώς προβληματίστηκα από αυτά που είπες και το έψαξα λίγο παραπάνω Προχωρούμε Überwerk!Πες μας τις εντυπώσεις σου όταν το πάρεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vlahmapoutras Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Καταραμενη βιντεοκληση,ποτε θα γινεις προσβασιμη να βλεπουμε ο ενας τον αλλον,να συνεννοουμαστε .Αμα τα παρω,γιατι υπαρχουν και αλλες προτεραιοτητες.Απλα ειναι ευκαιρια γιατι ειναι φθηνα.Θα δειξει... There is no knowledge that is not power...
jimsakpt3 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Άκυρο, άκυρο, νέα δεδομένα: υπάρχει ανορθωτής 0 μοιρών για διοπτρικά από την Omegonhttp://www.astroshop.eu/omegon-erecting-lense-1-5x--1-25---for-refractors/p,8857Είναι αρκετά φθηνός μάλιστα, δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις, αλλά θα έλεγα πως είναι "ύποπτα φθηνός" και δεν μου γεμίζει το μάτι.Έχω και εγώ έναν τέτοιο τελικά, σε μέγεθος ιαπωνικής ίντσας από ένα τηλεσκόπιο παιχνίδι, ο οποίος στένευε το πεδίο απερίγραπτα. Επίσης το γεγονός πως είναι ο μοναδικός δεν είναι ενθαρρυντικό, δεν αποτελεί συνήθη πρακτική για κάποιους λόγους. Αν ήταν χρήσιμο θα έφτιαχναν και οι άλλοι από έναν πιστεύω. Αυτόν μάλλον τον χρησιμοποιείς με το διαγώνιο που ήδη έχεις.Εγώ θα ακολουθούσα την δοκιμασμένη λύση, Amici 45 μοιρών. αυτό μοιάζει σαν να είναι barlow ( αφού έχει και μεγέθυνση ) που αντιστρέφει πλήρως την εικόνα...τέσπα θα πάρω αυτό http://www.astroshop.eu/skywatcher-amici-prism-45d-1-25-/p,5038 που υπάρχει και στο στοκ γιατί δεν είμαι για πειραματισμούς... πήγα σήμερα να δοκιμάσω τα skymaster 15x70... εντάξει, μου άρεσαν... αλλά μετά δοκίμασα και κάτι vixen... μεγάλη διαφορά στα οπτικά... αν και τα vixen με έβαλαν σε σκέψεις τελικά τα skymaster θα παραγγείλω... μάλλον αύριο θα την κάνω την παραγγελία...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Άκυρο, άκυρο, νέα δεδομένα: υπάρχει ανορθωτής 0 μοιρών για διοπτρικά από την Omegonhttp://www.astroshop.eu/omegon-erecting-lense-1-5x--1-25---for-refractors/p,8857Είναι αρκετά φθηνός μάλιστα, δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις, αλλά θα έλεγα πως είναι "ύποπτα φθηνός" και δεν μου γεμίζει το μάτι.Έχω και εγώ έναν τέτοιο τελικά, σε μέγεθος ιαπωνικής ίντσας από ένα τηλεσκόπιο παιχνίδι, ο οποίος στένευε το πεδίο απερίγραπτα. Επίσης το γεγονός πως είναι ο μοναδικός δεν είναι ενθαρρυντικό, δεν αποτελεί συνήθη πρακτική για κάποιους λόγους. Αν ήταν χρήσιμο θα έφτιαχναν και οι άλλοι από έναν πιστεύω. Αυτόν μάλλον τον χρησιμοποιείς με το διαγώνιο που ήδη έχεις.Εγώ θα ακολουθούσα την δοκιμασμένη λύση, Amici 45 μοιρών. αυτό μοιάζει σαν να είναι barlow ( αφού έχει και μεγέθυνση ) που αντιστρέφει πλήρως την εικόνα...τέσπα θα πάρω αυτό http://www.astroshop.eu/skywatcher-amici-prism-45d-1-25-/p,5038 που υπάρχει και στο στοκ γιατί δεν είμαι για πειραματισμούς... πήγα σήμερα να δοκιμάσω τα skymaster 15x70... εντάξει, μου άρεσαν... αλλά μετά δοκίμασα και κάτι vixen... μεγάλη διαφορά στα οπτικά... αν και τα vixen με έβαλαν σε σκέψεις τελικά τα skymaster θα παραγγείλω... μάλλον αύριο θα την κάνω την παραγγελία... Τα 9x63 δοκίμασες;Δεν θα μετανοήσεις για τα Celestron, τα προτείνουν παντού και τα έχουν πάρει πολλοί. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, αν βλέπαμε μέσα από Canon IS ή Leica ή Zeiss θα θέλαμε εκείνα. Αλλά στην τιμή των 79 ευρώ μην το συζητάς... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
jimsakpt3 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Τα 9x63 δοκίμασες;Δεν θα μετανοήσεις για τα Celestron, τα προτείνουν παντού και τα έχουν πάρει πολλοί. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, αν βλέπαμε μέσα από Canon IS ή Leica ή Zeiss θα θέλαμε εκείνα. Αλλά στην τιμή των 79 ευρώ μην το συζητάς... όχι... τα 7x50 ήταν... και παρ όλο που ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τα skymaster 15x70 με εντυπωσίασαν.... τέσπα, όπως είπες και εσύ, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο....όπως είπα και πιο πάνω αύριο θα τα παραγγείλω ( μαζί με το ανορθωτικό διαγώνιο ) και ελπίζω να τα ευχαριστηθώ....σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα