Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Geia sas.. Eimai neos sthn astronomia kai exontas mikri empeiria apo tileskopia tha ithela na mou proteinete kapoia.. Exw kapoies vasikes gnwseis kai tha ithela me thn vohtheia sas na epileksw to kalutero gia to budjet pou mporw na diathesw to opoio einai gurw sta 300-500 eurw.. Exw vrei kai ena pou nomizw mou tairiazei.. http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=554 .. Einai kalo gia arxh?
Δημοσιεύτηκε

Εγώ όπως και πολλοί εδώ μέσα θα σου πρωτινά το dob 8” το οποίο είναι πολύ καλό για αρχή! http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657

Να έχεις πάντα υπόψη ότι όσο μεγαλύτερο άνοιγμα έχει ένα τηλεσκόπιο τόσο το καλύτερο, αυτό που θες να πάρεις είναι ακριβότερο μικρότερο και είναι αυτοματοποιημένο goto που δεν θα στο σύστηνα για αρχή αν θες να μάθεις καλύτερα τον ουρανό!

Α" και κάτι άλλο θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες.

Δημοσιεύτηκε
Αρχικα συγγνωμη για τα greeklish αλλα λογω παρορμησης μου διεφυγε η σημειωση..! Εχω υποψιν το dob8" και ειναι αναμεσα στις επιλογες μου (στην τιμη περιλαμβανεται βαση στηριξης?).. Απλως θα ηθελα να ξερω αν ενα τηλεσκοπιο σαν αυτο που εχω στειλει στο πρωτο λινκ ειναι ικανο για την παρατηρηση DSO's..
Δημοσιεύτηκε

Περιλαμβάνετε στήριξη dobson είναι ξύλινη κατασκευή και πολύ στιβαρή!

Όσο για DSO το dob 8” είναι καλύτερο λόγο μεγαλύτερου ανοίγματος που βοηθά στη συλλογή μεγαλύτερης ποσότητας φωτός!

Δημοσιεύτηκε
Αρχικα συγγνωμη για τα greeklish αλλα λογω παρορμησης μου διεφυγε η σημειωση..! Εχω υποψιν το dob8" και ειναι αναμεσα στις επιλογες μου (στην τιμη περιλαμβανεται βαση στηριξης?).. Απλως θα ηθελα να ξερω αν ενα τηλεσκοπιο σαν αυτο που εχω στειλει στο πρωτο λινκ ειναι ικανο για την παρατηρηση DSO's..

Το πρόβλημα δεν είναι αν βλέπει βαθύ διάστημα ή όχι. Οι ικανότητές του είναι περιορισμένες ως προς αυτό βέβαια. Αλλά το μείζον θέμα είναι πως πρόκειται για μια πολύ οικονομική πρόταση όπου σχεδόν όλο το κόστος το προέρχεται από τα ηλεκτρονικά και οι περικοπές από τα μηχανικά και οπτικά μέρη. Ρίξε μια ματιά στα πόδια του. Βλέπεις πόσο αδύνατα είναι; Αυτό σημαίνει δονήσεις, εικόνα που κουνιέται και εκνευρισμό.

Αν θέλεις ρομποτικό τηλεσκόπιο θα πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα χρήματα, ξεπερνώντας τα 1000 ευρώ. Υπάρχουν καλά ρομποτικά τηλεσκόπια, ακόμη και εξαιρετικά, αλλά έχουν το ανάλογο αντίτιμο.

Τα Dob από την άλλη εξαντλούν όλο το κόστος κατασκευής τους στον οπτικό σωλήνα, πάνω σε μια απλή αλλά αποτελεσματική βάση. Άρα είναι μονόδρομος όταν υπάρχει περιορισμένος προϋπολογισμός.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

πολύ σωστά, σου πουλάνε την στήριξη 370 ευρό για παράδειγμα και ένα φτηνό οπτικό σωλήνα 80 ευρό...

Όπως το βλέπω με το παραμικρό αεράκι δεν θα μπορείς να δεις τίποτα. [-(

Δημοσιεύτηκε
Αν αγοράσεις το Dobsonian, στο μέλλον αν θες μπορείς να το τοποθετήσεις σε μία στιβαρή ρομπότική στήριξη go to π.χ. eq-6 heq-5 κ.λ.π.
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας! Με βοηθησατε αρκετα στο πως να κατευθυνθω για την αγορα του πρωτου τηλεσκοπιου.!
Δημοσιεύτηκε
φιλε tomyork, το τηλεσκοπιο που διαλεξες το meade, με το συγκεκριμενο θα δεις μονο σεληνη και κρονο, δεν ειναι και οτι καλυτερο... το dob ειναι σιγουρα η πιο καλυτερη επιλογη.
82758172.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης