Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έφτιαξα ένα αρχειάκι doc με τα βασικά αντικείμενα-στόχους του ουρανού που μπορεί να εντοπίσει κάποιος με ένα μικρομεσαίο τηλεσκόπιο.Περιλαμβάνονται οι περισσότεροι γνωστοί αστέρες,νεφελώματα και γαλαξίες ταξινομημένα ανά εποχή του έτους που φαίνονται καλύτερα αρχίζοντας από το χειμώνα.

Συγγνώμη προκαταβολικά για τυχόν αβλεψίες μου ή λαθάκια αλλά προσπάθησα να προγραμματίσω κάπως τις παρατηρήσεις μου ώστε να μην κάθομαι πελαγωμένος κάτω από το νυχτερινό ουρανό μη ξέροντας τι να πρωτοκοιτάξω. :-k

Η έμπνευση είναι εξ ολοκλήρου παρμένη από το Monthly sky guide απλώς κράτησα τις ζουμερές πληροφορίες χωρίς τα πολλά λόγια.

Εννοείται ότι είναι απαραίτητος ένας στοιχειώδης αστρικός χάρτης.

Astroparatirisi.doc

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο =D> ωραία προσπάθεια και είναι πολύ χρήσιμο, γιατί εγώ όταν βγω για παρατήρηση δεν ξέρω τη να πρώτο δω #-o . Τουλάχιστον θα διαβάζω τη μπορώ να δω :mrgreen: ! Σε ευχαριστούμε!

Με ευκόλυνες πολύ \:D/ !!!

Αν βρω χρόνο θα βοηθήσω να επεκτείνουμε σε περισσότερα ουράνια αντικείμενα, επίσης θα ήταν ωραίο να ταξινομηθούν σε στήλη. :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Ωραια σκεψη.... μαλιστα θα μπορουσαμε να κανουμε και μια στηλη με τι τηλεσκοπιο μπορει να δει καποιος καθε ενα απο αυτα τα αντικειμενα.

θα ειναι οτι πρεπει για τους αρχαριους.... εψαχνα κι εγω κατι τετοιο στην αρχη γιατι περα απο τα γνωστα δεν ηξερα τι αλλο αξιζει να δω μεσα απο το τηλεσκοπιο μου.

Οπως και θα μπορουσε να υπαρχει αρχειο για πιο προχωρημενους στοχους.

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Ωραία, να κάνουμε κάποιες στήλες, μια με γυμνά μάτια π.χ. Αστερισμούς, βροχή διαττόντων αστέρων κλπ, μια με κιάλια και μια με τηλεσκόπιο χωρισμένο σε διάφορα ανοίγματα.
Δημοσιεύτηκε

Ωραια.... εγω θα φτιαξω ενα αρχειο με στοχους που αξιζει να δεις μεσα απο ενα 120ED.

Πανω σε αυτο θα μπορει οποιος θελει να βαλει και δικους του.

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Ωραία, να κάνουμε κάποιες στήλες, μια με γυμνά μάτια π.χ. Αστερισμούς, βροχή διαττόντων αστέρων κλπ, μια με κιάλια και μια με τηλεσκόπιο χωρισμένο σε διάφορα ανοίγματα.

Φίλε Adams η ιδέα σου είναι πολύ καλή.Αν θες ρίξε μια ματιά στο http://www.skymaps.com/downloads.html

Φιλικά Νίκος

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας φίλοι μου.Ασχολούμαι αρκετό καιρό με την παρατήρηση διαβάζοντας το forum αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πήρα αφορμή από το θέμα μηνιαία παρατήρηση και ανεβάζω ένα αρχειάκι που έκανα από το

http://www.skymaps.com/downloads.html

Πιστεύω να βοηθήσει κάποιους. =D>

Έχω το dob 8''

.pdf

Μηνιαία παρατήρηση με μάτια-κυάλια-τηλεσκόπιο

Δημοσιεύτηκε

Απίστευτο Karellen & Kostasigou!!!!

Μου βγήκαν τα μάτια (με την καλή έννοια!) :shock:

και πάλι μπράβο!! =D>

Offtopic: Κώστα (kkokolis) μου αρέσει το άβαταρ σου. Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι? :-k

Ἀγεωμέτρητος μηδεῖς εἰσίτω
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
ενας χρησιμος καταλογος σε εξελ μορφη. το παλικαρι εχει κανει πολυ καλη δουλεια. http://stargazerslounge.com/primers-tutorials/95672-dso-checklist-messier-herschel-400-caldwell-colored-doubles.html (στο 10ο ποστ εχει πιο προσφατο καταλογο)

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Επανέρχομαι με μερικές ακόμα προσθήκες αστερισμών και στόχων στο doc.Επίσης επισυνάπτω τα ίδια δεδομένα σε μορφή JPG και σε ανεστραμμένα χρώματα για να μη στραβώνει το πολύ άσπρο.Πιστεύω να κάνουν δουλειά στην Πανελλήνια. :)

Astroparatirisi.doc

Astronomy1.rar

Astronomy2.rar

Φιλικά Νίκος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης