Karellen Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2010 Έφτιαξα ένα αρχειάκι doc με τα βασικά αντικείμενα-στόχους του ουρανού που μπορεί να εντοπίσει κάποιος με ένα μικρομεσαίο τηλεσκόπιο.Περιλαμβάνονται οι περισσότεροι γνωστοί αστέρες,νεφελώματα και γαλαξίες ταξινομημένα ανά εποχή του έτους που φαίνονται καλύτερα αρχίζοντας από το χειμώνα.Συγγνώμη προκαταβολικά για τυχόν αβλεψίες μου ή λαθάκια αλλά προσπάθησα να προγραμματίσω κάπως τις παρατηρήσεις μου ώστε να μην κάθομαι πελαγωμένος κάτω από το νυχτερινό ουρανό μη ξέροντας τι να πρωτοκοιτάξω. Η έμπνευση είναι εξ ολοκλήρου παρμένη από το Monthly sky guide απλώς κράτησα τις ζουμερές πληροφορίες χωρίς τα πολλά λόγια.Εννοείται ότι είναι απαραίτητος ένας στοιχειώδης αστρικός χάρτης.Astroparatirisi.doc Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Μπράβο ωραία προσπάθεια και είναι πολύ χρήσιμο, γιατί εγώ όταν βγω για παρατήρηση δεν ξέρω τη να πρώτο δω . Τουλάχιστον θα διαβάζω τη μπορώ να δω ! Σε ευχαριστούμε! Με ευκόλυνες πολύ !!! Αν βρω χρόνο θα βοηθήσω να επεκτείνουμε σε περισσότερα ουράνια αντικείμενα, επίσης θα ήταν ωραίο να ταξινομηθούν σε στήλη.
koulosb Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Ωραια σκεψη.... μαλιστα θα μπορουσαμε να κανουμε και μια στηλη με τι τηλεσκοπιο μπορει να δει καποιος καθε ενα απο αυτα τα αντικειμενα. θα ειναι οτι πρεπει για τους αρχαριους.... εψαχνα κι εγω κατι τετοιο στην αρχη γιατι περα απο τα γνωστα δεν ηξερα τι αλλο αξιζει να δω μεσα απο το τηλεσκοπιο μου. Οπως και θα μπορουσε να υπαρχει αρχειο για πιο προχωρημενους στοχους. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Ωραία, να κάνουμε κάποιες στήλες, μια με γυμνά μάτια π.χ. Αστερισμούς, βροχή διαττόντων αστέρων κλπ, μια με κιάλια και μια με τηλεσκόπιο χωρισμένο σε διάφορα ανοίγματα.
koulosb Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Ωραια.... εγω θα φτιαξω ενα αρχειο με στοχους που αξιζει να δεις μεσα απο ενα 120ED. Πανω σε αυτο θα μπορει οποιος θελει να βαλει και δικους του. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Αντε παιδια βαλτε μπρος Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Karellen Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Ωραία, να κάνουμε κάποιες στήλες, μια με γυμνά μάτια π.χ. Αστερισμούς, βροχή διαττόντων αστέρων κλπ, μια με κιάλια και μια με τηλεσκόπιο χωρισμένο σε διάφορα ανοίγματα.Φίλε Adams η ιδέα σου είναι πολύ καλή.Αν θες ρίξε μια ματιά στο http://www.skymaps.com/downloads.html Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Adams Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Ευχαριστώ για την βοήθεια, όταν μπορέσω θα το φτιάξω!
kostasigou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2010 Γειά σας φίλοι μου.Ασχολούμαι αρκετό καιρό με την παρατήρηση διαβάζοντας το forum αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πήρα αφορμή από το θέμα μηνιαία παρατήρηση και ανεβάζω ένα αρχειάκι που έκανα από τοhttp://www.skymaps.com/downloads.htmlΠιστεύω να βοηθήσει κάποιους. Έχω το dob 8'' .pdfΜηνιαία παρατήρηση με μάτια-κυάλια-τηλεσκόπιο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2010 Ωραίο το αρχείο σου Κώστα. Σε Α4 το τυπώνεις; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
marinos.stargazer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Απίστευτο Karellen & Kostasigou!!!!Μου βγήκαν τα μάτια (με την καλή έννοια!) και πάλι μπράβο!! Offtopic: Κώστα (kkokolis) μου αρέσει το άβαταρ σου. Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι? Ἀγεωμέτρητος μηδεῖς εἰσίτω
kostasigou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγιαναι Κώστα σε Α4
Karellen Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Ευχαριστώ παιδιά.Ετοιμάζω και κάτι άλλο σε excel αυτή τη φορά. Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
kostasigou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Αρχικά προσπάθησα να το ανεβάσω σε excel όπως το έχω φτιάξει αλλά δεν μπορούσα να το ανεβάσω και το μετέτρεψα σε pdf. Όποιος το θέλει σε excel ας το κατεβάσει από εδώ: http://rapidshare.com/files/377243791/antikeimena_paratirisis.xlsx
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2010 [quote="marinos.stargazer"Offtopic: Κώστα (kkokolis) μου αρέσει το άβαταρ σου. Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι? http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9128&start=90Αναγνωρίζεις το λουλούδι στο καπέλο; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2010 ενας χρησιμος καταλογος σε εξελ μορφη. το παλικαρι εχει κανει πολυ καλη δουλεια. http://stargazerslounge.com/primers-tutorials/95672-dso-checklist-messier-herschel-400-caldwell-colored-doubles.html (στο 10ο ποστ εχει πιο προσφατο καταλογο) Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Επανέρχομαι με μερικές ακόμα προσθήκες αστερισμών και στόχων στο doc.Επίσης επισυνάπτω τα ίδια δεδομένα σε μορφή JPG και σε ανεστραμμένα χρώματα για να μη στραβώνει το πολύ άσπρο.Πιστεύω να κάνουν δουλειά στην Πανελλήνια. Astroparatirisi.docAstronomy1.rarAstronomy2.rar Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2010 Ευχαριστώ. Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα