Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πωλειται το τηλεσκοπιο nextstar 130 slt σε αριστη κατασταση,ελαχιστες φορες χρησιμοποιημενο .

Δινονται μαζι προσωφθαλμια της celestron 9,25,ενα sky-watcher 1.25" -6mm UWA-58 και ενα Tele Vue 2x Barlow καθως και ενα φιλτρο Baader UHC-S Nebula-filter 1 1/4" και 2 ακομη.

Τιμη 250 .

Δημοσιεύτηκε

ΟΚ, μην λυπάσαι. Νομίζω όμως πως το δίνεις λίγο φθηνά με όλα αυτά τα αξεσουάρ. Το 130 δεν έχει καμμία σχέση με το 114 (είναι το ίδιο κάτοπτρο 130/650 f/5 με αυτό της Skywatcher, δεν έχει Barlow και το προτείνουν στο Backyard Astronomers Guide σαν καλό εισαγωγικό τηλεσκόπιο).

Νομίζω πως (εφ' όσον είναι σε καλή κατάσταση) αξίζει 250 χωρίς τον Barlow και το UHC.

Συγνώμη, δεν θέλω να σου χαλάσω την αγγελία, μάλλον να στην φτιάξω θα έλεγα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχήν ο Σπύρος ήταν άψογος σε όλα.

Αλλά...

Από την αρχή το μοτέρ του αζιμουθίου έκανε κάποιες διακοπές.Θεώρησα ότι θα είναι θέμα τροφοδοτικού γιατί ήταν πολύ μικρό το τροφοδοτικό (1Α) και ήταν άσχετο με το τηλεσκόπιο.Έβραζε κιόλας.

Αγόρασα μεγαλύτερο τροφοδοτικό (3Α) ,αλλά συνέχισε τα ίδια...

Μετά από 4-5 χρήσεις και συνολικά 1 ώρα λειτουργίας, το μοτέρ του αζιμουθίου παρέδωσε πνεύμα.

Αυτά.

Δημοσιεύτηκε
Φαίνεται πως κάτι θα εμπόδιζε τη λειτουργία του μοτέρ (ή την ελεύθερη περιστροφή του άξονα της βάσης) με αποτέλεσμα τις διακοπές και την κυκλοφορία υψηλού ρεύματος όταν το μοτέρ ζοριζόταν. Μήπως τα εμπλεκόμενα γρανάζια και άξονες είναι υπερβολικά σφιγμένα μεταξύ τους; :-k :-k

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Το έκανα βίδες μέχρι που είχα στα χέρια μου μόνο το μοτέρ.

Ελεύθερο και χωρίς καμία εμπλοκή γραναζιών, 1 στις 100 προσπάθεις γυρνάει -με βοήθεια.

Τα γρανάζια ήταν όλα σε άριστη κατάσταση και περασμένα με λευκό γράσο (σαν το λευκό του ΡΟΛ), χωρίς το παραμικρό ίχνος σκόνης.

Από την κατάσταση της βάσης εσωτερικά πιστεύω ότι ήταν πολύ μικρή η χρήση της - ελάχιστη θα έλεγα και μάλλον το μοτέρ ήταν ελατωματικό από το εργοστάσιο.

Έψαξα λίγο και στα φόρουμ και φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο και αρκετοί τα έστειλαν πίσω για αυτό το λόγο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης