Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλώς.Αν δεν ήσουν εσύ που μίλησε άσχημα στον φύλακα το παίρνω πίσω.

Για μένα,το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται λίξαν.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα με την μεγάλη προσέλευση κόσμου, δεν είναι τωρινό. Πριν από 9-10 χρόνια που είχα πάει, πάλι το ίδια ήταν. Την πρώτη φορά δεν μπορέσαμε να μπούμε λόγω υπεράριθμων ατόμων και μπήκαμε τον επόμενο μήνα. Από τότε όμως ρωτάγαμε, γιατί δεν κάνουν περισσότερες βραδιές για το κοινό αφού υπάρχει ενδιαφέρον. Έχουν τις δυνατότητες, έχουν πολύ καλό ομιλητή, αλλά... Πιστεύω ότι αν ήθελαν την πλατιά ενημέρωση του κόσμου, θα οργάνωναν συχνότερες αστροβραδιές.

Δυστυχώς με αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα, μοιάζει άλλη μια φορά με το γνωστό τρικ, - κάνουμε κάτι λίγο, για να ακούγεται στο τέλος του χρόνου στους από πάνω μας ότι φροντίσαμε για την επιμόρφωση του κοινού-. Θα μπορούσε μάλιστα αφού υπάρχει τέτοια προσέλευση όλα αυτά τα χρόνια και πάντοτε έρχεται περισσότερος κόσμος από όσους χωράει (γνωρίζω μόνο για τους θερινούς μήνες), να είναι ένα αρκετά κερδοφόρο κομμάτι.

Κρίμα όμως, γιατί η παρατήρηση μέσα από το τηλεσκόπιο τους, θα μπορούσε να ήταν το έναυσμα για περισσότερο κόσμο, να ασχοληθεί με την αστρονομία. Αυτό τουλάχιστον έγινε για μένα, όταν περιμένοντας όλο το βράδυ υπομονετικά, κοίταξα για 30 δευτερόλεπτα το σφαιρικό σμήνος του Ηρακλή.

Και χάθηκα μέσα του!

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Είναι άσχημο άτομα που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αστρονομία και που φέρουνε και άλλους μαζί να τους δείξουνε, να τρώνε πόρτα. Ο φύλακας βέβαια δεν φταίει σε τίποτε. Κάνει αυτό που του λένε από πάνω. Πρόκειται για μία κακή πολιτική εκ μέρους του Αστεροσκοπείου.

Διότι καλά, εμείς ήρθαμε από Αθήνα, αλλά άλλοι που μπορεί να ερχόντουσαν από πιό μακρυά? Δεν περιμένω όμως κάτι διαφορετικό και ιδίως από άτομα που παλιότερα αποκαλέσανε τα μέλη του astrovox με χαρακτηρισμό που δεν μπορώ να τον πώ εδώ. Οπότε βραδυά για το astrovox δεν γίνεται.

Πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και με τη συμβολή και των ερασιτεχνών, αλλά οι υπεύθυνοι προτιμούν να κρατάνε το αστεροσκοπείο έτσι (και όχι μόνο το αστεροσκοπείο) διότι αλλιώς νομίζουν ότι θα χάσουν μέρος του "κύρους" τους και της πρωτοκαθεδρίας τους, άν δεχτούν συνεισφορά από άλλους.

Έτσι είναι εδώ στην Ελλάδα και τα παραδείγματα αμέτρητα.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Και για να μήν τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι υπάρχουν και τα φωτεινά παραδείγματα λαμπρών Ελλήνων επιστημόνων μετριοπαθών. Αλλά εδώ στην χώρα μας είναι λίγοι.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Καλά ρε παιδιά τόσα χρόνια δε ξέρετε πως η πόρτα κλείνει ακριβώς την ώρα που αρχίζει η ομιλία επάνω??

Απλά προσπαθήστε να είστε στην ώρα σας και μη ψάχνετε δικαιολογίες, είναι σα να έχετε ραντεβού με γιατρό..

Στάθη πάλι αλλού το πας το πράγμα και δε χρειάζεται........... [-X

ΥΓ: Εννοείται πως έχω φάει και εγώ πόρτα, έκανα τουμπεκί και έφυγα γιατί ΕΓΩ άργησα.....

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Καλά ρε παιδιά τόσα χρόνια δε ξέρετε πως η πόρτα κλείνει ακριβώς την ώρα που αρχίζει η ομιλία επάνω??

Απλά προσπαθήστε να είστε στην ώρα σας και μη ψάχνετε δικαιολογίες, είναι σα να έχετε ραντεβού με γιατρό..

ΥΓ: Εννοείται πως έχω φάει και εγώ πόρτα, έκανα τουμπεκί και έφυγα γιατί ΕΓΩ άργησα.....

Συμφωνω!

Εγω πηγα παντως την παρασκευη και περασα καταπληκτικα! Συνχαριτηρια στους ανθρωπους που το οργανωνουν!! Οι ανθρωποι εκει κανουν καλα την δουλεια τους!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
κάνουμε κάτι λίγο, για να ακούγεται στο τέλος του χρόνου στους από πάνω μας ότι φροντίσαμε για την επιμόρφωση του κοινού

Κωνσταντίνε, προφανώς δεν γνωρίζεις την ιστορία του προγράμματος "Ανοιχτες Θυρες". Λειτουργεί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια! Πριν από αυτό, δεν υπήρχε τίποτα. Μόνο το Ευγενίδειο για γνώση - παρατηρήσεις/ξεναγήσεις με εξοπλισμό δεν γίνονταν.

Παιδιά, στην εποχή που ζούμε υπάρχουν τα πάντα. Ρωτήστε και εμάς που ξεκινήσαμε τη δεκαετία του 80 να ασχολούμαστε με την αστρονομία και το μόνο αστρονομικό εργαλείο που υπήρχε ήταν το Astronomy magazine στα περίπτερα με ξένο τύπο και αγγαρεύαμε όποιον πήγαινε εξωτερικό να φέρνει εξοπλισμό...

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη βραδιά που άνοιξε ποτέ το αστεροσκοπείο στο ευρύ κοινό... Ας είναι καλά ο Ματσόπουλος, αν δεν ήταν αυτός η ερασιτεχνική αστρονομία θα ήταν πολύ φτωχότερη στην Ελλάδα.

Συγγνώμη για το παρελθοντικό παραλήρημα, αλλά ...ο παλιός είναι αλλιώς! 8)

Dimitris
Δημοσιεύτηκε
Οι καιροί άλλαξαν. Τώρα διοργανώνονται εκδηλώσεις με..... αλλοδαπές παρουσίες και εξοπλισμούς!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Οι καιροί άλλαξαν. Τώρα διοργανώνονται εκδηλώσεις με..... αλλοδαπές παρουσίες και εξοπλισμούς!

Σιγά μην έχεις δικιο Ότι οι αλλόδαποί κάνουν κουμάντο.

Θεμιτό είναι κάθε γονιός να θέλει το καλύτερο για το παιδί του.

Εσύ τι ζόρι τραβάς, είναι το καλύτερος από σένα που είσαι Έλληνας & όχι εσύ ο αυτόχθονας, ή ότι ο αλλοδαπος είναι καλύτερος από εσένα.

Το προβλημά σου είναι αν θα πάει 2 μέτρα παραπέρα η αστρονομία;

Ή θα την πας ΕΣΥ & μόνο εσύ Μόνος σου. Γιατί οι άλλοι είναι για τα μπάζα επειδή έτσι νομίζεις;[/b]

Από την συνεργασία & την κοινή δράση κανείς δεν έχασε.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Μπάμπη δεν έχω τίποτα με τους αλλοδαπούς. Το σχόλιό μου ήταν για όλους εκείνους (ερασιτέχνες αστρονόμους ή μη) που στη προσπάθειά τους να στηρίξουν κατηγορίες αποπομπής ερασιτεχνών αστρονόμων, καταφέρθηκαν εναντίον ολόκληρης της ερασιτεχνικής κοινότητας με χαρακτηρισμούς και σχόλια εξαιρετικά υποτιμητικά και προσβλητικά.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Εγώ όμως έχω πρόβλημα με αυτούς που χαρίζουν συλλόγους σε αυτούς που θεωρούν υπεύθυνους για τα κακώς κείμενα και αφήνουν την προσπάθεια τους αφήνοντας την αστρονομία σε αυτούς που θεωρούν λάθος παρατώντας την μάχη.

Γιατί έτσι δεν αλλάζει τίποτα & ποτέ.

Δεν τα γράφω να σου πω ότι είσαι λάθος ή σωστός, αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

Η νοοτροπία η δική μου λέει ότι αν ανοίκεις σε μια αμάδα ή σύλλογο δεν την χαρίζεις σε κάποιον (γιατί δεν είναι κάποιου αλλά όλων) αλλά προσπαθείς να την κάνεις όσο γίνεται καλύτερη μέσα από τις διαδικασίες.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

εξακολουθούν να είναι τόσο χάλια τα πράγματα στην ένωση?

μου θυμίζει την ατέρμονα συζήτηση: τι ακριβώς είναι και τι δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος,

ή την : αξίζεις ωςαστρονόμος (ερασιτέχνης) αν περιορίζεσαι στο Starhoping?

ή την : γιατί μέσα στο σύλλογο δημιουργείτε κλίκες,

ή την : γιατί δεν έμεινες στο σύλλογο (ομοσπονδία, εταιρεία, χώρα, κράτος, ομάδα) για να διορθώσειςτα κακώς κείμενα?

ή την : τα πράγματα διορθώνονται από πάνω προς τα κάτω (πρώτα στην ομάδα μετά στα άτομα) ή το αντίστροφο?

τελωσπάντων, 2 ακαδημαϊκές ερωτήσεις άντε 3: γιατί χρησιμοποιείς το ρήμα ¨ανήκεις¨ και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ¨ανήκεις¨?

επίσης το ¨παρατάς τη μάχη¨ προφανώς δεν απευθείνεται στους ανθρώπους που βοηθούν με τις καταγραφές τους το επιστημονικό αστρονομικό έργο και προάγουν την αστρονομία διαδίδοντάς την ανά την Ελλάδα!

ΟΚ η ζωή του Τολστόι μπορεί να ήταν "ένας διαρκής πόλεμος" αλλά ένας άλλος συγγραφέας (δε θυμάμαι ποιος) υπογραμμίζει ότι είναι τέχνη να διακρίνεις ποια μάχη πρέπει ναδώσεις και ποια όχι!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Για να μην ξεχνίομαστε το Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη έχει και πάλι ανοιχτλη βραδιά την Παρασκευή και την Κυριακή!

Παρασκευή 28 Μαϊου 20:00

Κυριακή 30 Μαϊου 20:00

Εγώ μάλλον θα πάω αύριο και θα είμαι εκεί από τις 18.00 για να μην τραβάω τα μαλλιά μου όπως την άλλη φορά! Επίσης αύριο η μέρα φαίνεται να είναι καιρικά καλύτερη από την Κυριακή!

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

http://www.astro.noa.gr/VisCentre/vis_centre_gr.htm

Δημοσιεύτηκε

Και το πρόγραμμα για την διάρκεια του καλοκαιριού έχει ως εξής:

18+30 Ιουνίου

2+4 Ιουλίου

27+29 Αυγούστου

Και στις τρεις περιπτώσεις η προσέλευση γίνεται στις 20:00 το βράδυ.

Ως τότε έχουμε καιρό.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Χρειαζεται δηλωση συμμετοχης η οποιος θελει παει? Τι ακριβως γινεται σε τετοιες συναντησεις? βλεπουμε απο το τηλεσκοπιο? :P

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
Παιδια εγω λεω να ερθω την κυριακη! θα ερθει κανενας? το εμαθα αργα για σημερα γιαυτο δεν το προλαβα.. περιμενω οσοι πηγατε να πειτε εντυπωσεις!! :D

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
Σήμερα πέρασα μία πολύ όμορφη αστρονομική βραδιά , φανταστείτε πως μέχρι και η κοπέλα μου φάνηκε να το ευχαριστιέται! Η βραδιά ξεκίνησε με συζήτηση περί φυσικής και λοιπών αστρονομικών θεμάτων στον κύριο θόλο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και κατέληξε στον μικρό θόλο με το Meade LX200-ACF 14" να μας ανοίγει παράθυρο αρχικά στον Κρόνο και στο Φεγγάρι και μετά αφού έφυγαν οι πολλοί πήγαμε σε πιο βαθύ ουρανό με το m13,m57,m51 κ.α να μπαίνουν στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειώσω πως ο Κύριος Ματσόπουλος εμένα προσωπικά μου φάνηκε καταπληκτικός άνθρωπος έτοιμος να σου απαντήσει σε όλα με φανερή αγάπη και μεγάλο πάθος γι’αυτό που κάνει. Σε συζήτηση μας για τον Αρίσταρχο και για το πρόβλημα της στελέχωσης του μας είπε πως 1000 φορές θα ήταν καλύτερο να πάει ερασιτέχνης αστρονόμος παρά ο οποιοσδήποτε αδιάφορος φυσικός. Εντύπωση μεγάλη μου έκανε και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου όλων των ηλικιών. Όποιος δεν έχει πάει του συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσει , πάρτε μαζί σας φίλους ,φίλες, γονείς , παιδιά σκυλιά γατιά και σίγουρα όλοι θα καταλάβουν γιατί κάθε τόσο παίρνουμε τα όρη και τα άγρια βουνά! Επόμενη συνάντηση την Κυριακή για να μην ξεχνιόμαστε!

P1000130.JPG.1d5d630bb173cf3e6f960525fa240aa5.JPG

P1000126.thumb.JPG.7f778e0c7c799fd9a50df749912c0eea.JPG

P1000123.JPG.073af8ed3251cedbdc4aac07e82b7433.JPG

P1000122.JPG.3914bd5b79871ca5b3b69fbb805d35da.JPG

Δημοσιεύτηκε
Πιθανόν να ανέβω και εγώ Πεντέλη την Κυριακή.Προτείνω όσοι παρέλαβαν το μπλουζάκι -και όσοι παλιότεροι το έχουν- να το φοράμε για να γνωριστούμε πιο εύκολα
Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
Δημοσιεύτηκε
παιδια μηπως ξερετε μεχρι τι ωρα διαρκει αυτη η εκδηλωση?

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
Η εκδήλωση κρατάει μιαμιση ώρα και αρχίζει στις 8.Περιλαμβάνει διαλέξεις,video,συζητήσεις-απορίες και στο τέλος παρατήρηση του Κρόνου και της Σελήνης.Εγώ μετά χαράς έφτασα χτες εκεί,και είχαν κλείσει τις πόρτες γιατί είχε γεμίσει(125 άτομα)!!!Όποιος ενδιαφέρεται ,να είναι στην Πεντέλη τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να μην την πατήσει όπως εγώ. :P
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ! θα φροντησω να ειμαι απο νωρις εκει! το περιμενω με αγωνια!! :D

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πήγα την Παρασκευή κατά τις 7 το απόγευμα.Βέβαια πέρασα πολύ ωραία.

Αν και το βράδυ είχε λίγη συννεφιά τουλάχιστον καταφέρα να δω τον Κρόνο και την

Σελήνη.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης