Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όπως πολλοί ξέρετε αυτήν την Παρασκευή 23/04/2010 και την Κυριακή 25/04/2010 στις 20.00 το βράδυ το Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέλη διοργανώνει ανοιχτή βραδιά για το κοινό!

http://www.astro.noa.gr/VisCentre/vis_centre_gr.htm

Λέω να πάω την Κύριακή πιστεύω να αξίζει τον κόπο! Όποιος το σκεφτεται να ανέβει ας το πει εδώ..να κάνουμε και καμιά γνωριμία βρε αδερφέ!

Το έχω βάλει και στο αστροημερολόγιο αλλά μπορεί πολλοί να μην το προσέξατε οπότε σας το λέω και εδώ!

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Και εγω θελω να παω! Ξερει κανεις αν μπορεις να φτασεις στο αστεροσκοπειο με ΜΜΜ, γιατι δεν εχω αλλο μεσο...

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
Στην Πεντέλη σίγουρα φτάνουν αλλά δεν ξέρω ποια είναι! Θα σου έλεγα να σε πάρω μαζί μου αλλά πρώτον δεν ξέρω που μένεις και δεύτερον θα έχω και εγώ κόσμο στο αμάξι!
Δημοσιεύτηκε

Δοκίμασε να δεις εδώ, Περικλή.

http://www.astro.noa.gr/Hel.A.S.2003/IAA_hac2003locationgr.htm

Παρατήρηση γίνεται αν έχει καθαρό ουρανό (κάτι που τελικά προβλέπεται για το βράδυ της Κυριακής, εκτός κι αν αλλάξει πάλι). Φυσικά όχι με το μεγάλο διοπτρικό Newall του κεντρικού θόλου.

Με τη φωτορρύπανση της Αθήνας να μαίνεται από κάτω, φυσικά υπάρχει περιορσμός στους στόχους, αλλά είναι σίγουρα ωραία εμπειρία, ειδικά αν είναι η πρώτη σου επαφή με τηλεσκόπια.

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Λεω να είμαι κι'εγω εκει..Εχω πολλα χρονια να παω και τωρα που μου δινεται η ευκαιρεια..δεν την χανω!!!

Τοτε ειχα δει Σεληνη,Δια,Κρονο...Ελπιζω σε κατι αναλογο παλι 8)

Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε
Ναι, κι εγώ θα ήθελα. Έχω καιρό να ανέβω, και όποτε πηγαίνω, πάντα το χαίρομαι. Ελπίζω να μπορέσω και να συναντηθούμε εκεί.
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε
Καλημέρα σας την Κυριακή έχω έξοδο ίσως καταφέρω και ανέβω επάνω. Θα πάει κανείς από εδώ άλλος?

Θέμη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαι & εγώ αύριο.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Βρε παιδιά εγώ που είμαι καινούριος στον χώρο πως θα σας γνωρίσω? Μιλάω τόσο καιρό με πολλούς από εσάς και είναι αμαρτία να μην γνωρίζω πρόσωπα! Supernovus αν ανέβεις πάνω θα αναλάβεις τις συστάσεις?
Δημοσιεύτηκε
Βρε παιδιά εγώ που είμαι καινούριος στον χώρο πως θα σας γνωρίσω? Μιλάω τόσο καιρό με πολλούς από εσάς και είναι αμαρτία να μην γνωρίζω πρόσωπα! Supernovus αν ανέβεις πάνω θα αναλάβεις τις συστάσεις?

Μην στενοχωριέσαι θα γνωρίσεις τον Θέμη από την φωτογραφία του & συνεπώς .............

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Μπορώ να πω πως έζησα ένα μεγάλο φιάσκο αφού είμουνα εκεί στις 19.30 και δεν με άφησαν να μπω λέγοντας μου πως οι θέσεις ήταν ολες πιασμένες! Μεγάλη απογοήτευση για μένα μιας και το περίμενα πολλές μέρες! Όσοι πήγατε ελπίζω να περάσατε καλά και αν μπορείτε πείτε μου και εμένα τι κάνατε τι είδατε γιατί θα με φάει η περιέργεια!
Δημοσιεύτηκε
Κι'εγω το ιδιο επαθα...εφτασα λιγο αργα ( πριν τις 8 παντως...) και δεν καταφερα να μπω...Ηττα 8)
Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε
Στα 100 άτομα το έκλεισαν ενώ το site του αστεροσκοπείου λέει για 125! Τι να πω! Είπα και το ψέμα ότι ήρθα από την Πάτρα γι'αυτό τον σκοπό αλλά δεν έπιασε!! :( Άσχετο kkokkolis αλλά ZIO με φωνάζουν και οι φίλοι μου!! Nice :P
Δημοσιεύτηκε

Μου φαίνεται ότι ήμουν ο μόνος εκεί απ'όλους όσους δήλωναν ότι θα πήγαιναν (χε..χε!)

Πραγματικά ήταν μια έκτακτη κατάσταση, και μάλλον.... απροσδόκητη, καθώς ο κόσμος που προσήλθε ήταν πολύς

Είναι κρίμα για σας, παιδιά, που βρεθήκατε απ'έξω, αλλά δεν μπορέσατε να μπείτε. Μη φανταστείτε ότι το θέμα είναι απλώς χωροταξικό. Δεν είναι τόσο οι θέσεις ως καθίσματα. Στο τέλος-τέλος τι 100 τι 110 τι 130. Οι καλοί παντού χωράνε, έτσι;

Ούτε για τους υπεύθυνους είναι καμμιά διαφορά το να μιλήσουν σε 100 ή σε 150. Έτσι κι αλλιώς μια φορά θα μιλήσουν για όλους. Και στις απορίες όλων θα απαντήσουν.

Απ' ότι φαίνεται το θέμα είναι η διαχείρηση τόσων ανθρώπων, έτσι ώστε να είναι η όλη ξενάγηση ευχάριστη για όλους και όχι βασανιστική που να παρακαλάνε να τελειώνει.

Σ'αυτό το θέμα οι άνθρωποι εκεί κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Σκεφτείτε ότι μετά την ομιλία και το βίντεο-εισαγωγή στην Αστρονομία, τα άτομα θα επισκεφθούν το χώρο του τηλεσκοπίου newall, ο οποίος είναι ένα πατάρι με πάτωμα που κανονικά μπορεί να μετακινείται σαν ασανσερ, άρα αντιλαμβάνεστε ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλων μαζί των επισκεπτών. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει αυτοί να χωριστούν σε γκρουπ.

Έπειτα η παρατήρηση γίνεται, όπως είπαμε, με ένα άλλο τηλεσκόπιο σε θόλο λίγο πιο πέρα απ' τον κεντρικό και πρέπει να περάσουν όλοι ένας-ένας απ' το προσοφθάλμιο για να δουν τα αντικείμενα. Όσο περισσότερα τα άτομα, τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος αναμονής για όλους και ενίοτε έχει ψύχρα εκεί ή φυσάει αρκετά.

Φαντάζομαι σ' αυτό οφείλεται ο περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών.

Πάντως σήμερα ο καιρός δεν βοήθησε στην παρατήρηση, καθώς είχε πολλή συννεφιά τελικά. Μόνο Σελήνη καταφέραμε να δούμε.

Ως εκ τούτου μη στενοχωριέστε πολύ, φίλοι μου. Υπομονή μέχρι την επόμενη φορά, οπότε θα δείτε από κοντά τι γίνεται.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά, καλά εχθές φάγαμε μια ήττα και εμείς. Φτάσαμε επάνω στης 8:15 λίγο πιο αργά από

την ώρα που έλεγαν στο σιτε, αλλά δεν φανταστήκαμε ότι θα είχε τόσο κόσμο. Μας είπαν ότι έχε γεμίσει

όλο 125 άτομα και είναι είδη 25 παραπάνω. Εγώ δεν ξαναπάω πάντως γιατί τσακωθήκαμε λες και δεν χωράνε και όλας.

Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίγει πιο συχνά αλλά και να βάζει παραπάνω κόσμο.

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε
Μήπως θα μπορούσε κάποιος που γνωριζει τους υπευθυνους να ερθει σε επαφη μαζι τους ωστε να κανονιστει μια βραδια για τα μελη του forum; Υπάρχει αυτη η δυνατοτητα;
Δημοσιεύτηκε

Ήταν όντως ένα δύσκολο βράδυ ως προς την παρατήρηση.Είχε πολύ αέρα και συννεφιά.

Ο κ.Ματσόπουλος ήταν όπως πάντα απολαυστικός(αυτός ο άνθρωπος νομίζω δεν θα γεράσει ποτέ).

Λυπήθηκα που ακόμα δεν έχουν φτιάξει τον κεντρικό θόλο στο τηλεσκόπιο newall.Εκεί έκανα την

πρώτη μου παρατήρηση πρί 8 χρόνια.

Ως προς το άλλο θέμα ας είμαστε λίγο ψύχραιμοι.Η δυνατότητα επίσκεψης είναι 120-125 άτομα

Χτές το βράδυ είχαν ανέβει περίπου 250 άτομα.

Ρε Θέμη με τον μπαρμπα-Γιώργο βρήκες να μαλώσεις?Εγω ξέρω οτι οι Περιστεριώτες είναι μάγκες και σέβονται τα γερόντεια.

Απ'όσο ξέρω βραδινές ξεναγήσεις΄σε γκρουπ(σχολεία,συλλόγους και μεμονομένες ομάδες)γίνονται

συνεχώς κατόπιν συννενοήσεως με τον κ.Ματσόπουλο.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Ρε Θέμη με τον μπαρμπα-Γιώργο βρήκες να μαλώσεις.Εγω ξέρω οτι οι Περιστεριώτες είναι μάγκες και σέβονται τα γερόντεια.

Καταρχήν σε παρακαλώ πάρε αυτό που είπες γιατί δεν μου άρεσε σε παρακαλώ. Και 2ον δεν το εννούσα

με αυτήν αυτήν την έννοια δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν μου φταίει ο φύλακας. Απλά σπάστηκα

γενικά με την οργάνωση τους. Πρέπει να είναι ανοιχτό ακόμα και να πας να το δεις για μένα καθώς

επίσης και να ανοίγει και άλλες μέρες την εβδομάδος.

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης