Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Για σε όλους και Χρόνια πολλά! Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την πιο κάτω εικόνα την οποία τράβηξα την 01/01/2009.Τη μπορεί να είναι το νέφος που έχει κοντά στην Αφροδίτη?Ανακλάσεις από τους φακούς δεν πιστεύω να είναι γιατί παρατήρησα και πριν λίγες μέρες την Αφροδίτη με τον ίδιο εξοπλισμό που έβγαλα την φώτο και δεν φαινόταν τίποτα! Επίσης ένας γείτονας που δοκίμαζε το μικρό τηλεσκόπιο που πίρε για επίγεια χρήση, του έκανε εντύπωση η φωτεινότητα της Αφροδίτης και την κοίταξε βλέποντας και αυτός το ίδιο, όπως μου είπε όταν του έδηξα την φώτο. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι δυνατόν τόσοι ερασιτέχνες αστρονόμοι να μην το είδε κανείς? Αποκλείεται! Την φώτο την πήρα afocal με τηλεσκόπιο διοπτρικό 60mm. η εστίαση δεν είναι πολύ καλή και αύξησα το contrast για να φαίνεται καλύτερα αν βρω και τις φώτο που τράβηξα λίγο καιρό μετά θα της ανεβάσω!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Είσαι σίγουρος για την ημερομηνία, 1/1/09 ή 1/1/10;Στις 1/1/09 η Σελήνη 4 ημερών έδυε 3 μοίρες περίπου βορειότερα της Αφροδίτης. Έμοιαζε με μια λεπτή γραμμή.Πόσες μοίρες είναι η απόσταση στην φωτογραφία; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Ναι η ημερομηνία είναι σωστή αλλά το φαινόμενο ήταν αρκετό καιρό ορατό, βρήκα και τις άλλες φωτογραφίες δεν ξέρω πόσες μοίρες είναι. Αυτή είναι στης 28/01/2009.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 28/1/09, 5 μοίρες παρακάτω ήταν ο πλανήτης Ουρανός.Πρέπει να υπολογίσεις την απόσταση των 2 σωμάτων, όπως και την κατεύθυνση της φωτογραφίας (πάνω κάτω).Πριν έκανα λάθος. Η σελήνη ήταν σε αυτή την θέση στις 31/12/08.Για να μην μετακινηθεί σημαντικά μέσα σε 1 μήνα ήταν ουράνιο σώμα.Σίγουρα φωτογράφισες τη Αφροδίτη; Μήπως ήταν άλλος πλανήτης ή λαμπρός αστέρας; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Η κατεύθυνση της εικόνας είναι όπως φαίνετε πάνω, κάτω, μόνο το αριστερά δεξιά είναι αντίθετα γιατί χρησιμοποιούσα διαγώνιο κάτοπτρο. Είμαι σίγουρος ότι είναι η Αφροδίτη δεν ήμουν και τόσο αρχάριος πριν από ένα χρόνο . Η μεγέθυνση αν θυμάμαι καλά ήταν γύρο στο 200x . Δυστυχώς δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο για να σας το πω νωρίτερα . Σκέφτηκα ότι μοιάζει με κομήτη! Όταν το παρατηρούσα είχε αυτή την θολούρα που φαίνεται στις εικόνες.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Καλησπερα, Αδαμε ποια ειναι τα χαρακτηριστικά του τηλεσκοπιου σου;;60μμ ειναι το πλατος αρα ~2.5ιντσεςτι εστιακο μηκος εχεις;πως εβγαλες afocal στα 200χ ; Τι χρονους εκθεσης εβαλες;Το τηλεσκοπιο το εχεις πανω σε καποια ρομπ. βαση ή ειναι χειροκίνητο;;ποιο τηλεσκοπιο εχεις;; μηπως εχει καποιο σφαλμα στα οπτικα του; Δοκιμασες να κανεις δοκιμες με τον ιδιο ακριβος εξοπλισμο που ειχες εκεινες τις μερες σε καποιο αλλο πολυ φωτεινο αντικειμενο;; αν οχι, μπορεις να δοκιμασεις να βγαλεις καποιες φωτο;; Θα μπορουσε να ηταν καποια αντανακλαση λογο του πολυ εντονου αντικειμενου,επισης θα μπορουσε να μην ειχες "χτυπισει" την Αφροδιτη αλλα τον Δια και τον Ερμη που ηταν Διπλα-διπλα ο ενας στον αλλο...λιγο κατω δεξια απο την Αφροδιτη. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Εστιακό μήκος 900mm. Είδα και με κάτι κιάλια σε 16x και θα έλεγα ότι φαινόταν το ίδιο πράγμα αχνά. Μελέτησα αρκετά το θέμα εκείνες τις ημέρες αλλά λόγο του ότι δεν βρήκα πουθενά στοιχεία το άφησα. Είναι χειροκίνητο σε ισημερινή eq-1. Όταν βλέπω την σελήνη η τον Δία με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.Εξάλλου πριν λίγες μέρες παρατήρησα την Αφροδίτη με τον ίδιο εξοπλισμό και δεν φαινόταν τίποτα. Όταν μπορέσω θα φωτογραφίσω την Αφροδίτη με το ίδιο τρόπο και εξοπλισμό και θα τις ανεβάσω. Χρησιμοποιούσα ένα προσοφθάλμιο 6mm και έκανα και αποκοπή της εικόνας γι αυτό είπα περίπου 200x.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Αν ήταν σημάδι πάνω στο γυαλί του προσοφθαλμίου θα το καταλάβαινες περιστρέφοντας το προσοφθάλμιο. Θα περιστρεφόταν και το σημάδι. Το λέω για το μέλλον. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Πριν πολύ καιρό (ήταν 2005... ) είχα κάνει και γω την ίδια ερώτηση. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1915&highlight=%C1%F6%F1%EF%E4%DF%F4%E7 Μάλιστα αν ψάξω το αρχείο μου, έχω μια φωτογραφία που μοιάζει εκπληκτικά με τη δικιά σου. Το Nunki ειχα φωτογραφίσει εγώ.
vtsamis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2010 Ανακλάσεις από τους φακούς δεν πιστεύω να είναι γιατί παρατήρησα και πριν λίγες μέρες την Αφροδίτη με τον ίδιο εξοπλισμό που έβγαλα την φώτο και δεν φαινόταν τίποτα!Adams, για να πεις ότι απέκλεισες τις αντανακλάσεις από τα διάφορα γιαλιά θα έπρεπε να είχες κάνει εκείνη την ώρα σύγκριση φωτογράφισης και οπτικής παρατήρησης, αλλαγή οπτικών στοιχείων, κλπ κλπ.Άρα, το ερώτημα περί αντανακλάσεων συνεχίζει να υφίσταται και να ψάχνει απάντηση. Δεν έχει αποκλειστεί. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι δυνατόν τόσοι ερασιτέχνες αστρονόμοι να μην το είδε κανείς? Αποκλείεται! Σωστά. Και επιπλέον, πέρα από τους ερασιτέχνες, υπάρχουν και οι επαγγελματίες αστρονόμοι, ραδιοαστρονόμοι, κλπ κλπ. Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2010 Δίκιο έχετε παιδία! Όσο για τα οπτικά άλλαζα προσοφθάλμια και έβλεπα και πάλη το ίδιο πράγμα στο ίδιο σημείο! Στη αρχή πίστευα ότι είναι ο αντικειμενικός φακός όμως το είδε και ο γείτονας χωρίς να ξέρει ότι έβλεπε την Αφροδίτη .Δεν υπάρχει διαφορά σε οπτική παρατήρηση και φωτογράφηση το ίδιο πράγμα φαίνεται .Το είδα και με κιάλια και έμοιαζε σαν ένα εξόγκωμα από την Αφροδίτη. Τηλέμαχε ενδιαφέρον αυτό που λες παρόλο που έγινε παλιότερα, αν μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία θα ήταν πολύ χρήσιμο!!! Ευχαριστώ που με βοηθάτε να δω τη έβλεπα!! !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα