Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
αυτο που ειδες στα δυτικα του ουρανου ειναι το νεφελωμα του ωριωνα και ειναι ενα απο τα πιο ωραια που μπορεις να παρατηρησεις :D
Δημοσιεύτηκε

Συγγνώμη που πετάγομαι κάπως αλλά δεν ηθελα να ανοίξω καινούριο θέμα για μία ερώτηση...:P Ρώτησα στο πλανητάριο για barlow και μου είπαν να πάρω αρχικά το x2 της televue ο οποίο κάνει 109€. Ψάχνωντας όμως στο διαδίκτυο βρήκα έναν της Omegon ο οποίος σίγουρα είναι χειρότερης ποιότητας αλλά είναι x3 και κοστίζει και 80€ λιγότερο!! Και η απορία μου, αξίζει η ποιότητα που προσφέρει ο televue έναντι του άλλου, 80€; :-k

http://www.astroshop.eu/omegon-3x-barlow-lens--achromatic--1-25-/p,2290

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=745

π = ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΚΟΣ ΙΝΑ ΟΡΙΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΩ ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝ ΦΕΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΝ ΘΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΥΡΩΣΙ... :-k
Δημοσιεύτηκε

Αξίζει.

Barlow ίσως να έχεις μονάχα έναν. Φρόντισε να είναι καλός.

2x είναι καλύτερα από 3x με εξαίρεση τα τηλεσκόπια με πολύ χαμηλό εστιακό μήκος (πχ <500).

Επίσης ο αχρωματικός θα βγάζει στους πλανήτες κόκκινο χρώμα από την μια και μπλε από την άλλη.

Σε μεγάλες μεγεθύνσεις θα παραμορφώνει το είδωλο.

Έχω έναν τέτοιο Celestron και έναν καλύτερο Televue και από τον πρώτο χρησιμοποιώ μερικές φορές μόνο τον φακό για 1.5x όπου τα προβλήματα δεν είναι ορατά. Στο 2x με προσοφθάλμια μικρότερα του 10mm το άστρο μοιάζει με ένα χρωματιστό αυγό με γραμμούλες. Δεν είναι άχρηστος, αλλά κάνει για λίγες δουλειές. Ο Barlow μεγεθύνει και τις οπτικές ανωμαλίες μου φαίνεται. Πέραν αυτού προσθέτει και τις δικές του, οπότε χαλάει έναν καλό φακό και κάνει εντελώς άχρηστο έναν μέτριο ή κακό.

120 ευρώ φαίνονται πολλά, αλλά ενώ για προσοφθάλμια ίσως δώσεις αρκετές φορές, για έναν καλό Barlow θα τα δώσεις μία και μόνο. Μεταχειρισμένα μπορείς να τα βρεις με 70 ευρώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Συγγνώμη που πετάγομαι κάπως αλλά δεν ηθελα να ανοίξω καινούριο θέμα για μία ερώτηση...:P Ρώτησα στο πλανητάριο για barlow και μου είπαν να πάρω αρχικά το x2 της televue ο οποίο κάνει 109€. Ψάχνωντας όμως στο διαδίκτυο βρήκα έναν της Omegon ο οποίος σίγουρα είναι χειρότερης ποιότητας αλλά είναι x3 και κοστίζει και 80€ λιγότερο!! Και η απορία μου, αξίζει η ποιότητα που προσφέρει ο televue έναντι του άλλου, 80€; :-k

http://www.astroshop.eu/omegon-3x-barlow-lens--achromatic--1-25-/p,2290

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=745

Καλέ μου φίλε, μη κάνεις την γκάφα και πάρεις την μπακατέλα την Omegon...ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με τον Televue [-X [-X [-X ...Άκουσε με, καλύτερα να μην έχεις καθόλου Barlow...παρά να έχεις έναν κάκιστο Barlow...

Θα το ξαναπώ...o Televue αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Barlow...τι να λέμε τώρα...ακόμη και όλο το Internet να ψάξεις...στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις...ΟΚ είναι ένα 100άρικο το κόστος, λογικό για αυτό που παίρνεις...όπως λένε και στην Αμερική..."there ain't no such thing as a free lunch!" :cheesy:

Τώρα αν για παράδειγμα δεν θες να πάρεις τον Televue για κάποιον τρελό λόγο, πάρε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον αντίστοιχο της Celestron, τον Ultima. Ακόμη και τα 30 ευρώ είναι Π-Ε-Τ-Α-Μ-Α για τον φτηνιάρη υποτιθέμενο barlow... [-(

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τι διαφορά έχει η μεγέθυνση με barlow από τη μεγέθυνση με χρήση προσοφθαλμίου με μικρότερο εστιακό μήκος. :D
π = ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΚΟΣ ΙΝΑ ΟΡΙΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΩ ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝ ΦΕΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΝ ΘΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΥΡΩΣΙ... :-k
Δημοσιεύτηκε

Ας υποθέσουμε πως συγκρίνεις 20mm με Barlow και 10mm σκέτο, από την ίδια σειρά προσοφθαλμίων:

Με τον πρώτο συνδυασμό κερδίζεις σε eye relief και ο φακός έχει μεγαλύτερη διάμετρο, άρα ίσως ευκολότερη τοποθέτηση οφθαλμού. Εξαιρούνται οι σειρές με σταθερό eye relief, πχ Vixen LVW, Hyperion κλπ

Με τον δεύτερο συνδυασμό έχεις καλύτερη αντίθεση και ίσως λιγότερες ανακλάσεις.

Να σημειωθεί πως πολλά προσοφθάλμια έχουν ενσωματωμένο Barlow, όπως και ορισμένα φθηνά, κοντά νευτώνια τηλεσκόπια (από τους Hyperion έως τους Ethos θα βρεις Barlow στην άκρη, των zoom συμπεριλαμβανομένων)

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης