Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα ψεύτικο τηλεσκόοπιο 30mm από ένα παιδικό σετ αστρονομίας \:D/ \:D/ ....Σήμερα όταν αργά το απόγευμα ο ήλιος βρισκότανε προς την δύση του παρατήρησα πιο πάνω ένα πολυ φοτεινό αστέρι και έτσι πήρα το τηλεσκόπιο μπας και μπορεσω να το δω...

Για να μπορεσω προσανατολήσω το τηλεσκόπιο μου πήρα και εφάρμοσα επάνω ένα laser (εκείνο με την πράσινη την δέσμη που χτυπουν στα γήπεδα...)

Τελικά αντί να δω το αστέρι (που μάλλον ήτανε ο κρόνος), πιο δίπλα παρατηρούσα ένα αντικέιμενο με περιέργη δομή που ήτανε καπως ετσι: 0--0--0 πλάγιο και συνεχώς κοινούτανε, δηλαδή το έχανα από τον φακό... Παρόλα αυτα το εντόπιζα πολύ ευκολα μετά ακόμη και αν εστρεφα τελείως το τηλεσκοπιο απο κει...

Κοίταξα μήπως βλέπω κάποιο αντικείμενο που ήτανε εδαφος η κάτι που παρεμβάλλει το οπτικό μου πεδίο αλλα το τηλεσκόπιο κοιτούσε πάντα στον ουρανό...

Τι μπορει να ήτανε αυτο??

Υ.Γ (Είμαι ακομη αρχαριος... )

Παραθέτω χονρδικα το σημειο που το παρατηρούσα από το stellarium

[/img]

1.thumb.JPG.7d2076a3368588214942776267c30d59.JPG

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

:-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=

Δημοσιεύτηκε
Είδες και εσύ την χρυσοντυμένη Αφροδίτη. Αυτό που κουνιότανε μπορεί να ήταν ανάκλαση, πολύ πιθανό σε ένα τηλεσκόπιο παιχνίδι (και όχι μόνο). Έχω δύο τέτοια, 30 & 50mm, ξέρω τι σου λέω λοιπόν. Εδώ που είμαι εγώ υπάρχει μια ανηφόρα και, υπό ορισμένες γωνίες, τα τηλεσκόπια ή τα προσοφθάλμια συλλαμβάνουν φως από τους προβολείς.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Είδες και εσύ την χρυσοντυμένη Αφροδίτη. Αυτό που κουνιότανε μπορεί να ήταν ανάκλαση, πολύ πιθανό σε ένα τηλεσκόπιο παιχνίδι (και όχι μόνο). Έχω δύο τέτοια, 30 & 50mm, ξέρω τι σου λέω λοιπόν. Εδώ που είμαι εγώ υπάρχει μια ανηφόρα και, υπό ορισμένες γωνίες, τα τηλεσκόπια ή τα προσοφθάλμια συλλαμβάνουν φως από τους προβολείς.

μα πως μπορει να ήτανε η αφροδίτη ?? Τόσο πολύ έξω έπεσα???

Τί αλλα μπρώ να δω στο ουρανό με αυτό το τηλεσκόπιο?? Εκτος βέβαια από το φεγγάρι που το έχω δει :)

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε

Τί αλλα μπρώ να δω στο ουρανό με αυτό το τηλεσκόπιο?? Εκτος βέβαια από το φεγγάρι που το έχω δει :)

τι να πω δεν ξέρω τι μπορει να είδα... :?: :?:

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε

Αν ήταν μετά την δύση του ήλιου & δυτικά σίγουρα Αφροδίτη.

Αν ήταν 9μμ κοντά στο Κρόνο & κινήτο με μεγάλη ταχύτητα ανάλογα με την ημέρα που το είδες μπορεί να ήταν ο ISS.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Αν ήταν μετά την δύση του ήλιου & δυτικά σίγουρα Αφροδίτη.

Αν ήταν 9μμ κοντά στο Κρόνο & κινήτο με μεγάλη ταχύτητα ανάλογα με την ημέρα που το είδες μπορεί να ήταν ο ISS.

Ενα πραγμα που μπορω να πω για να σας καθοδηγήσω είναι οτι αυτό που έιδα ήτανε κοντά σε ένα παρα πολύ φοτεινό αστέρι...

Η φωτογραφια που έχω έχει απόκλιση αποτότε που το είδα γύρω στα 10 λεπτά...

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε

Μόνο το φεγγάρι.

Στην πραγματικότητα δεν είναι καν 30mm, διότι βάζουν εσωτερικά field stop που το υποδιπλασιάζει, ώστε να αποκόπτεται το απαράδεκτο έξω τμήμα του φακού και να αυξάνει ο εστιακός λόγος, βελτιώνοντας την εικόνα. οποιοσδήποτε ερευνητής και οποιοδήποτε κιάλι είναι καλύτερο.

Μπορείς να κάνει επίγεια παρατήρηση φυσικά, αλλά κουνάει πολύ.

Εγώ στον τρίποδα από το παιχνίδι των 50mm έβαλα το Stellarvue Finder 50mm και η διαφορά είναι η ημέρα με τις 1000 και 1 νύκτες!

Πάλι καλά που μου έμεινε ο τρίποδας...

Με το SV δεν κουνάει, επειδή είναι κοντύτερο και χρησιμοποιείται σε πιο λογικές μεγεθύνσεις.

Το 30mm διακοσμεί το δωμάτιο του υιού μου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Μόνο το φεγγάρι.

Στην πραγματικότητα δεν είναι καν 30mm, διότι βάζουν εσωτερικά field stop που το υποδιπλασιάζει, ώστε να αποκόπτεται το απαράδεκτο έξω τμήμα του φακού και να αυξάνει ο εστιακός λόγος, βελτιώνοντας την εικόνα. οποιοσδήποτε ερευνητής και οποιοδήποτε κιάλι είναι καλύτερο.

Μπορείς να κάνει επίγεια παρατήρηση φυσικά, αλλά κουνάει πολύ.

Εγώ στον τρίποδα από το παιχνίδι των 50mm έβαλα το Stellarvue Finder 50mm και η διαφορά είναι η ημέρα με τις 1000 και 1 νύκτες!

Πάλι καλά που μου έμεινε ο τρίποδας...

Με το SV δεν κουνάει, επειδή είναι κοντύτερο και χρησιμοποιείται σε πιο λογικές μεγεθύνσεις.

Το 30mm διακοσμεί το δωμάτιο του υιού μου.

Να σου πω την αλήθεια επάνω στο τηλεσκόπιο γράφει 30mm και στις οδηγίες απο το σετ γραφει 16.. :P :P

Το Stellarvue Finder πόσο σου κοστισε??το F50 έχεις?? Στο πλανητάριο δεν το βλέπω...

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε

Το πήρα από δεύτερο χέρι, αλλά ήταν σαν καινούριο. 100 Ευρώ. Είναι τέλειο. Είναι το F50W. Μόλις τώρα μπήκα μέσα από μια ώρα παρατήρησης με το SV στον τρίποδα του παιχνιδιού (είναι όμως από αλουμίνιο και σίδηρο και για το SV που είναι πανάλαφρο είναι μια χαρά). Σκέφτομαι να το βάλω και στην στήριξη Dobson του Skywatcher 130 Mini Dob, που έχει ομαλότερη κίνηση.

Το χρησιμοποιώ και στο χέρι στα γρήγορα, όταν η μεγέθυνση είναι 10-15x. Αλλά εκεί θα βόλευε ένα Straight Through μοντέλο, ενώ αυτό είναι RACI.

Το έχουν στο Optcorp.com και το site της Stellarvue

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το πήρα από δεύτερο χέρι, αλλά ήταν σαν καινούριο. 100 Ευρώ. Είναι τέλειο.

Το έχουν στο Optcorp.com και το site της Stellarvue

ok.. σ'ευχαριστώ...

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε
Φωτεινό <<άστρο>> μετά τη δύση του Ηλίου δεν θα μπορούσε να είναι ο Κρόνος αλλά μόνο η Αφροδίτη. Το αντικείμενο που είδες μήπως ήταν οι Υάδες με τον Aldebaran;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης