Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορεσα να βρω τον m51 και τον m52. :( :cry:

Σχετικα με το τηλεσκόπιο:

Εχω δει μονο τον Αρη , τον Κρονο ,τη Σελήνη και μερικα διπλά αστερια(π.χ. mizar-alcor)

oι εικονες ειναι πολυ καθαρες και τα ειδωλα με εχουν ικανοποιήσει πλήρως ειδικά όταν είδα τον Κρόνο και τη Σελήνη εντυποσιαστηκα :o .

Δεν ξερω πολλα απο τηλεσκόπια(τιποτα δεν ξερω αλλα ειπα να το θεσω λιγο πιο κομψα) :-note

ουτε εχω δει πως φαίνονται τα αντικειμενα απο αλλα τηλεσκοπια

Όμως το skywatcher maksuton 180mm πιστευω πως για εμενα ηταν πολυ καλη αγορά. \:D/ =D>

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Albert Einstein
Δημοσιεύτηκε
Δεν μπορεσα να βρω τον m51 και τον m52. :( :cry:

Σχετικα με το τηλεσκόπιο:

Εχω δει μονο τον Αρη , τον Κρονο ,τη Σελήνη και μερικα διπλά αστερια(π.χ. mizar-alcor)

oι εικονες ειναι πολυ καθαρες και τα ειδωλα με εχουν ικανοποιήσει πλήρως ειδικά όταν είδα τον Κρόνο και τη Σελήνη εντυποσιαστηκα :o .

Δεν ξερω πολλα απο τηλεσκόπια(τιποτα δεν ξερω αλλα ειπα να το θεσω λιγο πιο κομψα) :-note

ουτε εχω δει πως φαίνονται τα αντικειμενα απο αλλα τηλεσκοπια

Όμως το skywatcher maksuton 180mm πιστευω πως για εμενα ηταν πολυ καλη αγορά. \:D/ =D>

Είναι σίγουρα καλή αγορά.

M81-82 δεν είπες;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
#-o Λαθος m81 m82 ενοουσα. ](*,)
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Albert Einstein
Δημοσιεύτηκε
Με το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο ποια αντικειμενα messier μπορώ να βρώ σε φωτορυπασμένη πόλη :?:
Δημοσιεύτηκε
Πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες στο forum :?: (πολλές απορίες μαζεμενες)
Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ φρέσκος είμαι. :D

Μόλις είδα το Μ44 με πολύ κατώτερο τηλεσκόπιο από το δικό σου.

Δυστυχώς βλέπω από παράθυρο και δεν έχω άλλο αντικείμενο στο οπτικό μου πεδίο.

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω για ολους για τις συμβουλες που με βοηθησαν να πραγματοποιήσω μια πολυ καλη αγορα για πρωτο τηλεσκόπιο :mrgreen:

DSC00867.thumb.JPG.d29265aa9f8ffd4cb9163270243bf8b2.JPG

ισημερινη ΗΕQ5

DSC00891.thumb.JPG.0c633f66b57770b334158809416cfe84.JPG

maksutov 180mm skywatcher

DSC00880.thumb.JPG.c1143d8f02ead4d793ceb884330da6b3.JPG

Δημοσιεύτηκε

Ω! Τι μικρή παρεμπόδιση έχει! Είναι σαν 8-9 SCT.

Παίρνει 2'' διαγώνιο;

Αν ναι, ίσως παίρνει και Focal Reducer (με προσαρμογέα SCT) ώστε να είναι καλύτερο στο βαθύ διάστημα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Nα 'πω την αληθεια δεν ξερω αν παιρνει 2'' διαγωνιο #-o (ειπαμε ειμαι ασχετος)

Και εγω νομιζα οτι θα ηταν μεγαλυτερη η παρεμποδιση. :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

με βαση site της skywatcher το τηλε σου παιρνει μονο 1.25'' οποτε προσεξε μην κανεις λαθος στις αγορες σου σε προσοφθαλμια. η βαση σου ειναι syntrek ή synscan;

μεγειες και απο μενα αν και συντομα σε βλεπω να ξεκινας και αστροφωτογραφιση :cheesy:

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Eιναι synscan.

Oσο για αστροφωτογράφηση εχω καιρο ακομα.

Δημοσιεύτηκε

Δεν καταφερα να δω τον m44 :( Ειναι κοντα στον καρκινο ο οποιος δεν φαίνεται απο την ταρατρα μου ](*,) .

Σκεφτομαι να αγορασω τον SKY ATLAS 2000 ,θα με βοηθησει :?:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης